ΔΧ: Η «λευκή πετσέτα» του Κυρίτση και η «πολιτική αφέλεια» της μειοψηφίας…Καλορίζικο το Προαναχωρησιακό

33
2007

ΔΧ: Η «λευκή πετσέτα» του Κυρίτση και η «πολιτική αφέλεια» της μειοψηφίας. (Ηττηθήκαμε γιατί χάσαμε το δάσος βλέποντας το δέντρο)
Η «λευκή πετσέτα», έτσι αναφέρεται, που έριξε ο δήμαρχος (γιατί περί αυτού πρόκειται) στο δημοτικό συμβούλιο, στο μέτωπο της αντίδρασης στους κυβερνητικούς σχεδιασμούς για την Κω, σφράγισε την οδυνηρή και μάλλον μη αναστρέψιμη ήττα μας σε ένα μέτωπο, που αφορά την ίδια την ταυτότητα του νησιού.

Υποστήκαμε στρατηγική ήττα. Γιατί η εδραίωση μιας δομής μόνιμου χαρακτήρα τύπου Αμυγδαλέζας, έτσι θα εξελιχθεί, αποτελεί στρατηγική ήττα για το νησί.

Μπήκαμε οριστικά στο χάρτη των hot spots.

Ολοκληρώνεται μια υποδομή την οποία θα έχουμε στην πλάτη μας για πολλά-πολλά χρόνια ακόμα. Θα ζούμε έχοντας στα θεμέλια του τουρισμού μας μια ωρολογιακή βόμβα.

Το αν, με ποιο τρόπο, με πόσο θόρυβο και πόσες φορές θα σκάσει η βόμβα αυτή, δεν εξαρτάται από εμάς αλλά από την δυνατότητα της κάθε κυβέρνησης (γιατί μιλάμε για πολλά χρόνια) να διασφαλίσει τις ομαλές συνθήκες λειτουργίας της.

Ηττηθήκαμε λοιπόν.

Ηττηθήκαμε γιατί ο φίλος μου ο Γιώργος αν και από την αρχή συνέλαβε την απειλή για το νησί, δεν κατάφερε να συγκροτήσει ένα πλαίσιο στρατηγικής με το οποίο θα επεδίωκε τη μέγιστη δυνατή συναίνεση και το οποίο:

– θα έπαιρνε υπόψη τα δεδομένα της συγκυρίας. Η δομή στην Κω, με προσωρινό χαρακτήρα στον οποίο έπρεπε να επιμέναμε με ενιαία γραμμή, δεν ήταν μόνο αναπόφευκτη αλλά και αναγκαία. Δεν είμαστε κάφροι. Σαφώς και θα συμμετέχουμε στην εθνική προσπάθεια διαχείρισης ενός προβλήματος που ξεπερνά ακόμα και την ίδια την κυβέρνηση. Ωστόσο επιμένουμε, πάντα με ενιαία γραμμή, στο εύλογο όχι μόνο για μας αλλά για την ίδια τη χώρα: η συνεισφορά μας αυτή θα εξετάζεται πάντα υπό το πρίσμα της ιδιαιτερότητας του νησιού μας.

– θα παρέμενε, προσηλωμένη σε αυτό που θα έπρεπε εξ αρχής και με τη μεγαλύτερη δυνατή συσπείρωση των δυνάμεων μας, να αποτελεί το βασικό μας στόχο: το να βγει το νησί έξω από τον χάρτη των hot spot. Η προσωρινότητα της δομής θα μπορούσε να υποστηριχθεί το προηγούμενο διάστημα και από την αλλαγή των δεδομένων. Οι ροές περιορίστηκαν και η περιοχή, σε συνδυασμό με την πρόθεση της Τουρκίας να προστατέψει και το δικό της τουριστικό προϊόν (Μπόντρουμ) θα μπορούσε να καταστήσει εύκολα ελέγξιμη την περιοχή.
Ηττηθήκαμε γιατί η δημοτική αντιπολίτευση, αντί να συλλάβει το μέγεθος της «εξωτερικής απειλής», θεώρησε ότι οι ατυχείς χειρισμοί του Γιώργου της προσέφεραν (που της προσέφεραν) ευκαιρία να τον αποδομήσουν. Αυτό είναι σε μεγάλο βαθμό κατανοητό στο πλαίσιο του πολιτικού παιχνιδιού.

