Καταρρέει το απολυταρχικό κράτος Μητσοτάκη | Γράφει ο Παναγιώτης Αποστόλου

2
6003

ΚΑΤΑΡΡΕΕΙ ΤΟ ΑΠΟΛΥΤΑΡΧΙΚΟ ΚΡΑΤΟΣ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ

 

Του Παναγιώτη Αποστόλου

Πολιτικού αναλυτή – αρθρογράφου

[email protected]

www.egerssi.gr

 

Η Νέα Δημοκρατία υπέστη πολύ μεγάλη ήττα με την τροπολογία που έφερε στη Βουλή για την επιστολική ψήφο, την οποία καταψήφισε η αντιπολίτευση, εκτός της Κ.Ο. του κόμματος “Πλεύση Ελευθερίας” που δήλωσε παρών (;;;)!

Μάλιστα τις επόμενες ημέρες, όταν η κυβέρνηση θα φέρει προς συζήτηση το ζήτημα των ομοφυλόφιλων ζευγαριών, τότε εκτιμώ ότι η ΝΔ θα υποστεί μια νέα πολιτική ήττα και η οποία ενδεχομένως να είναι μη αναστρέψιμη, αφού η πλειοψηφία του ελληνικού λαού τίθεται απέναντι αυτής της πρωτοφανούς πρωτοβουλίας του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη και μιας ισχνής μειοψηφίας συμβούλων του!

Και τα ερωτήματα που γεννώνται είναι πολλά!

Δεν γνωρίζει ο Πρωθυπουργός και Πρόεδρος της ΝΔ, πώς μεγάλο κομμάτι του ελληνικού λαού είναι “συντηρητικοί” και το οποίο κατά το παρελθόν εκφραζόταν μέσω της Νέας Δημοκρατίας και με αυτήν την στρεβλή επιμονή του, τους έχει οδηγήσει στα κάγκελα;

Δεν γνωρίζει ο Κυριάκος Μητσοτάκης πώς κινδυνεύει να “μπατάρει το καράβι της ΝΔ” από τα δεξιά της και να τελειώσει το κυβερνητικό του αφήγημα με την ενίσχυση των κομμάτων “Σπαρτιάτες”, “Νίκη” και “Ελληνική Λύση”, μάλιστα εν όψει των προσεχών ευρωεκλογών, καθ΄ ότι πάντοτε οι ευρωεκλογές χαρακτηρίζονταν από την “χαλαρή ψήφο”, όπου ψηφοφόροι της ΝΔ έστελναν το δικό τους κυβερνητικό μήνυμα;

Όταν μάλιστα όλος ο πλανήτης στρέφεται προς τα δεξιά, αντίθετα με τον Κυριάκο Μητσοτάκη, που συνεχώς αριστερίζει όλο και πιο πολύ;

Γιατί λοιπόν ο Κυριάκος Μητσοτάκης δεν υπολογίζει το πολιτικό κόστος και το ενδεχόμενο τέλος της παντοκρατορίας του;

Μήπως γιατί έχει κλείσει ο πολιτικός του κύκλος στην Ελλάδα και δείχνει δείγματα γραφής στον εξωγενή παράγοντα για να επωφεληθεί κορυφαίας θέσεως σε διεθνή οργανισμό;

Αλλά είναι μόνο η de jure, άκαιρη και αχρείαστη αναγνώριση της ΛΟΑΤΚΙ κοινότητας, που είναι μια απειροελάχιστη μειοψηφία στην ελληνική κοινωνία και η οποία υπερασπίζεται ήδη ποικιλοτρόπως την παραδοσιακή οικογένεια;

Όταν μάλιστα η τελευταία αναθεώρηση του Συντάγματος την προστατεύει;

Όταν πλέον η Εκκλησία της Ελλάδος τίθεται απέναντι σε αυτήν την “εγκληματική” πολιτική της κυβέρνησης περί των ομοφυλοφίλων, αν και θα περιμέναμε από την Ιερά Σύνοδο να μην είναι και με τον “αστυφύλαξ

και με τον χωροφύλαξ”! Θα έπρεπε να είναι περισσότερο σαφής και να μην αφήνει τα όποια παραθυράκια άλλης ερμηνείας της απόφασής της!

 

Εθνοκτόνος πολιτική της κυβέρνησης της ΝΔ…

 

Όταν ο πρωθυπουργικός ισχυρισμός: “βρισκόμαστε στην σωστή πλευρά της ιστορίας”, με την απριόρι υποστήριξη της Ουκρανίας στην πολεμική σύρραξη Ρωσίας – Ουκρανίας, συντασσόμενη η Ελλάς με τους ανόητους ηγέτες της Δύσης, βλάπτοντας τα εθνικά της συμφέροντα, με την  αποστρατικοποίηση των νησιών του Αιγαίου μας και την αφαίμαξη των οικονομικών μας πόρων, ανατράπηκε με την παραδοχή του Πρωθυπουργού στο πρόσφατο Παγκόσμιο Οικονομικό Φόρουμ στο Νταβός, όπου παραδέχτηκε ότι πληρώσαμε 6 φορές παραπάνω το φυσικό αέριο (“ξοδέψαμε 7 δισεκατομμύρια ευρώ το 2022 για να εισάγουμε φυσικό αέριο και κανονικά το ποσό που απαιτείται είναι 1 δισεκατομμύριο”), λόγω των οικονομικών κυρώσεων της Δύσης κατά της Ρωσίας!

