Ζαχαρούλα Τσιριγώτη: ΔΙΑΒΕΒΑΙΩΝΩ ότι ΔΕΝ θα γίνει καμία μεταφορά μεταναστών από άλλες δομές στο νησί της Κω

16
3285

ΖΑΧΑΡΟΥΛΑ ΤΣΙΡΙΓΩΤΗ: ΔΙΑΒΕΒΑΙΩΝΩ ΟΤΙ ΔΕΝ ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΚΑΜΙΑ ΜΕΤΑΦΟΡΑ ΜΕΤΑΝΑΣΤΩΝ ΑΠΟ ΑΛΛΕΣ ΔΟΜΕΣ ΣΤΟ ΝΗΣΙ ΤΗΣ ΚΩ- ΤΟ ΠΡΟΑΝΑΧΩΡΗΣΙΑΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΠΡΟΫΠΟΘΕΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΑΝΑΠΡΟΩΘΗΣΗ ΤΩΝ ΜΕΤΑΝΑΣΤΩΝ.

Δηλώσεις στην δημοτική τηλεόραση έκαναν η νέα Διοικητής στο Hot spot Κω, Μαρία Κρητικού και η Αντιστράτηγος η Αντιστράτηγος Ζαχαρούλα Τσιριγώτη, Γενικός Επιθεωρητής Αστυνομίας Αλλοδαπών και Προστασίας, η οποία επισκέφτηκε σήμερα την Κω και τις εγκαταστάσεις φιλοξενίας μαζί με τον γενικό γραμματέα του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη κ. Τζανέτο Φιλιππάκο, τον διευθυντή του διεθνούς οργανισμού μετανάστευσης κ. Δανιήλ Εσδρά.

Η κ. Τσιριγώτη διαβεβαίωσε σε όλους τους τόνους ότι ΔΕΝ ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΚΑΜΙΑ ΜΕΤΑΦΟΡΑ ΜΕΤΑΝΑΣΤΩΝ ΑΠΟ ΑΛΛΕΣ ΔΟΜΕΣ ΣΤΟ ΝΗΣΙ ΤΗΣ ΚΩ- και ότι ΤΟ ΠΡΟΑΝΑΧΩΡΗΣΙΑΚΟ ΚΕΝΤΡΟ είναι απαραίτητο ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΑΝΑΠΡΟΩΘΗΣΗ ΤΩΝ ΜΕΤΑΝΑΣΤΩΝ.

Σε ότι αφορά τον αριθμό των φιλοξενουμένων στο Hot spot Κω αυτή τη στιγμή διέψευσε τον αριθμό 1.800+ που ακούγεται, λέγοντας ότι «δεν είναι πάνω από 800-1000 άτομα…»

Ενώ για τις εικόνες με τα αντίσκηνα και όσους μένουν εκτός κοντέινερ απάντησε ότι είναι επιλογή τους, μιας και πρόκειται για μεμονωμένα άτομα και όχι για οικογένειες…

Σε ότι αφορά τη δράση των ΜΚΟ στο νησί, απάντησε ότι είναι «ελεγχόμενες και καταγεγραμμένες οι ΜΚΟ, οι οποίες βοηθούν και υποστηρίζουν το έργο της πρώτης υποδοχής. Αυτό ξέρω να πω εγώ.»

Η συνέντευξη στο Ράδιο Πρώτο: Ο λόγος που δεν γίνονται επεισόδια μεταξύ αλλοδαπών είναι…

«Δεύτερο σπίτι της» χαρακτήρισε την Κω η κ. Τσιριγώτη μιλώντας σήμερα το πρωί στο ΡΑΔΙΟ ΠΡΩΤΟ και στην συνάδελφο Σάντυ Λαδικού, θύμισε δε την συνδρομή της ΕΛ. ΑΣ όταν είχε έρθει στο νησί τον Αύγουστο του 2015 (με τα γεγονότα στο στάδιο Ανταγόρας κλπ).

Ο λόγος που δεν έχουν γίνει επεισόδια στο νησί, όπως έγιναν σε Λέσβο, Χίο και Σάμο, είναι όπως εξήγησε η κ. Τσιριγώτη επειδή το 90% των φιλοξενουμένων είναι της ίδιας υπηκοότητας (Πακιστανοί).

Δείτε ολόκληρη τη συνέντευξη και τις διαβεβαιώσεις που δίνει για το προαναχωρησιακό:

16 ΣΧΟΛΙΑ

 1. Γιατί βρε δεν την πιστεύετε; 72 ώρες έλεγε ο ΜΟΥΖΑΛΑΣ... Κάποιος να την ενημερώσει πόσους ΛΑΘΡΟ μας κουβάλησαν...

