Ανδρέας Μαζαράκης: H ατζέντα της «Μεγάλης επανεκκίνησης»

0
2942
andreas-mazarakis-250-1
Ανδρέας Μαζαράκης

Το «1984» του Τζορτζ Οργουελ φαντάζει σαν αισιόδοξη προοπτική σε σύγκριση µε αυτό που έχει στο µυαλό του το WEF για την ανθρωπότητα

Ο κόσµος που γνωρίζαµε κάποτε αλλάζει δραµατικά και µεταβάλλεται σε µια τυραννική ανθρωπότητα, που θα ζει συνεχώς στην κόψη του φόβου.

Με τις περιπτώσεις των εναλλασσόµενων εγκλεισµών (lockdowns) λόγω του COVID-19, εφαρµόσθηκαν ήδη τα πρώτα στάδια του καθολικού παγκόσµιου ελέγχου στην κοινωνία: οι άνθρωποι, λιγότερο ανθρώπινοι σήµερα, αποδέχονται τις συστάσεις του συστήµατος, περπατούν σκυφτά, µπερδεµένοι, µε τις µάσκες, αποφεύγοντας ο ένας τον άλλον. Η ζωή για την ανθρωπότητα δεν θα είναι ποτέ πια η ίδια. Η κοινωνία µας αυτή την περίοδο εκτροχιάζεται πάλι, όπως την εποχή του ναζιστικού Ράιχ, µέσα στον πανικό και την προπαγάνδα.

Στις 4 ∆εκεµβρίου, µια καλλιτεχνική και µυστηριώδης πορεία διαµαρτυρίας έλαβε χώρα σε περισσότερες από 12 ολλανδικές πόλεις και, όπως ένας ιός, εξαπλώθηκε στη Γερµανία, τη ∆ανία και σε όλη την Ευρώπη. Ηταν µια καταγγελία για τα µέτρα κατά του κορονοϊού, που, σύµφωνα µε τους διοργανωτές της, την οµάδα Guerilla Mask Force, κάνουν το µέλλον του κόσµου µας πολύ λιγότερο ανθρώπινο. Οι συµµετέχοντες ήταν ντυµένοι µε λευκά κοστούµια και λευκές µάσκες -σαν µεταµοντέρνοι σκλάβοι- και τα βήµατά τους, που θύµιζαν το βήµα των φυλακισµένων στο Γκουαντάναµο, συνοδεύονταν µε παραγγέλµατα από φωνές που θύµιζαν ροµπότ: «Υποταχθείτε στην κανονικότητα», «Αποφύγετε κάθε επαφή», «Φοράτε πάντα τη µάσκα σας», «Η σωµατική επαφή φέρνει πόνο», «Μόνο η µοναξιά είναι ασφαλής», «Αποµονώστε τους επικίνδυνους», «Καταδώστε τους αρνητές», «Υπακούετε για να µη µολυνθείτε»…

Τα παραπάνω προτάγµατα, που «πάγωναν» τους βιαστικούς µεσοαστούς περαστικούς µέσα στο υστερικό κλίµα της Black Friday, είχαν έµµεση αναφορά στην Εκθεση Rockefeller 2010, που προέβλεψε και σχεδίασε το σενάριο «Lockstep» (είχαµε εκτενώς αναφερθεί σε αυτό, εκείνη την εποχή, από τις στήλες αυτές) έως την πρώτη φάση της προµελετηµένης ατζέντας «Μεταµόρφωσης του ανθρώπου».

Πράγµατι, το 2010, το Ιδρυµα Rockefeller συνέταξε µια έκθεση µε τίτλο «Σενάρια για ο Μέλλον της Τεχνολογίας και της ∆ιεθνούς Ανάπτυξης», που περιγράφει πώς θα επηρεαστεί ο κόσµος και σε ένα από αυτά τα σενάρια, το «Lockstep» (το «Βήµα του Φυλακισµένου»), ασχολείται µε µια παγκόσµια πανδηµία, όπου οι εγκλεισµοί µάς υποχρεώνουν να ζούµε υπό δρακόντειους νόµους, αποτρέποντας τις διαµαρτυρίες και κάθε αντίσταση από τους πολίτες. Αυτό το σενάριο, σε συνδυασµό µε την Ατζέντα 2021- 2030 του ΟΗΕ, όταν εφαρµοστεί πλήρως, θα περιλαµβάνει: α) τροποποίηση και ψηφιοποίηση του ανθρώπινου γονιδιώµατος, β) ροµποτοποίηση του εγκεφάλου µας, γ) ψηφιοποίηση και πλήρη έλεγχο των οικονοµικών της ανθρωπότητας.

