Καζάνι που βράζει το Νοσοκομείο της Κω Ι Ο Τριετής Απολογισμός της Διοίκησης

28
13205

Ενώ πάμε για εκλογές…

Σε κλίμα έντονης αντιπαράθεσης ο απολογισμός των πεπραγμένων της διοίκησης του νοσοκομείου, για τα τελευταία τρία χρόνια, παρουσία λιγοστών ιατρών, εκπροσώπων φορέων και των τοπικών Μ.Μ.Ε με συντονιστή της εκδήλωσης τον δημοσιογράφο Παναγιώτη Ζουζούνη.
Τα αίματα «άναψαν», με αρκετές αντιπαραθέσεις ανάμεσα στη Διοίκηση και σε γιατρούς, αποδεικνύοντας πως  το κλίμα ανάμεσα στις δύο πλευρές συνεχίζει να είναι εκρηκτικό. Στον απολογισμό πεπραγμένων, ο διοικητής του νοσοκομείου Κω Σταμάτης Βασιλειάδης, έκανε μια συνοπτική παρουσίαση της τελευταίας τριετίας αναφέρθηκε στην έλλειψη παλαιότερων, στοιχείων ισολογισμών του νοσοκομείου, στους χειρισμούς της πανδημίας όπως επίσης και στις δυσκολίες που αντιμετώπισε με το ιατρικό προσωπικό, με τις ανύπαρκτες πιστοποιήσεις ιατρικών μηχανημάτων  που διακινδύνευσαν ακόμα και την απένταξη από προγράμματα ΕΣΠΑ. Τα προβλήματα ήταν έντονα σε ελλείψεις προσωπικού αρκετών ειδικοτήτων , οι οποίες καλύφθηκαν με ενέργειες της σημερινής διοίκησης, σημείωσε ο κ.Βασιλειάδης. Υπογράμμισε πως έγιναν προσπάθειες να γεφυρωθούν οι σχέσεις του ιατρικού προσωπικού με τη διοίκηση, που όμως δυστυχώς μέχρι σήμερα παραμένουν αγεφύρωτες και επισήμανε τις πρωτοβουλίες της διοίκησης ώστε να πληρωθούν οι εφημερίες. Συνοπτικά ο κ.Βασιλειάδης αναφέρθηκε στις ενέργειες  της διοίκησης για ενίσχυση των υπαρχουσών κλινικών, στη νεφρολογική, οδοντιατρική, ψυχιατρική, μαιευτική κλινική και στην οφθαλμολογική.
Στη συνέχεια το λόγο πήρε ο κ.Σανιδάς εκπρόσωπος των ιατρών στο νοσοκομείο,  επισήμανε τη κακή σχέση διοίκησης με τον ιατρικό κόσμο που εργάζεται στο νοσοκομείο και τα στάδια αυτών των σχέσεων, που τη δεδομένη στιγμή , βρίσκονται σε καλύτερο επίπεδο.  Αναφέρθηκε στην αποπληρωμή των διεκδικούμενων αποδοχών που έλαβαν οι εργαζόμενοι , με τη διοίκηση να κάνει οικονομικό νοικοκύρεμα . Υπογράμμισε πως δυστυχώς συνεχίζουν και υπάρχουν κακές συμπεριφορές μεμονωμένων ιατρών με τη διοίκηση. «Τα δύσκολα είναι μπροστά μας» και πρέπει να κλείνουν μέτωπα επισήμανε ο κ.Σανιδάς και τόνισε πως γίνονται υπέρ προσπάθειες βιολογικές από τους Ιατρούς για να ανταπεξέλθουν στις ανάγκες του νοσοκομείου και  τόνισε πως  και οι δύο πλευρές-ιατροί και διοίκηση- οφείλουν να συνεργαστούν .
 Στη συνέχεια ο υποδιοικητής του νοσοκομείου Ηλίας Χρυσόπουλος, επισήμανε πως πρέπει να γίνουν αμοιβαίες υποχωρήσεις και από τις δύο πλευρές . Υπογράμμισε πως το πρόβλημα δεν είναι η έλλειψη ιατρών αλλά οι πρακτικές που ακολουθούνται κατά την προσωπική του άποψη. Επισήμανε πως το νοσοκομείο είναι σε καλή κατάσταση, έχει επάρκεια μηχανημάτων, γίνονται πολλές χειρουργικές επεμβάσεις και έφερε ως παράδειγμα την ορθοπεδική κλινική. Τόνισε πως πρέπει «όλοι να βάλουμε πλάτες, να βοηθήσουμε το νοσοκομείο να πάει μπροστά και να παρέχουμε περίθαλψη στο κόσμο». Αναφέρθηκε  πως υπάρχουν ιατροί που δίνουν και τη ψυχή τους στην παροχή υπηρεσιών στο νοσοκομείου και δεν αμείβονται όπως θα έπρεπε και υπάρχουν κι εκείνοι που πληρώνονται και δεν εργάζονται. Ξεκαθάρισε πως οι παθολόγοι δεν  έφυγαν γιατί τσακώθηκαν με τη διοίκηση αλλά γιατί δεν άντεξαν στις εφημερίες και είναι λογικό και ανθρώπινο, τόνισε χαρακτηριστικά, και επισήμανε πως η  έλλειψη ιατρών  είναι διαχρονικό πρόβλημα του νοσοκομείου. Σημείωσε πως η μετακίνηση ιατρών που έχει υιοθετήσει η διοίκηση είναι μια λύση για να καλυφθούν οι ανάγκες, ενώ ανακοίνωσε πως έχει υποβάλει την παραίτησή του στον διοικητή της ΔΥΠΕ αν κρίνει πως δεν είναι επαρκής η διοίκηση που ασκεί.
Ο Διευθυντής της Ιατρικής Υπηρεσίας το Νοσοκομείου κ. Καμπανής, τόνισε ότι η Διοίκηση δεν μπαίνει σε θεσμικό διάλογο και δεν επικοινωνεί με το προσωπικό  για να επιλυθούν ζητήματα. Η Πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου κ. Γαβαλά Κάλεσε την διοίκηση να σταματήσει να δυναμιτίζει το κλίμα με τις δηλώσεις που κάνει εναντίον των γιατρών και τόνισε ότι τα προβλήματα, πρέπει να λύνονται την ώρα που δημιουργούνται μέσα από τα θεσμικά όργανα.
Σύμφωνα με τον κ.Χρυσόπουλο, ο στρατιωτικός ιατρός παθολόγος  κ.Προύσαλης εκδήλωσε ενδιαφέρον να συνάψει  σύμβαση με το νοσκομείο Κω για την παροχή υπηρεσιών.

Πηγή: https://www.kostv.gr/nea/koinwnika/21168-kazani-pou-vrazei-to-nosokomeio-tis-ko

 

3η ΑΠΟΛΟΓΙΣΤΙΚΗ ΕΚΘΕΣΗ ΠΕΠΡΑΓΜΕΝΩΝ

 

Συμπληρώνοντας τρία  χρόνια από τον διορισμό μου ως Διοικητής του Γενικού Νοσοκομείου – Κ.Υ. Κω «ΙΠΠΟΚΡΑΤΕΙΟΝ» και τιμώντας την υπόσχεση που έδωσα κατά την ανάληψη των καθηκόντων μου να παρουσιάζω κάθε χρόνο το έργο που παράχθηκε, φτάνοντας προς το τέλος  της δικής μου θητείας συνέταξα την παρούσα απολογιστική έκθεση των πεπραγμένων του νοσοκομείου που αφορά το διάστημα από τον Φεβρουάριο του 2020 που ανέλαβα μέχρι  και σήμερα.