  Γιατί δεν μας λέει που θα πηγαίνουν όλοι αυτοί που θα έρχονται από το Αγαθονήσι μέχρι το Καστελόριζο; Στην Ρόδο γιατί δεν φτιάχνουν αυτό το ρημάδι το ΚΛΕΙΣΤΟ ΣΤΡΑΤΟΠΕΔΟ ΜΟΝΙΜΗΣ ΔΙΑΜΟΝΗΣ ΛΑΘΡΟ;;;, Οι Ροδίτες έχουν ασυλία λόγω ΧΑΤΖΗΜΑΡΚΟΥ;;;

 2. Καλά που θα τους πηγαίνετε;;; Δεν θα τους φέρνετε εδώ, τώρα θα σε πιστέψουμε...

  ΨΕΥΤΕΣ, ΨΕΥΤΕΣ, ΨΕΥΤΕΣ, ΛΑΪΚΙΣΤΕΣ, ΔΟΣΊΛΟΓΟΙ, ΓΙΑΛΑΤΖΙ ΑΡΙΣΤΕΡΟΊ ΤΟΥ Κ@ΛΟΥ.

 3. Δεν της είπαν ότι και από την Ρόδο υπάρχει καθημερινή γραμμή με το Μαρμαρίς της Τουρκίας;;;;

  Γιατί μια ζωή οι Ροδίτες να μην αναλαμβάνουν το μερίδιο του προβλήματος που τους αναλογεί;;; Θα πάρουμε απάντηση από τον ΧΑΤΖΗΜΑΡΚΟ και τον ΧΑΛΚΙΔΙΟ;;;

 4. για τα μνημόνια της καταστροφής και πιο συγκεκριμένα αναφέρθηκε στην πανευρωπαϊκή πρωτιά στα ποσοστά ανεργίας, στην ακρίβεια που μαστίζει την χώρα μας, στην μείωση της καταναλωτικής δαπάνης, στην συρρίκνωση του Εθνικού πλούτου που καταγράφεται μέσα από την ραγδαία μείωση του ΑΕΠ και των αποταμιεύσεων. Η κρίση δεν είναι μόνο οικονομική, αλλά είναι και κρίση αρχών και αξιών που οδηγεί σε μια εκφυλισμένη κοινωνία, υποταγμένη στη Νέα Τάξη για το μεροκάματο της πείνας.το πολιτικό κατεστημένο που την ώρα που ψηφίζει μνημονιακά μέτρα και καταδικάζει τον λαό σε φτώχεια, δεν γεύεται το δηλητήριο της πολιτικής του γιατί όλα αυτά τα προνόμια παραμένουν άθικτα. Κλείνοντας σημείωσε πως είναι καθήκον μας, ιδιαίτερα αυτή την χρονική περίοδο περισσότερο από κάθε άλλη, να ορθώσουμε το ανάστημα μας και να πούμε ότι είμαστε περήφανοι που είμαστε Έλληνες και ότι αυτή η χώρα έζησε πριν το ευρώ και θα ζήσει και μετά το ευρώ ακόμη και αν καταστραφεί ολόκληρη η Ε.Ε.

 5. ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΤΗΣ ΕΠΙΚΡΑΤΕΙΑΣ: ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΠΡΟΣΦΥΓΕΣ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ, ΜΟΝΟ ΛΑΘΡΟΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ!

  Όπως είναι γνωστό, σύμφωνα με τους διεθνείς και γενικά αποδεκτούς κανόνες, πρόσφυγας θεωρείται όποιος φεύγει από εμπόλεμη χώρα και πηγαίνει σε μια ασφαλή χώρα. Άρα, οι Σύριοι και οι Ιρακινοί που καταφεύγουν στην Τουρκία ασφαλώς και είναι πρόσφυγες, αλλά όταν περνούν από την ασφαλή Τουρκία στην ασφαλή Ελλάδα, είναι πλέον «οικονομικοί μετανάστες». Εφόσον δε έρχονται λάθρα, είναι λαθρομετανάστες.
  Το δεδομένο αυτό επιβεβαίωσε με επίσημη απόφασή του και το Συμβούλιο της Επικρατείας, που έκρινε την Τουρκία ασφαλή χώρα, καθώς έχει κυρώσει την Σύμβαση της Γενεύης, κρίνοντας ότι μπορεί να γίνει επαναπροώθηση από την Ελλάδα στην Τουρκία των λαθρομεταναστών που εμφανίζονται ως «πρόσφυγες»!
  Η συγκεκριμένη απόφαση ελήφθη μετά από προσφυγή δύο Σύριων, που ζητούσαν να μην επιστρέψουν στην γείτονα χώρα και να ακυρωθούν οι αποφάσεις της Επιτροπής Ασύλου (είχαν προηγηθεί αποφάσεις του γραφείου ασύλου της Λέσβου), με τις οποίες είχαν απορριφθεί ως απαράδεκτα τα αιτήματα των Σύριων να τους αναγνωριστεί η ιδιότητα του πρόσφυγα και να τους παρασχεθεί άσυλο στην χώρα μας…