Λέω όμως ότι η προσέγγιση αυτή είναι «πολιτικά αφελής», αν και ξέρω ότι ενοχλείται η φίλη μου η Ιωάννα και ο φίλος μου ο Γιάννης, γιατί δεν είδε ή είδε αλλά υποτίμησε, τον πραγματικό κίνδυνο για το νησί που δεν ήταν ο Γιώργος, αλλά ο σχεδιασμός της κυβέρνησης για το μέλλον της Κω και αυτό για 3 βασικούς λόγους

-αντιστρατευόταν μια αναπτυξιακή πορεία 30 χρόνων, η οποία στηρίχθηκε στην επίμονη προσπάθεια του λαού της Κω. Αλλοίωνε την τουριστική ταυτότητα του νησιού.

-εκπονήθηκε στο πλαίσιο βιαστικών και πρόχειρων αποφάσεων για να αντιμετωπιστεί μια κατάσταση που είχε φτάσει στο αμήν μετά την μακαριότητα της περιόδου της «κυρίας Τασίας». Αποτέλεσμα, ο σχεδιασμός αυτός να στηρίζεται στη φυσική γεωγραφία του νησιού και να αγνοεί πλήρως την οικονομική του γεωγραφία.

-επιβαλλόταν ως μόνιμος και όχι ως βραχυπρόθεσμος σχεδιασμός με το έτσι θέλω και με το επιχείρημα «γιατί έτσι πρέπει για το καλό σας» και μάλιστα από μια αριστερή κυβέρνηση. Δεν ήταν προϊόν συνεννόησης. Είχε ένα απαράδεκτο, σε βάρος της τοπικής κοινωνίας, δημοκρατικό έλλειμμα.

Δεν είδα να θίγεται κάποιο από αυτά τα δύο ζητήματα που κατά τη γνώμη μου, είναι ουσιώδη. Οι υποψήφιοι δήμαρχοι του νησιού, όπως η φίλη μου η Ιωάννα και ο φίλος μου ο Γιάννης, όφειλαν εκτός από την κριτική τους στον δήμαρχο, σε όποιους τόνους επέλεγαν (δικαίωμα τους) να καταστήσουν σαφές το αυτονόητο

Ότι την αναπτυξιακή πορεία 30 χρόνων ενός νησιού δεν θα την καθορίσει καμία κυβέρνηση (αριστερή ή δεξιά) τη βάση ενός πρόχειρου σχεδιασμού για το μεταναστευτικό (γιατί πρόχειρος ήταν) και με μια διαδικασία που εγείρει ζητήματα δημοκρατίας. Εξέπεμψαν το μήνυμα αυτό στις τοποθετήσεις τους;

Ο κυβερνητικός σχεδιασμός θριάμβευσε. Μας έβαλαν οριστικά στο χάρτη των hot spot και μας ζητάνε να τους πούμε και ευχαριστώ που προστατεύουν τον τουρισμό μας. Αυτό σε απλά ελληνικά αποδίδεται με το «και κερατάδες και δαρμένοι»

Τι μένει να κάνουμε;

Ένα κλίμα γενικού ξεσηκωμού που είναι πολύ πιθανό να συνοδευτεί από ακρότητες είναι το τελευταίο που χρειαζόμαστε.

Τα νομικά μέσα κατά του προαναχωρησιακού τα οποία θα γίνουν με πρωτοβουλία των φορέων την οποία θα στηρίξει ο δήμος ( η «λευκή πετσέτα» που λέγαμε) έχουν ένα θέμα. Στρέφονται κατά του προαναχωρησιακού και όχι κατά της δομής, ενώ το προαναχωρησιακό είναι επί της ουσίας επέκταση της υπάρχουσας δομής. Εγείρεται το ερώτημα, αν υπάρχουν ή αν μπορούν να υπάρξουν νομικά επιχειρήματα που να αμφισβητούν, συνολικά, την ίδια τη δομή. Σε κάθε περίπτωση και ανεξαρτήτως αν γίνονται για την τιμή των όπλων, τα ένδικα μέσα είναι προσφυγή στον ορθολογισμό και δεν επιφέρουν ακρότητες. Αντιθέτως μπορούν να συμβάλουν στην δημιουργία ενός διεκδικητικού πλαισίου με στόχο την έξοδο από τον χάρτη των hot spotς που κατά τη γνώμη μου θα πρέπει να είναι ο στρατηγικός μας στόχος.

Η ρεαλιστική προσέγγιση είναι, έτσι όπως έχουν εξελιχθεί τα πράγματα και εν αναμονή μιας εξαιρετικής τουριστικής περιόδου, οι τόνοι να κρατηθούν χαμηλά. Να ελπίσουμε και να διασφαλίσουμε, στο μέτρο που μπορούμε ότι η λειτουργία της ….Αμυγδαλέζας θα αποτρέψει δυσάρεστες καταστάσεις, βλαπτικές για την εικόνα του νησιού.

