Α. Γκιντιζές: Καθαρά από Θεία «τύχη» δεν έχουμε θρηνήσει την απώλεια ζωών στη Ζιά (όπως έγινε στο Μάτι)

5
8562

Αίτηση – Αναφορά – Επιστολή του Σωματείου Τουριστικών Λεωφορείων  της νήσου Κω προς τον Διοικητή της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Κω και τον  αντιδήμαρχο και υπεύθυνο Πολιτικής Προστασίας Σταμάτη Καμπουράκη, καθώς και προς τους, πρωθυπουργό Κ. Μητσοτάκη, υπ. Υποδομών και Μεταφορών Γ. Γεραπετρίτη, πρόεδρο ΣΥΡΙΖΑ – Πολιτική Συμμαχία Α. Τσίπρα, Γραμματέα ΚΚΕ Δ. Κουτσούμπα και πρόεδρο «Ελληνικής Λύσης» Κ. Βελόπουλο, για τη γνωστή υπόθεση που αφορά στην ασφαλή διέλευση βαρέων οχημάτων. Θέμα ιδιαίτερα σοβαρό, το οποίο – δυστυχώς – παρά τις επανειλημμένες αναφορές και τα ρεπορτάζ του «Σ» παραμένει άλυτο!!!

Αναλυτικά, παρουσιάζουμε τα έγγραφα των Αιτήσεων – Αναφορών – Επιστολών

του Σωματείου Τουριστικών Λεωφορείων Κω, δια του προέδρου του Αντώνη Γκιντιζέ προς τους προαναφερθέντες αρμοδίους:

ΑΙΤΗΣΗ – ΑΝΑΦΟΡΑ-ΕΠΙΣΤΟΛΗ

  1. ΠΡΟΣ

Τον κ. Διοικητή της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας της νήσου Κω, που κατοικοεδρεύει στην περιοχή Λάμπη και επί της οδού Ολυμπίας της νήσου  Κω – Ν. Δωδεκανήσου

Έχοντας απευθυνθεί ήδη προς τους: 1/στον αξιότιμο κ. Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου, 2/στον Υπουργό Κλιματικής Αλλαγής και Πολιτικής Προστασίας κ. Χρήστο Στυλιανίδη,3/ στον Υπουργό Προστασίας του Πολίτη κ. Παναγιώτη Θεοδωρικάκο,4/στον Υπουργό Εσωτερικών κ. Μάκη Βορίδη, 5/στην Αστυνομική Διεύθυνση Νοτίου Αιγαίουπου εδρεύει στην Ερμούπολη νήσου Σύρου 6/στην Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου που εδρεύει στην Ερμούπολη νήσου Σύρου, 7/στον Δήμο της Κω, 8/στον Διοικητή της Τροχαίας του ΑΤ Κω και 9/ στον Γενικό Επιθεωρητή Δημοσίας Διοίκησης με την από 24-01-2013 «ΑΙΤΗΣΗ-ΑΝΑΦΟΡΑ» μας αναφορικά με το φλέγον ζήτημα της ασφαλούς πρόσβασης και οδικής διέλευσης  των τουριστικών λεωφορείων  και μεγάλων οχημάτων προς  και από τον παραδοσιακό οικισμό Ζιά της νήσου Κω και εκφράζοντας την αγωνία μας προκειμένου άμεσα να μεριμνήσετε στο πλαίσιο των αρμοδιοτήτων και των καθηκόντων Σας για την άμεση λήψη μέτρων προς επίλυση του συγκεκριμένου προβλήματος για την πρόληψη αποφυγής του επικείμενου και μετά βεβαιότητας σφοδρά πιθανολογούμενο κίνδυνο στην διάρκεια της τρέχουσας τουριστικής σαιζόν (15 Απριλίου έως 31 Οκτωβρίου 2023) να θρηνήσουμε την απώλεια πολλών δεκάδων ζωών και την καταστροφή περιουσιών, σας ζητούμε όπως από τη θέση «ευθύνης» που εσείς βρίσκεστε να συμβάλλετε άμεσα, αποφασιστικά  και καθοριστικά για την λήψη όλων των αναγκαίων μέτρων προς επίλυση του συγκεκριμένου κρίσιμου ζητήματος, όπως συνοπτικώς το περιγράφουμε και στην σχετική από 24-01-2023 ΑΙΤΗΣΗ-ΑΝΑΦΟΡΑ μας που σας επισυνάπτουμε με την παρούσα μας. Ευχαριστούμε εκ των προτέρων για την συνδρομή και συμβολή Σας που ευλόγως αναμένουμε εκ μέρους Σας για την άμεση διευθέτηση και επίλυση του σχετικού φλέγοντος προβλήματος το οποίο άπτεται της ασφάλειας των μεταφερόμενων τουριστών με λεωφορεία προς και από τη Ζιά της νήσου Κω, αλλά και της ασφάλειας των κατοίκων και των επισκεπτών του παραδοσιακού οικισμού της Ζιάς Κω. Σας επισημαίνουμε μετ’ επιτάσεως το κρίσιμο και ουσιώδες γεγονός ότι καθαρά από Θεία «τύχη» μέχρι και σήμερα δεν έχουμε θρηνήσει την απώλεια δεκάδων  ζωών (όπως είχαμε στο «Μάτι» Αττικής).

