Η αξιωματική αντιπολίτευση και ο Κωνσταντίνος Φλώρος – Άρθρο του βουλευτή Δωδεκανήσου ΝΔ Ιωάννη Παππά

1
1214

Άρθρο του βουλευτή Δωδεκανήσου ΝΔ Ιωάννη Παππά στην εφημερίδα Παραπολιτικά

Η διάσημη μηχανή αναζήτησης του Google πολλές φορές μας κάνει σοφότερους. Όχι μόνο για την πρόσβαση στη γνώση που παλαιότερα δεν υπήρχε αλλά και για έναν ακόμα λόγο. Μας δίνει τη δυνατότητα να δούμε τον εαυτό μας μέσα από έναν παγκόσμιο μεγεθυντικό φακό όπως είναι το διαδίκτυο, το οποίο δεν έχει σύνορα. Πολλοί έχουν μπει στον πειρασμό να «googlάρουν» το όνομά τους και να δουν τα αποτελέσματα στην αναζήτηση. Στην προκειμένη περίπτωση θα άξιζε να κάνει κάποιος κάτι ανάλογο για τον αρχηγό ΓΕΕΘΑ, στρατηγό Κωνσταντίνο Φλώρο.

Τι θα αντικρίσει όποιος το κάνει ή τι αντίκρισε όποιος το έχει ήδη κάνει; Αναφορές στην υπόθεση των υποκλοπών, δημοσιεύματα τα οποία δεν έχουν επιβεβαιωθεί και μία πολιτική εργαλειοποίηση του Κωνσταντίνου Φλώρου, η οποία έχει ξεπεράσει κάθε όριο.

Μια στιγμή όμως. Δεν μιλάμε για έναν βουλευτή, ένα κομματικό στέλεχος, έναν συνεργάτη πολιτικού ή έναν μετακλητό υπάλληλο. Μιλάμε για τον αρχηγό του Γενικού Επιτελείου Εθνικής Άμυνας. Τον επικεφαλής των Ενόπλων Δυνάμεων της πατρίδας μας και κύριο σύμβουλο της πολιτικής ηγεσίας, μέσω του ΚΥΣΕΑ, σε θέματα άμυνας του κράτους με ρόλο οργανωτικό σε θέματα εθνικής άμυνας, και συμβουλευτικό σε θέματα αμυντικής πολιτικής και εξωτερικών.

Και στο σημείο αυτό έγκειται το πρόβλημα. Η αξιωματική αντιπολίτευση στην Ελλάδα κάνει κάτι το οποίο σε οποιαδήποτε χώρα της Δύσης ή ακόμα και της Ανατολής φαντάζει αδιανόητο. Εργαλειοποιεί τον αρχηγό των Ενόπλων Δυνάμεων για να ασκήσει κριτική στην κυβέρνηση σε συνεργασία με μερίδα του Τύπου που υιοθετεί και προπαγανδίζει άκριτα και εμμονικά τις απόψεις της. Δυσφημεί με αβάσιμες κατηγορίες την Ελλάδα σε όλο τον κόσμο και μάλιστα σε μία περίοδο που χαρακτηρίζεται ως κρίσιμη στις σχέσεις μεταξύ των δύο χωρών. Μερίδα της αξιωματικής αντιπολίτευσης και του συν αυτή Τύπου, να συνδέσει την ανανέωση της θητείας του Κωνσταντίνου Φλώρου με τις δήθεν αποκαλύψεις, τη στιγμή που η σχετική απόφαση ήταν γνωστή εδώ και μέρες.

Αν φανταστούμε τα συναισθήματα που επικρατούν στις ανατολικές ακτές του Αιγαίου με την εργαλειοποίηση του αρχηγού ΓΕΕΘΑ, αρκεί για να αντιληφθούμε το μέγεθος του προβλήματος και την τοξικότητα του «δηλητηρίου» με το οποίο έχει εμποτίσει η αξιωματική αντιπολίτευση και τα «εξαπτέρυγά» της τον δημόσιο διάλογο.

Παρόλο που δεν έχουν διστάσει να το κάνουν ξανά με άλλες περιπτώσεις ξεπερνώντας τα όρια, δεν περίμενε κανείς ότι θα το κάνουν  με τις Ένοπλες Δυνάμεις. Όχι τώρα, αλλά ούτε και ποτέ.

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

1 ΣΧΟΛΙΟ

  1. Ο στρατηγός είναι στο στόχαστρο ξένων κέντρων. Μαζί και ο γνωστός πίθηκος που συκοφαντεί χωρίς απολύτως κανένα στοιχείο τους πάντες. Είμαστε με τον στρατηγό απέναντι απ’τους τουρκόφιλους φασιστες αριστερους

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