Τα αντισταθμιστικά οφέλη που σωστά ζητά ο Γ. Ζερβός αποτελούν ήδη αίτημα του «μετώπου των δημάρχων», που διατυπώθηκε στην συνέντευξη τους στην Αθήνα πριν την συνάντηση τους με τον Πρωθυπουργό στο Μέγαρο Μαξίμου αλλά και κατά τη διάρκεια της. Στην συνάντηση αυτή ήταν παρών ο «κύριος ΕΣΠΑ», ο κύριος Χαρίτσης που διαχειρίζεται και το Ταμείο Ασύλου. Υποτίθεται ότι βρίσκεται σε εξέλιξη η εκπόνηση ενός ειδικού σχεδίου για τα 5 νησιά του Αιγαίου. Άρα, το παιχνίδι εδώ βρίσκεται στο πως θα βαθμολογηθούν τα ανακλαστικά της κυβέρνησης (χρόνος ανακοίνωσης) και το αποτέλεσμα (περιεχόμενο των μέτρων).

Καλορίζικο λοιπόν το κέντρο, σφύριξε λήξη! Ο Θεός βοηθός, για την κυβέρνηση δεν είμαι και τόσο σίγουρος!

33 ΣΧΟΛΙΑ

 1. Αυτά παθαίνει ένας επαρχιώτης «δημοσιογράφος» όταν ζει στην Αθήνα... Κάνοντας τηλεφωνικό ρεπορτάζ παίρνει πρέφα με καθυστέρηση...

  Τώρα ο ΔΧ λιβανίζει τους ισοϋψής που τα οικονόμησαν χοντρά από το προσφυγικό, σώζοντας τη τσέπη τους και όχι την παρτίδα… Δεν πήρε χαμπάρι ότι το δεύτερο ΣΤΡΑΤΟΠΕΔΟ ΠΑΡΑΒΑΤΙΚΩΝ ΛΑΘΡΟ, άρχισαν να προετοιμάζουν προ πολλού και παρασκηνιακά στήριζαν στο στήσιμο του ΚΑΜΑΤΡΟΣ-ΖΕΡΒΟΣ, ΡΟΥΦΑ, ΕΒΕΔ και ΠΡΟΕΔΡΟΣ των ΞΕΝΟΔΟΧΩΝ… Για τον φίλο του τον ΚΑΜΑΤΕΡΟ του ΣφΥΡΙΖΑ και για την σίτιση στο στρατόπεδο ΜΟΥΓΚΑ γίγαντα Μητσάρα, λίγα μόνο λες για να μην γίνεις ρεζίλι… Καλά κάνεις, που ξέρεις μπορεί να χώσει κανένα ΔΟΛ-δημοσιογράφο της ΕΣΗΕΑ στην ΕΡΤ η φασιστοαριστερά… Μπορεί και η «Πρόεδρος» που γλύφεις τώρα να σου προτείνει η εταιρεία κέτερινγκ που ετοίμαζαν «γνωστοί σου» να αναλάβουν την τροφοδοσία και στα ξενοδοχεία πόλης σε all inclusive και έτσι ξαφνικά σου άνοιξε η όρεξη για παπαροστήριξη…

  • Εγώ είμαι σίγουρος, η μαϊμούνα του ΚΥΡΙΤΣΗ είναι ο Μητσάρα ΔΧ που πότε πότε το παίζει και λαγός του ξεβράκωτου.

   Μια μας τα λέει έτσι και την άλλη Αλέξης. Νομίζει ότι ακόμα είναι διευθυντής στο γραφείο παραπληροφόρησης του ΠΑΣΟΚ για να μας ταΐζει άχυρα και κουτόχορτο.

   • Μαϊμουδιάρη, δεν τραβάνε σήμερα οι παπαρολογίες του ΔΧ. Τον ξεπέρασε σε view η Κάννη του ΣΟΥΡΑΜΑΤΟΣ.

    Όλα έρχονται και παρέχονται και ο Μητσάρας με τις συχνές κολοτούμπες του γράφει ΤΕΛΟΣ…

   • Και όμως, ο Μητσάρας πέρασε την Κάννη 1-0 στα views, 547-345 μέχρι τώρα.

    Μεγάλη νίκη για τον δημοσιογράφο της ΕΣΗΕΑ ΔΟΛ-Δημητράκη, ξεπέρασε την Καλλιόπη…

  • Φωτογραφία με γυαλιά στην μόδα Μητσάρα, πρέπει να αλλάξεις λουκ όπως αλλάζεις πουκάμισα και θέσεις.

