Κυβιστήσεις και ενδοτισμός των Εθνικών Θεμάτων από την κυβέρνηση Μητσοτάκη | Του Παναγιώτη Αποστόλου

1
4289

ΚΥΒΙΣΤΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΕΝΔΟΤΙΣΜΟΣ ΤΩΝ ΕΘΝΙΚΩΝ ΘΕΜΑΤΩΝ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ

 

Του Παναγιώτη Αποστόλου

Πολιτικού αναλυτή – αρθρογράφου

[email protected]

www.egerssi.gr

 

Κατά τη διάρκεια των τελευταίων κυβερνήσεων με Πρωθυπουργούς τους Αλέξη Τσίπρα και Κυριάκο Μητσοτάκη σημειώθηκε μια άνευ προηγουμένου υποχωρητικότητα στα εθνικά ζητήματα της Πατρίδας μας που αγγίζει τα όρια της προδοσίας, από τη στιγμή που χαρτογραφείται αλλαγή συνόρων και κυριαρχικών δικαιωμάτων της Ελλάδος!

Και για να γίνω πιο σαφής!

 

Τα παρακάτω έγραφα με τόλμη και παρρησία…

 

Από τις 26 Νοεμβρίου 2016, έγραφα στο άρθρο μου ΕΝΤΙ ΡΑΜΑ ΚΑΙ ΤΑΓΙΠ ΕΡΝΤΟΓΑΝ ΤΡΟΧΙΖΟΥΝ ΤΑ ΔΟΝΤΙΑ ΤΟΥΣ |

«Ο Αλέξης Παπαχελάς επιλέχθηκε για να “αγιοποιήσει” το σκληρό και απάνθρωπο πρόσωπο του Αλβανού Πρωθυπουργού, το βράδυ της Τρίτης 22 Νοεμβρίου 2016, από το κανάλι του ΣΚΑΪ.

Έτσι, στην εν λόγω συνέντευξη, ο Έντι Ράμα μας “καθησύχασε”, ότι δεν είναι στα σχέδιά του η δημιουργία της Μεγάλης Αλβανίας, γι΄ αυτό δεν πρέπει να ανησυχούν ούτε οι Έλληνες, ούτε οι Σέρβοι.

Ωστόσο, το πιο σημαντικό μήνυμα που έστειλε ο Έντι Ράμα μέσω του ΣΚΑΪ, ήταν το παρακάτω:

Θα πρέπει οι δυο κυβερνήσεις (Ελλάδος και Αλβανίας) να καθίσουν στο τραπέζι των συζητήσεων – διαπραγματεύσεων και να συζητήσουν, σε ένα πακέτο, όλα τα ζητήματα.

Από το θέμα των Τσάμηδων και της Τσαμουριάς, έως το ζήτημα της περισυλλογής των οστών των Ελλήνων στρατιωτών κατά το Β΄ Παγκόσμιο Πόλεμο που βρίσκονται στη Βόρειο Ήπειρο.

Δηλαδή, Παπαχελάς και ΣΚΑΪ, στρώνουν το χαλί της συζητήσεως στις δυο κυβερνήσεις, ώστε σε ένα πακέτο να συζητηθούν, ανύπαρκτα και υπαρκτά προβλήματα Ελλάδος και Αλβανίας.

Από πλευράς μας, ένα θα θέλαμε να πούμε στην ελληνική κυβέρνηση:

Μην τολμήσετε να εξομοιώσετε το θύμα με το θύτη.

Απλά, μην τολμήσετε…

Όμως οι ανησυχίες μας επαληθεύονται, και ενισχύονται οι φόβοι μας, πως δηλαδή οι Αλβανοί βήμα – βήμα υλοποιούν τον στόχο τους!

Από τη στιγμή που προ ημερών συνελήφθησαν δυο υπάλληλοι του Υπουργείου Εξωτερικών της Αλβανίας, οι οποίοι προσπάθησαν να μεταφέρουν χάρτες της “Μεγάλης Αλβανίας” με σκοπό να διανεμηθούν σε μαθητές των ελληνικών σχολείων, αλβανικής καταγωγής.