Όπως έχω ήδη αναφέρει στην πρώτη απολογιστική μου έκθεση την οποία και κατέθεσα στο Υπουργείο Υγείας, με την ανάληψη των καθηκόντων μου κατάρτισα και στη συνέχεια κατέθεσα στο Υπουργείο ένα τριετές επιχειρησιακό σχέδιο με συγκεκριμενοποιημένη στοχοθεσία, που βασίστηκε πάνω σε έξι άξονες-στόχους :

α) τη βελτίωση των οικονομικών δεικτών μέσω της χρηστής διαχείρισης των ανθρωπίνων και οικονομικών πόρων,

β) την αναβάθμιση των κτηριακών εγκαταστάσεων και του ιατροτεχνολογικού εξοπλισμού,

γ) τη βελτίωση της ποιότητας των παρεχόμενων υπηρεσιών υγείας,

δ) την αύξηση των παρεχόμενων υπηρεσιών υγείας σε είδος και απόλυτους αριθμούς,

ε) τη βελτίωση της αποδοτικότητας των εργαζομένων και

στ) τη βελτίωση των συνθηκών εργασίας και της ασφάλειας των εργαζομένων.

 

 

 

Αυτούς τους στόχους προσπαθήσαμε να επιτύχουμε όλοι μαζί, Διοίκηση, ιατρικό, νοσηλευτικό, παραϊατρικό, διοικητικό, τεχνικό και βοηθητικό προσωπικό, έχοντας πάντα στο πλευρό μας την τοπική κοινωνία, τους φορείς και τον επιχειρηματικό κόσμο, τους οποίους και θέλω να ευχαριστήσω θερμά για τη συμβολή του καθενός από το δικό του μετερίζι.

Η παρούσα απολογιστική έκθεση, χωρίζεται σε δύο κεφάλαια : Α) στις δράσεις μας για την αντιμετώπιση της πανδημίας και τη θωράκιση του πληθυσμού μέσω του εμβολιασμού και Β) στις προγραμματισμένες ενέργειες για την υλοποίηση των στόχων του επιχειρησιακού σχεδίου.

 

Α. ΔΡΑΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗ ΤΗΣ ΠΑΝΔΗΜΙΑΣ ΚΑΙ ΘΩΡΑΚΙΣΗΣ ΤΟΥ ΠΛΗΘΥΣΜΟΥ ΜΕΣΩ ΤΟΥ ΕΜΒΟΛΙΑΣΜΟΥ

 

  • Αυξήσαμε τους χώρους απομονωμένης νοσηλείας επιβεβαιωμένων κρουσμάτων Covid-19 και τις κλίνες από έξι (6) σε δεκατρείς (13).
  • Προμηθευτήκαμε και τρίτο μοριακό αναλυτή ελέγχου για Covid-19, ο οποίος τοποθετήθηκε στο Τμήμα Επειγόντων Περιστατικών, τηρεί όλες τις απαραίτητες τεχνικές προδιαγραφές και δίνει αποτέλεσμα εντός μόλις 15 λεπτών.
  • Προμηθευτήκαμε εγκαίρως και παρείχαμε ανελλιπώς όλα τα απαραίτητα μέσα ατομικής προστασίας για την υγειονομική ασφάλεια του προσωπικού.
  • Προμηθευτήκαμε εγκαίρως και επαρκώς αντιδραστήρια για τον έλεγχο Covid-19 των προσερχομένων ασθενών.
  • Συντηρήθηκε η υπάρχουσα γεννήτρια οξυγόνου, επισκευάστηκαν εξαρτήματά της, προμηθευτήκαμε μηχανισμούς λήψης οξυγόνου και αντικαταστήσαμε τα ροόμετρα των φιαλών με καινούρια.
  • Εγκαταστάθηκε και δεύτερη γεννήτρια παραγωγής οξυγόνου, πολύ μεγαλύτερης δυναμικότητας από την υπάρχουσα.
  • Εγκαταστάθηκε συμπιεστής πλήρωσης φιαλών οξυγόνου (booster), ούτως ώστε να αποκτήσουμε πλήρης αυτονομία όσον αφορά τ’ οξυγόνο και να σταματήσει η δύσκολη και χρονοβόρα αποστολή φιαλών προς πλήρωση στην ηπειρωτική Ελλάδα.
  • Τοποθετήθηκαν στέγαστρο, αντιανεμικά-αντιβροχικά ρολά και θέρμανση εξωτερικού χώρου στο εμβολιαστικό κέντρο των ενηλίκων για την προστασία των πολιτών από τα καιρικά φαινόμενα.

 

 

Β. ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΣΜΕΝΕΣ ΔΡΑΣΕΙΣ – ΥΛΟΠΟΙΗΣΗ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΙΑΚΟΥ ΣΧΕΔΙΟΥ

 

 

  • Στόχος α : Βελτίωση των οικονομικών δεικτών μέσω της χρηστής διαχείρισης των ανθρωπίνων και οικονομικών πόρων.

 

  • Εκκρεμείς οφειλές προς τρίτους :

Μείωση των συνολικών οφειλών του νοσοκομείου άνω του ενός εκατομμυρίου ευρώ από την έναρξη του επιχειρηματικού σχεδίου. Συγκεκριμένα, από 1.787.656,71 ευρώ στις 31/12/2019 σε 636.149,47 ευρώ στις 31/12/22. Να σημειωθεί ότι σε κανένα προηγούμενο οικονομικό έτος το Νοσοκομείο της Κω δεν παρουσίασε τόσο χαμηλές συνολικές εκκρεμείς οφειλές.

  • Ληξιπρόθεσμες οφειλές προς τρίτους :

Μείωση των ληξιπρόθεσμων οφειλών του νοσοκομείου άνω του ενός εκατομμυρίου ευρώ από 1.236.043,66 ευρώ στις 31/12/2019 σε  154.405,72 ευρώ στις 31/12/2022 και με πρόβλεψη εκμηδενισμού τους εντός του Μαρτίου.  Να σημειωθεί ότι σε κανένα προηγούμενο οικονομικό έτος το Νοσοκομείο της Κω δεν παρουσίασε τόσο χαμηλές ληξιπρόθεσμες οφειλές.

  • Διαχειριστικός έλεγχος οικονομικών καταστάσεων:

Έλεγχος και σύνταξη οικονομικών καταστάσεων ετών 2017 έως 2021 και έκδοση ισολογισμών του νοσοκομείου, των αντίστοιχων ετών.

 

 

  • Βεβαιωμένα έσοδα από νοσήλια, αιμοκαθάρσεις, παρακλινικές εξετάσεις :

Τιμολόγηση και υποβολή όλων των νοσηλίων, αιμοκαθάρσεων και ηλεκτρονικών παραπεμπτικών  του έτους, με αποτέλεσμα την αύξηση των βεβαιωμένων εσόδων άνω των 7.000.000,00 ευρώ από την έναρξη του επιχειρηματικού σχεδίου και συγκεκριμένα από 7.467.769,94 ευρώ στις 31/12/2019 σε 14.861.293,20 ευρώ στις 31/12/2022.

  • Εισπράξεις από ασφαλιστικά ταμεία και ιδιώτες:

Αύξηση των εισπράξεων από ασφαλιστικά ταμεία και ιδιώτες άνω των 1.300.000 ευρώ από την έναρξη του επιχειρηματικού σχεδίου και συγκεκριμένα από 851.700,57 στις 31/12/2019 σε 2.245.658,20 στις 31/12/22.