   βάλε κόκκινα γυαλιά και μάλιστα στρογγυλά, μην φοράς αυτά που σε κάνουν Ντάλτον με μάσκα ..

 2. Ναι Δημητράκη, τα οικονομάνε κομματόσκυλα με τα ΣΤΡΑΤΟΠΕΔΑ, ακόμα και εάν την σίτιση τους δεν την πήρε ο δικός σου...

  Όλα μαύρα στην διαχείριση του προσφυγικού, από τις ΜΚΟ, τους εργολάβους, τους ξενοδόχους, τα κομματόσκυλα της σίτισης, τους εργαζόμενους, τους προμηθευτές, τα μαγαζιά με κινητά και κάρτες και τώρα τελευταία τους αγρότες του Πυλιού που φορτώνουν Πακιστανάκια για αγροτικές εργασίες με 10 € και ελπίζω να μην είναι και η TZOBANA

 3. Πρέπει να το ομολογήσω, ο πρώτος που αντελήφθη την συνεργασία ΣφΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ με ΔΟΛ ΚΑΙ ΜΠΟΜΠΟΛΑ ΗΤΑΝ Ο ΔΧ.

  Πολύ πριν πάρουμε χαμπάρι αυτός συνεργάστηκε με τον ΚΑΜΑΤΕΡΟ και την Δημοτική παράταξη του ΣφΥΡΙΖΑ, την #ΔΙΕΣΗ # του Γιαννάκη Ζερβού. Τώρα που αναλαμβάνει την διεύθυνση του ΔΟΛ ο Μποτόπουλος της Αυγής περιμένουμε την σίγουρη αναβάθμιση του δημοσιογράφου της ΕΣΗΕΑ, εξ διευθυντή του γραφείου τύπου του παλιού ΠΑΣΟΚ που τα όλα του τα Λ@ΜΟΓΙΑ μετακόμισαν στον ΣφΥΡΙΖΑ και ανασάναμε …

 4. Φίλε Δημητρη η κυρια Ρουφα τελικα φαινεται πως ειπε αληθειες,και πως δεν τις θυμασαι. Εκεινη πρωτη ειπε πως το χοτ σποτ στο Πυλι δεν εχει ΦΕΚ και πρεπει να παμε σε ασφαλιστικα μετρα, πως πρεπει να συνεδριασει το δημοτικο συμβουλιο για να αποσυρθεί το ΦΕΚ στο Λινοποτι,το οποιο υπαρχει και εχει ξεχαστεί…μην δουμε και αλλα χωρο να κατασκευαζεται. Σε όλα αυτά η δημοτικη αρχη με μπροσταρη τον ταξιδευτή δημαρχο ηταν απουσα.Δεν γινεται να βαζεις στο ιδιο καζανι τον Ζερβο,την Μακρη,την Ρουφα όταν δεν ασκουν διοικηση.Διοικηση ασκει η δημοτικη αρχη!!! καλο μεσημερι και καλο μηνα.

  • Ο Δήμαρχος εχει αλλα πραγματα να ασχοληθεί.ΤΑΞΙΔΙΑ, ΑΘΗΝΑ,και επέτειος της ανεξαρτησιας του Κουβέιτ,για την ανεξαρτησια της Κω τιποτις.

 5. Η φιλη σου η …….. και στις δυο περιπτωσεις λειτουργησε προδοτικα για την κω προστατευοντας τα συμφεροντα της

 6. Καλο μήνα βρε,μετραμε αντιστροφα για την καλοκαιρινη περιοδο και ο δήμαρχος διχαζει την κοινωνια.κριμα.

 7. συγκεκριμενοι φορεις [εβεδ, ενωση ξενοδοχων] διεσπασαν το κοινο μετωπο, στηριζοντας την κυβερνηση συριζανελ για να δημιουργησει τις μονιμες δομες εκτρωματα που εχουμε σημερα. αυτοι και παραταξεις της μειοψηφειας, οπως σωστα αναφερεις, εχουν την ευθυνη και για οσα ακολουθησουν.

 8. ΟΧΙ ΑΛΛΑ ΨΕΜΑΤΑ ΣΕ ΜΙΑ ΕΛΛΑΔΑ ΠΟΥ ΠΕΘΑΙΝΕΙ ΚΕ ΧΟΝΔΡΟ..............

