Το ΟΧΙ της 5 Ιουλίου 2015! σαν όνειρο και εφιάλτης! Οι ‘’συντροφικές κινήσεις’’ και οι ‘’αριστερές ελπίδες’’ θάφτηκαν στην στάχτη του ΟΧΙ

6
938

Θεμα: για το ΟΧΙ της 5 Ιουλίου 2015! σαν όνειρο και εφιάλτης!

οι ‘’συντροφικές κινήσεις’’ και οι ‘’αριστερές ελπίδες’’ θάφτηκαν στην στάχτη του ΟΧΙ

Α. Η πληγή του 2015 για την γενιά μας είναι ‘’αγιάτρευτη’’! Σαν σήμερα, 7 χρόνια πριν, 5 Ιουλίου 2015, δημοψήφισμα του ΟΧΙ, με ερώτημα αν πρέπει να γίνει αποδεκτό το σχέδιο συμφωνίας των 3 δανειστών της χώρας μας Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας (Ε.Κ.Τ.), Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου (Δ.Ν.Τ.) στην  κυβέρνηση ‘’για την ολοκλήρωση του προγράμματος οικονομικής διάσωσης έναντι του ελληνικού χρέους και νέο πακέτο διάσωσης’’. Οι Έλληνες πολίτες τότε, κόντρα στις πιέσεις και τους εκβιασμούς του ντόπιου και του παγκόσμιου κατεστημένου, με την αλληλεγγύη της παγκόσμιας εργατικής τάξης είπαν ΟΧΙ με το συντριπτικό 62%!  Τότε στο νησί μας:  

  1. Οι θεσμικοί, τα πολιτικά πρόσωπα, οι παράγοντες της οικονομίας και της πολιτικής ΌΛΟΙ υπέρ του ΝΑΙ! Ο Δικηγορικός Σύλλογος Κω (αδρανής σε κάθε τοπική πολιτική διαδικασία) στις 2η Ιουλίου μας καλούσε να ψηφίσουμε ΝΑΙ γιατί: ‘’…Ως επιστημονικός σύλλογος του Β. Συγ/τος Δωδεκανήσου  μετά την απόφαση του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών και την έκδοση της απόφασης του Συμβουλίου της Ευρώπης το δημοψήφισμα κρίθηκε ότι αντίκειται σε θεμελιώδεις συνταγματικές διατάξεις και κανόνες του Ευρωπαϊκού Δικαίου…δεν έχει τα εχέγγυα του άρθρου 44 του Συντάγματος σε συνδυασμό με το άρθρο 3 του Ν. 4023/2011… η ψήφος πρέπει να αποτελέσει  συνέχεια στην Ευρωπαϊκή οικογένεια’’!

Παρά την πίεση των κάπιταλ κοντρόλ, των ευρωπαϊκών συστάσεων και του προσφυγικού, ΟΧΙ ψήφισαν 12.062 Κώοι, ποσοστό 68,82%  μεγαλύτερο του πανελλαδικού 61,31%! Το ΝΑΙ περιορίστηκε στο 31,18% μικρότερο του πανελλαδικού 38,69%. Η συμμετοχή των Κώων με ποσοστό 65,05% (18.754 ψήφοι) μεγαλυτέρου του πανελλαδικού 62,15% και άκυρα και λευκά  6,55% έναντι 5,85% του πανελλαδικού.
2. Χαιρετισμός της τότε οργάνωσης Β. Δωδ/σου του ΣΥΡΙΖΑ: ’’Ο ελληνικός λαός, στην κορύφωση της σκληρής και άνισης μάχης που έδωσε το τελευταίο διάστημα αντιμέτωπος με »θεούς και δαίμονες», με εκβιαστικά διλήμματα, ιταμά τελεσίγραφα και με μια ακατάσχετη χυδαία κινδυνολογία, όρθωσε το ανάστημα του! Είχε απέναντι του τους φορείς της Τοπικής Αυτοδιοίκησης , Περιφερειάρχη, Δήμαρχο Ρόδου, Δήμαρχο Κω κ.α. Οι οποίοι ξεδιάντροπα τον καλούσαν να ψηφίσει ναι στην ιδιωτικοποίηση των αεροδρομίων, να ψηφίσει ναι στην κατάργηση του ειδικού συντελεστή Φ.Π.Α., ολισθαίνοντας στην πλήρη γελοιοποίηση , μιας και μόλις πριν τρεις εβδομάδες σήκωναν το λάβαρο της εξέγερσης και ζητούσαν δημοψήφισμα για να μην γίνει αποδεκτή η κατάργηση του μνημονίου. Να ψηφίσει ΝΑΙ στο 23% ΦΠΑ στην εστίαση και στα ξενοδοχεία , μέτρα τα οποία θα κατέστρεφαν την ανταγωνιστικότητα στον τουρισμό. Ο λαός της περιοχής μας τους γύρισε την πλάτη…’’ και τελείωνε:  ‘’Οφείλουμε σαν κόμμα και σαν κυβέρνηση, να ερμηνεύσουμε και να μην παρερμηνεύσουμε το μήνυμα του κόσμου στις 5 του Ιούλη 2015. Να αφουγκραστούμε την φωνή του κόσμου ο οποίος δεν αντέχει άλλη λιτότητα, δεν αντέχει άλλα μνημόνια μεγάλα ή μικρά. Ο λαός μας για άλλη μια φορά ….δεν θέλει να γίνει θυσία στο βωμό των αγορών, των εταίρων , οι οποίοι μας αντιμετωπίζουν σαν εταίρα, και της διαπλοκής. VENCEREMOS’’.