Σύναψη συμβάσεων με προμηθευτές :

Το πλήθος των συμβάσεων προμήθειας αγαθών και παροχής υπηρεσιών, που συνάφθηκαν με προμηθευτές ανέρχεται σε 339 στις 31/12/2022.

 

Διενέργεια διαγωνιστικών διαδικασιών για προμήθειες και υπηρεσίες:

Αύξηση του πλήθους των διαγωνιστικών διαδικασιών, που διενεργήθηκαν για προμήθεια αγαθών και παροχή υπηρεσιών, από 198 στις 31/12/2019 σε 319 στις 31/12/2022.

 

Αύξηση των ηλεκτρονικών διαγωνισμών άνω των 60.000 ευρώ, από τους οποίους προκύπτουν ετήσιες συμβάσεις αξίας 549.172,17 ευρώ, εξασφαλίζοντας έτσι την αδιάλειπτη  λειτουργία των υπηρεσιών υγείας που παρέχονται από το Νοσοκομείο.

 

2)Στόχος β : Αναβάθμιση του ιατροτεχνολογικού εξοπλισμού, λοιπών προμηθειών και παροχών υπηρεσιών του Νοσοκομείου μέσω του τακτικού προϋπολογισμού και χορηγιών. Ειδικότερα:

 

  • Προμήθεια και εγκατάσταση ψυκτικής φυγόκεντρου ασκών αίματος μέσω ΕΣΠΑ.
  • Προμήθεια τροχήλατης (φορητής) ακτινολογικής μονάδας μέσω ΕΣΠΑ.
  • Προμήθεια και εγκατάσταση σύγχρονου ψηφιακού ακτινολογικού μηχανήματος μέσω ΕΣΠΑ.
  • Προμήθεια επωαστικού κλιβάνου αίματος.
  • Προμήθεια 2 συσκευών παρακολούθησης ζωτικών σημείων (monitors).
  • Προμήθεια 3κάναλου ψηφιακού διαγνωστικού καρδιογράφου.
  • Προμήθεια απινιδωτή για τη ΜΤΝ.
  • Προμήθεια 3 ψυκτικών θαλάμων για τους ασκούς αίματος.
  • Εγκατάσταση σύγχρονου οφθαλμολογικού υπερήχου.
  • Προμήθεια αεροσυμπιεστή για την παραγωγή οξυγόνου.
  • Τροποποίηση άδειας λειτουργίας ακτινολογικού σύμφωνη με την νομοθεσία λόγω προσθήκης του αξονικού.
  • Προμήθεια στεγνωτηρίου ιματισμού.
  • Εγκατάσταση συστήματος χλωρίωσης.
  • Αντικατάσταση επιτοίχιων παροχών οξυγόνου.
  • Ανακαίνιση-αναδιαμόρφωση του χώρου των μαγειρείων.
  • Εκσυχρονισμός του εξοπλισμού των μαγειρείων (εστίες, ψυγεία, πάγκοι).
  • Εγκατάσταση αυτοματοποιημένου συστήματος ταυτοποίησης μικροοργανισμών και αντιβιογράμματος με M.I.C.
  • Προμήθεια ηλεκτροχειρουργικής διαθερμίας και πηγής ψυχρού φωτισμού για το χειρουργείο.
  • Προμήθεια ενδοσκοπικής κάμερας για το λαπαροσκοπικό μηχάνημα.
  • Προμήθεια ηλεκτρονικού συστήματος καταγραφής παρουσίας προσωπικού με κάρτα.
  • Προμήθεια 4 barcode scanner για τις εκτελέσεις των παραπεμπτικών.
  • Προμήθεια θολοσίμετρου, μικροσκοπίου, συσκευής vortex, επωαστικού κλιβάνου, υδατόλουτρου και αυτόματου αναλυτή ούρων για το μικροβιολογικό εργαστήριο.
  • Προμήθεια θερμοκοιτίδας νεογνών.
  • Προμήθεια αποσκληρυντή για τον κλίβανο υγρής αποστείρωσης.
  • Προμήθεια βιντεολαρυγγοσκοπίου για το αναισθησιολογικό τμήμα.
  • Προμήθεια αντλιών έγχυσης για το καρδιολογικό τμήμα.
  • Προμήθεια Holter (από δωρεά).
  • Προμήθεια λαρυγοφαρυγγοσκόπιου, οπτικής ρίνου και οπτικής φάρυγγος για το ωτορινολαρυγγικό τμήμα.
  • Προμήθεια διφασικού απινιδωτή για τη Μονάδα Τεχνητού Νεφρού.
  • Προμήθεια ηλεκτρικού ίσχαιμου για χειρουργικές-ορθοπεδικές επεμβάσεις.
  • Προμήθεια 3 φορητών αναπνευστήρων.
  • Προμήθεια συσκευής οξυγόνου High Flow.
  • Προμήθεια φορητού ακτινολογικού μηχανήματος.
  • Προμήθεια μηχανήματος για τεστ κοπώσεως.
  • Προμήθεια διοφθάλμιου μικροσκοπίου.
  • Προμήθεια καρδιοτοκογράφου.
  • Προμήθεια κι εγκατάσταση κλειστού συστήματος παρακολούθησης και συναγερμού.
  • Προμήθεια και εγκατάσταση ψηφιακού τηλεφωνικού κέντρου.
  • Προμήθεια ημιαυτόματου αναλυτή ταυτοποίησης μικροοργανισμών και αντιβιογράμματος με M.I.C.
  • Εγκατάσταση μέτρων και μέσων πυρασφάλειας.
  • Κατασκευή ιστότοπου του νοσοκομείου.
  • Πλειοδοτικός διαγωνισμός ανακύκλωσης ακτινογραφιών βάσει του ΠΔ 1258/81.
  • Παροχή υπηρεσίας μηχανογραφικής υποστήριξης για την έκδοση ισολογισμού ετών 2018 έως 2022 του νοσοκομείου.
  • Προμήθεια παλμικών οξυμέτρων γα τα ΤΕΠ.
  • Προμήθεια 3 Ηλεκτροκαρδιογράφων 3κάναλων για το Τμήμα Επειγόντων Περιστατικών.
  • Προμήθεια Ηλεκτροκαρδιογράφου 12κάναλου για την Καρδιολογική Κλινική.
  • Προμήθεια φορητής συσκευής ανάνηψης νεογνών.
  • Προμήθεια 2 φορείων μεταφοράς ασθενών.
  • Προμήθεια 5 καροτσιών-αμαξιδίων μεταφοράς ασθενών.
  • Προμήθεια παλετοφόρου.
  • Προμήθεια 2 τροχήλατων αναρροφήσεων.
  • Προμήθεια νέας κεφαλής υπερήχου για την Γυναικολογική- Μαιευτική κλινική.
  • Προμήθεια νέας κεφαλής υπερηχοκαρδιογράφου για την Καρδιολογική κλινική.
  • Προμήθεια 4 κλιματιστικών για την Χειρουργική Κλινική.
  • Προμήθεια 1 κλιματιστικoύ για την Γυναικολογική-Μαιευτική Κλινική.
  • Προμήθεια 1 κλιματιστικού για το Computer room της αίθουσας τηλεδιασκέψεων.
  • Προμήθεια 10 ηλεκτρονικών υπολογιστών και 10 πολυμηχανημάτων για τις ανάγκες του προσωπικού.
  • Προμήθεια 26 καρεκλών γραφείου για το Νοσοκομείο.
  • Προμήθεια πλυντηρίου πιάτων για τα Μαγειρεία.
  • Προμήθεια 2 κλιβάνων αποστείρωσης για τα ΤΕΠ και τα Ε.Ι. του ΩΡΛ.
  • Προμήθεια νέων ορθοπεδικών υλικών με αποτέλεσμα την υλοποίηση επεμβάσεων που προηγουμένως ήταν ανέφικτες και την μείωση των διακομιδών.
  • Προμήθεια διαγνωστικών οφθαλμολογικών ειδών.
  • Προμήθεια βιοδιασπώμενων ειδών εστίασης, συμμόρφωση με νομοθεσία περί κατάργησης πλαστικού.
  • Προμήθεια και εγκατάσταση κέντρου φιαλών ιατρικών αερίων με φωτοσήμανση.
  • Παροχή υπηρεσίας με νομική βάση δεδομένων.
  • Προμήθεια 4 θερμικών εκτυπωτών και περικαρπίων ταυτοποίησης ασθενών κατά την εισαγωγή σύμφωνα με την νομοθεσία.
  • Προμήθεια Ολοκληρωμένου Συστήματος Λογισμικού για τη δημιουργία ψηφιακού αποθετηρίου διαγνωστικών εργαστηριακών αποτελεσμάτων.
  • Παροχή υπηρεσίας Διασύνδεσης λογισμικού ICS με το Ψηφιακό Αποθετήριο Εξιτηρίων/Επισκέψεων και με το Ψηφιακό Αποθετήριο Αποτελεσμάτων Εξετάσεων.
  • Παραμετροποίηση των εφαρμογών του λογισμικού ICS του ΙΤΕ ώστε να υποστηριχθεί η απαίτηση του Υπουργείου Υγείας για ταυτοποίηση του ασθενή με ειδικό βραχιόλι ταυτοποίησης.
  • Συντήρηση οδοντιατρικού μηχανήματος και προμήθεια οδοντιατρικών αναλωσίμων και εργαλείων.
  • Προμήθεια ψυχομετρικού τεστ Raven’s Educational για την εκτίμηση της νοημοσύνης των παιδιών ηλικίας 4-12 ετών, για την Κοινωνική Υπηρεσία (εξέταση που γινόταν δωρεάν μόνο στα ΚΕΣΥ με πολύ μεγάλο χρόνο αναμονής).
  • Προμήθεια τεστ κατάθλιψης, για τις ανάγκες του γραφείου της Ψυχολόγου.
  • Προμήθεια συστήματος ηλεκτρονικής διακίνησης εγγράφων.
  • Προμήθεια μοτέρ ανύψωσης κλινών ασθενών.
  • Προμήθεια διάφορων ιατρικών εργαλείων.
  • Σε διαδικασία υλοποίησης η προμήθεια 4 (τεσσάρων) μόνιτορ ζωτικών παραμέτρων για την καρδιολογική κλινική του νοσοκομείου μέσω ΕΣΠΑ.
  • Συντήρηση και αντικατάσταση φθορών φιαλών ιατρικών αερίων.
  • Σε διαδικασία υλοποίησης η προμήθεια νέων φιαλών ιατρικών αερίων.
  • Σε διαδικασία υλοποίησης η προμήθεια υλικών και εξοπλισμού ακτινοπροστασίας.
  • Σε διαδικασία υλοποίησης η προμήθεια διαθλασιόμετρου για το οφθαλμολογικό.
  • Σε διαδικασία υλοποίησης η προμήθεια ψυγείου φύλαξης ασκών αίματος.
  • Σε διαδικασία υλοποίησης η προμήθεια δεύτερης πηγής ψυχρού φωτισμού για τα χειρουργεία.
  • Σε διαδικασία υλοποίησης η μηχανογραφική υποστήριξη λίστας χειρουργείων σύμφωνα με τις οδηγίες του Υπουργείου.
  • Εμπλουτισμός διαιτολογίου ασθενών με προμήθεια περισσότερων ειδών τροφίμων.
  • Επιπλέον εκτελούνται όλες οι απαιτούμενες ετήσιες συντηρήσεις και επισκευές σε ιατροτεχνολογικό, ηλεκτρο-μηχανολογικό εξοπλισμό αλλά και οι παροχές υπηρεσιών οι οποίες είναι σημαντικές για την εύρυθμη λειτουργία του νοσοκομείου, όπως είναι η διαχείριση των αποβλήτων, απεντομώσεις κ.τ.λ.