Εάν αυτό δεν είναι προπαγάνδα της κυβέρνησης του Έντι Ράμα στο εσωτερικό της Ελλάδος, τότε θα θέλαμε να μάθουμε, τι ακριβώς είναι.

Όπως επίσης, όταν στις 18 Νοεμβρίου 2016 διεξήχθη στα Τίρανα, Παναλβανικό Συνέδριο με τη συμμετοχή ομογενών Αλβανών από όλα τα κράτη, που δημιουργούν τη “Μεγάλη Αλβανία” και στην οποία υπερθεμάτισαν υπέρ αυτής της δημιουργίας.

Εάν αυτή λοιπόν, δεν είναι εχθρική πράξη κατά της Ελλάδος, τι ακριβώς μπορούμε να πούμε ότι είναι;»!

Στις 5 Δεκεμβρίου 2020 σε άρθρο μου με τίτλο: Τουρκία και Αλβανία είναι αδέλφια δίδυμα με νονό τους το ΝΑΤΟ έγραφα μεταξύ των άλλων, πώς η Αλβανία στρατολογεί τζιχαντιστές εις γνώση του ΝΑΤΟ:

«…και του φιλότουρκου και συνάμα ανθέλληνα Γραμματέα του, Νορβηγού πρώην Πρωθυπουργού και εκλεκτού της Γερμανίδας Καγκελαρίου Άγκελα Μέρκελ, Γενς Στόλτενμπεργκ! Της “συγκεντρώσεως” δηλαδή το τελευταίο χρονικό διάστημα πλήθους τζιχαντιστών στα προάστια των Τιράνων, οι οποίοι τάχατες φιλοξενούνται εκεί – πάντα σύμφωνα με την καταγγέλλουσα πηγή μας – εκπαιδευόμενοι άρτια για να είναι πανέτοιμοι, ώστε να συμμετάσχουν στη στρατιωτική επίλεκτη δύναμη που θα χτυπήσει το Ιράν! Ένα χτύπημα που θα φέρει την “ευλογία” των ΗΠΑ, αλλά και του Ισραήλ και της Τουρκίας!

Τουλάχιστον έτσι αφήνεται να διαρρεύσει! Χτύπημα δηλαδή στο Ιράν…

Άλλωστε, δεν είναι διόλου τυχαίο, πως η Τουρκία συνεχίζει να ενισχύει, όχι μόνο τις αλβανικές Ένοπλες Δυνάμεις, αλλά και τις δικές της στρατιωτικές Βάσεις τις ευρισκόμενες στην αλβανική Επικράτεια που αριθμούν περί τις δυο ταξιαρχίες!

Ατράνταχτη απόδειξη των λεγομένων μας (σ.σ. της πηγής μας) είναι η συνέχιση της κατεδαφίσεως των περιουσιών των Ελλήνων της Χιμάρας υπό τον Έντι Ράμα, η τρομοκράτηση των Ελλήνων Βορειοηπειρωτών και η ανέγερση υπερμεγεθών ισλαμικών τεμενών στο Μπεράτι, στο Αργυρόκαστρο, στο Τεπελένι κ.α…

Επίσης μην ξεχνάμε, πως η Καγκελάριος της Γερμανίας Άγκελα Μέρκελ είχε δείξει απόλυτα ανακουφισμένη (πώς αλλιώς θα μπορούσε να γίνει;) όταν σε Σύνοδο Κορυφής της ΕΕ (μέσω τηλεδιάσκεψης) υπήρξε η απόφαση για την έναρξη των ενταξιακών διαπραγματεύσεων της Ένωσης με την Αλβανία και τα Σκόπια!

Θα ενθυμείστε, ότι οι ενταξιακές διαπραγματεύσεις για τις δυο χώρες των Βαλκανίων ήταν να ξεκινήσουν από πέρσι, αλλά στις 15 Οκτωβρίου 2019 η Γαλλία και η Ολλανδία είχαν διατυπώσει άρνηση (βέτο) αρχής αυτών των συνομιλιών, παραπέμποντας το ζήτημα στην επόμενη Σύνοδο Κορυφής…»!

