Αναγνώστρια: Αλίμονο… ζούμε σε μια Χώρα στην οποία είναι πιο εύκολο να σκοτώσεις παρά να γεννήσεις ένα παιδί!

4
7730

Για τη μητρότητα

Με βάση τα στοιχεία της τελευταίας απογραφής πληθυσμού στην Ελλάδα, η μόνη Ελληνική περιοχή που δεν συρρίκνωσε τον πληθυσμό της, αλλά απεναντίας τον αύξησε σχεδόν 10%, ήταν αυτή του Νοτίου Αιγαίου.Από αυτό συμπεραίνομε πως οι συμπολίτες μας που γεννούν τα περισσότερα παιδιά είναι οι νησιώτες, δηλαδή οι άνθρωποι που δυστυχώς συναντούν τις περισσότερες αντιξοότητες για να φέρουν στον κόσμο ένα παιδί, εφόσον χρειάζεται να μετακινούνται κάθε φορά για τους απαραίτητους σοβαρούς προγεννητικούς ελέγχους καθώς και για τον τοκετό.

Κάθε ενδεχόμενη επιπλοκή είναι ένα ρίσκο που καλούνται οι υποψήφιοι γονείς να κερδίσουν αντιμέτωποι ακόμη και με τα στοιχεία της φύσης, όπως οι καθόλου ασυνήθιστες δύσκολες καιρικές συνθήκες. Ακόμη και σε μεγάλα νησιά του Νοτίου Αιγαίου, τα περιφερειακά Νοσοκομεία ή Κέντρα Υγείας παρουσιάζουν τριτοκοσμικές ελλείψεις με χαρακτηριστική αυτή του μεγαλύτερου νησιού των Κυκλάδων ν α στερείται..ακόμη και την ειδικότητα του μαιευτήρα – γυναικολόγου!

Παρόλο που αυτοί οι συνάνθρωποί μας αψηφούν κάθε δυσκολία και εν τέλει γεννούν παιδιά, αντ’ αυτού η κυβέρνηση «ανταμείβει» τις νησιώτισσες μητέρες περικόπτοντας ακόμη και τις ελάχιστες κοινωνικές παροχές μετακίνησης για εξετάσεις ή τοκετό (που αποδεδειγμένα δεν αναλαμβάνονται στο νησί τους), αναγκάζοντας τις εγκυμονούσες ή επίτοκες να πληρώσουν οι ίδιες, εάν χρειάζονται… κλίνη!

Προσφάτως δε, καταργήθηκε ξαφνικά και αναίτια και η συνταγογράφηση ορισμένων φαρμάκων που λαμβάνονται κατά την κύηση..! Οι γυναίκες που παλεύουν με τόσες δυσκολίες για να φέρνουν στον κόσμο παιδιά καλούνται ανεξαρτήτως καιρικών συνθηκών να ταξιδεύουν σ τα καταστρώματα των πλοίων ή να πληρώνουν ιδία δαπάνη τη διαφορά για κλίνη αλλά και να επιβαρύνονται οικονομικά έως και ένα ή και παραπάνω μήνα διαμονής σε μεγάλα αστικά κέντρα προκειμένου να γεννήσουν .

Συχνά, αναγκάζονται να αφήσουν πίσω τα άλλα μέλη της οικογένειάς τους, αν έχουν άλλα ανήλικα τέκνα καθώς είναι εξαιρετικά δύσκολο να μετακινηθούν όλα τα μέλη μιας μεγάλης οικογένειας.. Έτσι, τελικά οι νησιώτες επιβαρύνονται εξ ολοκλήρου τα έξοδα τοκετού, μετακίνησης και διαμονής, με ταυτόχρονη ζημία αν ο πατέρας είναι αναγκαίος συνοδός και για όσο χρειαστεί εγκαταλείπει την καθημερινή εργασία του.

Η ελάχιστη αναγνώριση από πλευράς του κράτους ποιά είναι για όλα αυτά ; Η απλή αλίευση ψήφων όπως θα δούμε πολύ σύντομα στο γνωστό σε όλους μας πλέον προεκλογικό σκηνικό; Ποιά είναι τα κίνητρα για να παραμένουν οι άνθρωποι στις ιδιαίτερες νησιωτικές τους πατρίδες; Παρεμπιπτόντως, το κράτος μας έχει θεσπίσει την κάλυψη των τεχνητών διακοπών κυήσεων νέων γυναικών από τα ασφαλιστικά ταμεία . Έτσι σε αυτές τις περιπτώσεις δείχνει ότι εκεί…ξέρει να πληρώνει!