 6. Θα σας αναφέρω ένα χαρακτηριστικό παράδειγμα για να κατανοήσει και ο πλέον επιφυλακτικός πως προσεγγίζουν όλες οι δυνάμεις του αντισυνταγματικού τόξου, τις σχέσεις με την Γερμανία. Με κύριο άξονα το «προσφυγικό» ζήτημα, συνεδρίασε επιτροπή της βουλής με συμμετοχή όλων των κομμάτων, παρουσία 4 γερμανών βουλευτών, για την ανταλλαγή απόψεων και προτάσεων. Οι εκπρόσωποι των υπολοίπων κομμάτων εξήραν τη στάση της Γερμανίας επί του θέματος, εκλιπαρώντας για την οικονομική συμβολή της προκειμένου να αντιμετωπιστεί ο κίνδυνος της ακροδεξιάς που ανεβαίνει πανευρωπαϊκά και η διαφαινόμενη απειλή για τη δημοκρατία!Έλαβα τελευταίος το λόγο για λογαριασμό του Κινήματος των Ελλήνων Εθνικιστών γκρεμίζοντας την εικόνα που οι «δημοκράτες» της Αθήνας προσπάθησαν τεχνηέντως να διαμορφώσουν στους γερμανούς μουσαφίρηδές τους.

 7. Τους γνωστοποίησα μεταξύ άλλων, πως ο Ελληνικός Λαός στη συντριπτική του πλειοψηφία δεν επιθυμεί την παρουσία των λαθρομεταναστών στην Ελλάδα, τονίζοντας πως εάν οι φτωχές ελληνικές οικογένειες που τσακίστηκαν από τα Μνημόνια απολάμβαναν το 1/10 των προνομίων που απολαμβάνουν οι λαθρομετανάστες, τότε δεν θα είχαμε στην Ελλάδα το μέγεθος της ανθρωπιστικής κρίσης που σήμερα βιώνουμε.
  Πριν καλά-καλά προλάβω να κλείσω το μικρόφωνό μου, ο προεδρεύων βουλευτής του Σύριζα έσπευσε να διευκρινίσει -θαρρείς και απευθυνόταν προς τους εργοδότες του-, πως οι υπόλοιποι βουλευτές δεν συμμερίζονται τις απόψεις που ακούστηκαν και πως εκείνοι δεν χρησιμοποιούν τον όρο «λαθρομετανάστες».

 8. Γέλασα περιφρονώντας τον έκδηλο ραγιαδισμό του, αλλά στην πραγματικότητα προβληματίστηκα ιδιαιτέρως, διότι αναρωτήθηκα αυτό που θα ήθελα να αναρωτηθείτε κι εσείς: εάν το αντισυνταγματικό τόξο αντιμετωπίζει με αυτό το σκαιό και χυδαίο πνεύμα ραγιαδισμού μια άτυπη και ανούσια συνάντηση με 4 άσημους γερμανούς βουλευτές επί του «προσφυγικού» ζητήματος, πόσο πιο υποτακτικά και υπάκουα θα αντιμετωπίζει την γερμανική ηγεσία στις επαφές που λαμβάνουν χώρα επί των οικονομικών ζητημάτων; Η απάντηση θαρρώ πως είναι προφανής και αποτυπώνεται στην ισοπέδωση που επέφεραν τρία Μνημόνια και στον όλεθρο που θα επιφέρει το επικείμενο!Με πολύ απλά λόγια, δεν καίγεται καρφί για τη Δικτατορία του αντισυνταγματικού τόξου, από τη δυστυχία, την εξαθλίωση και την πείνα που έχει απλωθεί στην Πατρίδα μας εξαιτίας των Μνημονίων και της λαθρομετανάστευσης. Εκείνο το οποίο πραγματικά τους ενδιαφέρει είναι να μη δυσαρεστηθούν οι αληθινοί εξουσιαστές αυτού του τόπου, η γερμανική ηγεσία και το σκυλολόι των τοκογλύφων τους.

