Άρωμα γυναίκας «ραίνει» την έξοδο Μητσοτάκη

0
827

ΑΡΩΜΑ ΓΥΝΑΙΚΑΣ ΡΑΙΝΕΙ ΤΗΝ ΕΞΟΔΟ ΚΥΡΙΑΚΟΥ

 

Του Παναγιώτη Αποστόλου

Πολιτικού αναλυτή – αρθρογράφου

[email protected]

www.egerssi.gr

 

Το τεραστίων διαστάσεων κυβερνητικό σκάνδαλο των τηλεφωνικών υποκλοπών, ξεπέρασε τα ελληνικά σύνορα και συντάραξε και την παγκόσμια σφαίρα! Πρώτη είδηση στα ξένα Μέσα η παρακολούθηση πολιτικών και δημοσιογράφων από τα όργανα της κυβέρνησης Μητσοτάκη! Η οποία κατηγορείται πως χρησιμοποίησε “τις πιο σκοτεινές πρακτικές”, προκαλώντας τις χειρότερες ημέρες από τότε που υπήρξε στρατιωτική διακυβέρνηση της χώρας (βρετανική παγκόσμιας κυκλοφορίας εφημερίδα Guardian)!

Αλλά εκτενές ρεπορτάζ για το θέμα των κυβερνητικών τηλεφωνικών υποκλοπών, έκανε και η παγκοσμίως γνωστή αμερικανική εφημερίδα New York Times, η άσκησε δριμύτατη κριτική στην κυβέρνηση Μητσοτάκη, θέτοντας σοβαρές ανησυχίες εξάπλωσης της “ασθένειας” και σε άλλες χώρες της Ευρώπης! Εξ ου και έστειλε δημοσιογράφους της, στην χώρα μας!

Επίσης πολύ σκληρή κριτική άσκησε στην ελληνική κυβέρνηση και το Pollitico, η δημοφιλής ηλεκτρονική εφημερίδα με έδρα τις Βρυξέλλες, έχοντας πολύ ψηλά στην επικαιρότητα το πολιτικό σκάνδαλο των υποκλοπών της κυβέρνησης Μητσοτάκη! Μάλιστα ανέφερε πως αυτό συνέβη, όταν ακόμη εξακολουθεί και παραμένει “ο πόνος της λιτότητας”!

 

ΗΠΑ και Ηνωμένο Βασίλειο συνταξιοδοτούν τον Κυριάκο Μητσοτάκη…

 

Έτσι μετά από αυτόν τον πολιτικό σάλο Αμερικανικών, Βρετανικών – και όχι μόνο – ΜΜΕ, παγκόσμιας εμβέλειας κατά της κυβέρνησης Μητσοτάκη, “παρεμβαίνουν” τα θεσμικά όργανα της Ευρωπαϊκής Ενώσεως, που ως αφορμή έλαβαν την καταγγελία της Ομάδας Σοσιαλιστών και Δημοκρατών του Ευρωκοινοβουλίου και η οποία ζήτησε να συζητηθεί η υπόθεση των τηλεφωνικών υποκλοπών στην πρώτη Ολομέλεια του Ευρωκοινοβουλίου! Ζητώντας μάλιστα να κληθεί σε ακρόαση στις 30 Αυγούστου, ο δημοσιογράφος Θανάσης Κουκάκης!

Να θυμίσουμε, ότι την περασμένη Τρίτη, ο δημοσιογράφος Θανάσης Κουκάκης είχε κληθεί στον Άρειο Πάγο προκειμένου να αναφερθεί στις καταγγελίες παρακολούθησης του κινητού του τηλεφώνου από την ΕΥΠ!

Ωστόσο, τα θεσμικά όργανα της Ευρωπαϊκής Ενώσεως δεν διαπιστώσαμε να παρεμβαίνουν στις συνεχείς εχθροπραξίες των Τούρκων επί σειρά ετών, εναντίον ενός μέλους κράτους της Ευρωπαϊκής οικογένειας, της Ελλάδος δηλαδή, που τουλάχιστον αυτή η παρέμβασή τους θα ενέπιπτε και στις αρμοδιότητές των θεσμικών ευρωπαϊκών οργάνων, για να διασφαλίσουν τα σύνορα της ΕΕ!

