Αναγνώστρια: Κι αν ο Εθνικός Διχασμός…

31
8195

Κι αν ο Εθνικός Διχασμός…

αναφέρεται σε συγκεκριμένη περίοδο της Ιστορίας μας,η εθνική διχόνοια και η εθνική  μικροψυχία καλά κρατεί!

Παρακολουθώντας την aegeanews δεν μπορώ να μην συμπεράνω ότι ψάχνουμε αυτά που θα μας «διαιρέσουν» ,ενώ αυτά που θα μας «προσθέσουν» είτε τα αγνοούμε είτε τα γυρίζουμε τόσο πολύ, ώστε να ανακαλύψουμε σημείο διαχωρισμού,αντιλογίας και φαγωμάρας.
Εξηγούμαι:Το νομοσχέδιο του γάμου των ομόφυλων ζευγαριών δίχασε,δικαίως ίσως, τους Έλληνες.Σε κάποιες καθυστερημένες εξηγήσεις διαβάζω ή ακούω ότι ήταν προσπάθεια της κυβέρνησης  να αποπροσανατολίσει απ’τα πραγματικά προβλήματα…
Ας είμαστε ειλικρινείς,δεν χρειάζεται προσπάθεια απ’την κυβέρνηση(στην οποία δικαιούμαστε να καταλογίσουμε πολλά) να αποπροσανατολίσει:Τρωγόμαστε να βρούμε σημείο διαφοράς, ενώ  αυτά που μας ενώνουν όχι απλώς περνάνε χωρίς να στεκόμαστε,μα θα τα φέρουμε έτσι,ώστε να γίνουν αιτία αντιπαράθεσης.
Ξαναεξηγούμαι:Αντί να επαινέσουμε την πρωτοβουλία των αστυνομικών,  τους καταλογίσαμε σκηνοθεσία κι έλλειψη προστατευτικών μέτρων κι ανεπαρκή γνώση στα τσιμέντα!
Αντί να συμπαρασταθούμε στα παιδιά που κρυώνουν στα σχολεία τους, τούς χρεώσαμε διπροσωπία.
Αντί να σχολιάσουμε δημοσιεύματα που σου γεννούν ελπίδα ή προσπαθούν να αφυπνίσουν(βλ.κυρίου Τρικοίλη για σχολική γιορτή των τριών Ιεραρχών,κυρίας Αγρέλλη για τη μοναξιά και την εγκατάλειψη της τρίτης ηλικιας), τα αφήσαμε να περάσουν σχεδόν  απαρατήρητα.(όπως διαφαίνεται μέχρι στιγμής).
Ο  κύριος Δήμαρχος δεσμεύεται για υλοποίηση έργου:»Πού ήσουν μέχρι τώρα»;
Για μένα η εξήγηση είναι απλή:Ίντριγκα! Αν υπάρχει ίντριγκα  να επέμβουμε.Αν όχι;’πό δώ πάν’ κι άλλοι!
Και η ίντριγκα  δεν είναι το χειρότερο.Το χειρότερο είναι που το μίσος κι ο πόνος και ο θάνατος μας εξιτάρουν περισσότερο!Το χειρότερο είναι που ψάχνουμε ,με απαράμιλλο ζήλο ,πώς θα γίνουμε δυσάρεστοι,πώς θα ισοπεδώσουμε, πώς θα αντιδράσουμε μόνο για να αντιδράσουμε!
Καλή σας μέρα και καλό μήνα!
Ν.Σ.

31 ΣΧΟΛΙΑ

  1. Χρειαζόμαστε φωνές/πένες σαν την δική σας, πηξαμε στο σκοτάδι.