 

  • Ανακαινίστηκε πλήρως η παιδιατρική κλινική και εξοπλίστηκε με : 4 κλίνες με κομοδίνα και στατώ, 2 καρότσια νοσηλείας, παιδιατρικό ηλεκτροκαρδιογράφο και απινιδωτή, 3 παιδιατρικά πιεσόμετρα κι οξύμετρα, 5 νεογνικά oxygen hoods, 2 παιδιατρικά monitor παρακολούθησης, λαρυγγοσκόπιο, τροχήλατη αναρρόφηση και 2 εξεταστικά κρεβάτια.
  • Διαμορφώθηκε ο εξωτερικός χώρος στην είσοδο του νοσοκομείου κι εγκαταστάθηκε σκέπαστρο για την προφύλαξη των προσερχομένων.

 

  • Στόχος γ : Βελτίωση της ποιότητας των παρεχόμενων υπηρεσιών υγείας.

 

ΑΠΟΛΟΓΙΣΤΙΚΟ  ΕΡΓΟ  ΑΝΘΡΩΠΙΝΟΥ ΔΥΝΑΜΙΚΟΥ από 4/2/2020

 

ΙΑΤΡΙΚΗ  ΥΠΗΡΕΣΙΑ

     ΠΑΘΟΛΟΓΙΑ

  1. Στις 10-03-2023 εκδόθηκε νέα προκήρυξη 2 μόνιμων θέσεων η μία στον βαθμό του Διευθυντή και η άλλη στο βαθμό του Επι/τη Β΄.
  2. Έχουν γίνει 3 προκηρύξεις οι οποίες απέβησαν ΑΓΟΝΕΣ. Επίσης από 2009 έως 2019  άλλες  8  προκηρύξεις απέβησαν ΑΓΟΝΕΣ.
  3. Λήφθηκε έγκριση για ΕΠΙΚΟΥΡΙΚΟ παθολόγο αλλά δεν υπήρξε καμία υποβολή αίτησης ενδιαφέροντος.
  4. Λήφθηκε έγκριση για συνεργασία με ΙΔΙΩΤΕΣ παθολόγους με καθεστώς παροχής υπηρεσιών (μπλοκάκι) αλλά δεν υπήρξε καμία υποβολή αίτησης ενδιαφέροντος.
  5. Λήφθηκε έγκριση για συνεργασία με ΙΔΙΩΤΕΣ παθολόγους  συμβεβλημένοι με ΕΟΠΥ αλλά δεν υπήρξε καμία υποβολή αίτησης ενδιαφέροντος στο Νησί της Κω.
  6. Από 17/6/2022 όπου αποχώρησε και η κα. ΚΙΟΥΡΤΣΙΔΟΥ λόγω ιδιώτευσης της, κατόπιν επανειλημμένων γραπτών αιτημάτων μας και τηλεφωνικών συνομιλιών με 2η ΔΥΠΕ και Υπουργείο Υγείας μετακινήθηκαν προσωρινά  στο Νοσοκομείο μας  από άλλα Νοσοκομεία 10 παθολόγοι.
  7. Επίσης υπήρξε και υπάρχει κάλυψη της Παθολογικής κλινικής με ιατρούς ΓΕΝΙΚΗΣ ΙΑΤΡΙΚΗΣ του ενσωματωμένου μας Κέντρου Υγείας.
  8. Επετεύχθη συνεργασία με τον Στρατιωτικό ιατρό παθολογίας της 80 ΑΔΤΕ.
  9. Στις 12/3/2020 έγινε αίτημα στον ΕΟΔΥ (πρώην ΚΕΕΛΠΝΟ) για αποστολή ΠΝΕΥΜΟΝΟΛΟΓΟΥ ιατρού λόγω της πανδημίας covid-19 αλλά δεν υπήρξε ανταπόκριση.