  ΚΕ ΧΟΝΔΡΟ Η ΡΟΥΦΑ ΕΙΝΑΙ ΕΠΟΜΕΝΗ ΔΗΜΑΡΧΟΣ , ΞΕΡΕΙΣ ΓΙΑΤΙ ;;;;; ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΛΕΕΙ ΨΕΜΑΤΑ.

 9. Πωωω ρε καημενη τζοβανα.. τεσσερα σχολια δικα σου. Πωωω ξεπεσμοοοος. Και τι νομιζεις πετας τη μπαλα στη εξεδρα….καημενη

 10. Η ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ ΔΕΝ ΣΥΜΜΕΤΕΧΕΙ ΣΤΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΚΑ ΤΕΧΝΑΣΜΑΤΑ ΤΩΝ ΔΗΜΑΡΧΩΝ

  ΠΟΥ ΕΞΑΠΑΤΟΥΝ ΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΕΣ.Η ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ ΩΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΘΑ ΕΠΙΛΥΣΕΙ ΑΜΕΣΑ ΤΟ ΘΕΜΑ ΤΩΝ ΛΑΘΡΟΕΙΣΒΟΛΕΩΝ ΙΣΛΑΜΙΣΤΩΝ.η ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ δεν εχει σχεση με πολιτικαντηδες του δημοκρατικου κλεπτοκρατικου ληστρικου τοξου. η χρυση αυγη εχει καθαρες θεσεις για την λαθρομεταναστευση.οι δημαρχοι εξαπατουν τους δημοτες. ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ.http://www.xryshaygh.com/kinima/thesis

 11. ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ.ΟΙ ΔΗΜΑΡΧΟΙ ΕΞΑΠΑΤΟΥΝ ΤΟΥΣ ΔΗΜΟΤΕΣ.ΕΙΝΑΙ ΣΥΝΕΡΓΟΙ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΑΙΚΗΣ ΕΝΩΣΗΣ. 1

  Προεδρικό διάταγμα για τις γενικές κατηγορίες χρήσεων στις κατοικημένες περιοχές, φέρνει τα hotspots μέσα στις κατοικημένες περιοχές των πόλεων, ως «αναγκαίες δομές για την διαχείριση της «προσφυγικής κρίσης»!
  Κι αυτό, δεν έρχεται καθόλου τυχαία την συγκεκριμένη χρονική στιγμή, μιας και μπήκαμε στην άνοιξη και σε λίγο καιρό, που θα βελτιωθεί ακόμα περισσότερο ο καιρός, θ’ αρχίσουν να’ ρχονται οι καραβιές των μυρίων! Επιπροσθέτως, εντός του τρέχοντος μηνός, θα αρχίσει η ισχύς της συμφωνίας Δουβλίνο ΙΙ, κι όσοι λαθρομετανάστες πέρασαν από την Ελλάδα με την προβιά του «πρόσφυγα» και κατέληξαν σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες, θα μας επιστραφούν πίσω «πακέτο»! Οπότε, θα υπάρξει ανάγκη για την δημιουργία νέων hotspots.

 12. ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ.ΟΙ ΔΗΜΑΡΧΟΙ ΕΞΑΠΑΤΟΥΝ ΤΟΥΣ ΔΗΜΟΤΕΣ.ΕΙΝΑΙ ΣΥΝΕΡΓΟΙ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΑΙΚΗΣ ΕΝΩΣΗΣ. 2

  Και γιατί αυτά «πρέπει» να είναι πλέον μέσα στις πόλεις; Για να «ενσωματωθούν» -βιαίως!- τα «προσφυγάκια» στην κοινωνία μας – όπως απαιτούν τα μεγάλα αφεντικά, οι Σόρος και ΣΙΑ. Και πως θα «ενσωματωθούν» και θα συνηθίσει την παρουσία τους ο κόσμος, αν τα «προσφυγάκια» είναι κάπου αθέατα από τον πολύ κόσμο; Όχι Ελληνίδες και Έλληνες, η Νέα Τάξη Πραγμάτων απαιτεί να κυκλοφορούν ανάμεσά μας, να’ ναι συμπολίτες και γείτονές σου! Τα δε παιδιά τους, συμμαθητές των δικών σου παιδιών!
  Αντισταθείτε μέσα απ’ τις γραμμές της Χρυσής Αυγής, γιατί στην επόμενη φάση θα τους βάλουν και μέσα στα σπίτια σας!

 13. Ο ΚΥΡΙΤΣΗΣ ΓΕΜΙΣΕ ΤΗΝ ΠΟΛΗ ΜΕ( 9)!! ΕΝΝΙΑ !!!! ΤΡΕΝΑΚΙΑ!!!ΚΑΙ ΦΕΡΝΕΙ ΑΛΛΑ (3) !!ΤΡΙΑ!! ΤΡΕΝΑΚΙΑ!!!