Περαιτέρω ήδη έχουμε αποστείλει για το συγκεκριμένο ζήτημα σχετική Αναφορά μας και προς τους:  1.Τον Πρωθυπουργό κ. Κυριάκο Μητσοτάκη, οδός Ηρώδου Αττικού 19,  Μέγαρο Μαξίμου (πρωθυπουργικό γραφείο) Αθήνα, Ν. Αττικής, 2. Τον Γεώργιο Γεραπετρίτη Υπουργό Υποδομών και Μεταφορών που κατοικοεδρεύει στην οδό Αναστάσεως 2 &Τσιγάντε 15669 , Παπάγου, Αθήνα Ν. Αττικής, 3.Τον Αλέξη Τσίπρα Πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ που κατοικοεδρεύει στην Πλατεία Κουμουνδούρου αρ.1 Αθήνα , Ν. Αττικής, 4. Τον κ. Δημήτριο Κουτσούμπα του Κουμμουνιστικού Κόμματος Ελλάδος ΚΚΕ που κατοικοεδρεύει επί της οδού Λ. Ηρακλείου αρ.145  Περισσός, Ν. Αττικής, 5.Τον Νικόλαο Ανδρουλάκη ως πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ, που κατοικοεδρεύει επί της οδού Χαριλάου Τρικούπη αρ.50 Αθήνα –Ν. Αττικής και 6.Τον Κυριάκο Βελόπουλο Πρόεδρο της Ελληνικής Λύσης που κατοικοεδρεύει στην Ιπποκράτους 10-12, Αθήνα, Ν. Αττικής.

Τέλος θεωρούμε απαραίτητη την συμβολή και παρουσία μας κατά την άσκηση της πολιτικής προστασίας που ήδη έχει ανακοινωθεί ότι θα διεξαχθεί στις 17-03-2023 στην Ζιά της Κω, καθόσον εμείς με τα μέλη μας μεταφέρουμε τον κύριο όγκο των τουριστών που επισκέπτονται τον παραδοσιακό οικισμό της Ζιάς κατά τους θερινούς μήνες και η σχετική άσκηση πρέπει να διεξαχθεί υπό πραγματικές συνθήκες και όχι θεωρητικά από εικονικές και εξιδανικευμένες μη πραγματικές συνθήκες. Για τον λόγο αυτό επιβάλλεται να μας καλέσετε ως κατεξοχήν αρμόδιο φορέα να συμβάλλουμε στην σχετική άσκηση της 17-03-2023 που θα διενεργήσετε στην Ζιά της Κω.

Συνημμένα με την παρούσα, προσάγουμε και επικαλούμαστε τα ακόλουθα έγγραφα:

Φωτοτυπικό αντίγραφο της από 24-01-2023 Αίτησης –Αναφοράς μας συνημμένα επ’ αυτής φωτοτυπικού αντιγράφου του με αρ. φύλλου 1121/11-08-2022 της εβδομαδιαίας εφημερίδας  της Κω «ΣΤΑΘΜΟΣ» και φωτοτυπικού αντιγράφου του με αρ. φύλλου 1124/15-09-2022 της εβδομαδιαίας εφημερίδας  της Κω «ΣΤΑΘΜΟΣ» (σχετ.1)