Όμως παρεμβαίνουν ανερυθρίαστα σε ένα εσωτερικό ελληνικό ζήτημα! Κι όσο κι αν θεωρούν, πως οι τηλεφωνικές παρακολουθήσεις πολιτικών και δημοσιογράφων από την ελληνική κυβέρνηση εκθέτουν την Ελλάδα διεθνώς, εν τούτοις θα περιμέναμε την ίδια ευαισθησία και για τους επιθετικούς και διεκδικητικούς τουρκικούς τσαμπουκάδες! 

Αυτή η επιλεκτική στάση των ΗΠΑ και της Ευρωπαϊκής Ενώσεως, ένα και μόνο πράγμα υποδηλώνει! Ότι ο εκλεκτός τους φίλος, το χρήσιμο γρανάζι τους στην μηχανή επιβολής της ΝΤΠ στην Ελλάδα, ο Κυριάκος Μητσοτάκης, έχει τελειώσει πολιτικά!

Του τραβούν πλέον το χαλί κάτω από τα πόδια και τον συνταξιοδοτούν πολιτικά, τουλάχιστον για τα ελληνικά πολιτικά δρώμενα!

 

Αδειάζουν τον Μητσοτάκη και τα Συστημικά εγχώρια ΜΜΕ…

 

Αλλά το χαλί κάτω από τα πόδια του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη, το τραβούν πλέον – προς το παρόν κόσμια – και τα Πετσομένα Συστημικά ΜΜΕ της Πατρίδας μας!

Έτσι στις 13 Αυγούστου η εφημερίδα Καθημερινή του δημοσιογραφικού Ομίλου Γιάννη Αλαφούζου – του μεγαλύτερου υποστηριχτή του Πρωθυπουργού, που πολλές φορές μετέτρεπε για χάρη του το μαύρο σε άσπρο – με την υπογραφή του Γιάννη Σουλιώτη, μας αποκαλύπτει ότι άλλοι επτά με οκτώ πολιτικοί βρίσκονταν υπό την παρακολούθηση της κυβέρνησης!

Αλλά μια ημέρα μετά, το βαρύ πυροβολικό της εφημερίδας, ο μόνος Έλληνας δημοσιογράφος που μετείχε σε κλειστή ερμητικά συνεδρίαση της Λέσχης Μπίλντερμπεργκ, ο Διευθυντής της “Καθημερινής” Αλέξης Παπαχελάς, μας ανακοινώνει πως, οι αποκαλύψεις για τις παρακολουθήσεις δεν μπορούν, ούτε να ξεχαστούν, ούτε να γίνουν ενδημικές στην πολιτική ζωή, αλλά πρέπει να αντιμετωπιστούν ως μείζον πολιτικό θέμα!

Αξίζει να επισημάνουμε το παρακάτω απόσπασμα:

“Ο Πρωθυπουργός δεν μπορεί να γίνει… Κλίντον, να πει μια συναισθηματικά φορτισμένη συγγνώμη και να πάει παρακάτω. Το προφίλ του κτίστηκε πάνω στο μοντέλο μιας πολύ συγκεντρωτικής, τεχνοκρατικής διαχείρισης. Όχι σε ένα συναισθηματικό – επικοινωνιακό δέσιμο με τον μέσο ψηφοφόρο”!

Αλλά και ο δημοσιογραφικός όμιλος Βαγγέλη Μαρινάκη, ξεκίνησε το ξήλωμα του πουλόβερ Μητσοτάκη! Αφού στο διαδικτυακό του πόρταλ www.in.gr στις 17 Αυγούστου ανάρτησε άρθρο με τίτλο: “Το φιάσκο των παρακολουθήσεων” και στο οποίο καταλήγει με τα παρακάτω ερωτήματα:

«…Υπάρχει όμως κι άλλο θέμα. Μετά την κατόπιν εισαγγελικής έγκρισης παρακολούθηση του τηλεφώνου του κ. Ανδρουλάκη, και που η Επιτροπή Διαφάνειας διαπίστωσε πως “δεν έγινε τίποτε”, χρησιμοποιήθηκε για τον ίδιο σκοπό “από κάποιους” το κακόβουλο λογισμικό Predator.