Ας θυμηθούμε επίσης ότι ο Δήμαρχος Αθηναίων Κώστας Μπακογιάννης (της Οικογένειας Μητσοτάκη) στις 23 Ιουνίου 2021 επισκέφθηκε τα Τίρανα παραλαμβάνοντας το κλειδί της πόλης.

Σε συνέντευξη που παραχώρησε στο euronews Albania αναφέρθηκε στα όσα ενώνουν Έλληνες και Αλβανούς και αναφώνησε με ιδιαίτερο στόμφο:

«Οι Αλβανοί της Αθήνας είναι τόσο Αθηναίοι όσο εγώ»!

 

Αλβανία και Έντι Ράμα…

 

Έτσι σήμερα, μετά από λίγα χρόνια ο νόμιμα εκλεγμένος Δήμαρχος της Χειμάρας (προπύργιο της Β. Ηπείρου) Φρέντη Μπελέρης βρίσκεται για ένα  χρόνο φυλακισμένος από το καθεστώς Έντι Ράμα και εκκρεμεί ακόμη η έφεσή του. Μια προφυλάκιση που στηρίχθηκε σε ψευδομάρτυρες με με ένα πλαστό ποινικό μητρώο!

Και η ελληνική κυβέρνηση δεν μπόρεσε, ή δεν ήθελε να ασκήσει πίεση στην αλβανική κυβέρνηση προκειμένου να αποφυλακιστεί ο Δήμαρχος Μπελέρης! Τόσο ανίκανη και τόσο ύποπτη η ελληνική κυβέρνηση!

Μας ανησυχούν και τα δυο ιδιαίτερα!

Αντί αυτής της αποφυλάκισης (και είχε πολλά μέτρα πίεσης προς την αλβανική κυβέρνηση), ο Πρωθυπουργός τον ανακοίνωσε στο ευρωψηφοδέλτιο της ΝΔ!

Δηλαδή ο κ. Μητσοτάκης τι επιδιώκει με αυτήν την κίνηση;

Γιατί εάν εκλεγεί ευρωβουλευτής ο Φρέντη Μπελέρης, θα πάψει να είναι Δήμαρχος Χειμάρας! Ποιον εξυπηρετεί αυτή η τακτική; Μα μόνον τον Αλβανό Πρωθυπουργό Έντι Ράμα!

Ο οποίος, όπως και ο Ρ. Τ. Ερντογάν, έχει στο πίσω μέρος του κεφαλιού το την υλοποίηση της “Μεγάλης Αλβανίας”, με την ακύρωση του πρωτοκόλλου της Κέρκυρας!

Το “Πρωτόκολλο της Κέρκυρας”, το οποίο υπογράφηκε στις 17 Μαΐου 1914 από την Αλβανία, την Ελλάδα και Δυνάμεις της εποχής δεν αναιρέθηκε ποτέ από κάποια μεταγενέστερη Συνθήκη μετά τον Α΄ Παγκόσμιο Πόλεμο!

Στο “Πρωτόκολλο της Κέρκυρας” αναγνωρίστηκε η αυτονομία της Βορείου Ηπείρου, μαζί με μια σειρά δικαιωμάτων για τον τοπικό πληθυσμό, όπως η γλώσσα, η θρησκεία, ο πολιτισμός!

Μια Διεθνή Συνθήκη που βρίσκεται σε πλήρη ισχύ και κανένας πολιτικός της Ελλάδος, κανένα κόμμα δεν το υπενθυμίζει στις συναντήσεις του με Αλβανούς αξιωματούχους! Κανένας Έλληνας πολιτικός δεν υπερασπίστηκε τα δικαιώματα που απορρέουν από το “Πρωτόκολλο της Κέρκυρας”, υπεραμυνόμενος τα δικαιώματα της ελληνικής μειονότητας της Βορείου Ηπείρου!

Ο Έλληνας Πρωθυπουργός λοιπόν στην αξίωση του ομολόγου του Αλβανού να μιλήσει στην Αθήνα σε ανοικτή συγκέντρωση, δεν θα έπρεπε να είναι η άμεση αποφυλάκιση του Δημάρχου Χειμάρας (τουλάχιστον);

Όμως ο κ. Μητσοτάκης για άλλη μια φορά έδωσε χωρίς να πάρει τίποτε!