  ΘΑ ΠΕΣΕΙ ΠΟΛΥ ΜΕΛΙ!!ΚΑΤΕΣΤΡΕΨΕ ΤΗΝ ΑΓΟΡΑ.ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑΚΟ ΧΑΟΣ ,ΚΟΜΦΟΥΖΙΟ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ.Η ΠΟΛΗ ΤΗΣ ΡΟΔΟΥ ΜΕ ΠΛΗΘΥΣΜΟ 70.000!!! ΕΧΕΙ ΕΝΑ ΤΡΕΝΑΚΙ ΠΟΥ ΑΝΗΚΕΙ ΣΤΟΝ ΔΗΜΟ. Ο ΚΥΡΙΤΣΗΣ ΤΟ ΕΧΕΙ ΡΗΞΕΙ ΣΤΑ ΜΕΛΙΑ ΚΑΙ ΑΔΙΑΦΟΡΕΙ ΓΙΑ ΤΟ ΝΗΣΙ ΜΑΣ.ΜΟΝΟ ΤΗΝ ΠΑΡΤΗ ΤΟΥ ΚΟΙΤΑ.ΑΥΤΗ ΕΙΝΑΙ Η ΑΛΗΘΕΙΑ.

 14. συνεργασια δημου κυβερνησης περιφερειας αστυνομιας χρειαζεται για την καλυτερη αντιμετωπιση του

  μεταναστευτικου για να διασωθει ο τουρισμος.ο κυριτσης μονο βλακειες και αρλουμπες λεει και κανει.ΕΙΝΑΙ ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΟΣ ΓΙΑ ΤΟ ΝΗΣΙ.

 15. ΑΥΤΟ ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΚΑΝΕΙ Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ.ΜΕ ΤΑ ΜΗΧΑΝΗΜΑΤΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΜΠΡΟΣΤΑ ΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ

  ΣΥΜΒΟΥΛΕΙΟ Ο ΛΑΟΣ ΜΑΖΙ ΝΑ ΑΠΟΤΡΕΨΟΥΜΕ ΤΗΝ ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΤΟΥ ΚΑΡΚΙΝΩΜΑΤΟΣ ΧΟΤ ΣΠΟΤ.ΑΛΛΑ Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΠΡΟΔΟΤΗΣ.ΜΟΝΟ ΑΕΡΟΛΟΓΙΕΣ ΚΑΙ ΜΠΛΑ ΜΠΛΑ.ΣΚΕΤΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΠΑΤΗ ΡΑΔΙΟΥΡΓΟΣ.ΤΑΞΙΔΙΑ ΣΤΙΣ ΒΡΥΞΕΛΕΣ ΣΤΗΝ ΦΩΛΙΑ ΤΩΝ ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΩΝ ΝΑΖΙ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΑΙΚΗΣ ΕΝΩΣΗΣ ΠΟΥ ΚΑΤΑΣΤΡΕΦΟΥΝ ΚΑΙ ΛΕΗΛΑΤΟΥΝ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ.Δημαρχε διωξε τους λαθραιους διωξε τις μκο ΚΛΕΙΣΕ ΤΟ ΧΟΤ ΣΠΟΤ.
  ΑΥΤΟ ΘΕΛΟΥΜΕ.ΒΡΕΣ ΤΡΟΠΟ ΝΑ ΤΟ ΚΑΝΕΙΣ.ΜΟΝΟ ΕΤΣΙ ΘΑ ΒΓΕΙΣ ΒΟΛΕΥΤΗΣ!!!!!!ΜΕ ΒΟΛΤΕΣ ΤΑΞΙΔΑΚΙΑ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΛΟΓΙΑ ΤΟΥ ΑΕΡΑ ΔΕΝ ΜΑΣ ΕΞΑΠΑΤΑΣ.ΘΑ ΦΑΤΕ ΜΑΥΡΟ ΚΥΡΙΤΣΗΣ-ΚΑΜΑΤΕΡΟΣ.

 16. Κρητικέ έλα να σου πω ποιος υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος του Κυρίτση κάνει μπίζνες στο χοτ σποτ

 17. σχέδιο Μουζάλα πυροδοτεί κοινωνική έκρηξη: 10 χιλιάδες λαθρομετανάστες θα μεταφερθούν σε διαμερίσματα!