 

ΚΑΡΔΙΟΛΟΓΙΑ

  1. Διορίσθηκε και 3ος μόνιμος ιατρός στις 28/7/2021.
  2. Ο Διευθυντής παραιτήθηκε εκτάκτως  28/6/2022 και άμεσα η Διοίκηση έλαβε απόφαση για προκήρυξη της θέσης  και αναμένουμε την έγκριση του Υπουργείου Υγείας.
  3. Στις 24/2/2023 εγκρίθηκε  από το Υπουργείο Υγείας το αίτημα μας για συνεργασία με ΙΔΙΩΤΕΣ ιατρούς με καθεστώς παροχής υπηρεσιών (μπλοκάκι). (Μέχρι τον 8ο /2020 υπήρχε συνεργασία με ιδιώτη ιατρό Καρδιολογίας καθώς μετά δεν επιθυμούσε συνεργασία).
  4. Λήφθηκε απόφαση για ΕΠΙΚΟΥΡΙΚΟ ιατρό Καρδιολογίας αλλά δεν υπήρξε καμία υποβολή αίτησης ενδιαφέροντος.
  5. Κατόπιν γραπτών αιτημάτων μας και τηλεφωνικών συνομιλιών με 2η ΔΥΠΕ και Υπουργείο Υγείας δεν κατέστει δυνατή η προσωρινή  μετακίνηση στο Νοσοκομείο μας  από άλλα Νοσοκομεία Καρδιολόγου.
  6. Στις 12/3/2020 έγινε αίτημα στον ΕΟΔΥ (πρώην ΚΕΕΛΠΝΟ) για αποστολή Καρδιολόγου ιατρού λόγω της πανδημίας covid-19 αλλά δεν υπήρξε ανταπόκριση.

ΠΑΙΔΙΑΤΡΙΚΗ

  1. Διορίσθηκε μόνιμη ιατρός στις 1/7/2020.
  2. Κατόπιν εγκρίσεως του Υπουργείου Υγείας έγινε  προκήρυξη  για την άλλη μόνιμη θέση η οποία απέβη ΑΓΟΝΗ. Επίσης από 2009  έως 2019  άλλες  10 προκηρύξεις απέβησαν ΑΓΟΝΕΣ.
  3. Δεν επετεύχθη συνεργασία με την Στρατιωτικό ιατρό παιδιατρικής της  80 ΑΔΤΕ λόγω παραίτησης της.
  4. Κατόπιν γραπτών αιτημάτων μας και τηλεφωνικών συνομιλιών με 2η ΔΥΠΕ και Υπουργείο Υγείας δεν κατέστει δυνατή η προσωρινή  μετακίνηση στο Νοσοκομείο μας  από άλλα Νοσοκομεία παιδιάτρου.
  5. Λήφθηκε έγκριση για ΕΠΙΚΟΥΡΙΚΟ παιδίατρο αλλά δεν υπήρξε καμία υποβολή αίτησης ενδιαφέροντος.
  6. Λήφθηκε έγκριση για συνεργασία με ΙΔΙΩΤΕΣ παιδίατρους συμβεβλημένοι με ΕΟΠΥ αλλά δεν υπήρξε καμία υποβολή αίτησης ενδιαφέροντος στο Νησί της Κω.
  7. Η Διοίκηση έλαβε απόφαση εκ νέου για προκήρυξη της 2ης μόνιμης θέσης  και αναμένουμε την έγκριση του Υπουργείου Υγείας.
  8. Στις 12/3/2020 έγινε αίτημα στον ΕΟΔΥ (πρώην ΚΕΕΛΠΝΟ) για αποστολή 2 Παιδιάτρων – Νεογνολόγων λόγω της πανδημίας covid-19 αλλά δεν υπήρξε ανταπόκριση.

 

ΝΕΦΡΟΛΟΓΙΑ

  1. Κατόπιν εγκρίσεως του Υπουργείου Υγείας έγινε  προκήρυξη  για την άλλη μόνιμη θέση Νεφρολόγου αναμένουμε τα αποτελέσματα από την 2η ΔΥΠΕ.
  2. Στις 24/2/2023 εγκρίθηκε  από το Υπουργείο Υγείας το αίτημα μας για συνεργασία με ΙΔΙΩΤΗ Νεφρολόγο ιατρό με καθεστώς παροχής υπηρεσιών (μπλοκάκι) ώστε να αυξηθούν οι συνεδρίες αιμοκάθαρσης του Νοσοκομείου μας.

 

     ΓΕΝΙΚΗ ΧΕΙΡΟΥΡΓΙΚΗ

  1. Συνεχείς ανανεώσεις  της σύμβασης του επικουρικού ιατρού που υπηρετούσε (ΒΟΛΑΚΑΚΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ).
  2. Εγκρίθηκε η πρόσληψη νέου επικουρικού ιατρού αλλά δεν υπήρξε καμία υποβολή αίτησης ενδιαφέροντος.

 

   ΟΡΘΟΠΕΔΙΚΗ

  1. Διορίσθηκε και 2ος μόνιμος ιατρός στις 4/1/2021.
  2. Πρόσληψη επικουρικού ιατρού στις 27/4/2020.
  3. Συνεργασία με Ιδιώτη ιατρό με καθεστώς παροχής υπηρεσιών (μπλοκάκι) στις 1/5/2022.
  4. Στις 12/3/2020 έγινε αίτημα στον ΕΟΔΥ (πρώην ΚΕΕΛΠΝΟ) για αποστολή Ορθοπεδικού ιατρού λόγω της πανδημίας covid-19 αλλά δεν υπήρξε ανταπόκριση.

 

ΑΝΑΙΣΘΗΣΙΟΛΟΓΙΑ

  1. Στις 12/3/2020 έγινε αίτημα στον ΕΟΔΥ (πρώην ΚΕΕΛΠΝΟ) για αποστολή Αναισθησιολόγου ιατρού λόγω της πανδημίας covid-19 αλλά δεν υπήρξε ανταπόκριση.

 

ΜΑΙΕΥΤΙΚΗ – ΓΥΝΑΙΚΟΛΟΓΙΑ

  1. Στις 12/3/2020 έγινε αίτημα στον ΕΟΔΥ (πρώην ΚΕΕΛΠΝΟ) για αποστολή Γυναικολόγου ιατρού λόγω της πανδημίας covid-19 αλλά δεν υπήρξε ανταπόκριση.

 

ΟΦΘΑΛΜΟΛΟΓΙΑ

  1. Πρόσληψη επικουρικού ιατρού στις 11/9/2020.
  2. Πρόσληψη και 2ου επικουρικού ιατρού στις 21/9/2022.
  3. Έναρξη εκπαίδευσης της Διευθύντριας στις 20/7/2022 ώστε να πραγματοποιούνται περαιτέρω χειρουργικές επεμβάσεις π.χ. καταρράκτης.