Την υπ’ αρίθμ8495/2023 έκθεση επιδόσεως της δικαστικής επιμελήτριας του Πρωτοδικείου Αθηνών, κ. Ευσταθίας Παναγουλάκου, από την οποία αποδεικνύεται ότι η ως άνω από 24-01-2023 Αίτηση –Αναφορά μας, κοινοποιήθηκε νομίμως προς στον αξιότιμο κ.Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου (σχετ.2)

Την υπ’ αρίθμ10.692Β/2023 έκθεση επιδόσεως της δικαστικής επιμελήτριας του Πρωτοδικείου Αθηνών, κ. Μαριάννας Παναγουλάκου από την οποία αποδεικνύεται ότι η ως άνω από 24-01-2023 Αίτηση –Αναφορά μας, κοινοποιήθηκε νομίμως προςτον Υπουργό Κλιματικής Αλλαγής και Πολιτικής Προστασίας κ. Χρήστο Στυλιανίδη (σχετ.3)

Φωτοτυπικό αντίγραφο του με αρ. πρωτ. 499/26-01-2023, από το οποίο προκύπτει και αποδεικνύεται ότι η ως άνωαπό 24-01-2023 Αίτηση –Αναφορά μας μετά των σχετικών εγγράφων παρελήφθη νομίμως από τον Υπουργό Προστασίας του Πολίτη κ. Παναγιώτη Θεοδωρικάκο (σχετ.4)

Φωτοτυπικό αντίγραφο του με αρ. πρωτ. ­­­­272/30-01-2023, από το οποίο προκύπτει και αποδεικνύεται ότι η ως άνω από 24-01-2023 Αίτηση –Αναφορά μας μετά των σχετικών εγγράφων παρελήφθη νομίμως από τον Υπουργό Εσωτερικών κ. Μάκη Βορίδη (σχετ.5)

Φωτοτυπικό αντίγραφο του με αρ. πρωτ. 9009/20/326/27-01-2023, από το οποίο προκύπτει και αποδεικνύεται ότι η ως άνωαπό 24-01-2023 Αίτηση –Αναφορά μας μετά των σχετικών εγγράφων παρελήφθη νομίμως από την Αστυνομική Διεύθυνση Νοτίου Αιγαίου που εδρεύει στην Ερμούπολη νήσου Σύρου (σχετ.6)

Φωτοτυπικό αντίγραφο του με αρ. πρωτ. 10993/18/27-01-2023, από το οποίο προκύπτει και αποδεικνύεται ότι η ως άνω από 24-01-2023 Αίτηση –Αναφορά μας μετά των σχετικών εγγράφων παρελήφθη νομίμως από την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου, που εδρεύει στην Ερμούπολη νήσου Σύρου (σχετ.7)

Φωτοτυπικό αντίγραφο του με αρ. πρωτ. 1750/26-01-2023, από το οποίο προκύπτει και αποδεικνύεται ότι η ως άνωαπό 24-01-2023 Αίτηση –Αναφορά μας μετά των σχετικών εγγράφων παρελήφθη νομίμως από τον Δήμο της Κω(σχετ.8)

Φωτοτυπικό αντίγραφο του με αρ. πρωτ. 9009/20/13/26-01-2023, από το οποίο προκύπτει και αποδεικνύεται ότι η ως άνω από 24-01-2023 Αίτηση –Αναφορά μας μετά των σχετικών εγγράφων παρελήφθη νομίμως από τον Διοικητή της Τροχαίας του ΑΤ Κω (σχετ.9)

Φωτοτυπικό αντίγραφο του με αρ. πρωτ. 3458/26-01-2023, από το οποίο προκύπτει και αποδεικνύεται ότι η ως άνωαπό 24-01-2023 Αίτηση –Αναφορά μας μετά των σχετικών εγγράφων παρελήφθη νομίμως από τον Γενικό Επιθεωρητή Δημοσίας Διοίκησης (σχετ.10)

  1. ΠΡΟΣ

Τον κ. Σταμάτιο Καμπουράκη, Αντιδήμαρχο του Δήμου Κω, υπεύθυνο της Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Κω, που κατοικοεδρεύει στην οδός Ακτής Κουντουριώτη, αρ.7 της πόλεως Κω του Ν. Δωδεκανήσου.

