Νίκος Π. Ιερομνήμων: Η περίπτωση του Συλλόγου «Άντε γεια στον καρκίνο». Ένα παράδειγμα προς μίμηση

0
2351

Η περίπτωση του Συλλόγου GOOD BYE TO COUNSER– ANΤΕ ΓΕΙΑ ΣΤΟΝ ΚΑΡΚΙΝΟ. Ένα παράδειγμα προς μίμηση.

Πραγματοποιήθηκε και φέτος ο περίπατος ζωής στην Καρδάμαινα με διοργανωτή το Σύλλογο Άντε γεια στον καρκίνο με τεράστια συμμετοχή ανθρώπων από όλο το νησί και δεκάδες επισκέπτες από το εξωτερικό, κυρίως από τη Μ. Βρετανία.

Τυγχάνει να συμμετέχω κάθε χρόνο σε αυτή την εκδήλωση-προσπάθεια που γίνεται για ένα και μόνο λόγο, την κοινωνική προσφορά, σε ασθενείς που πάσχουν από καρκίνο. Τα μέλη του ανωτέρω Συλλόγου δρώντας αθόρυβα και χωρίς καμία σκοπιμότητα, παρά μονάχα τη βοήθεια στον πλησίον, έχουν καταφέρει να πραγματοποιήσει πολύ σημαντικό έργο, βοηθώντας ουσιαστικά ασθενείς συμπολίτες μας που έχουν ανάγκη.

Είναι άτομα με κοινωνικές ευαισθησίες και αγάπη προς το συνάνθρωπο, την οποία εκφράζουν μέσα από τις δράσεις που πραγματοποιούν, συμπαρασύροντας και πολλούς άλλους από όλο το νησί και όχι μόνο, προς τον ευγενικό αυτό στόχο, το «αγαπάτε αλλήλους». Έτσι έχουν καταφέρει: να αυξάνεται κάθε χρόνο ο αριθμός των συμμετεχόντων  στον περίπατο, οι οποίοι αγοράζουν την αναμνηστική φανέλα του Συλλόγου και την φορούν στο περπάτημα που γίνεται κάθε τέλος Σεπτεμβρίου. Άλλοι προσφέρουν χρήματα και πολλοί αγοράζουν λαχνούς για την κλήρωση που γίνεται μετά τον περίπατο ζωής. Πολύ συγκινητικό είναι το γεγονός ότι δεκάδες τουρίστες, κυρίως από τη Μ. Βρετανία, προγραμματίζουν τις διακοπές τους, ώστε να είναι στην Καρδάμαινα την ημέρα του περίπατου ζωής για να συμμετάσχουν. Εκτός αυτού, φέρνουν και παραδίδουν στο σύλλογο χρήματα που μαζεύουν από την πατρίδα τους για αυτό τον ιερό σκοπό. Όλοι αυτοί έρχονται κάθε χρόνο για αυτή τη δράση. Βέβαια αυτό έχει να κάνει με το γεγονός ότι συμβολή προς το Σύλλογο  έχουν, και μάλιστα ουσιαστική, Βρετανίδες που έχουν παντρευτεί και ζουν εδώ, στην Καρδάμαινα. Η Αγγλική Κοινότητα του χωριού μας, είναι πολύ δραστήρια σε αρκετούς τομείς.

Εκείνο δε που φροντίζουν τα μέλη του Συλλόγου, είναι να μην υπεισέρχονται πολιτικές ή προσωπικές σκοπιμότητες στη λειτουργία του Σωματείου. Τα χρήματα που συγκεντρώνουν, τα επενδύουν σε αναγκαία είδη, μηχανήματα και υλικά που έχει ανάγκη το Νοσοκομείο της Κω και σε εισιτήρια για ασθενείς που πρέπει να μεταβούν για εγχείριση στο κέντρο. Είναι και άλλες ενέργειες που γίνονται από τις κυρίες του ΑΝΤΕ ΓΕΙΑ ΣΤΟΝ ΚΑΡΚΙΝΟ, που τις κάνει να κερδίζουν το δίκαιο έπαινό μας, πιστεύω.

Ποτέ τους δεν επεδίωξαν την ατομική ή συνολική προβολή του έργου τους, εξάλλου οι πράξεις είναι που έχουν σημασία κι όχι τα λόγια. Αποτελούν ένα ζηλευτό παράδειγμα προς μίμηση από όλους εμάς και αξίζει να βοηθάμε στο κοινωνικό έργο που επιτελούν αδιαλείπτως.

Προσωπικά, τους εκφράζω το σεβασμό και την εκτίμησή μου και εύχομαι να είναι καλά και να προσφέρουν, όπως και κάποιοι άλλοι με τον τρόπο τους.

Νίκος Π. Ιερομνήμων

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