Οσο για τα ανθρώπινα δικαιώµατα, ανάµεσα στις άλλες παραβιάσεις και καταστροφές που θα γίνουν, ακόµα και η χρήση των περιουσιακών µας στοιχείων θα βρίσκεται στο έλεος του υπερκράτους. Με λίγα λόγια, η απόπειρα από τους Επικυρίαρχους να δροµολογηθούν οι εξελίξεις εκείνες που θα καθιερώσουν την παγκόσµια τυραννία του ελιτίστικου δικτύου -Τραπεζικό Σύστηµα, Big Pharma και εταιρείες Κυβερνοτεχνολογίας, Μαζικά Μέσα Ενηµέρωσης (Υπνωτισµού)- έχει ξεκινήσει µε την «Πανδηµία». ∆εν είναι τυχαίο που οι «Φαρµακευτικές Εταιρείες» (Big Pharma) ηγούνται σε αυτή την προσπάθεια ελέγχου της ανθρωπότητας, διότι, µετά από τα «Εµβόλια», έρχονται και Μνηµόνια για όλα τα κράτη, έρχεται η δραµατική µείωση µισθών και συντάξεων µαζί µε καθολική παρακολούθηση για λόγους «υγειονοµικής ασφάλειας»…

Στην Αποκάλυψη του Ιωάννου αναφέρεται δύο φορές η λέξη «φαρµακεύς» ανάµεσα σε εκείνους που θα λάβουν τη µεγαλύτερη οργή του Θεού: «Τοις δειλοίς και απίστοις και εβδελυγµένοις και φονεύσι και πόρνοις και φαρµακοίς και ειδωλολάτραις και πάσι τοις ψευδέσι το µέρος αυτών εν τη λίµνη τη καιοµένη εν πυρί και θείω, ο εστίν ο θάνατος ο δεύτερος» (Αποκ. 21, 8) και στο «έξω οι κύνες και οι φαρµακοί και οι πόρνοι και οι φονείς και οι ειδωλολάτρες και πας ο φιλών και ποιών ψεύδος» (Αποκ. 22, 15).

Η λέξη αυτή στην ελληνική γλώσσα έχει τρεις παράλληλες σηµασίες: µάγος, δηλητηριαστής, παρασκευαστής φαρµάκων (φαρµακοποιός). Η αγγλική µετάφραση περιόρισε τη λέξη στην έννοια «µάγος». Εµείς, αντιθέτως, µπορούµε να δούµε τις τρεις έννοιες σαν συγκοινωνούντα δοχεία.

ΕΝΑ ΤΡΟΜΑΚΤΙΚΟ ΜΕΛΛΟΝ

Το Παγκόσµιο Οικονοµικό Φόρουµ (WEF), που συνέρχεται συνήθως στο Νταβός, δηµοσίευσε (Οκτώβριος 2020) µια λεγόµενη Λευκή Βίβλο, µε τίτλο «Επανεκκίνηση της Ατζέντας της Εργασίας σε έναν Κόσµο µετά τον COVID». Το παραπάνω έγγραφο των 31 σελίδων µελετήθηκε σαν ένα σχεδιάγραµµα για το πώς θα «εκτελέσουν» -διότι περί εκτέλεσης θα πρόκειται το πρότζεκτ «COVID-19 – The Great Reset» (Ιούλιος 2020), του Κλάους Σβαµπ, ιδρυτή και διευθύνοντος συµβούλου (από την ίδρυση του WEF το 1974) και του συνεργάτη του Τιερί Μαλερέ.