Αφού όμως το λογισμικό αυτό χρησιμοποιείται για την παγίδευση τηλεφώνων, γιατί επιτρέπεται η εμπορία του στη χώρα; Και δεν μπορεί να ελεγχθεί σε ποιους πελάτες η εταιρεία που το διαθέτει το πούλησε; Ανοήτως ακατανόητα, μάλλον, πράγματα…

Σε τελευταία ανάλυση, τι ευαίσθητα εθνικά μυστικά είχε στα χέρια του ο μελλοντικός ακόμα τότε πρόεδρος ΠΑΣΟΚ/ΚΙΝΑΛ που να επιτρέπει παρακολούθηση των τηλεφωνικών του επαφών;

Ακόμα κι αν οι σχέσεις του με την Κίνα, όπως κυκλοφορεί, ήταν ιδιαίτερα καλές, σε ποιο βαθμό έμπαιναν σε κίνδυνο εθνικά μας συμφέροντα; Κι αν ενδιαφέρονταν τρίτες χώρες γιατί έπρεπε εμείς να αναμειχθούμε;

Αυτά τα ερωτήματα πρέπει απαραιτήτως να απαντηθούν.»!

 

Ξεκινούν διεργασίες αντικατάστασης Πρωθυπουργού;

 

Ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, είναι πλέον δεδομένο, ότι μετράει ημέρες! Οι εξωγενείς παράγοντες θέλουν την αλλαγή του από την θέση του Πρωθυπουργού! Αυτοί οι εξωγενείς παράγοντες γνωρίζουν καλύτερα από τους Έλληνες το Σύνταγμά μας! Διαπιστώνουν προφανώς, πως δεν τους ωφελεί να οδηγηθεί η χώρα μας σε πρόωρες εκλογές, αλλά να γίνει αντικατάσταση Πρωθυπουργού από την Κοινοβουλευτική Ομάδα της ΝΔ!

Άλλωστε, μόλις την περασμένη Κυριακή έγραφα μεταξύ των άλλων στο άρθρο μου στην Ελεύθερη Ώρα:

«Σε αυτήν την περίπτωση, ναι, ζεσταίνουν τις μηχανές τους αρκετοί φιλόδοξοι της ΝΔ! Επικρατέστεροι μου είπαν σε μια τέτοια πολιτική εξέλιξη, είναι ο ΥΠΕΞ Νίκος Δένδιας και ο ΥΠΕΣ Μάκης Βορίδης! Οι οποίοι προσπάθησαν – όσο γινόταν – να προστατέψουν το πολιτικό τους κύρος, συμμετέχοντας σε αυτήν την κυβέρνηση Μητσοτάκη!

Όμως σε αυτήν την Κ.Ο. της ΝΔ υπάρχουν δυο μεγάλες πολιτικές προσωπικότητες! Δυο πρώην Πρωθυπουργοί! Με τα κακά τους και τα όποια καλά τους!

Ποιος λοιπόν από αυτούς τους Βουλευτές μπορεί να προσπερνά τον Κώστα Καραμανλή και τον Αντώνη Σαμαρά;

Όταν μάλιστα και οι δυο, πολλές φορές έχουν δημόσια στραφεί κατά της πολιτικής Μητσοτάκη;

Ειδικότερα, όταν η αντίδραση του Κώστα Καραμανλή και επιτελών του, το τελευταίο χρονικό διάστημα έχει γίνει πολύ σκληρή για την προστασία των εθνικών μας θεμάτων;

Θα μπορούσε σε αυτήν την πολύ δύσκολη πολιτική συγκυρία, να υπάρξει αλλαγή σκυτάλης μεταξύ Μητσοτάκη – Καραμανλή;

Με έναν Καραμανλή, ισότιμο συνομιλητή – πέραν των άλλων – του Ρώσου Προέδρου Βλαδίμηρου Πούτιν;

Σχέσεις Ελλάδας – Ρωσίας που έχουν διαλυθεί (προς όφελος της Τουρκίας) με απόλυτη ευθύνη του Κυριάκου Μητσοτάκη, του υπερασπιστεί του δόγματος “ανήκουμε στη Δύση”, “είμαστε με την σωστή πλευρά της ιστορίας”;»!

