Αρχική Ειδήσεις Δημόσιας Κρίσης Κατατέθηκαν σήμερα μηνύσεις κατά των υπευθύνων του δυστυχήματος στα Τέμπη: Πρώτο το...

Κατατέθηκαν σήμερα μηνύσεις κατά των υπευθύνων του δυστυχήματος στα Τέμπη: Πρώτο το όνομα του Κυριάκου Μητσοτάκη

0
2165

Ο Σύλλογος Ατόμων Πληγέντων Δυστυχήματος Τεμπών 28-02-2023 προχώρησε σήμερα σε μήνυση κατά των υπευθύνων για την τραγωδία στα Τέμπη. Στην μηνυτήρια αναφορά τους κατονομάζουν πρώτο τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη, και κατά διοικητικών στελεχών του ΟΣΕ και της Hellenic Train αλλά και άλλα πολιτικά πρόσωπα όπως και τον υπουργό Μεταφορών Κώστα Καραμανλή.

Ο εκπρόσωπος του συλλόγου Ατόμων Πληγέντων Δυστυχήματος Τεμπών 28-02-2023, σύζυγος της Λαρισαίας Βασιλικής Χλωρού που έχασε τη ζωή της στο δυστύχημα των Τεμπών δήλωσε έξω από το δικαστικό μέγαρο Λάρισας:

«Ήρθαμε εδώ να κατονομάσουμε τους υπαίτιους του εγκλήματος των Τεμπών και όχι μόνο, οι οποίοι είναι και εκλεγμένοι και διορισμένοι και στο δημόσιο και στον ιδιωτικό φορέα».

Δείτε όλα όσα δήλωσε ο εκπρόσωπος σχετικά με την μήνυση

Διαβάστε αναλυτικά τι αναφέρει σχετικά με τη μήνυση και ποιους κατονομάζει ο Σύλλογος

Φωτογραφίες: Θανάσης Καλιακούδας

«Φωτιές» άναψε στο προεκλογικό σκηνικό η μήνυση – Για «εργαλειοποίηση» μιλά ο Μητσοτάκης – Για «ασέβεια» τον κατηγορεί ο ΣΥΡΙΖΑ

Τέμπη: «Φωτιές» άναψε στο προεκλογικό σκηνικό η μήνυση – Για «εργαλειοποίηση» μιλά ο Μητσοτάκης – Για «ασέβεια» τον κατηγορεί ο ΣΥΡΙΖΑ

Η απόφαση των συγγενών των θυμάτων της τραγωδίας των Τεμπών κατέθεσε μήνυση και κατά του πρωθυπουργού

Αντιδράσεις προκαλεί στο πολιτικό σκηνικό, λίγες μέρες πριν από τις εκλογές της 21ης Μαΐου, η κίνηση συγγενών των θυμάτων της πολύνεκρης τραγωδίας των Τεμπών να καταθέσουν μήνυση κατά 17 προσώπων και κατά παντός υπευθύνου, στα οποία συμπεριλαμβάνεται και ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης.

Συγκεκριμένα, η μήνυση στρέφεται κατά διοικήσεων του ΟΣΕ, της Hellenic Train, της Ρυθμιστικής Αρχής Ενέργειας, αλλά και κατά πολιτικών προσώπων, μεταξύ των οποίων ο πρωθυπουργός, ο πρώην και ο νυν υπουργός Μεταφορών, οι υπουργοί Μεταφορών των δύο προηγούμενων κυβερνήσεων, καθώς και κατά των πρώην και νυν προέδρων και Διευθυνόντων Συμβούλων του ΟΣΕ.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

«Μαύρο, μαύρο στον Καραμανλή»: Μαζική συγκέντρωση στις Σέρρες από συγγενείς των θυμάτων στα Τέμπη

Και παρότι η μήνυση αυτή έχει στόχο να αναζητηθούν ενδεχόμενες ευθύνες στην παρούσα, αλλά και σε προηγούμενες κυβερνήσεις, όπως και σε στελέχη των ελληνικών σιδηροδρόμων, ο Κυριάκος Μητσοτάκης, μιλώντας στον ΑΝΤ1, έκανε λόγο για «εργαλειοποίηση» προκαλώντας την έντονη αντίδραση του ΣΥΡΙΖΑ.