 

Ω.Ρ.Λ

  1. Διορίσθηκε μόνιμος ιατρός στις 18/1/2021.
  2. Υπήρξε συνεργασία με ιατρό από το ΠΕΔΥ – Κ.Υ. ΠΛΑΤΑΝΙΟΥ.
  3. Θα ληφθεί απόφαση για νέα προκήρυξη και της 2ης μόνιμης θέσης.

 

ΟΥΡΟΛΟΓΙΑ

  1. Συνεχείς ανανεώσεις συμβάσεων του Επικουρικού ιατρού που υπηρετούσε (ΚΟΥΛΗΣ ΛΑΖΑΡΟΣ).
  2. Ολοκλήρωση μετάθεσης Μόνιμου ιατρού Διευθυντή στις 25/7/2022.
  3. Θα ληφθεί απόφαση για νέα προκήρυξη και της 2ης μόνιμης θέσης καθώς υπήρξε πανελλαδική λύση από το Υπουργείο Υγείας για παλαιά «παγωμένη» προκήρυξη.

 

ΟΔΟΝΤΙΑΤΡΙΚΗ

  1. Πρόσληψη επικουρικού ιατρού στις 5/1/2023 και μέριμνα για την λειτουργία του τεχνολογικού εξοπλισμού ώστε να λειτουργήσει το ιατρείο, καθώς δεν λειτουργούσε από 7/12/2002.
  2. Θα ληφθεί απόφαση για νέα προκήρυξη της μόνιμης θέσης καθώς υπήρξε πανελλαδική λύση από το Υπουργείο Υγείας για παλαιά «παγωμένη» προκήρυξη.

 

ΜΟΝΑΔΑ ΑΥΞΗΜΕΝΗΣ ΦΡΟΝΤΙΔΑΣ

  1. Η Διοίκηση έχει λάβει απόφαση για προκήρυξη των 2  μόνιμων θέσεων  και αναμένουμε την έγκριση του Υπουργείου Υγείας.

 

ΜΙΚΡΟΒΙΟΛΟΓΙΚΟ

  1. Διορισμός και 2ου μόνιμου ιατρού στις 11/1/2023.
  2. Επετεύχθη συνεργασία με Στρατιωτικό ιατρό της 80 ΑΔΤΕ.

 

ΑΙΜΟΔΟΣΙΑ

  1. Θα ληφθεί απόφαση για νέα προκήρυξη και της 2ης μόνιμης θέσης.

 

ΑΚΤΙΝΟΛΟΓΙΚΟ – ΑΞΟΝΙΚΟΣ ΤΟΜΟΓΡΑΦΟΣ

  1. Πραγματοποιήθηκαν 4 προκηρύξεις για μόνιμο ιατρό στον βαθμό του Διευθυντή αλλά δεν υπήρξε καμία υποβολή αίτησης ενδιαφέροντος.
  2. Έχει ληφθεί νέα απόφαση για επαναπροκήρυξη και πάλι στον βαθμό του Διευθυντή και αναμένουμε την έγκριση του Υπουργείου.
  3. Πραγματοποιήθηκε προσωρινή μετακίνηση ιατρού στο Νοσοκομείο μας στα υπόλοιπα αιτήματα μας δεν υπήρξε ανταπόκριση.

 

ΑΓΡΟΤΙΚΟΙ ΙΑΤΡΟΙ

  1. Συνεχής κάλυψη και των 6 θέσεων του ενσωματωμένου Κέντρου Υγείας.
  2. Συνεχής μετακινήσεις στο Νοσοκομείο μας των αγροτικών ιατρών των Περιφερειακών Ιατρείων για εφημέρευση.

 

 

 

ΕΙΔΙΚΕΥΟΜΕΝΟΙ ΙΑΤΡΟΙ (παθολογίας-χειρουργικής-ορθοπεδικής)

  1. Δεν έχει κατατεθεί αίτηση ενδιαφέροντος από ειδικευόμενους ιατρούς καθώς τα μεγάλα Νοσοκομεία παρέχουν πλήρη λήψη ειδικότητας (5 έτη) ενώ το δικό μας μόνο 1 έτος.

 

 

ΤΟΝΙΖΟΥΜΕ ΔΕ ΟΤΙ ΤΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΕΧΕΙ ΗΔΗ ΕΤΟΙΜΟ ΤΟ ΟΡΓΑΝΟΓΡΑΜΜΑ ΓΙΑ ΤΟ ΝΕΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΟΠΟΥ ΟΙ ΚΛΙΝΕΣ ΑΠΟ 70 ΘΑ ΕΙΝΑΙ 100 ΕΧΟΝΤΑΣ ΑΥΞΗΣΕΙ ΤΙΣ ΙΑΤΡΙΚΕΣ ΘΕΣΕΙΣ ΚΑΙ ΔΗΜΙΟΥΡΓΟΝΤΑΣ  ΝΕΕΣ ΕΙΔΙΚΟΤΗΤΕΣ.

 

 

 

ΝΟΣΗΛΕΥΤΙΚΗ & ΠΑΡΑΙΑΤΡΙΚΗ ΥΠΗΡΕΣΙΑ

  1. Διορισμός 3 μονίμων Νοσηλευτριών, 1 Μαίας και 2 Τραυματιοφορέων.
  2. Διορισμός και 2ου μόνιμου Φαρμακοποιού.
  3. Διορισμός 2 μονίμων χειριστών στο Ακτινολογικό.
  4. Αναμονή ορκωμοσίας μόνιμου ηλεκτρολόγου.
  5. Σε εξέλιξη προκήρυξη από το ΑΣΕΠ (7κ/2022) όπου θα προσληφτούν 11 μόνιμες νοσηλεύτριες.
  6. Πρόσληψη 20 ατόμων Νοσηλευτικού επικουρικού προσωπικού.
  7. Πρόσληψη 4 ατόμων παραϊατρικού επικουρικού προσωπικού.
  8. ΣΥΝΕΧΟΜΕΝΗ ΑΝΑΝΕΩΣΗ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΣΥΜΒΑΣΕΩΝ ΤΟΥ ΕΠΙΚΟΥΡΙΚΟΥ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ.

 

 

ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΗ – ΤΕΧΝΙΚΗ  ΥΠΗΡΕΣΙΑ

  1. Διορισμός 5 μονίμων Διοικητικού –  Λοιπού προσωπικού.
  2. Πρόσληψη 8 ατόμων επικουρικού προσωπικού
  3. ΣΥΝΕΧΟΜΕΝΗ ΑΝΑΝΕΩΣΗ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΣΥΜΒΑΣΕΩΝ ΤΟΥ ΕΠΙΚΟΥΡΙΚΟΥ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ.

 

ΕΝΕΡΓΕΙΕΣ ΤΟΥ ΓΝ-ΚΥ ΚΩ  ΣΤΟ ΚΥ ΠΛΑΤΑΝΙΟΥ ΚΩ

 

  • Θέσαμε σε λειτουργία  Ορθοπεδικό  Ιατρείο
  • Λειτουργεί γραφείο Κοινωνικής Υπηρεσίας στελεχωμένο με την Κοινωνική Λειτουργό κα. Χρυσού Ευδοκία.
  • Λειτουργεί Γραφείο Ψυχολόγου στελεχωμένο με την κα. Μπεθάνη Ελένη.
  • Έγινε η μεταφορά και η τακτοποίηση του Οδοντιατρείου.
  • Λειτουργία Οφθαλμολογικού Ιατρείου

6) Μεταφορά του   ΕΚΑΒ  στο ΚΥ Πλατανίου Κω.