Μια εντελώς παράλογη κυβερνητική απόφαση και η οποία ήταν αντίθετη με την πλειοψηφία του ελληνικού λαού, που επικροτεί την ρωσική πολιτική, αναγνωρίζοντας ότι υπάρχουν δεσμοί ανάμεσα στον ρωσικό και τον ελληνικό λαό , κυρίως λόγω της κοινής πίστης στην Ορθοδοξία! Άλλωστε ο Πρόεδρος της Ρωσίας Βλαδιμίρ Πούτιν έχει μεγάλη δημοφιλία στον ελληνικό λαό!

Αντίθετα από τον Νεοναζί Πρόεδρο της Ουκρανίας Βολοντιμίρ Ζελένσκι! 

Αλλά δυστυχώς, αυτός ο Πρωθυπουργός και η κυβέρνησή του δεν παραδειγματίζονται από τα λάθη τους και οδηγούν την Ελλάδα στον όλεθρο!

Έτσι τελευταίο τρανταχτό παράδειγμα η πρόταση του ΥΠΕΘΑ Νίκου Δένδια, ώστε να γίνει η Λάρισα στρατηγείο επιχειρήσεων της Ερυθράς Θάλασσας κατά των Χούθι (Υποστηριχτές του Αλλάχ) και θέτοντας πέραν των άλλων σε κίνδυνο τον εμπορικό στόλο της Ελλάδος!

Μη παραγνωρίζοντας, επίσης, την κυβερνητική αποκοτιά (προδοσία θα μπορούσαμε να πούμε), πως φέρνουν στην Θράκη μας (στην Αλεξανδρούπολη) Πολυϊατρείο τούρκικης εταιρείας με έδρα την Κωνσταντινούπολη (καταχώρηση στο ΓΕΜΗ – Γενικό Εμπορικό Μητρώο –  του Επιμελητηρίου Έβρου στις 10 Ιανουαρίου 2024)! 

Όπως επίσης πολύ σύντομα ολοκληρώνεται και η αγοραπωλησία μεγάλου οικοπέδου στην Ξάνθη, και όπου θα εγκατασταθεί ιδιωτικό Πανεπιστήμιο, με την υποστήριξη Αμερικανικού Κολεγίου! 

Έτσι αργά αλλά σταθερά η ΝΔ βροντοφωνάζει: Εάλω η Θράκη μας!

 

Η αντιλαϊκή κυβέρνηση οδηγείται στα βράχια…

 

Ακρίβεια…

Αλλά όπως έχω επανειλημμένως έχω γράψει και έχω πει, αυτή η κυβέρνηση είναι πολύ επικίνδυνη! Βλάπτει σοβαρά τον ελληνικό λαό!

Η ακρίβεια μαστίζει την χώρα μας, και σύμφωνα με πρόσφατο ρεπορτάζ της κρατικής ΕΡΤ, κάτοικοι του Κιλκίς, αλλά και άλλων πόλεων της Μακεδονίας μας, επισκέπτονται τακτικά τη Γευγελή στα σύνορα με τα Σκόπια, διανύοντας 52 χιλιόμετρα (από το Κιλκίς), προκειμένου να προμηθευτούν καύσιμα και άλλα είδη πρώτης ανάγκης (ζυμαρικά, τυριά, γιαούρτι κλπ.), καθότι οι τιμές έχουν μεγάλη διαφορά! 

Άλλη μια κυβερνητική επιτυχία που εξοργίζει το λαό μας! Η γενικευμένη ακρίβεια!

Έλλειμα δικαιοσύνης…

Δεν είναι τυχαίο, πώς στην ελληνική κοινωνία υπάρχει καχυποψία για την απονομή Δικαιοσύνης, καθώς υφίσταται μειωμένη δικαστική ανεξαρτησία!  

Τελευταίο τρανταχτό παράδειγμα η ανακοίνωση του Συλλόγου Δανειοληπτών Ελβετικού Φράγκου (ΣΥΔΑΝΕΦ), σχετικά με την κωλυσιεργία της ελληνικής δικαιοσύνης σε προσφυγή τους στη Δικαιοσύνη!