  Δεν χρειάζονται ιδιαίτερες ερμηνευτικές ικανότητες για να αντιληφθεί ο οποιοσδήποτε ότι σκοπός της κυβέρνησης είναι να εγκαταστήσει επί μονίμου βάσης τους λαθρομετανάστες στην Χώρα μας και να τους νομιμοποιήσει με διάφορες πλάγιες μεθόδους.

 18. σχέδιο Μουζάλα πυροδοτεί κοινωνική έκρηξη: 10 χιλιάδες λαθρομετανάστες θα μεταφερθούν σε διαμερίσματα! 2

  δήλωσε από το βήμα της Βουλής ο αρμόδιος υπουργός, Γιάννης Μουζάλας. «Σήμερα στέλνουμε στην Ευρώπη πλάνο το οποίο προβλέπει μέσα στο 2017 να κλείσουν “camp” και να μεταφερθούν 10.000 άτομα σε διαμερίσματα, με στόχο μέσα στο 2018 να μείνουν ελάχιστα», δήλωσε ο Μουζάλας, φανερώνοντας έτσι τον σχεδιασμό της κυβέρνησης για μεταφορά χιλιάδων λαθρομεταναστών σε διαμερίσματα.
  Καταλαβαίνει ο οποιοσδήποτε τι θα σημαίνει η υλοποίηση μιας τέτοιας υπόσχεσης, η οποία θα δικαιώσει την κλασσική ρήση «ουδέν μονιμότερον του προσωρινού».Οι λαθρομετανάστες θα «πλημμυρίσουν» τις πόλεις, ενώ ταυτόχρονα θα δοθεί το σήμα σε κάθε… ενδιαφερόμενο ότι το επόμενο στάδιο μετά τα «hot spots» για κάθε επίδοξο λαθρομετανάστη, ο οποίος θα περάσει παράνομα τα σύνορά μας θα είναι η διαμονή του σε διαμερίσματα, με χρήματα φυσικά που δεν θα πληρώσουν οι ίδιοι.Είναι αντιληπτό ότι κάτι τέτοιο θα λειτουργήσει ως «κράχτης» για την έλευση και νέου (ανεξέλεγκτου) κύματος λαθρομετανάστευσης, με ό,τι συνεπάγεται αυτό για τις νέες περιπέτειες που περιμένουν την Ελλάδα και τον Λαό της.

 19. Λάβαμε το παρακάτω κείμενο στο email μας από εργαζόμενη στη ΜΚΟ Praksis. Μας ζήτησε να μη δημοσιευτεί το όνομά της για ευνόητους λόγους. Με τα όσα περιγράφει δεν πέφτουμε από τα σύννεφα. Για την PRAKSIS αλλά και γενικά για το συνολικό πλαίσιο δράσης των διάφορων ΜΚΟ γύρω από την προσφυγική κρίση, έχουν καταγγελθεί επανειλημμένως ρατσιστικές συμπεριφορές απέναντι σε πρόσφυγες, διαμονή αυτών σε ακατάλληλες συνθήκες και άθλια σίτιση γιατί χρήματα που προοριζόνται για τους πρόσφυγες χρησιμοποιούνται για προσωπικό πλουτισμό λαμογιών εντός – εκτός και πέριξ των ΜΚΟ. Στήνονται παροχές “βιτρίνα” για τα μίντια και τους γραφειοκρατικούς απολογισμούς ενώ στελέχη των ΜΚΟ αγοράζουν αυτοκίνητα και διαμένουν σε πολυτελή ξενοδοχεία Ωστόσο είναι η πρώτη φορά που δίνεται εικόνα «από μέσα».
  Τα στοιχεία της εργαζόμενης έχουν διασταυρωθεί και για αυτό προχωράμε στη δημοσίευση της επιστολής.

 20. Τους τελευταίους μήνες εργάζομαι ως κοινωνικός επιστήμονας στο πρόγραμμα Relocation της ΜΚΟ PRAKSIS, η οποία ως γνωστόν έχει λάβει τη μερίδα του λέοντος από τη χρηματοδότηση της Ύπατης Αρμοστείας για να στεγάσει προσωρινά πρόσφυγες που πρόκειται να μετεγκατασταθούν σε άλλες χώρες της Ε.Ε..