Όπως πολύ καλά γνωρίζετε με δική μας πρωτοβουλία έχουμε ήδη απευθυνθεί    προς τους: 1/στον αξιότιμο κ. Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου,2/στον Υπουργό Κλιματικής Αλλαγής και Πολιτικής Προστασίας κ. Χρήστο Στυλιανίδη,3/στον Υπουργό Προστασίας του Πολίτη κ. Παναγιώτη Θεοδωρικάκο,4/στον Υπουργό Εσωτερικών κ. Μάκη Βορίδη, 5/στην Αστυνομική Διεύθυνση Νοτίου Αιγαίου που εδρεύει στην Ερμούπολη νήσου Σύρου 6/στην Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου που εδρεύει στην Ερμούπολη νήσου Σύρου,7/στον Δήμο της Κω, 8/στον Διοικητή της Τροχαίας του ΑΤ Κω και 9/ στον Γενικό Επιθεωρητή Δημοσίας Διοίκησης με την από 24-01-2013 «ΑΙΤΗΣΗ-ΑΝΑΦΟΡΑ» μας αναφορικά με το φλέγον ζήτημα της ασφαλούς πρόσβασης και οδικής διέλευσης των τουριστικών λεωφορείων και μεγάλων οχημάτων προς και μέσω του  παραδοσιακού οικισμού Ζιά της νήσου Κω και εκφράζοντας την αγωνία μας προκειμένου άμεσα να μεριμνήσετε στο πλαίσιο των αρμοδιοτήτων και των καθηκόντων Σας για την άμεση λήψη μέτρων προς επίλυση του συγκεκριμένου προβλήματος για την πρόληψη αποφυγής του επικείμενου και μετά βεβαιότητας σφοδρά πιθανολογούμενο κίνδυνο στην διάρκεια της τρέχουσας τουριστικής σαιζόν (15 Απριλίου έως 31 Οκτωβρίου 2023) να θρηνήσουμε την απώλεια πολλών δεκάδων ζωών καθώς και την καταστροφή περιουσιών, σας ζητούμε όπως για ακόμη μία φορά  από τη θέση «ευθύνης» που εσείς βρίσκεστε να συμβάλλετε άμεσα, αποφασιστικά  και καθοριστικά  εμπράκτως για την λήψη των αναγκαίων μέτρων προς επίλυση του συγκεκριμένου κρίσιμου ζητήματος, όπως συνοπτικώς το περιγράφουμε και στην σχετική από 24-01-2023 ΑΙΤΗΣΗ-ΑΝΑΦΟΡΑ μας που σας επισυνάπτουμε με την παρούσα μας και της οποίας έχετε λάβει γνώση εδώ και αρκετές εβδομάδες.  Ευχαριστούμε εκ των προτέρων για την συνδρομή και συμβολή Σας που ευλόγως αναμένουμε εκ μέρους Σας  για προβείτε για την άμεση διευθέτηση και επίλυση του σχετικού φλέγοντος προβλήματος το οποίο άπτεται της ασφάλειας των μεταφερόμενων τουριστών με λεωφορεία και βαρέως τύπου οχήματα προς και από τη Ζιά της νήσου Κω, αλλά και της ασφάλειας των κατοίκων και των επισκεπτών του παραδοσιακού οικισμού της Ζιάς Κω. Σας επισημαίνουμε μετ’ επιτάσεως το κρίσιμο και ουσιώδες το γεγονός ότι καθαρά από  Θεία «τύχη» μέχρι και σήμερα δεν έχουμε θρηνήσει την απώλεια δεκάδων ζωών (όπως είχαμε στο «Μάτι» Αττικής). Περαιτέρω δεν μπορούμε να κατανοήσουμε μέχρι και σήμερα όχι μόνο το γεγονός, ότι όλως προκλητικά αδρανείτε και παραλείπετε να λάβετε τα αναγκαία μέτρα για το παραπάνω κρίσιμο ζήτημα, αλλά προδήλως εσκεμμένα δεν μας καλέσατε να συμμετάσχουμε στην σχετική άσκηση πολιτικής προστασίας που πρόκειται να διεξαχθεί στις 17-03-2023, προκειμένου να υποβαθμίσετε το εν λόγω σοβαρότατο πρόβλημα και να μην αναδείξετε τις πραγματικές συνθήκες του. Τέλος Σας καλούμε να εκπληρώσετε τα καθήκοντά σας και σας τονίζουμε την ιδιαίτερη νομική ευθύνη που έχετε ( άρθρ. 15 Π.Κ.) για να λάβετε άμεσα μέτρα πρόληψης και προστασίας καθώς και να μας καλέσετε στις 17-03-2023 να συμμετέχουμε  και εμείς ως ο κατ’ εξοχήν φορέας μετακινήσεως των τουριστών στον παραδοσιακό  οικισμό Ζιά της Κω.