    Να αρθρογραφείτε. Μακάριοι οι Ειρηνοποιοί…

    • Όταν τα αγοράκια είναι μέσα στο σκουλαρίκι και οί μαμάδες καμαρώνουν.
      Όταν τα κουρεύουν σαν κοριτσάκια.
      Όταν οι μαμάδες κάνουν επίθεση στους εκπαιδευτικούς γιατί έκαναν κάποια παρατήρηση στο … αγοράκι!!! τους.
      Όταν η μαμάδες αφήνουν τα κοριτσάκια τους να πηγαίνουν σαν ξέκ@ λα στο σχολείο.
      Όταν οι γονείς αγοράζουν ένα smartphone στα ανήλικα παιδιά τους με άνετη πρόσβαση σε εγκληματικές πορνό σελίδες.
      Όταν εγώ έπρεπε να γίνω 18 χρόνων να πάω σε ακατάλληλο έργο, τώρα από τα γεννοφάσκια τους έχουν ότι θέλουν μέσα στο σπίτι τους με την συσκευή που διαφθείρει ψυχές.
      Κάθε κανάλι και ένας φούστης, Ελληνικα σήριαλ γεμάτα σεξ, φόνους, βρωμολογιες, ανώμαλα σεναρια.
      Όταν καπνίζουν !!! σαν φουγάρα μπροστά στα παιδιά τους πώς να μην καπνίσουν κάποια στιγμή και αυτά κάτι …περίεργα σκευάσματα.
      Όταν λόγω εργασίας!!! αφήνουν χωρίς έλεγχο να κάνουν ότι τους περνάει από το μυαλουδακι τους.
      Μετά φταίνε λέει οι παιδανώμαλοι που κλείνουν ραντεβού στα τυφλά με 13χρονα.
      Υπάρχει επιστροφή?

      • « Μα αν κυλήσεις εκεί που σε παν οι καιροί οι τωρινοί, κιτρινιάρα θωριά κι ώμους θα ᾽χεις μικρούς, θα ᾽χεις γλώσσα μεγάλη και στήθος στενό, πισινά μια σταλιά και μακρύ μπροστινό» Αριστοφάνης

  2. Αναρωτιέμαι αν αυτή τη φωτογραφία την δέχεται κανείς μέσα του, γιατί μόνο ντροπή βγάζει

    • Εγώ βλέπω δύο ανθρώπους που με αγάπη θέλουν να μεγαλώσουν ένα παιδί. Μάθε να το βλέπεις κι εσύ.

      • Στον δικό σου μικρόκοσμο ,να το βλέπεις εσύ όσο θέλεις ,κ να το δείχνεις κ στα παιδιά σου αν έχεις ,κ να τα καμαρώνεις για τον κακό δρόμο που θα πάρουν ,γιατί θα θέλουν κ αυτά να δοκιμάσουν από το μήλο του κακού ,με τόση διαφήμιση που έχει πέσει από τα κανάλια της ξεφτιλας κ του εξευτελισμού του ανθρώπου ,ποιου ανθρώπου δηλαδή ,τα ζώα έγιναν άνθρωποι κ οι άνθρωποι ζώα ,ούτε τα ζωάκια που στερούνται λογικής δεν κάνουν αυτή την πράξη ,αλλά ο άνθρωπος με την λογική έπεσε ποιο κάτω κ από τα ζώα .Όσο για τον Μητσοτάκη θα πάει κ αυτός στα αζητητα όπως ο Τσίπρας ,για να μάθουν ότι αυτή η χώρα είναι κ θα μείνει πιστή στις παραδόσεις κ στην θρησκεία της .

      • ΤΟ ΠΑΡΑ ΦΥΣΗ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΚΑΤΑ ΦΥΣΗ ΟΠΟΤΕ ΕΠΙΤΡΕΨΤΕ ΣΕ ΟΣΟΥΣ ΑΝΤΙΔΡΟΥΝ ΝΑ ΜΗΝ ΜΠΟΡΟΎΝ ΝΑ ΤΟ ΔΟΥΝ ΟΠΩΣ ΕΣΕΙΣ!,

    • Φαλλοκρατες, ψευτοχριστιανοί, προπαγανδίζουν

    • Θα κάνω εμετοοοοοοοοο !!!!!! Κάποιος να σταματήσει αυτή την κατηφόρα ,την ανωμαλία ,το αφύσικο ,ποιοι είσαστε εσείς που πάτε να μας τρελάνετε ??? Την ανωμαλία την λέτε δικαίωμα !!!!!!!! Τα ρωτήσατε τα άμοιρα παιδάκια αν θέλουν να ζουν σε τέτοιο περιβάλλον ???? Μόνοι σας να βγάζετε τα μάτια σας , δεν μας ενδιαφέρει ,εφόσον το επιλέξατε ,κάτω τα χέρια σας από τα δυστυχα παιδάκια !!!!!!!!! Απορώ πως δεν ντρέπεστε να λέτε κ να καμαρώνετε για την αφύσικη πράξη που κάνετε ,μόνο που το σκέφτομαι ξερνάω ,από εκεί που αφοδευετε μωρεεεεεε τι ανωμαλία είναι αυτή κ δεν ντρεπεστεεεεεεε !!!!!

