Είναι Ρατσιστές οι Έλληνες; Γράφει ο Βασίλης Γιαουρδήμος

16
8272

Είναι Ρατσιστές οι Έλληνες

 

Με αφορμή την δήλωση της παρουσιάστριας Αλεξάνδρας Δουβαρά στο δελτίο ειδήσεων της ΕΡΤ(23-8) που ξεστόμισε: «Το μόνο ευτύχημα (…), το μόνο ευχάριστο, λοιπόν, είναι ότι δεν έχουμε θρηνήσει ανθρώπινη ζωή, πέρα από αυτούς τους ταλαίπωρους 18 ανθρώπους που έχασαν τη ζωή τους στο δάσος της Δαδιάς».

Ξεδιάντροπα κόλλησε ένα απάνθρωπο …«ευτύχημα» στο δεν έχουν πεθάνει άλλοι άνθρωποι πέραν από τους 18 μετανάστες που εντοπίστηκαν απανθρακωμένοι στο δάσος της Δαδιάς.

Καθώς και την δήλωση του Πρωθυπουργού στην Βουλή λέγοντας πως «Είναι περίπου βέβαιο ότι η αιτία της φωτιάς στον Έβρο είναι ανθρωπογενής» και πως «μπήκε σε διαδρομές που περνάνε μετανάστες».

Αυτά, παρά το γεγονός πως η Πυροσβεστική, οι επιστήμονες, αλλά ακόμα και η ίδια η ΕΛ.ΑΣ. λένε τα αντίθετα. Η πυρκαγιά στον Έβρο ξεκίνησε από κεραυνό, δεν «μπήκε σε διαδρομές που περνάνε μετανάστες» και οι είσοδοι αυτών των τελευταίων στη χώρα έχουν μειωθεί δραματικά έπειτα από το ξέσπασμα της πυρκαγιάς στον Έβρο

 

Ρωτάω;

Υπάρχει ρατσισμός και μισαλλοδοξία στην Ελλάδα  για σκουρόχρωμους και αλλόθρησκους μετανάστες;

Όχι, δεν υπάρχει.

Ο μόνος ρατσισμός που υπάρχει είναι απέναντι στους φτωχούς. Έλληνες και ξένους.

Αυτοί που(ευτυχώς λιγοι ακόμη….), με αφορμή την παρουσία  μεταναστών στο Πυλι, λένε πως η Κως έγινε Ισλαμαμπάντ, δεν θα πουν ποτέ πως η Μύκονος και Σαντορίνη έγιναν Μέκκα επειδή πλημμυρίζει από Άραβες.

Γιατί;

Γιατί οι Άραβες της Μυκόνου και της Σαντορίνης είναι ζάπλουτοι.

Ο πλούσιος μουσουλμάνος αγοράζει νησιά στο Ιόνιο και είναι σεβαστός από όλους, ο φτωχός μουσουλμάνος είναι παγιδευμένος σε σκηνή στο Πυλι, περπατάει στις λάσπες και δεν μπορεί να πάει πουθενά.

Οπότε, το πρόβλημα με την παρουσία των μεταναστών δεν ειναι πως είναι Πακιστανοί και αλλόθρησκοι αλλά ότι είναι φτωχοί· φτωχοί και παγιδευμένοι στην Ελλάδα, αφού δεν τους επιτρέπεται να ταξιδέψουν στις χώρες της βόρειας Ευρώπης, που επιθυμούν να πάνε, όπως το επιθυμούν και εκατοντάδες χιλιάδες Έλληνες που μεταναστεύουν στις χώρες της βόρειας Ευρώπης για να βρουν δουλειά και αξιοπρέπεια.

Όσο κάποιοι επιμένουν να δαιμονοποιούν τους φτωχούς μετανάστες και να αποδίδουν σε αυτούς την κατάντια της Ελλάδας, τόσο η χώρα θα πηγαίνει από το κακό στο χειρότερο.

