Χάνονται ΝΔ, ΠΑΣΟΚ, ΣΥΡΙΖΑ αλλά χάνεται και η ΕΛΛΑΣ | Του Παναγιώτη Αποστόλου

0
3453

Του Παναγιώτη Αποστόλου

Πολιτικού αναλυτή – αρθρογράφου

[email protected]

www.egerssi.gr

 

Το τέλος της ριζοσπαστικής αριστεράς σηματοδοτήθηκε με τις κυβερνήσεις του “αριστερού” Αλέξη Τσίπρα, όταν χάθηκε παντελώς το ηθικό πλεονέκτημα που αντλούσε επί δεκαετίες στην κοινωνία ως αντιπολίτευση των κυβερνήσεων της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ!

Πρώτον, με την καταστρατήγηση της λαϊκής ετυμηγορίας του ελληνικού λαού κατά το δημοψήφισμα στις 5 Ιουλίου 2015, με το ερώτημα αν ο ελληνικός λαός αποδέχεται το σχέδιο συμφωνίας (3ο Μνημόνιο) των 3 θεσμών (ΔΝΤ, ΕΕ, ΕΚΤ) και το οποίο ο λαός μας απέρριψε σε ποσοστό 61,31%, η κυβέρνηση Τσίπρα δυστυχώς κατέληξε σε συμφωνία με τους δανειστές στις 13 Ιουλίου! Πετώντας έτσι στον κάλαθο των αχρήστων την ετυμηγορία του λαού μας, αποδεικνύοντας πως και η κυβέρνηση της ριζοσπαστικής αριστεράς ήταν πειθήνιο όργανο των ορέξεων του διεθνή παράγοντα που κατατρώγει τις σάρκες του λαού μας!

Δεύτερον, με τη δημιουργία και την ψήφιση της ενδοτικής συμφωνίας των Πρεσπών, όπου οι ΗΠΑ και ο ΟΗΕ πέτυχαν αυτά τα οποία ήθελαν με τα Σκόπια, και για τα οποία πάσχιζαν επί 40+ χρόνια μέσω του Αμερικανού διπλωμάτη και επιτετραμμένου του ΟΗΕ Μάθιου Νίμιτς! Που καμιά προηγούμενη ελληνική κυβέρνηση δεν ενέδιδε στις αφόρητες διπλωματικές πιέσεις των ΗΠΑ και του ΟΗΕ! Ενέδωσε όμως η κυβέρνηση της ριζοσπαστικής αριστεράς, αυτών των “αιώνιων” πολέμιων της αμερικανικής εξωτερικής πολιτικής (;;;)! Αυτών που το 1999 όταν επισκέφτηκε την Ελλάδα ο Πρόεδρος των ΗΠΑ Μπιλ Κλίντον, έκαιγαν την Αθήνα και ξεσήκωναν τον ελληνικό λαό κατά των Αμερικανών ιμπεριαλιστών, “δολοφόνων” των ελεύθερων λαών! Με έναν εκ των πρωτεργατών, τον νεαρό τότε Αλέξη Τσίπρα!

 

Εντολοδόχοι Πρωθυπουργοί της Ελλάδος…

 

Όμως οι Αμερικανοί έχουν για κάθε Έλληνα Πρωθυπουργό το κλείσιμο μιας επόμενης αντεθνικής ενέργειας που βλάπτει τα εθνικά συμφέροντα και εξυπηρετεί, βεβαίως – βεβαίως, τα αμερικανικά γεωστρατηγικά συμφέροντα!

Έτσι επιλέχθηκε ο επόμενος εντολοδόχος Πρωθυπουργός, ο Κυριάκος Μητσοτάκης!

Με αυτόν Πρωθυπουργό στην Ελλάδα ισχυροποίησαν περαιτέρω αυτήν την ενδοτική Συμφωνία των Πρεσπών οι ΗΠΑ, εκθέτοντας τον Κυριάκο Μητσοτάκη για την προεκλογική καμπάνια του κόμματός του το 2019 περί ενδεχόμενης ακύρωσης ή βελτιστοποίησης της Συμφωνίας!

Στη συνέχεια με αυτόν τον Έλληνα Πρωθυπουργό, θα έπρεπε να προωθηθεί το Αμερικανικό σχέδιο Συνεκμετάλλευσης του ορυκτού μας πλούτου στο Αιγαίο Πέλαγος με τις ΗΠΑ και την Τουρκία και ακολούθως η Συγκυριαρχία – Συνδιοίκηση με την Τουρκία νησιών μας στο ελληνικό Αρχιπέλαγος! Την λεγομένη πλέον και Συμφωνία των Πρεσπών του Αιγαίου!

Μια προδοτική σκηνοθετημένη παραχώρηση που ξεκίνησε από την αποστρατικοποίηση των νησιών μας στο Αιγαίο Πέλαγος και η οποία είχε οριοθετηθεί στη δεύτερη κυβερνητική θητεία της κυβέρνησης του Κυριάκου Μητσοτάκη με την συμμετοχή σε αυτήν, της έντονης οσμής “ορφανών” των ολετήρων πρώην Πρωθυπουργών Κώστα Σημίτη και Γιώργου Παπανδρέου!

