Βορίδης: «Είμαι αντίθετος με τον γάμο ομόφυλων ζευγαριών και δεν θα τον ψηφίσω» (vid)

1
5690
υπουργός Επικρατείας τόνισε ότι είναι αντίθετος και δεν θα ψηφίσει ανάλογο νομοσχέδιο.

Ο Μάκης Βορίδης ήταν καλεσμένος στην εκπομπή του Action24 «Η επόμενη μέρα» και μεταξύ άλλων, αναφέρθηκε και στον για τον γάμο ομόφυλων ζευγαριών.

Ο υπουργός Επικρατείας δήλωσε πως είναι αντίθετος με αυτό και πως ο ίδιος δεν θα ψηφίσει αυτό το νομοσχέδιο.

«Εγώ την άποψή μου, την προσωπική την έχω εκφράσει, είμαι αντίθετος. Έχω πει ότι δεν θα το ψηφίσω. Επομένως είναι ζήτημα πλέον του πρωθυπουργού να αποφασίσει το αν και πότε», ανέφερε.

Στο αν εκτιμάει ότι μπορεί να υπάρξουν αντιδράσεις εσωκομματικά και να μην το κάνει τελικά ο Κυριάκος Μητσοτάκης ο οποίος έχει δεσμευτεί, απάντησε: «Εγώ δεν θέλω να μπω σε αυτή τη συζήτηση, καταλαβαίνω ότι είναι ένα ζήτημα το οποίο αποφασίζει ο πρωθυπουργός, δεν έχει νόημα να την αναπαράγω. Με την έννοια ότι είναι γνωστή η άποψή μου. Θεωρώ όμως ότι από την στιγμή που δεν ανοίγει από την κυβέρνηση αυτό το θέμα, από τη στιγμή που δεν το ανοίγει ο πρωθυπουργός, η συζήτηση στην παρούσα φάση έχει ακαδημαϊκό και θεωρητικό χαρακτήρα. Επομένως, να γίνει σε ακαδημαϊκό και θεωρητικό επίπεδο. Αλλά εγώ δεν είμαι κομμάτι, αν θέλετε, «της ακαδημίας» για να κάνω αυτή τη συζήτηση. Ας συζητηθεί σε επίπεδο «δημοσιολογούντων»».

«Επί του παρόντος η κυβέρνηση δεν φέρνει και δεν έχει τέτοιου είδους πρωτοβουλία», πρόσθεσε ο υπουργός Επικρατείας.

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

1 ΣΧΟΛΙΟ

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