Δεν ευθύνονται οι μετανάστες για την χρεοκοπία της χώρας. Δεν ευθύνονται οι μετανάστες για το γεγονός πως η χώρα είναι στα χέρια της Μαφίας των ολιγαρχών. Δεν ευθύνονται οι μετανάστες για τους 600 χιλιάδες Έλληνες που έφυγαν στο εξωτερικό. Δεν ευθύνονται οι μετανάστες για τις άθλιες υποδομές της χώρας. Δεν ευθύνονται οι μετανάστες για το δημόσιο χρέος της χώρας που ξεπερασε τα 400 δισεκατομμύρια ( Η Ελλάδα παραμένει ο πρωταθλητής του δημοσίου χρέους πανευρωπαϊκά, το οποίο μάλιστα αυξάνεται γεωμετρικά )αλλά κανείς δεν μιλάει για αυτό· άσε που, αν μιλήσεις για το δημόσιο χρέος που έχει πνίξει τη χώρα, σε αντιμετωπίζουν σαν γραφικό.

Οι υπεύθυνοι για όλα αυτά είναι Έλληνες. Είναι αυτοί που κυβερνούν και κυβέρνησαν και αυτοί που τους εξέλεξαν και τους εκλέγουν.

Συγγνώμη που δεν είναι ο Καντίρ από το Πακιστάν υπεύθυνος για την κατάντια της Χωρας μας.

Οι υπεύθυνοι για την κατάντια της χώρας μας, μας κοιτούν από τους καθρέφτες μας.

Όχι, οι Έλληνες δεν είναι ρατσιστές.

Οι Έλληνες μισούν τους φτωχούς. Έλληνες και ξένους.

Επειδή πολλοί μιλουν υποτιμητικά πως η Κως έγινε Ισλαμαμπάντ, εγώ εύχομαι να αποκτήσει και η Κως σχέδιο πόλεως. Γιατί το Ισλαμαμπάντ, σε αντίθεση με την Κω, έχει σχέδιο πόλεως, που φτιάχτηκε από τον Κωνσταντίνο Δοξιάδη και τους συνεργάτες του.

 

Υπαρχει λύση για το μεταναστευτικό    Οδηγία 2001/55/ΕΚ .

Με αφορμή τον Πόλεμο στην Ουκρανία το Συμβούλιο της ΕΕ εξέδωσε την υπ΄ αρίθμ, 2022/382 Εκτελεστική του Απόφαση με την οποία διαπίστωσε «την ύπαρξη μαζικής εισροής εκτοπισθέντων από την Ουκρανία κατά την έννοια του άρθρου 5 της Οδηγίας 2001/55/ΕΚ» γεγονός που είχε «ως αποτέλεσμα την εφαρμογή προσωρινής προστασίας»  .  Σε εκτέλεση λοιπόν της εν λόγω Εκτελεστικής Απόφασης του Συμβουλίου της ΕΕ εκατομμύρια Ουκρανοί εκτοπισμένοι (περισσότεροι απο 6 εκκατομύρια) φιλοξενούνται ήδη στην ΕΕ των 450 εκατομμυρίων κατοίκων χωρίς να έχουν δημιουργηθεί ιδιαίτερα προβλήματα. Πολύ δε περισσότερο δεν έχουμε δημιουργία hotspots, ενώ η Πολωνία, η Ουγγαρία, η Σλοβακία και η Ρουμανία που γειτνιάζουν με την Ουκρανία δεν έχουν μετατραπεί σε αποθήκη ψυχών όπως έχει συμβεί με Ελλάδα, Ιταλία και Ισπανία όπου εφαρμόζεται το περίφημο Δουβλίνο 3 με αποτέλεσμα εκατομμύρια αιτούντες άσυλο να έχουν εγκλωβιστεί στις χώρες αυτές.

Σε σχέση λοιπόν με το προσφυγικό υπάρχει ήδη η λύση. Και αυτή δεν είναι άλλη από την κατάργηση του Δουβλίνο 3 και την επέκταση εφαρμογής του Ουκρανικού μοντέλου σε όλους τους αιτούντες άσυλο.