 

 

  • Στόχος δ : Αύξηση των παρεχόμενων υπηρεσιών υγείας σε είδος και απόλυτους αριθμούς.

2019            2020         2021     2022

  • Επισκέψεις σε ΤΕΙ       532         17.516       12.819       14.783
  • Επισκέψεις σε ΤΕΠ       223        14.277       14.082       19.176
  • Παρακλινικές εξετάσεις  930      278.290     261.941     225.195
  • Αριθμός νοσηλευομένων   219         2.378        4.264          4.182
  • Αριθμός αιμοκαθάρσεων 034         4.598        4.833          4.888
  • Χημειοθεραπείες-ημ.νοσηλίες   880         042          947        1.150
  • Ημέρες νοσηλείας   832         5.369        9.157       9.490
  • Χειρουργικές επεμβάσεις       840             851          911          921

 

Να σημειωθεί ότι τα παραπάνω στατιστικά δεδομένα δεν δύναται να συγκριθούν μεταξύ τους, καθώς εκείνα των ετών 2020 και 2021 αποτυπώθηκαν σε συνθήκες πανδημίας κι εξαιτίας αυτής και βάσει της έκτακτης νομοθεσίας τα τακτικά εξωτερικά ιατρεία, η διενέργεια μη επειγουσών παρακλινικών εξετάσεων και οι χειρουργικές επεμβάσεις διεκόπηκαν για μεγάλο χρονικό διάστημα.

 

  • Στόχος ε : Βελτίωση της αποδοτικότητας των εργαζομένων
  • Προμήθεια συστήματος ηλεκτρονικής διακίνησης εγγράφων προς ταχύτερη και ορθότερη διεκπεραίωση.
  • Σύναψη σύμβασης παροχής υπηρεσίας νομικής βάσης δεδομένων, εύρεσης νέων νομοθεσιών κ.τ.λ. προς διευκόλυνση του έργου της διοικητικής υπηρεσίας.
  • Διενέργεια εσωτερικού ελέγχου από ανεξάρτητη εταιρεία ελεγκτών, ώστε να προλαμβάνει κινδύνους και να προτείνει βελτιώσεις για το έργο των υπαλλήλων
  • Εξειδικευμένη ανακατανομή θέσεων και αρμοδιοτήτων του υφιστάμενου προσωπικού, ώστε ν’ αυξηθεί η αποδοτικότητά του και πάντα σε συνάρτηση με τις γνώσεις, τις δυνατότητες και τα προσόντα του κάθε υπαλλήλου.

 

 

  • Στόχος στ : Βελτίωση των συνθηκών εργασίας και της ασφάλειας των εργαζομένων.

 

  • Εγκατάσταση των απαραίτητων μέσων πυροπροστασίας και πυρασφάλειας προς διασφάλιση και προστασία των εργαζομένων αλλά και των ληπτών υπηρεσιών υγείας.
  • Παροχή υπηρεσιών ακτινοπροστασίας, για την προστασία των εργαζομένων από την ακτινοβολία.
  • Αναβάθμιση του ιατροτεχνολογικού εξοπλισμού για τη διευκόλυνση των καθηκόντων του ιατρονοσηλευτικού προσωπικού.

 

 

ΕΝΕΡΓΕΙΕΣ ΤΟΥ ΓΝ-ΚΥ ΚΩ ΠΡΟΣ  ΤΟ  ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ

 

Να σημειωθεί επίσης ότι το  Γενικό Νοσοκομείο – ΚΥ Κω, στα πλαίσια υπογραφής του μνημονίου συνεργασίας με το Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας, κατέθεσε προτάσεις σχετικά με τους τρόπους εκείνους που θα μπορούσαν να βοηθήσουν και να ενισχύσουν τόσο το Νοσοκομείο της Κω, όσο και τους κατοίκους γενικότερα. Για παράδειγμα να αναφέρουμε τις εξής:

 

  • Μετακινήσεις ιατρών σε τακτά χρονικά διαστήματα  διαφόρων ειδικοτήτων (ΠΑΘΟΛΌΓΩΝ – ΑΚΤΙΝΟΛΟΓΩΝ – ΠΑΙΔΙΑΤΡΩΝ).

 

  • Μετακίνηση ομάδας ΧΕΙΡΟΥΡΓΩΝ  ώστε να πραγματοποιούνται χειρουργεία τέτοια που να μην χρειάζεται  οι κάτοικοι να μετακινούνται εκτός νησιού.

 

  • Παροχή συμβουλών – ανταλλαγή απόψεων σε ιατρικές γνωματεύσεις, ανάπτυξη της τηλεϊατρικής κυρίως στις μονήρεις ειδικότητες,  και άλλες πολλές δράσεις που θα είναι  χρήσιμες,  εποικοδομητικές και θα προσφέρουν μια άλλη ποιότητα στις υπηρεσίες υγείας.

Ευελπιστούμε   ότι κάποιες  από τις προτάσεις μας σύντομα θα έχουν το επιθυμητό αποτέλεσμα στα πλαίσια της αγαστής συνεργασίας μας με το Πανεπιστήμιο.

 

 

 ΔΩΡΕΕΣ

Εδώ να σημειώσουμε ότι μεγάλη ήταν και είναι η προσφορά συλλόγων  και πολιτών σε δωρεές, οι οποίες κάλυψαν και συνεχίζουν να καλύπτουν  αρκετές ανάγκες του Νοσοκομείου μας  σε ιατρικό και τεχνολογικό εξοπλισμό και τους ευχαριστούμε θερμά για την προσφορά τους.

 

Συνοψίζοντας, θα ήθελα ν’ αναφέρω ότι σε δύσκολες συνθήκες εν μέσω πανδημίας, με τις περιορισμένες δυνατότητες σε οικονομικούς κι ανθρώπινους πόρους που έχει δυστυχώς ένα επαρχιακό νοσοκομείο όπως το δικό μας, στόχος της Διοίκησης και ολόκληρου του προσωπικού ήταν και είναι η καλύτερη δυνατή παροχή υγειονομικών υπηρεσιών. Αυτό είναι το όραμά μας, αυτός είναι ο στόχος μας και με τη στήριξή σας καθημερινά, παίρνουμε δύναμη να παλέψουμε για ακόμη  περισσότερα.

 

 

 

 

 

Ο Διοικητής      του      ΓΝ-ΚΥ ΚΩ  «ΙΠΠΟΚΡΑΤΕΙΟΝ»

 

 

ΒΑΣΙΛΕΙΑΔΗΣ ΣΤΑΜΑΤΙΟΣ

 

 

 

28 ΣΧΟΛΙΑ

  1. Η αλήθεια είναι ότι οι γιατροί το έχουν κάνει μαγαζάκι τους εκεί.Μήπως να μας έλεγαν πόσοι γιατροί ήρθαν αυτά τα χρόνια στο νοσοκομείο και γιατί έφυγαν;

  2. Ολα τα …..!!!!!! Μαύρο στην Ν.Δ., όχι για ιδεολογικούς λόγους ,αλλά για την ζωήμας βρε
    γαμ@το!!!!!!!!!!!!

  3. Εάν μια επιχείρηση δεν δουλεύει σωστά το αφεντικό πρώτα απολύει τον διευθυντή / διοικητή.
    Άρα κύριοι διοικητα και υποδιοικητα το λιγότερο που μπορείτε να κάνετε είναι να δηλώσετε την παραίτηση σας.
    Η ακόμη καλύτερα πηγαίντε στον προηγούμενο διοικητή να σας μάθει πως διοικούν ένα νοσοκομείο.
    Αυτά από έναν ψηφοφόρο της ΝΔ.