  3. Έχετε δίκιο! Η ενότητα μας, η κατανόηση, η συλλογική μας συνείδηση, η αλληλεγγύη προς τον συνάνθρωπο μας είναι κλονισμένες αξίες. Όχι ότι καλύτερο. Δεν ξέρω αν είναι μια μεταβατική περίοδος, όπου κάπου στο μέλλον θα ανακαλύψουμε κάποια ιδανικά ή μια ‘τύπου’ κρίση μας φέρει πιο ‘κοντά’. Όλα αυτά που αναφέρετε υπάρχουν και μάλλον υπήρχαν ανάμεσα μας σε όλα τα επίπεδα από τις μικρές ομάδες πχ ‘φίλων’ έως τις ομάδες διακυβέρνησης. Στις όποιες δε, είναι αστείο και πως λειτουργούν. Το να καταψηφίζεις φερ’ ειπείν δίκαια και αναγκαία μέτρα μόνο και μόνο επειδή τα εισηγούνται οι άλλοι. Πολλά τα παραδείγματα. Εδώ βέβαια είναι και ένα μυστήριο, για το αν το ψάρι έχει βρωμίσει από το κεφάλι ή από την ουρά. Ένα όμως είναι βέβαιο. Η κότα έκανε το αυγό. Κάποια πράγματα οφείλουν να είναι ξεκάθαρα.

  4. Δημοσκόπηση Pulse: Τι πιστεύουν ο πολίτες για γάμο …

    Συγκεκριμένα, σύμφωνα με τα ευρήματα της έρευνας, το 47% των πολιτών τάσσεται ξεκάθαρα κατά του γάμου των ομοφύλων, με το 46% να απαντά θετικά.

  5. Έντεχνα αντικαθιστάς τον όρο Επιβίωση με την λέξη ίντριγκα.

    Οι ειρηνοποιοί είναι αυτή που πάνε να ψωνίσουν και δεν βγαίνουν τα λεφτά, με τα Φροντιστήρια,Φάρμακα,υπόδυση,ένδηση,αθλητικά,ΔΕΗ ,ΠΆΓΙΑ,ενοίκια,και που και που έναν καφέ,αυτήν την φωτό την βλέπουν περιττή.
    Προσωπικά δεν με νοιάζει,απωθημένα ζωής,ίσως στρεβλώσεις ζωής,αλλά,ίσοι με μας αναμφίβολα.
    Κάτι άλλο λείπει απ τις παραδοσιακές οικογένειες με παιδιά και λέγεται ασφάλεια και μισθός όχι πείνας.

  6. η ελληνική κοινωνία είναι εναντίον του εξευτελισμού του ιερού θεσμού του γάμου. ο διχασμός που θέλουν να προκαλέσουν είναι ανύπαρκτος.

  7. Δεν μας είπατε σε κράτη που ισχύει αυτός ο νόμος,πόσο υποφέρει η κοινωνία τους και τα παιδιά τους κρυώνουν και μένουν αμόρφωτα.

    • Εμεις εδω ειμαστε ΕΛΛΑΔΑ και θα παραμεινουμε. Ολα τα ανωμαλα ειναι εισαγωμενα και αν γουσταρεις παρτυ με κονιακ παρες δρομο και πηγαινε Αγγλια, Ολλανδια, Αμερικη και οπου αλλου εχει ομοιους σου ξεφτιλισμενο γυναιο.

      • Τι σχέση έχεις εσυ με την Ελλάδα και τους Έλληνες;Εσυ χαίρεσαι με τις καταστροφές που συμβαίνουν εδώ ,εξυμνείς τον Ερντογκαν και τον Πούτιν.Καραγκιοζακο.

        • Και μονο απο αυτην την απαντηση βγαζει ματι η ΑΝΩΝΑΛΙΑ και η ΑΝΗΘΙΚΟΤΗΤΑ καθως και το αρνητικο IQ σου καθως και το ΑΝΘΕΛΛΗΝΙΚΟ σου υποβαθρο, ΒΟΘΡΕ…

  8. στείλτε όλους και όλες στη Μακρόνησο απομονωμένους. Σε λίγα χρόνια θα έχουν πεθάνει και θα ηρεμήσουμε… βλέπεις εκεί πως θα αναπαραχθούν?Με τον κρίνο? Εκτός κι αν συνέλθουν και γίνουν νορμάλ!!! Πήξαμε στην ανωμαλία!!