Αλίμονο… ζούμε σε μια Χώρα στην οποία είναι πιο εύκολο να σκοτώσεις παρά να γεννήσεις ένα παιδί! Στατιστικές έρευνες κάνουν λόγο για 300.000 ετήσιες τεχνητές διακοπές κύησης, γεγονός που μας δίνει θλιβερή πανευρωπαϊκή πρωτιά ως Χώρα. Τί ειρωνεία να δυσανασχετούμε μετά, τάχα για το δημογραφικό πρόβλημα, τη ν συρρίκνωση του γηρασμένου κατά τα άλλα πληθυσμού της Χώρας μας (της Ορθόδοξης Χώρας μας!) με το μεγαλύτερο ποσοστό βαπτισμένων Ορθοδόξων Χριστιανών παγκοσμίως που φθάνει να είναι 98%..!

Ντροπή μας, δυστυχώς απουσιάζει η λογική στις περισσότερες αποφάσεις μας. Με αφορμή την πρόσφατη εορτή της Μητέρας, της Υπαπαντής του Κυρίου (2 Φεβρουαρίου), της πρώτης δημόσιας εμφάνισης της Κυρίας Θεοτόκου ως Μητέρας, το ελάχιστο που μπορούμε να προσφέρουμε σε όλες, αλλά ιδίως στις Ελληνίδες νησιώτισσες μητέρες ας είναι ο σεβασμός…

Σ. Μ.

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

4 ΣΧΟΛΙΑ

  1. Όταν τα κορίτσια παντρεύονται συνήθως μετά τα 30 – 35 και οι περισσότερες θέλουν καριέρα, η θα κάνουν Ένα το πολύ Δύο η κανένα. Η ανεπίτρεπτη ελευθερία ηθών τα έχουν κάνει «αντιοικογενειακα» άτομα. Να ποια είναι η αιτία. Το ρίχνουν τάχα στο οικονομικό αλλά γνωρίζω και απλές κοπέλες που εκαναν μικρές οικογένεια με παιδιά και ζούνε κανονικότατα. Όλα τα άλλα είναι φούσκες. Έχουν ασυδοτη ελευθερία και η γκομενιά είναι στο ζενίθ (εξού και οι «φόνοι») και η οικογένεια είναι στο ναδίρ. ΔΥΣΤΥΧΩΣ.

  2. Τώρα είναι η μόδα της παρένθετης μητέρας. Δηλ ενοικιαζόμενη μήτρα. Θα το κυοφορησω και θα το πουλήσω από 30 έως και 50 Χιλ ευρώ . Θα συνεχίσω νόμιμα βέβαια και θα πουλώ τα σπλάχνα μου.το καταλάβαμε;;στην Ουκρανία και στη Ρουμανία υπάρχουν ειδικές κλινικές. Όταν μεγαλώσει και μάθει πως εννέα μήνες το
    είχα στο σώμα μου και μετά το πούλησα τι θα του απαντήσω σαν μητέρα. Τέρας;; ότι Η ανθρώπινη ζωή έγινε εμπόριο;;

  3. ΕΤΣΙ ΕΙΝΑΙ ΚΥΡΙΑ ΜΟΥ ΓΙΑ ΤΟ ΠΑΙΔΙ ΣΟΥ ΘΑ ΚΑΝΕΙΣ ΤΟ ΚΑΛΥΤΕΡΟ Κ ΘΑ ΠΑΣ ΣΤΟ ΚΑΛΥΤΕΡΟ! ΓΙΑΤΙ ΑΚΟΜΑ Κ ΤΑ ΝΗΣΙΑ ΝΑ ΕΙΧΑΝ ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΛΕΣ , ΠΑΛΙ ΣΤΟ ΚΑΛΥΤΕΡΟ ΘΑ ΠΗΓΑΙΝΕΣ Κ ΠΑΛΙ ΣΕ ΙΔΙΩΤΙΚΟ! Η ΑΣΦΑΛΕΙΑ Κ Η ΥΓΕΙΑ ΕΙΝΑΙ ΠΑΝΩ ΑΠ ΟΛΑ!!!

    • Αυτό που λέτε δεν ισχύει για όλους, αλλά για όσους έχουν τη δυνατότητα. Ας μην εθελοτυφλούμε μέσα από το ατομικό καβούκι μας. Προσωπικά αν μπορώ να έχω την επιλογή, συμφωνώ μαζί σας, όμως δε θα χρειαζόταν να ξεσπιτωθούμε οικογενειακώς για ένα μήνα..! Θα ήξερα ότι σε μεγάλη ανάγκη κάποιος θα με βοηθήσει.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