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

16 ΣΧΟΛΙΑ

  1. Εχετε αποδιξεις οτι μπήκε από κεραυνό η φωτιά η ετσι βολευει το αντιρατσιστικό σας παραλληρημα? Εισβολη αλλοδαπων γινετε στην χωρα και ειναι στρατος κατοχής και αντικατάστασης..Αριστεροι και κυβερνηση χερι χερι ειστε προδοτες του Ελληνικου λαου..

  2. πες τα και στην μητέρα της Μυρτούς που ένας λαθροπακι βίασε και άφησε φυτό για πάντα την κόρη της , πες τα και στην μητέρα της Αναστασίας που βιάστηκε και δολοφονήθηκε στο Μαρμάρι από λαθρομπαγλαντες….άντε πια με τον κάθε αριστερό ανθρωπιστή βαρεθηκαμε

    • Έχω βαθιά επίγνωση πως τα κείμενά μου δεν πρόκειται να αλλάξουν απολύτως τίποτα αλλά οι εκθέσεις ιδεών και το να γράφεις “αυτά που θέλει ο κόσμος” δεν μου ταιριάζουν ιδιαίτερα και δεν σημαίνουν απολύτως τίποτα.)

  3. ρατσιστές είναι όσοι κατηγορούν τους Έλληνες για ρατσισμό
    «Πρόσφυγες» είναι οι Ουκρανοί (γυναικόπαιδα), που προσπαθούν να ξεφύγουν από τον πόλεμο.
    «Μετανάστες» είναι οι Κινέζοι, που έχουν έρθει με τις οικογένειες τους, νόμιμα, και δουλεύουν όλη μέρα.
    Όποιοι «μπουκάρουν» παράνομα σε μια χώρα είναι λαθρομετανάστες!

  4. Το λουμπενπρολεταριάτο μπορεί εδώ και εκεί να παρασυρθεί στο κίνημα από μια προλεταριακή επανάσταση. Ωστόσο, οι συνθήκες διαβίωσής του μάλλον θα το σπρώξουν να πουληθεί στην  αντίδραση
    Χθες, η δημοκρατική δικτατορία της αγοράς ποινικοποίησε το κριτικό κίνημα των σκληρών απεργιών,
    σήμερα, η δημοκρατία της δικτατορικής αγοράς ποινικοποιεί κάθε κριτική στη μετανάστευση
    οι φατρίες της αριστεράς, ακροαριστεράς και υπεραριστεράς δεν μπορούν πλέον να ασκήσουν τη λειτουργία τους δίχως να εκφράσουν αυτό που είναι : οι γελοίες οικονομικές, κοινωνικές και πολιτιστικές μαριονέτες της εργοδοσίας

  5. το πρόβλημα μας στην Ελλάδα δεν είναι τόσο οι εξωτερικές ροές των μεταναστών, όσο τα εσωτερικά άτομα και οι ομάδες ελλήνων, μέσα στη χώρα μας,που τους υποθάλπουν και τους εξυπηρετούν.
    Αυτούς πρέπει πρώτα να απονευρωσουμε, αυτούς τους αρχιφασιστες πρέπει να τσακίσουν όλοι οι Έλληνες δημοκρατες που δεν θέλουν να φοράνε μπούρκα οι εγγονές τους

  6. Πολλοί καταδικάζουν τον αντι-λαθρο-μεταναστευτισμο.
    Δεν τους απασχολεί γενικά ο «ρατσισμός» γιατί οι ίδιοι δεν έχουν θέμα να μισούν Γερμανούς, Αμερικάνους, Ουκρανούς, Έλληνες κτλ. Τους απασχολεί να πετύχουν την υποχρεωτική αποδοχή των λάθρομεταναστων στιγματίζοντας ως ρατσιστές όσους αντιδρούν

  7. Δεν είναι μετανάστες είναι όλοι λαθρομετανάστες!Παρτε τους στο σπίτι σας αφού δεν είναι το πρόβλημα αυτοί!!!

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