Όμως πλέον το Αμερικανικό σχέδιο, αντιλαμβάνονται οι ΗΠΑ, πως δεν μπορεί να προχωρήσει με έναν αδύναμο πλέον Πρωθυπουργό!

Έναν αδύναμο Πρωθυπουργό και μια κυβέρνηση, που είναι υπόλογη στον ελληνικό λαό για τις τηλεφωνικές παρακολουθήσεις πολιτικών του αντιπάλων και όχι μόνο (δημοσιογράφους, ένστολους), μέσω υποκλοπών και που απασχολεί έντονα την παγκόσμια κοινότητα, όπως επίσης και η τεράστια προσπάθεια συγκάλυψης του εγκλήματος των Τεμπών!

Γνωρίζουν οι Αμερικανοί πως ο Κυριάκος Μητσοτάκης έχει φθίνουσα ανταπόκριση στην ελληνική κοινωνία με την καθεστωτική του αντίληψη και πολιτική!

Η ακρίβεια που στοχευμένα δεν τιθασεύεται από την κυβέρνηση Μητσοτάκη, η ανασφάλεια της ζωής των πολιτών που παρά τις βαρύγδουπες κυβερνητικές ανακοινώσεις, προβληματίζει έντονα την ελληνική κοινωνία, η συνεχώς κλιμακούμενη κυβερνητική προσπάθεια καθοδήγησης της ελληνικής δικαιοσύνης, που κατατάσσει στις τελευταίες θέσεις την Ελλάδα σε σχέση με τα άλλα κράτη μέλη της ΕΕ, είναι στοιχεία της πτώσεως της δημοτικότητας Μητσοτάκη, αλλά και τα δημοσκοπικά ευρήματα που έχουν συνεχώς πτωτική τάση!

 

 

 

Ένα ακόμη σπουδαίο στοιχείο που στοιχίζει στη ΝΔ και τον Κυριάκο Μητσοτάκη είναι η ανελευθερία του Τύπου, που μετατρέπεται με τις “λίστες Πέτσα” σε προπαγανδιστικό όργανο του Πρωθυπουργού και που έχει γίνει βούκινο στις Βρυξέλλες!

Όλες τις άστοχες ή ακόμη και έκνομες κυβερνητικές πράξεις, τα Συστημικά ΜΜΕ τις καθαγιάζουν στην καθημερινότητά μας!

Και όταν ένας δημοσιογραφικός Όμιλος στρέφεται κατά του Κυριάκου Μητσοτάκη – για αγνώστους λόγους, από την στιγμή που επί μια 5ετία τον λιβάνιζε – μας βάζει σε πολλές σκέψεις!

Όταν μάλιστα μετά από ένα 24ώρο βλέπουμε δυο πρωτοκλασάτους Υπουργούς (Μάκης Βορίδης – Άδωνις Γεωργιάδης) να μοστράρονται σε Μέσα της ίδιας ιδιοκτησίας, που πριν λίγες ώρες από τη Βουλή των Ελλήνων απειλούσαν! Όταν το ίδιο Μέσον “καρατόμησε” τους δυο πλέον έμπιστους συμβούλους του Πρωθυπουργού (Γιάννης Μπρατάκος – Υφυπουργός παρά τω Πρωθυπουργώ και Διευθυντής της Γενικής Γραμματείας του Πρωθυπουργού / Σταύρος Παπασταύρου – Υπουργός Επικρατείας)!

Παρακάτω, αντί για άλλα λόγια θα σας παραθέσω απόσπασμα δημοσίευσης του δημοσιογράφου Μανώλη Κοττάκη (διευθυντού της εφημερίδας Εστία) στην προσπάθεια κυβερνητικής και επιχειρηματικής αμφισβήτησης SMS της συζύγου του Πρωθυπουργού προς τον επιχειρηματία Βαγγέλη Μαρινάκη, ιδιοκτήτη των Μέσων που παραπάνω αναφέρονται, για να υπάρξει νηνεμία στις σχέσεις τους!

«…Η μόνη κόκκινη γραμμή που παραβιάζεται στη συγκεκριμένη περίπτωση είναι η απόπειρα της κυβέρνησης να μας απαγορεύσει την άσκηση του δημοσιογραφικού επαγγέλματος και να μας εκφοβίσει μέσω τρίτων. Παραβιάζοντας ωμά το άρθρο 14 του Συντάγματος. Αυτή είναι η δική μας κόκκινη γραμμή και, δυστυχώς, η κυβέρνηση με την παραληρηματικού τύπου δήλωση του κυβερνητικού εκπροσώπου την παραβιάζει κατά πολύ. Όσον αφορά τη δήθεν απόπειρα πτώσης του εκλεγμένου πρωθυπουργού της χώρας: την προηγούμενη εβδομάδα η κυβέρνηση κατηγορούσε τον επιχειρηματία Ευάγγελο Μαρινάκη ότι αποπειράται την πτώση της σε συνεργασία με τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ Νίκο Ανδρουλάκη. Ειπώθηκαν, μάλιστα, βαριές κουβέντες στη Βουλή από τον πρωθυπουργό, ο οποίος μίλησε για “φουσκωμένα πορτοφόλια που εξαγοράζουν” και κάλεσε όποιον θέλει να τον ανατρέψει, να κατέλθει στον πολιτικό στίβο. Χθες η κυβέρνηση με αφορμή το πρωτοσέλιδο της “Εστίας” κατηγορεί εμάς ότι επιχειρούμε να τη ρίξουμε. Αύριο δεν ξέρει κανείς ποιον θα κατηγορήσει! Λυπούμεθα. Δεν διεκδικούμε αυτό το προνόμιο. Με τις δηλώσεις που έκανε ο κύριος Μητσοτάκης στη Βουλή έχει “δείξει” ξεκάθαρα άλλους ότι απεργάζονται την πτώση του. Εμείς είμαστε προσηλωμένοι στη δημοκρατική αρχή…»!

