Η Ελβετία αποκαλύπτει το νέο εθνικό σύστημα ψηφιακών ταυτοτήτων που θα εφαρμοστεί έως το 2025

0
9046

Η Ελβετία αποκαλύπτει το νέο εθνικό σύστημα ψηφιακών ταυτοτήτων που θα εφαρμοστεί έως το 2025

Παρά την απόρριψη του Ομοσπονδιακού Νόμου για τις Υπηρεσίες Ηλεκτρονικής Ταυτοποίησης στο δημοψήφισμα της 10ης Μαρτίου 2021, η ανάγκη για ηλεκτρονική ταυτότητα φαίνεται να είναι αδιαμφισβήτητη από όλα τα μέρη στην Ελβετική Κυβέρνηση.
Η υπουργός Δικαιοσύνης Karin Keller-Sutter είπε ότι η προτεινόμενη επίσημη ψηφιακή ταυτότητα θα κάνει τη ζωή ευκολότερη και θα επιταχύνει τις δημόσιες υπηρεσίες, ενώ θα λαμβάνει υπόψη τις ανησυχίες για την ασφάλεια των δεδομένων.
Η κυβέρνηση της Ελβετίας πηδά στην ψηφιακή ταυτότητα.
 
Το Ομοσπονδιακό Συμβούλιο της χώρας εισέρχεται σε φάση διαβούλευσης που θα ανοίξει το δρόμο για την εισαγωγή των εθνικών ψηφιακών ταυτοτήτων τα επόμενα χρόνια.
Η φάση της διαβούλευσης θα ολοκληρωθεί στις 20 Οκτωβρίου, οπότε η κυβέρνηση θα εργαστεί για να περάσει τη νομοθεσία που απαιτείται για την υποστήριξη ενός προγράμματος ψηφιακής ταυτότητας. Ωστόσο, η κυβέρνηση αναμένει να ξεκινήσει την έκδοση των ταυτοτήτων σε κλίμακα μέχρι το 2025.
Η Ελβετία αποκαλύπτει νέο εθνικό σύστημα ψηφιακών ταυτοτήτων
 
Παρά το καθυστερημένο χρονοδιάγραμμα, οι Ελβετοί διαχειριστές μπόρεσαν να παράσχουν ορισμένες λεπτομέρειες σχετικά με το προτεινόμενο σύστημα ψηφιακής ταυτότητας.
Για να αποκτήσουν ψηφιακή ταυτότητα, οι Ελβετοί πολίτες θα πρέπει να κατεβάσουν μια εφαρμογή και στη συνέχεια να σαρώσουν μια άδεια οδήγησης, ένα διαβατήριο ή μια άδεια παραμονής.
Στη συνέχεια, πρέπει να καταγράψουν τα βιομετρικά στοιχεία του προσώπου τους, ενώ εκτελούν κινήσεις του κεφαλιού ως μέρος ενός ελέγχου ζωντάνιας. Η όλη διαδικασία θα μαγνητοσκοπηθεί και τα αποτελέσματα των σαρώσεων θα υποβληθούν στη Fedpol για τελική έγκριση. Η υπηρεσία θα εξουσιοδοτήσει τη δημιουργία ψηφιακής ταυτότητας εάν αυτές οι σαρώσεις συνάδουν με τα υπάρχοντα αρχεία της.
Σύμφωνα με αξιωματούχους, ολόκληρη η διαδικασία εγγραφής μπορεί να ολοκληρωθεί οποιαδήποτε στιγμή της ημέρας σε μόλις δύο λεπτά.
Τα ψηφιακά αναγνωριστικά θα αποθηκεύονται σε ένα πορτοφόλι στο smartphone του χρήστη και θα πρέπει να ανανεώνονται κάθε φορά που το άτομο αποκτά μια νέα συσκευή. Από αυτή την άποψη, κάθε πολίτης μπορεί να έχει αποθηκευμένη την ψηφιακή του ταυτότητα μόνο σε μία συσκευή ανά πάσα στιγμή.

crime-study.gr

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