Αυτή η Λευκή Βίβλος είναι ένα γενικό προσχέδιο, ένα δοκιµαστικό τεστ για τη µέτρηση των αντιδράσεων των πολιτών. ∆ιαβάζεται πραγµατικά σαν υπόθεση για εκτελεστές. Πολλοί άνθρωποι µπορεί να µην έχουν επίγνωση καν της ύπαρξής του. Αν είχαν, όµως, θα πολεµούσαν ενάντια σε αυτό το ολοκληρωτικό σχέδιο που επιφυλάσσει στον κόσµο το WEF. Oπως λέει ο οικονοµολόγος Πίτερ Κένιγκ, ο οποίος έχει εργαστεί επί τρεις δεκαετίες στην Παγκόσµια Τράπεζα και τον Παγκόσµιο Οργανισµό Υγείας, το διαβολικό σχέδιο του WEF: «Υπόσχεται ένα τροµακτικό µέλλον περίπου στο 80% του πληθυσµού (που θα επιβιώσει). Το “1984” του Τζορτζ Οργουελ φαντάζει σαν αισιόδοξη προοπτική σε σύγκριση µε αυτό που έχει στο µυαλό του το WEF για την ανθρωπότητα.

Το χρονικό πλαίσιο είναι δέκα χρόνια, έως το 2030. Μέχρι τότε πρέπει να εφαρµοσθεί η ατζέντα των Ηνωµένων Εθνών 2021-2030». Ιδού ποια είναι τα προγραµµατισµένα εργασιακά και κοινωνικά µέτρα που θα λάβουν οι κυβερνήσεις, υπακούοντας στα «διεθνή πρωτόκολλα» της ελίτ, του Νταβός και της Ε.Ε., η οποία και είναι το κύριο πειραµατόζωο της Νέας Τάξης Πραγµάτων: Προβλέπεται επιτάχυνση των ψηφιοποιηµένων διαδικασιών εργασίας, µε στόχο το 84% όλων των διαδικασιών εργασίας να γίνονται µέσω του ∆ιαδικτύου, ψηφιακά ή εικονικά, ή, στην καλύτερη περίπτωση, ως βιντεο-διασκέψεις. Περίπου το 83% των ανθρώπων προγραµµατίζεται να εργάζεται εξ αποστάσεως (δηλαδή δεν θα υπάρχει πλέον αλληλεπίδραση µεταξύ συναδέλφων), απόλυτη κοινωνική απόσταση, σταδιακός αποκλεισµός της ανθρωπότητας από την ανθρώπινη επαφή.

Περίπου το 50% όλων των εργασιών προγραµµατίζονται να αυτοµατοποιηθούν – µε άλλα λόγια, η ανθρώπινη συµµετοχή θα µειωθεί δραστικά, ακόµη και κατά την εξ αποστάσεως εργασία. Το 42% της αναβάθµισης των δεξιοτήτων ή της κατάρτισης για νέες δεξιότητες θα ψηφιοποιηθεί. Με άλλα λόγια, θα γίνεται χωρίς ανθρώπινη επαφή, όλη σε υπολογιστές µε τη βοήθεια τεχνητής νοηµοσύνης (Α.Ι.) και αλγορίθµων. Οι υπάρχουσες εργασιακές δοµές θα κηρυχθούν παρωχηµένες, για να δηµιουργηθεί χώρος για νέα σύνολα οργανωτικών πλαισίων, ψηφιακές δοµές που παρέχουν τον µέγιστο έλεγχο όλων των δραστηριοτήτων. Προβλέπεται, ακόµα, η ανακύκλωση των εργαζοµένων σε διαφορετικές εργασίες, το οποίο αναµένεται να αγγίξει το 30% του εργατικού δυναµικού. Αυτό σηµαίνει επίσης εντελώς διαφορετικές κλίµακες αµοιβών, που θα κάνουν τον προγραµµατισµένο «γενικό βασικό µισθό» ή «βασικό εισόδηµα» έναν µισθό που µόλις θα µας επιτρέπει να επιβιώνουµε.

* Περιεχόµενο από την εκποµπή µας «Ο Εξ αρχείων» στον «ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ» 90,1 FM, µε τον συνεργάτη µου δηµοσιογράφο Λεωνίδα Αποσκίτη
Δημοσιεύτηκε στα ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ στις 1/7

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