Περαιτέρω σας ενημερώνουμε ότι για το συγκεκριμένο ζήτημα – φλέγον θέμα (πρόβλημα)έχουμε αποστείλει σχετική αίτησή μας και προς: 1.Τον Πρωθυπουργό κ. Κυριάκο Μητσοτάκη, οδός Ηρώδου Αττικού 19,  Μέγαρο Μαξίμου (πρωθυπουργικό γραφείο) Αθήνα, Ν. Αττικής,2. Τον Γεώργιο Γεραπετρίτη Υπουργό Υποδομών και Μεταφορών που κατοικοεδρεύει στην οδό Αναστάσεως 2 &Τσιγάντε 15669 , Παπάγου, Αθήνα Ν. Αττικής,3.Τον Αλέξη Τσίπρα Πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ που κατοικοεδρεύει στην Πλατεία Κουμουνδούρου αρ.1 Αθήνα , Ν. Αττικής,4. Τον κ. Δημήτριο Κουτσούμπα του Κουμμουνιστικού Κόμματος Ελλάδος ΚΚΕ που κατοικοεδρεύει επί της οδού Λ. Ηρακλείου αρ.145  Περισσός, Ν. Αττικής, 5.Τον Νικόλαο Ανδρουλάκη ως πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ, που κατοικοεδρεύει επί της οδού Χαριλάου Τρικούπη αρ.50 Αθήνα –Ν. Αττικής και 6.Τον Κυριάκο Βελόπουλο Πρόεδρο της Ελληνικής Λύσης που κατοικοεδρεύει στην Ιπποκράτους 10-12, Αθήνα, Ν. Αττικής.

Συνημμένα με την παρούσα, προσάγουμε και επικαλούμαστε τα ακόλουθα έγγραφα:

Φωτοτυπικό αντίγραφο της από 24-01-2023 Αίτησης –Αναφοράς μας συνημμένα επ’ αυτής φωτοτυπικού αντιγράφου του με αρ. φύλλου 1121/11-08-2022 της εβδομαδιαίας εφημερίδας  της Κω «ΣΤΑΘΜΟΣ» και φωτοτυπικού αντιγράφου του με αρ. φύλλου 1124/15-09-2022 της εβδομαδιαίας εφημερίδας  της Κω «ΣΤΑΘΜΟΣ»(σχετ.1)

Την υπ’ αρίθμ8495/08-02-2023 έκθεση επιδόσεως της δικαστικής επιμελήτριας του Πρωτοδικείου Αθηνών, κ. Ευσταθίας Παναγουλάκου, από την οποία αποδεικνύεται ότι η ως άνω από 24-01-2023 Αίτηση –Αναφορά μας, κοινοποιήθηκε νομίμως προς τον αξιότιμο κ. Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου (σχετ.2)

Την υπ’ αρίθμ10.692Β/08-02-2023  έκθεση επιδόσεως της δικαστικής επιμελήτριας του Πρωτοδικείου Αθηνών, κ. Μαριάννας Παναγουλάκου από την οποία αποδεικνύεται ότι η ως άνω από 24-01-2023 Αίτηση –Αναφορά μας, κοινοποιήθηκε νομίμως προς τον Υπουργό Κλιματικής Αλλαγής και Πολιτικής Προστασίας κ. Χρήστο Στυλιανίδη (σχετ.3)

Φωτοτυπικό αντίγραφο του με αρ. πρωτ. 499/26-01-2023, από το οποίο προκύπτει και αποδεικνύεται ότι η ως άνω από 24-01-2023 Αίτηση –Αναφορά μας μετά των σχετικών εγγράφων παρελήφθη νομίμως από τον Υπουργό Προστασίας του Πολίτη κ. Παναγιώτη Θεοδωρικάκο (σχετ.4)

Φωτοτυπικό αντίγραφο του με αρ. πρωτ. ­­­­272/30-01-2023, από το οποίο προκύπτει και αποδεικνύεται ότι η ως άνω από 24-01-2023 Αίτηση –Αναφορά μας μετά των σχετικών εγγράφων παρελήφθη νομίμως από τον Υπουργό Εσωτερικών κ. Μάκη Βορίδη (σχετ.5)