  Ωστόσο παρά την υψηλή χρηματοδότηση η κατάσταση έχει ως εξής : οι άνθρωποι στοιβάζονται σαν τα ποντίκια σε σπίτια με μαύρους τοίχους από την υγρασία, σε αρκετά δεν υπάρχουν καν κρεβάτια αλλά στρώματα στο πάτωμα, και σε κανένα δεν υπάρχει θέρμανση παρόλο που η Ύπατη Αρμοστεία παρέχει χρήματα γι’ αυτήν. Συγκεκριμένα από τα 1.200 σπίτια που η PRAKSIS ενοικιάζει, δόθηκαν θερμοπομποί σε 200 σπίτια, οι οποίοι όμως χάλασαν την πρώτη εβδομάδα λειτουργίας τους. Να επισημανθεί εδώ ότι το πρόγραμμα είναι για ευάλωτες περιπτώσεις οπότε έχουμε νεογέννητα και ανθρώπους με σοβαρές παθήσεις να ζουν χωρίς θέρμανση σε πολύ χαμηλές θερμοκρασίες, με ό,τι αυτό συνεπάγεται.

 21. Το πιο εξωφρενικό είναι ότι οι άνθρωποι αναγκάζονται να αγοράσουν σόμπες με τα κουπόνια των 45 ευρώ ανά άτομο για 15 μέρες που τους παρέχονται αυστηρά μόνο για σίτιση, με αποτέλεσμα να επιπλήττονται από τους κοινωνικούς επιστήμονες που είναι υπεύθυνοι για τα διαμερίσματα και οι οποίοι λειτουργούν σα μπάτσοι , ελέγχοντας τις αποδείξεις από τα σούπερ μάρκετ. Επίσης ελέγχουν τα σπίτια για ζημιές που ενδεχομένως έχουν προκαλέσει οι πρόσφυγες απειλώντας τους ότι θα τις πληρώσουν οι ίδιοι ή θα μείνουν στο δρόμο αν δε συμμορφωθούν. Δεν είναι τυχαίο ότι πρόσφυγες έχουν καταγγείλει στην Ύπατη Αρμοστεία πολυάριθμες ρατσιστικές συμπεριφορές εργαζομένων της εν λόγω ΜΚΟ. Οι πρόσφυγες χαρακτηρίζονται βρωμιάρηδες, επικίνδυνοι, κακοί γονείς ενώ συχνά αποκαλούνται «ζώα».Ο τρόπος υλοποίησης του προγράμματος είναι καθόλα ταπεινωτικός για τους ίδιους τους πρόσφυγες καθώς σε ένα project που είναι υποτίθεται σχεδιασμένο για την εξυπηρέτηση και την ανακούφισή τους δεν έχουν κανέναν απολύτως λόγο, δεν ερωτώνται ποτέ για τίποτα και υφίστανται μια ατελείωτη ταλαιπωρία, η οποία βέβαια έρχεται

 22. ΟΤΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΗΜΟΣΙΑ ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ ΤΟΥ ΣΕΠΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΤΗΣ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΗΣ ΛΕΣΧΗΣ, ΕΧΕΙ ΞΕΚΙΝΗΣΕΙ ΕΛΕΓΧΟΣ ΠΟΥ ΣΤΡΕΦΕΤΑΙ ΚΑΤΑ ΔΙΚΑΙΩΝ ΚΑΙ ΑΔΙΚΩΝ. ΚΡΙΜΑ ΠΟΥ ΕΝΑΣ ΦΟΡΕΑΣ ΔΕΝ ΞΕΡΕΙ ΤΙ ΝΑ ΔΙΕΚΔΙΚΕΙ ΚΑΙ ΤΙ ΝΑ ΔΗΜΟΣΙΟΠΟΙΕΙ. ΠΕΡΙΜΕΝΩ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΠΟ ΕΣΑΣ.

  • Αυτούς ψηφίσατε στην φάρα σας, αυτοί θα σας εκπροσωπούν και θα κάνουν ρεζίλι.

   Καλό μαγαζί το ΣΑΠΙΕ που μόνο ΣΑΠΊΛΑ για το προαναχωρησιακό πουλά.

 23. ποιοι θα συγκροτήσουν πλαίσιο στρατηγικής ρε Δημήτρη? οι γραφικοί του Κυρίτση που έχουν εγκλωβίσει τον ίδιο και ένα ολόκληρο νησί στον λαϊκισμό και στις παπαρολογίες! Αρχηγός ο Μ…και ακολουθούν Βαβλσς Μουζουράκης και Θερμοπύλες. Αυτό είναι το think tank της Δύναμης Αλλαγής, οι θεωρητικοί στοχαστές του κυριτσικού μπλοκ!
  Ο δε Κρητικός, μια κατηγορία μόνος του. Τρεχάτε αδέλφια να κλείσουμε τα λιμάνια όπως προστάζει ο μέγας πολιτευτής!

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.