Επέτρεψε στον Έντι Ράμα να κάνει δημοσίως την Αθήνα λόγο για Τσαμουριά, να μας πει ότι η Μπουμπουλίνα ήταν Αλβανή και να μας πει ανερυθρίαστα, πρόστυχα, σε ένα εθνικιστικό παραλήρημα:

«Η Ελλάδα είναι δική σας όσο και των Ελλήνων»!

 

Τουρκία και Ρ. Τ. Ερντογάν…

 

 

Τα λεγόμενα Μέτρα Οικοδόμησης Εμπιστοσύνης εξακολουθεί να τα υποστηρίζει ο σημερινός Πρωθυπουργός παρ΄ ότι πέρασαν ήδη 4 χρόνια από την ημέρα που ο Τούρκος Σουλτάνος μετέτρεψε την Αγιά Σοφιά σε Τζαμί! Με την ισχνή έως ανύπαρκτη αντίδραση της ελληνικής κυβερνήσεως, όταν υπήρξαν εντονότατες αντιδράσεις της αμερικανικής και γερμανικής (έχει σημασία αυτή η αναφορά μου) κοινωνίας αλλά και πολιτικής, της ρωσικής Ορθόδοξης Εκκλησίας, αλλά και της UNESCO, καθότι έχει χαρακτηριστεί η Αγιά Σοφιά ως Παγκόσμιο λίκνο Πολιτισμού!

Έτσι κι ενώ ο Τούρκος Σουλτάνος έχει κάνει κουρελόχαρτο τη “Διακήρυξη των Αθηνών περί σχέσεων φιλίας και καλής γειτονίας” που υπέγραψαν Μητσοτάκης και Ερντογάν στις 7 Δεκεμβρίου 2023 στην Αθήνα, σε πνεύμα καλής θέλησης και συνεργασίας, όπως ισχυρίστηκαν, ως αποτέλεσμα των συζητήσεων των Ανωτάτων Συμβουλίων Συνεργασίας των δυο χωρών, ο Τούρκος καθεστωτικός Πρόεδρος προχώρησε σε άλλη μια επιθετική ενέργεια κατά της Ελλάδος!

Μετατρέποντας την Ιερά Μονή της Χώρας στην Κωνσταντινούπολη σε Τζαμί! Λίγες ημέρες (Δευτέρα 13 Μαΐου) πριν τη συνάντηση Μητσοτάκη – Ερντογάν στην Άγκυρα!

Κι ενώ θα έπρεπε πάραυτα ο Έλληνας Πρωθυπουργός να ακυρώσει την προγραμματισμένη συνάντηση μετά και τη νέα ευθεία πρόκληση από την πλευρά της Τουρκίας κατά της Ελλάδος και να καταγγείλει τον Ερντογάν στη Διεθνή Κοινότητα, ο κ. Μητσοτάκης αρκέστηκε να πει στον ελληνικό λαό, πως ήταν “αχρείαστη” η μετατροπή του Βυζαντινού Ναού σε Τζαμί και πως πρέπει να επιμείνουμε στο διάλογο αποφεύγοντας τοξικότητες και διχασμούς!

Έτσι συναντιέται συνεχώς ο κ. Μητσοτάκης με τον κ. Ερντογάν, αλλά ποτέ δεν τόλμησε να του θέσει ως προϋπόθεση της επόμενης συναντήσεως, πως θα πρέπει να αρθεί από τουρκικής πλευράς το casus belli (αφορμή πολέμου)!

Το οποίο θεσπίστηκε από την Τουρκία το 1995 (;;;) και έχει ισχύ μέχρι σήμερα, στην  περίπτωση που η Ελλάς αξιώσει να επεκτείνει τα χωρικά της ύδατα στα 12 Ναυτικά Μίλια από τα 6 και το οποίο είναι δικαίωμα κάθε χώρας, προβλεπόμενο από το Διεθνές Δίκαιο!