 

Δομικές αναταράξεις στη ΝΔ…

 

Στο σημείο αυτό της εξομάλυνσης των σχέσεων Μητσοτάκη – Μαρινάκη μπορεί να έπαιξε ρόλο και ο Αμερικανικός παράγοντας;

Αρνήθηκαν οι ΗΠΑ τη συμμετοχή του Έλληνα Πρωθυπουργού σε προγραμματισμένο ταξίδι στις ΗΠΑ προκειμένου να συμμετείχε σε εκδήλωση που πραγματοποιείται στον Λευκό Οίκο στις 4 Απριλίου;

Ή έχει δίκιο ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, που επιβεβαιώνοντας την ακύρωση του ταξιδιού, επικαλέστηκε τη νόσο Η1Ν1 του Πρωθυπουργού, ή ακόμη και το Συνέδριο της ΝΔ από τις 5 έως τις 7 Απριλίου στην Αθήνα (Ζάππειο Μέγαρο);

Από το οποίο Συνέδριο, όπως εκδηλώνεται, θα απουσιάσουν οι κύριοι Κώστας Καραμανλής και Αντώνης Σαμαράς, πρώην Πρωθυπουργοί και οι δυο και οι οποίοι επανειλημμένως έχουν αμφισβητήσει εντονότατα την πολιτική περπατησιά του Κυριάκου Μητσοτάκη!

Και στον γάμο των ομοφυλόφιλών ζευγαριών, και στην απριόρι συμπόρευση στον πόλεμο Ρωσίας – Ουκρανίας στο πλευρό του Ναζιστικού καθεστώτος Ζελένσκι!

Έτσι όλα τα παραπάνω δείχνουν, ότι στη ΝΔ θα έχουμε δομικές αναταράξεις μετά τις Ευρωεκλογές του προσεχούς Ιουνίου, αν και εφ΄ όσον επιβεβαιωθούν τα δημοσκοπικά ποσοστά του κυβερνώντος κόμματος!

 

Ανύπαρκτη αντιπολίτευση, ισχνή πατριωτική δύναμη…

 

Βέβαια και η τύχη του ΣΥΡΙΖΑ και του ΠΑΣΟΚ/ΚΙΝΑΛ δεν θα είναι καλύτερη, από τη στιγμή που τα ποσοστά τους βολοδέρνουν στους ανέμους! Ανύπαρκτη αντιπολίτευση, κολυμπάει στα ίδια θολά νερά της κυβέρνησης!

Με τον ελληνικό λαό να μην δείχνει την εμπιστοσύνη, που υπό άλλες συνθήκες θα έδειχνε, σε μια άλλη πολιτική πρόταση!

Ένας λαός απόλυτα απογοητευμένος, ακόμη και από τα λεγόμενα πατριωτικά κοινοβουλευτικά κόμματα!

Ένα τεράστιο ποσοστό, τουλάχιστον 25% του πατριωτικού, δημοκρατικού χώρου που αναζητεί για το πως θα εκφραστεί εκλογικά!

Και που πολύ φοβάμαι, ότι το ποσοστό της αποχής θα αυξηθεί σε σχέση με το ποσοστό των τελευταίων εκλογών!

Δίνοντας τη δυνατότητα στον Αμερικανικό και εξωθεσμικό παράγοντα, για άλλη μια φορά να αναλάβει δράση για να μας σώσει!

Για το καλό μας βεβαίως – βεβαίως, αφού βρισκόμαστε στη σωστή πλευρά της ιστορίας, σύμφωνα με τον Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη!

Μια κυβερνητική ταύτιση προς την σωστή πλευρά της ιστορίας, που έβαλε απέναντί μας τη Ρωσία και πρόσφατα τη Σερβία με τα “ανδραγαθήματα” της κ. Ντόρας Μπακογιάννη, για την είσοδο του Κοσσόβου στο Συμβούλιο της Ευρώπης!

Άλλη μια αντεθνική πολιτική πράξη της Οικογένειας Μητσοτάκη προς εξυπηρέτηση των Αμερικανικών και μόνο συμφερόντων!!

 

 

 

 

 

 

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