Όμως οι πολιτικές εξελίξεις τρέχουν με χίλια και τυγχάνω νέας ενημέρωσης από πολύ υψηλό θεσμικό πολιτικό πρόσωπο!

 

Είναι η πολιτική λύση των εξωγενών παραγόντων η Νίκη Κεραμέως;

 

Το οποίο μου εκμυστηρεύεται, ότι οι εξωγενείς παράγοντες προωθούν για Πρωθυπουργό την σημερινή Υπουργό Παιδείας και Θρησκευμάτων Νίκη Κεραμέως! Ναι καλά ακούσατε! Την Νίκη Κεραμέως της Λέσχης Μπίλντερμπεργκ! Της Υπουργού – κατά κοινή ομολογία – που απέτυχε παταγωδώς στα ζητήματα της παιδείας και της πίστης μας!

Του πολιτικού προσώπου, το οποίο στηρίχτηκε στις εκλογές του Ιουλίου 2019 από τον πρώην Πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά, αφού βρισκόταν στη λίστα που διακινούσε το επιτελείο Σαμαρά!

Όμως, εάν πράγματι επιβεβαιωθεί αυτή η πληροφορία, τότε θα πρέπει να μιλήσουμε, πως οι εξωγενείς παράγοντες θέλουν τιμωρία του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη!

Και τι εννοώ! Στις 22 Αυγούστου ανοίγει η Βουλή των Ελλήνων, δέκα ημέρες νωρίτερα για να συζητηθεί η Σύσταση Εξεταστικής Επιτροπής για τις τηλεφωνικές υποκλοπές – παρακολουθήσεις! Μια Επιτροπή που σίγουρα θα συσταθεί, αφού είναι και πρόταση του ιδίου του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη, μη μπορώντας να κάνει αλλιώς, από τη στιγμή που εάν δινόταν εντολή κομματικής καταψήφισης από τη ΝΔ της πρότασης, ενδεχομένως να υπήρχε ζήτημα διαρροής Βουλευτών του κυβερνώντος κόμματος, κι έτσι θα ήταν χειρότερα τα πράγματα για τον Κυριάκο Μητσοτάκη!

 

Οι εξωγενείς παράγοντες στέλνουν στην “πυρά” τον Κυριάκο Μητσοτάκη;

 

Αυτή όμως η πολιτική εξέλιξη μπορεί να προκαλέσει στο εγγύς μέλλον παραπομπή Κυριάκου Μητσοτάκη σε Ειδικό Δικαστήριο!

Αφού πλέον όλοι γνωρίζουν, ότι το πολιτικό Σύστημα κομμάτων Εξουσίας στην Ελλάδα δεν το εμπιστεύεται ο ελληνικός λαός!

Έτσι μπορεί να θελήσει να εξαγνισθεί! Βρίσκοντας εξιλαστήριο θύμα τον Κυριάκο Μητσοτάκη! Τον οποίο θα τιμωρούσε ως παραβάτη, ως επίορκο!

Μόνο έτσι θα μπορούσε το πολιτικό Σύστημα κομμάτων Εξουσίας – πιθανώς έτσι να νομίζουν – να εξαγνιστούν και πάλι να τραβήξουν προς τη δόξα τους!

 

Στο εσωτερικό προκρίνουν για Πρωθυπουργό την Όλγα Κεφαλογιάννη;

 

Αλλ΄ όμως, εκτός της Νίκης Κεραμέως, υπάρχει και η περίπτωση της Όλγας Κεφαλογιάννη! Την οποία – όπως με ενημέρωσαν – θα ήθελαν για Πρωθυπουργό, οι της οικογένειας Βαρδινογιάννη!