  9. Συγνώμη αυτό που αναφέρεστε δεν υπάρχει σήμερα;Είναι αόρατο ;Τι θα αλαξει ο νόμος;Αν δεν ψηφιστεί θα αλαξουν αυτοί και αν ψηφιστεί θα γίνουμε gay;Σήμερα οι gay δεν έχουν παιδιά;Δεν αποκτούν σήμερα παιδιά με παρένθετη μητέρα άτομα μόνα;Παράδειγμα ;Η βουλευτής του ΚΚΕ ,Κανέλη έχει τέτοιο παιδί και Μαλιστα δεν θα ψηφίσει το νόμο.Τρέλα η κατάσταση.

  10. Η Κανέλλη από άκρα δεξιά βρέθηκε στην άκρα αριστερά. κολοτούμπα στην πολιτική και στην ταραγμένη ζωή της .ακόμα βρίσκονται άτομα που την ψηφίζουν;

  11. Αυτοί πού το παίζουν gay!!! Γιατί δεν μαντρωνονται σε φάρμες! Και να κάνουν ότι γουστάρουν!!! Όπως τα animals!!!

  12. Οι γυναίκες της ζωής μας, γκόμενες, γιαγιά, μάνα, αδελφή, κόρη, εγγονή, δισέγγονη, θείες, ξαδέλφες θύλαξαν και θυλάζουν τα παιδιά τους αγόρια και κορίτσα. Επιστήμονες και γιατροί επιβεβαιώνουν πόσο απαράιτητος είναι η θυλασμός των παιδιών για την αναπτηξή και δέσιμο της υγείας τους αργότερα στην ζωή τους. Θέλω να ξέρω πως δυό μαντράχαλοι ή δύο κοπελιές που δεν πέρασαν κύηση και γένα (απαραίτητα για παραγωγή μητρικού γάλακτος) να δώσουν στα βρέφη τους αυτό το φιλί ζωής που δίνει η φύση δωρεάν. Ας βγούν οι γιατροί να δώσουν και καμιά πληροφορία. Άσε τους ψυχολόγους που εκεί θα καταντήσουν τα παιδιά αργότερα ζώντας αυτήν την «παραφύση» ζωή. Μας έφαγε πολύ η μόδα των καιρών, όπως πολλά άλλα. Βοήθεία μας……….

  13. ΕΡΧΕΤΑΙ Ο ΤΣΙΠΡΑΣ ΝΑ ΣΑΣ ΒΑΛΕΙ ΦΥΛΑΚΗ ΓΚΡΟΥΠΟΥΣΚΟΥΛΑ ΤΗΣ ΔΕΞΙΑΣ ΠΟΥ ΡΗΜΑΞΑΤΕ ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ ΑΛΗΤΕΣ ΤΑΓΜΑΤΑΣΦΑΛΗΤΕΣ

  14. Οι γιατροί Μανώλη στο βωμό του κέρδους τα θυσίασαν όλα ακόμη και την ηθική τους. και εξηγώ αν δεν υπήρχε τρόπος τεχνητής κύησης θα υπήρχαν τα τέρατα πάρενθετες μητέρες να ξεπουλούν το σπλαχνο τους να ενοικιάζουν το σώμα τους; αν δεν υπήρχε ο τρόπος να τους κόβουν τα γεννητικά τους όργανα οι άντρες θα γίνονταν καρναβάλια ως γυναικες; οι περισσότεροι δεν ζουν ή αυτοκτονούν γιατι δεν αντέχουν τέτοιο μπέρδεμα. φύλο μετάβαση το λένε και οι περισσότεροι ζουν με την αναπηρία τους.

  15. Θα έρθουν χρόνοι που οι άντρες θα μοιάζουν σαν τον έξω από εδώ και οι γυναίκες θα είναι στο τελευταίο σκαλοπάτι της αμαρτίας. πράγματι με τα τρομακτικά τατουάζ τους χαλκάδες τα καρναβάλια στην παρέλαση περηφάνιας των Λοατκι δεν διαφέρουν και πολυ. όσο για τις γυναίκες η απόλυτη καταισχυνη να πουλούν τα ίδια τα παιδιά τους και με το νομο και να εξευτελίζουν τη μητρότητα.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