Μια Διεθνής Σύμβαση των Ηνωμένων Εθνών για το Δίκαιο της Θάλασσας, που υπογράφηκε το 1982 στο Montego Bay της Τζαμάικας! Όπου θεσπίζεται το νομικό πλαίσιο για όλες τις θαλάσσιες δραστηριότητες.

Αυτή η Διεθνής Σύμβαση τέθηκε σε απόλυτη ισχύ στις 16 Νοεμβρίου 1994! Η σύμβαση έχει επικυρωθεί από 168 μέρη, τα οποία περιλαμβάνουν 164 κράτη μέλη του ΟΗΕ, 1 κράτος παρατηρητή του ΟΗΕ (Παλαιστίνη)  και δύο συνδεδεμένες χώρες (Νήσοι Κουκ και Νιούε) συν την Ευρωπαϊκή Ένωση!

Ωστόσο υποχρεωμένη να την τηρήσει είναι και η Τουρκία, παρ΄ ότι δεν την αποδέχτηκε!

Άρα κ. Μητσοτάκη εξυπηρετείτε τα εθνικά συμφέροντα της χώρας μας, όταν για να συναντηθείτε με τον Τούρκο Σουλτάνο δεν αξιώνετε απολύτως τίποτε προς χάριν των εθνικών μας συμφερόντων;

 

Σκόπια και  Γκορντάνα Σιλιάνοφσκα…

 

Η νέα Πρόεδρος των Σκοπίων Γκορντάνα Σιλιάνοφσκα αποκάλεσε κατά την ορκωμοσία της τη γείτονα χώρα ως “Μακεδονία”, κατά παράβαση της “Συμφωνίας των Πρεσπών”, όπου έχει αναγνωριστεί η ονομασία “Βόρεια Μακεδονία”, επιβεβαιώνοντας όλους εκείνους που αντιδρούσαν στην ψήφιση της ενδοτικής για την Ελλάδα Συμφωνίας!

Με τον Έλληνα Πρωθυπουργό και τον ΥΠΕΞ να καταγγέλλουν προσχηματικά την παραβίαση της Συμφωνίας, αντί να εκλάβουν αυτήν την τοποθέτηση της νέας Πρόεδρου των Σκοπίων, ως αρχή επαναδιαπραγμάτευσης!

Με τις ΗΠΑ, το ΝΑΤΟ και την ΕΕ, τελείως προσχηματικά να επικαλούνται πως το συνταγματικό όνομα της χώρας αυτής είναι το “Βόρεια Μακεδονία”!

Όταν η Πρόεδρος της Κομισιόν Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν, επίσης απόλυτα προσχηματικά, δήλωσε:

«Για να συνεχίσει η Βόρεια Μακεδονία την επιτυχή πορεία της προς την ένταξη στην ΕΕ, είναι υψίστης σημασίας να συνεχίσει η χώρα την πορεία των μεταρρυθμίσεων και τον πλήρη σεβασμό των δεσμευτικών συμφωνιών της, συμπεριλαμβανομένης της Συμφωνίας των Πρεσπών»!

Την ίδια ώρα η ΕΕ χορήγησε 50 εκ. ευρώ στα Σκόπια, ως την πρώτη δόση της Μακροοικονομικής Χρηματοδοτικής Βοήθειας για την είσοδό της στην Ευρωπαϊκή Οικογένεια!

Ποιον λοιπόν κοροϊδεύουν;

Να λοιπόν η ευκαιρία κ. Μητσοτάκη!

Θέσατε άμεσα βέτο στα 3 μνημόνια συνεργασίας που αφορούν την στήριξη της ευρωπαϊκής της πορείας, τα ζητήματα της φύλαξης των εναέριων συνόρων με τα Σκόπια και τα θέματα οικονομικής συνεργασίας!

Ελληνικό βέτο στα 3 αυτά μνημόνια συνεργασίας κι όχι όπως ισχυρίζεται η ελληνική κυβέρνηση, πως θα εγκριθούν στον χρόνο που εκείνη θα επιλέξει!

Γιατί κ. Μητσοτάκη, αν δεν το καταλάβατε, όλα τα παραπάνω είναι πλέον casus belli για τον ελληνικό λαό!!

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

1 ΣΧΟΛΙΟ

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