Β. Η ιστορία είναι γνωστή. Την επόμενη μέρα το ΟΧΙ κάηκε! Δρομολογήθηκε η ΕΦΑΡΜΟΓΗ της μνημονιακής υποταγής του ΝΑΙ Οι ‘’συντροφικές’’ λέξεις και τα ‘’αριστερά  γεγονότα’’  γίνονται εφιάλτες! Δαίμονες που μας κυνηγούν αυτά τα 7 χρόνια. Πώς να αντέξεις να ακούς τον Γερμανό υπουργό (Σόιμπλε) να λέει: «μην κατηγορείτε εμένα για τις δομικές αδυναμίες του ελληνικού προγράμματος» και στην συνεχεία να στρέφεται στον Α. Τσίπρα κατηγορώντας τον ότι έγινε πρωθυπουργός ‘’τάζοντας πως θα φορολογήσει τους εφοπλιστές και θα καταργήσει τα προνόμιά τους και τελικά το μόνο που έκανε ήταν να φορολογήσει τους αδύναμους’’!!!

Γ. Την απογοήτευση της πολιτικής ήττας της μεταπολιτευτικής αριστεράς διαδέχεται η ψήφιση των μνημονιακών καταναγκασμών από τους συντρόφους Δωδεκανησίους βουλευτές! Ακολουθεί η διάλυση του κινήματος αλλαγής 2010-2015! Αρχίζει η οικοδόμηση τη λήθης. Δεν θέλεις να μιλήσεις γι αυτά που έγιναν. Απέχεις! Αλλάζεις την πολιτική σου σκέψη, η ενσωμάτωση στο κατεστημένο γίνεται ανεπαίσθητα..

Η αφύπνισης και η νέα προσπάθεια για την αλλαγή της πολιτικής της υποτέλειας και της εξάρτησης των σημείων κληρονόμων των μνημονιακών πολιτικών συνεχίζεται. Η Ιστορία δεν έχει λήξει κι ας έχουν ανατραπεί όλα!  

Ν. Μυλωνάς

6 ΣΧΟΛΙΑ

  1. Μας πρόδωσε ο Τσίπρας.Οι Έλληνες ψήφισαν όχι και ο Τσίπρας το έκανε ναι.Να γιατί δεν μπορεί να σηκώσει κεφάλι ο σύριζα.Και το πιο κσυτο θεμα ειναι οτι δεν ψήφισε την αμυντική δαπάνη για την Ελλάδα μας,ενώ όλοι οι αλοι εκαναναν το σωστό.Δεν μιλάω για την χασούρα των πρεσπων?????? εκει χαθηκαν παλι πολοι ψηφοφοροι.Δυσκολα ειναι τωρα νικο.ΠΟΛΥ ΔΥΣΚΟΛΑ.

    • Τι είναι τούτο το κακό
      τι είναι αυτό το χάλι
      να ρίχνεις ΟΧΙ το πρωΐ
      να βγαίνει ΝΑΙ το βράδυ

      ΚΑΙ κερνάω όλους κρέπες
      να γιορτάσουμε τις…ΠΡΕΣΠΕΣ

  2. Πολύ καλά κάνετε και μας το θυμίζετε. Ο λαός είπε ΟΧΙ και ο Τσίπρας τους έγραψε. Εγώ αυτό θυμάμαι και αυτό θα θυμάμαι την επόμενη φορά που δεν θα τον ψηφίσω.

  3. Περαστικά σας, ορφανά του Στάλιν,του Χίτλερ,ΣΥΡΙΖΑ,ΑΝΕΛ,ΚΚΕ, Χρυσά αυγά,Κηραλοιφες και υπόλοιπους ανεγκεφαλους που θέλατε ΟΧΙ.ΟΥΣΤ ΚΟΠΡ@ΣΚ@Λ@…….

  4. Για να μετατραπεί το όχι σε ναι καρατομηθηκε σε μια νύχτα ο μόνος υπουργός που δεν ασχολήθηκε ποτέ με την πολιτική για να πλουτισει ή να γίνει φίρμα. Ούτε το ένα είχε ανάγκη ούτε το άλλο. Για αυτό και ίδρυσε κόμμα με ημερομηνία λήξης το 2025. Δυστυχώς απευθύνεται μόνο σε ευφυείς πολίτες και τέτοιοι δεν είναι πάνω από 3% του πληθυσμού. Είμαστε άξιοι της μοίρας μας. Έχουμε αυτούς που μας αξίζουν

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