 9. αφου δεν τολμουν οι πολιτικοι να ερθουν στην Κω, στελνουν αλλους να μας πεισουν. τα ιδια ακριβως λεει και στα αλλα νησια που εχουν προβλημα με τα χοτ σποτ. ψευτικες υποσχεσεις που δεν προκειται να κρατησουν γιατι ειναι ανικανοι να διαχειριστουν οτιδηποτε.

 10. "Τα νέα που σας έφερα είναι ευχάριστα στα αυτιά μα απέχουνε πολύ απ' την αλήθεια"

  Θα μπορούσε να μας τραγουδήσει η Αντιστράτηγος που- ντροπή για την στολή της- παίζει τον ρόλο που της επέβαλε το ΣΥΡΙΖΑ ! Πρώτα είπε οτι θα είναι για 150 άτομα, ενώ η δημοπρασία έγινε για 500! Είπε ψέμματα οτι η Συμφωνία μας υποχρεώνει να τους κρατάμε στα νησιά, ενώ πουθενά δεν αναφέρεται κάτι τέτοιο. Το απέδειξε και ο Δικηγορικός Σύλλογος Χίου , ενώ κανείς δεν τόλμησε να σχολιάσει την γνωμοδότησή του.
  Μετά αυτοαναιρέθηκε λέγοντας οτι δεν είναι φυλακή και θα μένουν για 10 μέρες εκεί, ενώ σε άλλες συνομιλίες που είχε , είπε οτι είναι φυλακή για τους παραβατικούς (έτσι προβλέπεται και από τα έγγραφα της σύστασης του κέντρου).
  Τώρα μας βεβαιώνει οτι δεν θα έλθουν από άλλα νησιά! ¨Οπως μας διαβεβαίωναν και πριν οτι δεν θα μας έφερναν από άλλα νησιά, οτι θα έμεναν 72 ώρες, οτι στο χοτ σποτ θα ήταν μέχρι 800 κ.α.
  Δεν θα πάρουμε κυρία μου Το δις εξαμαρτείν ουκ ανδρός σοφού.

 11. Δεν ακουσα! Πως είπατε?? Οριστε?? Συγνώμη κυρία μου ποια είστε??

  Ποια είναι αυτή που διαβεβαιώνει ????
  Τουλάχιστον να μας το έλεγε ο κ. Τσίπρας, θα είχε άλλη βαρύτητα!

 12. ΠΑΡΤΕ ΤΟΥΣ ΟΛΟΥΣ ΑΠΟ ΤΟ ΝΗΣΙ ΚΑΙ ΚΛΕΙΣΤΕ ΤΟ ΧΟΤ ΣΠΟΤ .ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΤΙ ΑΛΛΟ ΓΙΑ ΜΑΣ ΤΟΥΣ ΚΑΤΟΙΚΟΥΣ.ΜΗΝ ΠΑΤΕ ΝΑ ΜΑΣ ΠΕΙΣΕΤΕ ΓΙΑ ΤΑ ΑΝΤΙΘΕΤΑ.ΚΟΝΤΡΑ ΣΤΙΣ ΜΚΟ ΣΤΟΥΣ ΨΕΥΤΟΑΛΛΗΛΕΓΓΥΟΥΣ ΠΟΥ ΜΟΝΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΟΝΟΜΑ ΕΙΝΑΙ .ΕΝΑΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΔΡΟΜΟΣ .ΟΧΙ ΣΤΟ ΧΟΤ ΣΠΟΤ.ΜΟΝΙΜΑ ΠΛΟΙΟ ΚΑΙ ΜΕΤΑΦΟΡΑ ΣΤΟ ΕΣΩΤΕΡΙΚΟ ΝΑ ΜΗΝ ΤΟΥΣ ΒΛΕΠΕΙ ΚΑΝΕΙΣ.ΑΥΤΟ ΕΙΧΑΤΕ ΥΠΟΣΧΕΘΕΙ ΚΑΙ ΑΥΤΟ ΝΑ ΓΙΝΕΙ.
  Δ.Φ.

 13. Δηλαδή Νοεδημοκρατικά Χρυσαυγουλάκια δεν σας βολεύει να ακούτε αλήθειες και κλείνετε τα αυτάκια σας, αφού διαφωνείτε και με όσα σας λέει και η στρατηγός, δεν ξέρω βέβαια αν ακούσατε τη συνέντευξη, αλλά επιμένετε να κάνετε το μαύρο άσπρο

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.