Φωτοτυπικό αντίγραφο του με αρ. πρωτ. 9009/20/326/27-01-2023, από το οποίο προκύπτει και αποδεικνύεται ότι η ως άνω από 24-01-2023 Αίτηση –Αναφορά μας μετά των σχετικών εγγράφων παρελήφθη νομίμως από την Αστυνομική Διεύθυνση Νοτίου Αιγαίου που εδρεύει στην Ερμούπολη νήσου Σύρου (σχετ.6)

Φωτοτυπικό αντίγραφο του με αρ. πρωτ. 10993/18/27-01-2023, από το οποίο προκύπτει και αποδεικνύεται ότι η ως άνω από 24-01-2023 Αίτηση –Αναφορά μας μετά των σχετικών εγγράφων παρελήφθη νομίμως από την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου, που εδρεύει στην Ερμούπολη νήσου Σύρου (σχετ.7)

Φωτοτυπικό αντίγραφο του με αρ. πρωτ. 1750/26-01-2023, από το οποίο προκύπτει και αποδεικνύεται ότι η ως άνω από 24-01-2023 Αίτηση –Αναφορά μας μετά των σχετικών εγγράφων παρελήφθη νομίμως από τον Δήμο της Κω (σχετ.8)

Φωτοτυπικό αντίγραφο του με αρ. πρωτ. 9009/20/13/26-01-2023, από το οποίο προκύπτει και αποδεικνύεται ότι η ως άνω από 24-01-2023 Αίτηση –Αναφορά μας μετά των σχετικών εγγράφων παρελήφθη νομίμως από τον Διοικητή της Τροχαίας του ΑΤ Κω (σχετ.9)

Φωτοτυπικό αντίγραφο του με αρ. πρωτ. 3458/26-01-2023, από το οποίο προκύπτει και αποδεικνύεται ότι η ως άνω από 24-01-2023 Αίτηση –Αναφορά μας μετά των σχετικών εγγράφων παρελήφθη νομίμως από τον Γενικό Επιθεωρητή Δημοσίας Διοίκησης (σχετ.10)

3. ΠΡΟΣ

1.Τον Πρωθυπουργό κ. Κυριάκο Μητσοτάκη, οδός Ηρώδου Αττικού 19,  Μέγαρο Μαξίμου (πρωθυπουργικό γραφείο)Αθήνα, Ν. Αττικής

2. Τον Γεώργιο Γεραπετρίτη Υπουργό Υποδομών και Μεταφορών που κατοικοεδρεύει στην οδό Αναστάσεως 2 &Τσιγάντε 15669 , Παπάγου, Αθήνα Ν. Αττικής.

3.Τον Αλέξη Τσίπρα Πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ που κατοικοεδρεύει στην Πλατεία Κουμουνδούρου αρ.1 Αθήνα , Ν. Αττικής

4. Τον κ. Δημήτριο Κουτσούμπα του Κουμμουνιστικού Κόμματος Ελλάδος ΚΚΕ που κατοικοεδρεύει επί της οδού Λ. Ηρακλείου αρ.145  Περισσός, Ν. Αττικής.

5.Τον Νικόλαο Ανδρουλάκη ως πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ –ΚΙΝΑΛ, που κατοικοεδρεύει επί της οδού Χαριλάου Τρικούπη αρ.50 Αθήνα –Ν. Αττικής.

6.Τον Κυριάκο Βελόπουλο Πρόεδρο της Ελληνικής Λύσης που κατοικοεδρεύει στην Ιπποκράτους 10-12, Αθήνα, Ν. Αττικής