Σε αυτήν την ανακοίνωση μεταξύ των άλλων αναφέρονται: 

«…Γίνεται ξεκάθαρο, ότι η δικαιοσύνη παίρνει έμπρακτα θέση. Ενώ τα αιτήματά μας προς ακρόαση παραμένουν αναπάντητα, η απόρριψη των αιτημάτων προτίμησης μας, δίνει την εικόνα μιας δικαιοσύνης η οποία τάσσεται με τα συμφέροντα των τραπεζών! Όταν πρόκειται για τη νομιμοποίηση των εταιριών διαχείρισης, η απόφαση εκδίδεται μέσα σε 15 ημέρες. Όταν όμως πρόκειται για την προάσπιση των συμφερόντων των δανειοληπτών, δίνεται αναβολή σε δικάσιμο 2 χρόνια μετά! Μια τέτοια εξέλιξη είναι πολύ μακριά από την ανθρωποκεντρική σκοπιά της δικαιοσύνης, αγνοεί την σκληρή πραγματικότητα που βιώνουν οι δανειολήπτες, και τους εξαντλεί ηθικά και οικονομικά, απέναντι στους τραπεζικούς κολοσσούς. Η δικαιοσύνη οφείλει να είναι αμερόληπτη αλλά όχι απαθής, αντικειμενική αλλά όχι απρόσωπη, να ακολουθεί το γράμμα του νόμου, αλλά και το πνεύμα του…»!

Διαφθορά…

Δεν είναι τυχαίο, ότι η Ελλάς έπεσε στην 24η θέση στα 27 μέλη της ΕΕ στον τομέα της διαφθοράς! Ωστόσο και στον παγκόσμιο δείκτη τα πράγματα δεν είναι καλύτερα! Στην 51η θέση από την 59η βρίσκεται η χώρα μας, κυρίως λόγω της ανελευθερίας του Τύπου και των τηλεφωνικών υποκλοπών!

Εάν προσθέσουμε και την ανύπαρκτη ασφάλεια των πολιτών, τότε οδηγούμαστε, πως υπάρχει στην Πατρίδα μας, κρίση στο Κράτος Δικαίου!

 

ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ το ίδιο νόμισμα δυο διαφορετικών όψεων…

 

Όμως όλες οι παραπάνω εθνοκτόνες και αντιλαϊκές πολιτικές γίνονται με τις ευλογίες του ΣΥΡΙΖΑ! Και δεν λέω της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης, γιατί έστω και αυτής της ισχνής αξιωματικής αντιπολίτευσης, όπως προέκυψε από τις τελευταίες εθνικές εκλογές, φρόντισε ο εξωγενής παράγοντας (ΗΠΑ) να τη διαλύσει. Φέρνοντας στην Ελλάδα ένα πολιτικό κακέκτυπο και το οποίο ονόμασε Στέφανο Κασσελάκη!

Έτσι ο ΣΥΡΙΖΑ παρ΄ ότι διαλύθηκε με τη δημιουργία του κόμματος “Νέα Αριστερά”, εν τούτοις εξακολουθεί και συμπράττει με τις επιζήμιες πολιτικές της κυβέρνησης της ΝΔ!

Αφού ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ δεν έπαψαν ποτέ να είναι δυο όψεις του ιδίου νομίσματος!

Ο ΣΥΡΙΖΑ θα υπερψηφίσει το νομοσχέδιο της ΝΔ για την ΛΟΑΤΚΙ κοινότητα και η ΝΔ θα προωθήσει την επιθυμία του ΣΥΡΙΖΑ για το διαχωρισμό του Κράτους με την Εκκλησία της Ελλάδος!

Αν βέβαια μέχρι τότε θα υπάρχει ΣΥΡΙΖΑ, αφού η “λατρεία” του  Στέφανου Κασσελάκη για τον Παύλο Πολάκη και για τον οποίο είχε πει: “χωρίς τον Πολάκη δεν θα ήμουν Πρόεδρος στο ΣΥΡΙΖΑ”, έχουμε τώρα το νέο επεισόδιο μεταξύ τους, όπου ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ είπε: “Παύλο αν δεν σου αρέσει, φύγε”!

Θεωρώντας πλέον στο ΣΥΡΙΖΑ ότι είναι αγεφύρωτο το χάσμα που έχει δημιουργηθεί στο κόμμα της τάχατες αριστεράς!

Αλλά μακάρι να διαλυθεί το κόμμα της ενδοτικής Συμφωνίας των Πρεσπών και της φασιστικής ανατροπής της εκφρασμένης βούλησης του λαού μας, κατά το δημοψήφισμα του 2015, επανερχόμενος στα ποσοστά του 3%, όπου βρίσκεται η “Νέα Αριστερά”!

Ναι, να διαλυθεί το κόμμα που απεμπόλησε όλα τα ηθικά και πολιτικά πλεονεκτήματα της υγειούς αριστεράς!

Να διαλυθεί ο “Δούρειος Ίππος” της Νέας Τάξης Πραγμάτων που δουλεύει για την Παγκοσμιοποίηση, την ανελευθερία των λαών και την μετατροπή των ανθρώπων σε μάζα, σε αναλώσιμα νούμερα!!

 

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

2 ΣΧΟΛΙΑ

  1. Καταρρέει ο Μητσοτάκης και ανεβαίνουν όλοι οι υπόλοιποι.Ειδικα οι δημοκράτες Σπαρτιάτες σου.Ρε τι διαβάζουμε.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