Έτσι θυμήθηκα ένα άρθρο μου στις 23 Μαΐου 2021 και στο οποίο έκανα αναφορά για την εμπλοκή της κ. Κεφαλογιάννη στη διεκδίκηση της Προεδρίας της ΝΔ, όταν θα προέκυπτε!

Ας θυμηθούμε αυτό το απόσπασμα, ένα χρόνο και πλέον πριν:

«…Έχει να αντιμετωπίσει άλλο ένα πολύ σοβαρό εσωκομματικό πρόβλημα! Που το “γέννησε” η στροφή του Κυριάκου Μητσοτάκη προς το Κέντρο και το Σημιτικό ΠΑΣΟΚ!

Αυτό το νέο σημείο αναφοράς έχει ονοματεπώνυμο! Λέγεται Όλγα Κεφαλογιάννη! Η Βουλευτής της Α΄ Αθηνών που βγήκε πρώτη στις εκλογές του 2019 συγκεντρώνοντας περί τις 45 χιλιάδες ψήφους! Με 12ετή κοινοβουλευτική παρουσία! Ούσα δυσαρεστημένη από τον Κυριάκο Μητσοτάκη που αθέτησε την προεκλογική δέσμευσή του και δεν υπουργοποιήθηκε!

Σύμφωνα λοιπόν με τις δικές μας πληροφορίες θα διεκδικήσει στις εσωκομματικές εκλογές που σύντομα έρχονται από τις ραγδαίες πολιτικές εξελίξεις, την Προεδρεία της ΝΔ! Έχοντας και πολύ υψηλά επιχειρηματικά στηρίγματα!

Σε αυτό το πλαίσιο πιστεύω εντάσσεται και η προχθεσινή της “ανταρσία” στη Βουλή, όπου μαζί με την πρώην Υπουργό Μαριέττα Γιαννάκου (της πτέρυγας Καραμανλή), διαφοροποιήθηκε στο νομοσχέδιο του Υπουργείου Δικαιοσύνης για την συνεπιμέλεια των παιδιών, κάνοντας σφοδρή επίθεση στον Υπουργό Δικαιοσύνης, ισχυριζόμενη πως η θέση της είναι της κοινής λογικής και της επιστημονικής γνώσης!

Βέβαια στον χρόνο που διανύουμε κι άλλες φορές αντιτάχθηκε σε κυβερνητικές αποφάσεις, όπως στην περίπτωση Λιγνάδη, όπου έκανε λόγο για πολιτική ευθύνη!

Να σημειώσουμε – κάτι που έχουμε ήδη αναφέρει παλαιότερα – ότι στην συνδιεκδίκηση της Προεδρίας της ΝΔ θα βρίσκεται και ο ΥΠΕΞ Νίκος Δένδιας! Ο οποίος όμως χειρίζεται πολλά και σημαντικά ζητήματα από την θέση του Υπουργείου Εξωτερικών και είναι εύκολο να καεί!

Η Όλγα Κεφαλογιάννη όμως θα παίξει το παιχνίδι της εκ του ασφαλούς!»!

 

Ο νέος, ή η νέα Πρωθυπουργός, θα υποχρεωθεί να τελειώσει το Σημιτικό και Ποταμίσιο κυβερνητικό καθεστώς…

 

Έτσι εάν πράγματι οι πολιτικές εξελίξεις οδηγήσουν στην παραίτηση τον Κυριάκο Μητσοτάκη από την θέση του Πρωθυπουργού, τότε θα πρέπει να θεωρηθεί απαραίτητος ευρύτατος κυβερνητικός ανασχηματισμός, με την ολοσχερή καθαίρεση της κυβέρνησης Μητσοτάκη, τουλάχιστον των Σημιτικών και Ποταμίσιων Υπουργών!

Αφού η εξοβελισμένη Κ.Ο. της ΝΔ από θέσεις Υπουργείων, θα παίξει την ψήφο της με αυτούς τους όρους!

Κοντός ψαλμός αλληλούια λοιπόν!!

 

 

 

 

 

 

 

 

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