Έχοντας απευθυνθεί ήδη προς τους:1/στον αξιότιμο κ. Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου,2/στον Υπουργό Κλιματικής Αλλαγής και Πολιτικής Προστασίας κ. Χρήστο Στυλιανίδη,3/στον Υπουργό Προστασίας του Πολίτη κ. Παναγιώτη Θεοδωρικάκο,4/στον Υπουργό Εσωτερικών κ. Μάκη Βορίδη, 5/στην Αστυνομική Διεύθυνση Νοτίου Αιγαίου που εδρεύει στην Ερμούπολη νήσου Σύρου 6/στην Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου που εδρεύει στην Ερμούπολη νήσου Σύρου,7/στον Δήμο της Κω, 8/στον Διοικητή της Τροχαίας του ΑΤ Κω και 9/ στον Γενικό Επιθεωρητή Δημοσίας Διοίκησης με την από 24-01-2013 «ΑΙΤΗΣΗ-ΑΝΑΦΟΡΑ» μας αναφορικά με το φλέγον ζήτημα της ασφαλούς πρόσβασης και οδικής διέλευσης  των τουριστικών λεωφορείων προς τον παραδοσιακό οικισμό Ζιά της νήσου Κω και εκφράζοντας την αγωνία μας προκειμένου άμεσα να μεριμνήσετε στο πλαίσιο των αρμοδιοτήτων και των καθηκόντων Σας για την άμεση λήψη μέτρων προς επίλυση του συγκεκριμένου προβλήματος για την πρόληψη αποφυγής του επικείμενου και μετά βεβαιότητας σφοδρά πιθανολογούμενο κίνδυνο στην διάρκεια της τρέχουσας τουριστικής σαιζόν (15 Απριλίου έως 31 Οκτωβρίου 2023) να θρηνήσουμε την απώλεια πολλών ζωών και την καταστροφή περιουσιών, σας ζητούμε όπως από τη θέση «ευθύνης» που έκαστος βρίσκεστε να συμβάλλετε άμεσα και καθοριστικά για την λήψη μέτρων προς επίλυση του συγκεκριμένου κρίσιμου ζητήματος, όπως συνοπτικώς το περιγράφουμε και στην σχετική από 24-01-2023 ΑΙΤΗΣΗ-ΑΝΑΦΟΡΑ μας που σας επισυνάπτουμε με την παρούσα μας. Ευχαριστούμε εκ των προτέρων για την συνδρομή και συμβολή Σας που ευλόγως αναμένουμε εκ μέρους Σας για την άμεση διευθέτηση και επίλυση του σχετικού φλέγοντος προβλήματος το οποίο άπτεται της ασφάλειας των μεταφερόμενων τουριστών με λεωφορεία προς και από τη Ζιά της νήσου Κω, αλλά και της ασφάλειας των κατοίκων και των επισκεπτών του παραδοσιακού οικισμού της Ζιάς Κω. Σας επισημαίνουμε μετ’ επιτάσεως κρίσιμο και ουσιώδες το γεγονός ότι καθαρά από «τύχη» μέχρι και σήμερα δεν έχουμε θρηνήσει την απώλεια ζωών (όπως είχαμε στο «Μάτι» Αττικής).

Συνημμένα με την παρούσα, προσάγουμε και επικαλούμαστε τα ακόλουθα έγγραφα:

Φωτοτυπικό αντίγραφο της από 24-01-2023 Αίτησης –Αναφοράς μας συνημμένα επ’ αυτής φωτοτυπικού αντιγράφου του με αρ. φύλλου 1121/11-08-2022 της εβδομαδιαίας εφημερίδας  της Κω «ΣΤΑΘΜΟΣ» και φωτοτυπικού αντιγράφου του με αρ. φύλλου 1124/15-09-2022 της εβδομαδιαίας εφημερίδας  της Κω «ΣΤΑΘΜΟΣ» (σχετ.1)

Την υπ’ αρίθμ — έκθεση επιδόσεως της δικαστικής επιμελήτριας του Πρωτοδικείου Αθηνών, κ. Ευσταθίας Παναγουλάκου, από την οποία αποδεικνύεται ότι η ως άνω από 24-01-2023 Αίτηση –Αναφορά μας, κοινοποιήθηκε νομίμως προς τον αξιότιμο κ. Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου (σχετ.2)

Την υπ’ αρίθμ — έκθεση επιδόσεως της δικαστικής επιμελήτριας του Πρωτοδικείου Αθηνών, κ. Ευσταθίας Παναγουλάκου από την οποία αποδεικνύεται ότι η ως άνω από 24-01-2023 Αίτηση –Αναφορά μας, κοινοποιήθηκε νομίμως προς τον Υπουργό Κλιματικής Αλλαγής και Πολιτικής Προστασίας κ. Χρήστο Στυλιανίδη (σχετ.3)

Φωτοτυπικό αντίγραφο του με αρ. πρωτ. 499/26-01-2023, από το οποίο προκύπτει και αποδεικνύεται ότι η ως άνω από 24-01-2023 Αίτηση –Αναφορά μας μετά των σχετικών εγγράφων παρελήφθη νομίμως από τον Υπουργό Προστασίας του Πολίτη κ. Παναγιώτη Θεοδωρικάκο (σχετ.4)