    • συριζαιος που υπογραφει ως ΝΔ και αναφερει παραδειγμα για επιχειρησεις και εκθειαζει τον προηγουμενο διοικητη,
      χμ…..πολυ ενδιαφερον….

  4. Γιατί όλα αυτά δεν κατατίθενται στη δικαιοσύνη για να ξεκινήσουν οι διώξεις και κρέμεται η ζωή συνανθρώπων μας από ορισμένους <> οι οποίοι εμπαίζουν ένα ολόκληρο νησί . Γιατί δεν ξηλώνετε τα παράσιτα αυτά?

  5. ΑΥΤΟ ΜΕ ΤΙΣ ΒΙΟΛΟΓΙΚΕΣ…
    ΥΠΕΡΠΡΟΣΠΑΘΕΙΕΣ ΤΩΝ ΓΙΑΤΡΩΝ, ΣΗΚΩΝΕΙ ΠΟΛΥ ΓΕΛΙΟ.ΚΑΝΑ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ ΒΙΟΛΟΓΙΚΗΣ ΕΞΑΝΤΛΗΣΗΣ ΓΙΑΤΡΟΥ,ΕΧΕΙΣ ;

  6. Ο διοικητής και τα θεσμικοά όργανα λένε ότι οι σχέσεις γιατρών διοίκησης παραμένουν κακές κι ο εκπρόσωπος γιατρών ότι είναι καλές.Εμείς τι να καταλάβουμε;

  7. Ο ΧΡΥΣΟΠΟΥΛΟΣ ΕΦΕΡΕ ΣΑΝ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ ΤΗΝ ΟΡΘΟΠΕΔΙΚΗ ΚΛΙΝΙΚΗ ΓΙΑ ΝΑ ΑΠΟΔΕΙΞΕΙ ΟΤΙ ΓΙΝΟΝΤΑΙ ΧΕΙΡΟΥΡΓΕΙΑ ΣΤΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ…..
    NO COMMENTS…..

  8. Εγώ κατάλαβα επειδή δεν πηγαίνουν στο νοσοκομείο το βράδυ τους έκοψε τα φράγκα και επειδή τους έκοψε τα φράγκα ξεκίνησε ο πόλεμος

  9. ΠΕΣΤΕ ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ ΜΕ ΟΝΟΜΑΤΑ ΚΑΙ ΟΧΙ ΥΠΑΙΝΙΓΜΟΥΣ ΑΡΚΕΤΑ.
    ΚΑΝΤΕ ΤΟ ΚΑΙ ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΝΑ ΤΟΥΣ ΚΑΘΑΡΙΣΟΥΜΕ ΟΛΟΥΣ ΞΕΡΟΥΜΕ ΠΟΙΑ ΕΙΝΑΙ Η ΑΛΗΘΕΙΑ ΞΕΣΚΕΠΑΣΤΕ ΤΟΥΣ ΑΥΤΟΥΣ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΕΞΩ ΓΙΑΤΡΟΥΣ………………….

  10. Προκαλώ όποιον θέλει να έρθει να δει κ ν ακούσει τι συμβαίνει

    Να έρθουν κάμερες, δημοσιογράφοι, κοινοί πολίτες,αυτά τα πράγματα είναι απίστευτα..οι ίδιο οι νοσοκομειακοί νοσηλευτές μιλάνε ελεύθερα.
    Πρέπει να πληρώσεις παθολόγο απ έξω να έρθει για γνωμάτευση.κρατω στοιχεία.χθες μια αλλοδαπή επετέθη στην νοσηλεύτρια την νύχτα, επειδή δεν είχε γιατρό.Ελλαδα τελείωσες

    • Ρεζίλι άνδρα..ούτε τσίπα δεν έχεις πάνω σου.προσπαθεις να βγάλεις όλους τρελούς.αν είσαι μάγκας ελα στην παθολογική τώρα στις 19:30…αλλά αφού είσαι ……πουλημένος και βρωμερός…ακόμα θα σε περιμένω…….

  11. Τρίζουν τα κόκαλα του Ιπποκράτη.
    Κατεβάστε την ταμπέλα, κλείστε το, κάντε κάτι άλλο.
    Δεν σέβεστε τον όρκο του
    ( οποίοι τον έχουν δώσει) δεν σέβεστε τους ανθρώπους, βλέπετε μόνο φράγκα και συμφέροντα.
    Κάντε το εκδοτήριο εισιτηρίων για Ψέριμο εκεί έχει γιατρό που τιμά αυτό που κάνει.

  12. Εισαγγελέας και κράτος υπάρχουν ??? Να επέμβουν … θα παίζεται η ζωή μας κωρόνα, γράμματα εξ’ αιτίας 5 γιατρών και των διοικητικών ανοίκανων να βάλουν τάξη ?

  13. αν είναι λαπάδες άχρηστοι. Να παραιτηθούν!!! Είναι κατώτεροι των περιστάσεων για να μιλούν για το Νεκτάριο. Ας τακτοποιήσουν το ΙΚΑ.

  14. Η Διοικηση του ΣΥΡΙΖΑ που δεν εκανε ποτε ισολογισμους προφανως ετσι μαθαινουν στον ΣΥΡΙΖΑ να διοικουν τα μαγαζια του Δημοσιου με προτυπο τον Πολακη και τα μαυρα ταμεια του Δημου του, αδιαφανεια αυτοι τοτε, μεσα στην παρατυπια οι τωρινοι και ατολμοι και κατωτεροι των περιστασεων, ολοι για εισαγγελεα για διασπαθιση Δημοσιου χρηματος και οχι μονο καθως και για εκθεση ασφαλειας της Υγειας των πολιτων

    • Ο Πολακης πηρε το ΕΣΥ να χρεωνεται σχεδον 1δισ τον χρονο και το εκανε να ειναι κερδοφορο κατα 700 εκατομμυρια και ειχαν καλυψη και οι ανασφαλιστοι…οσο για τον εισαγγελεα επρεπε να εχει παρεμβει ηδη αλλα μαλλον ειναι βολικη η καρεκλα και σηκωνεται να παει να μπουκαρει στα σπιτια του κοσμο για κανενα τσιγαριλικι …εδω που πεθαινει κοσμος και υπαρχει εγκλημα με ανθρωπινες ζωες δεν ασχολειται κανεις…

  15. Η καλύτερη υπηρεσία που μπορείτε να προσφέρεται διοικητή και υποδιοικητή είναι να παραιτηθείτε και να σηκωθείτε να φύγετε.Να ξεγκρεμιστείτε…
    Δεν ακούτε τον κόσμο τι σας σούρνει !

  16. Γιατροί δεν πηγαίνουν στην εφημερία το προσωπικό όποτε θέλει πάει όποτε θέλει φεύγει άδειες τι λέει πια αυτός ο δημοσιοϋπαλληλικό κώδικα γιατί δεν αλλάζει ο διευθυντής ιατρικής υπηρεσίας τι κάνει

  17. Κύριοι της διοίκησης είστε ανίκανοι και ά…..!!! Εκθέτετε τον βολευτη που σας πρότεινε! Εκθέτετε και την κυβέρνηση! Ο Διοικητης και ο περιβόητος εκπρωσοπως τύπου κάνουν πολιτική εις βάρος του δημάρχου. Ουστ! ΠΑΡΑΙΤΗΘΕΙΤΕ!!!!

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