Μητσοτάκης: «Η δικαιοσύνη αποδίδεται από την Δικαιοσύνη, ούτε από τους πολιτικούς μας αντιπάλους, ούτε από τρίτους κριτές»

Απαντώντας σε σχετική ερώτηση για τα Τέμπη, με αφορμή τη μήνυση που κατέθεσαν οι συγγενείς των θυμάτων, η οποία στρέφεται και εναντίον του, ο Κυριάκος  Μητσοτάκης σημείωσε: «Λυπάμαι που το ζήτημα αυτό εργαλειοποείται με τέτοιο τρόπο λίγες μέρες πριν από τις εκλογές. Και πιστεύω ότι ο δικαιολογημένος θυμός των συγγενών των θυμάτων δεν δικαιολογεί τέτοιου είδους συμπεριφορές».

Προσέθεσε ότι «έχουν αλλάξει πολλά στο σιδηρόδρομο», τονίζοντας πως «έχουμε ένα πολύ λεπτομερές σύστημα εποπτείας και φυσικά έχουμε δεσμευτεί ότι η περιβόητη σύμβαση πλήρους σηματοδότησης θα έχει ολοκληρωθεί μέχρι το Σεπτέμβριο. Το έργο προχωράει με μεγάλη ταχύτητα».

«Από εκεί και πέρα», τόνισε ο πρωθυπουργός, «εγώ προσωπικά έχω μιλήσει πολύ διακριτικά με αρκετούς συγγενείς θυμάτων, καταλαβαίνω απόλυτα την οργή τους και είμαι ο πρώτος που θέλει να αποδοθεί δικαιοσύνη σε όλα τα επίπεδα».

«Η δικαιοσύνη, όμως, αποδίδεται από την Δικαιοσύνη», είπε χαρακτηριστιικά, «ούτε από τους πολιτικούς μας αντιπάλους, ούτε από τρίτους κριτές».

Ο κ. Μητσοτάκης ανέφερε πως «η δικαιοσύνη κινείται γρήγορα στη διερεύνηση αυτής της υπόθεσης», ενώ ως προς το σκέλος των ποινικών ευθυνών, υπογράμμισε πως «έχουμε ένα σαφές πλαίσιο, βάσει του οποίου αν προέκυπταν ποινικές ευθύνες για πολιτικά πρόσωπα, υπάρχει διαδικασία, απόλυτα προδιαγεγραμμένη από το σύνταγμα για το πώς η Βουλή εμπλέκεται σε αυτές τις περιπτώσεις».

Τσαπανίδου: «Ο κ. Μητσοτάκης κατηγορεί τους γονείς των θυμάτων για εργαλειοποίηση της τραγωδίας των Τεμπών»

Σφοδρή επίθεση εναντίον του πρωθυπουργού εξαπέλυσε η εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ, Πόπη Τσαπανίδου, τονίζοντας πως «ο κ. Μητσοτάκης απέδειξε και σήμερα ότι δεν νιώθει τους πολίτες. Αδυνατεί να τους καταλάβει ακόμα και στον βαθύ πόνο που προκαλεί η απώλεια. Που προκαλεί η τραγωδία».

Όπως σημείωσε, «σήμερα ο κ. Μητσοτάκης ξεπέρασε κάθε προηγούμενο. Δεν δίστασε να επιτεθεί χυδαία ακόμη και στους γονείς των αδικοχαμένων παιδιών στα Τέμπη, λέγοντας ότι δήθεν εργαλειοποιούν το δράμα τους με την μήνυση που κατέθεσαν εναντίον του».

«Αφού έκανε τα πάντα για να συγκαλύψει το έγκλημα στα Τέμπη. Αφού κατέβασε τον υπουργό των Τεμπών, τον κ. Καραμανλή, υποψήφιο στη Σέρρες σαν να μη συμβαίνει τίποτα. Τώρα μπροστά στις αντιδράσεις των συγγενών των θυμάτων, δεν διστάζει να τα βάλει ακόμη και μαζί τους», δήλωσε η Πόπη Τσαπανίδου.

Και κατέληξε πως ο κ. Μητσοτάκης «δεν διστάζει πουθενά. Δεν ντρέπεται καθόλου. Δεν νιώθει. Πρέπει να φύγει. Δεν μας αξίζει».

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