Φωτοτυπικό αντίγραφο του με αρ. πρωτ. ­­­­272/30-01-2023, από το οποίο προκύπτει και αποδεικνύεται ότι η ως άνω από 24-01-2023 Αίτηση –Αναφορά μας μετά των σχετικών εγγράφων παρελήφθη νομίμως από τον Υπουργό Εσωτερικών κ. Μάκη Βορίδη (σχετ.5)

Φωτοτυπικό αντίγραφο του με αρ. πρωτ. 9009/20/326/27-01-2023, από το οποίο προκύπτει και αποδεικνύεται ότι η ως άνω από 24-01-2023 Αίτηση –Αναφορά μας μετά των σχετικών εγγράφων παρελήφθη νομίμως από την Αστυνομική Διεύθυνση Νοτίου Αιγαίου που εδρεύει στην Ερμούπολη νήσου Σύρου (σχετ.6)

Φωτοτυπικό αντίγραφο του με αρ. πρωτ. 10993/18/27-01-2023, από το οποίο προκύπτει και αποδεικνύεται ότι η ως άνω από 24-01-2023 Αίτηση –Αναφορά μας μετά των σχετικών εγγράφων παρελήφθη νομίμως από την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου, που εδρεύει στην Ερμούπολη νήσου Σύρου (σχετ.7)

Φωτοτυπικό αντίγραφο του με αρ. πρωτ. 1750/26-01-2023, από το οποίο προκύπτει και αποδεικνύεται ότι η ως άνω από 24-01-2023 Αίτηση –Αναφορά μας μετά των σχετικών εγγράφων παρελήφθη νομίμως από τον Δήμο της Κω (σχετ.8)

Φωτοτυπικό αντίγραφο του με αρ. πρωτ. 9009/20/13/26-01-2023, από το οποίο προκύπτει και αποδεικνύεται ότι η ως άνω από 24-01-2023 Αίτηση –Αναφορά μας μετά των σχετικών εγγράφων παρελήφθη νομίμως από τον Διοικητή της Τροχαίας του ΑΤ Κω (σχετ.9)

Φωτοτυπικό αντίγραφο του με αρ. πρωτ. 3458/26-01-2023, από το οποίο προκύπτει και αποδεικνύεται ότι η ως άνω από 24-01-2023 Αίτηση –Αναφορά μας μετά των σχετικών εγγράφων παρελήφθη νομίμως από τον Γενικό Επιθεωρητή Δημοσίας Διοίκησης (σχετ.10)

Ως πληρεξούσιο και αντίκλητο μας ορίζουμε τον δικηγόρο Κω Μιχαήλ Εκατομμάτη του Παύλου (ΑΜ 64 ΔΣ Κω), κάτοικο Κω,  οδός Μητροπόλεως αρ.16 του Ν. Δωδεκανήσου,  τηλ. επικοινωνίας 2242024656, κιν.6944320005, email: [email protected]

Κως, 03/03/2023

ΤΟ ΑΙΤΩΝ ΣΩΜΑΤΕΙΟ

Δια του Προέδρου του ΔΣ του Σωματείου, Αντώνιου Γκίντιζε

ΠΗΓΗ: ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΣΤΑΘΜΟΣ ΣΤΗΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Πηγή: http://www.stathmosnet.gr/

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

5 ΣΧΟΛΙΑ

  1. Μπράβο για τις πρωτοβουλίες σας !!! Εάν περιμένουμε να χορτάσουν οι άνθρωποι από μόνοι τους και να πουν αρκετούς εξυπηρετούμε … αυτό δεν θα γίνει ποτέ !! Σε όλα υπάρχουν όμως όρια !!!

  2. ΕΠΙ ΘΗΤΕΙΑΣ ΚΥΡΙΤΣΗ ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΚΑΝΑΤΕ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΚΑΝΕΤΕ ΤΩΡΑ????,ΔΕΝ ΛΕΩ ΟΤΙ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΣΩΣΤΟΑΥΤΟ ΠΟΥ ΚΑΝΕΤΕ,ΑΛΑ ΟΧΙ ΔΥΟ ΜΕΤΡΑ ΚΑΙ ΔΥΟ ΣΤΑΘΜΑ?

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