Επιείκεια και Ανθρωπισμός της Ελληνικής Δικαιοσύνης!

0
491

Γράφει ο π. Στέφανος Στεφόπουλος

Με αφορμή την τελευταία απόφαση της ολομέλειας του Συμβουλίου της Επικρατείας σχετικά με την συνταγματικότητα των υποχρεωτικών εμβολιασμών και του σχετικού προστίμου, θα ήθελα να θέσω ένα ερώτημα προς τους σεβαστούς Δικαστές του ΣτΕ.

Στην περίπτωση του δικαστικής φύσεως “καυγά” για την άδεια εξόδου καθώς και την μεταγωγή του πολυ-ισοβίτη Δ. Κουφοντίνα στις φυλακές Κορυδαλλού, η Ένωση Δικαστών και Εισαγγελέων είχε καταθέσει επιστολή διαμαρτυρίας προς τα αρμόδια δικαστήρια, μέρη της οποίας ανασύρω επιλεκτικά από την σχετική δημοσίευση στην ιστοσελίδα kathimerini.gr (24/2/2021 12:57 άρθρο της Ιωάννας Μάνδρου).

“Η ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ ΕΙΝΑΙ ΕΝΝΟΙΑ ΣΥΜΦΥΤΗ ΜΕ ΤΗΝ ΕΠΙΕΙΚΕΙΑ ΚΑΙ ΤΟΝ ΟΥΜΑΝΙΣΜΟ… Τα εγκλήματα που διέπραξε καταδικάστηκαν τόσο από τα Ελληνικά Δικαστήρια όσο και από την συλλογική συνείδηση. Η ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΕΧΕΙ ΣΤΑΘΕΡΑ ΘΕΜΕΛΙΑ ΚΑΙ ΙΣΧΥΡΟΥΣ ΘΕΣΜΟΥΣ ΠΟΥ ΤΗΣ ΕΠΙΤΡΕΠΟΥΝ ΝΑ ΣΥΝΔΥΑΖΕΙ ΤΗΝ ΑΠΑΙΤΗΣΗ ΣΥΜΜΟΡΦΩΣΗΣ ΣΤΟΥΣ ΝΟΜΟΥΣ ΜΕ ΤΗΝ ΤΗΡΗΣΗ ΤΩΝ ΑΡΧΩΝ ΤΟΥ ΑΝΘΡΩΠΙΣΜΟΥ”!!!

Και ερωτώ:

Στην περίπτωση των εν αναστολή υγειονομικών που δεν διέπραξαν εγκλήματα ειδεχθή κατά των ανθρώπων και δεν προσέβαλαν ή αμφισβήτησαν το Πολίτευμα της χώρας, που πήγαν οι αρχές του ανθρωπισμού και η επιείκεια;

Για να μην θυμήσω στους κ. Δικαστές τον εκδικητικό, τιμωρητικό τρόπο, την παντελή έλλειψη επιείκειας και ανθρωπισμού στον χαρακτηρισμό των μνημονίων, των περικοπών μισθών και συντάξεων, επιδομάτων, εργασιακών δικαιωμάτων που προστατεύονταν από νόμους, και το ξεπούλημα του εθνικού πλούτου δια της υπογραφής των και απόδοσής τους εν καιρώ ευθέτω στους δανειστές μας οι οποίοι χρωστούσαν όμως ως χώρες πολλαπλάσια δις ευρώ από την πατρίδα μας. Επιείκεια και ανθρωπισμός!

Να μη σας θυμίσω την εκδίκαση των μεγάλων   οικονομικής φύσεως σκανδάλων των τελευταίων δεκαετιών με την αμνήστευση των συμμετεχόντων πολιτικών (ας παραβεί ένας πολίτης τους ίδιους νόμους να δούμε πόσα θα χάσει σε χρήμα και ελευθερία!!!). Επιείκεια και ανθρωπισμός!

Η μόνη τρανταχτή ομοψυχία σας συνέβαινε μόνο ή σχεδόν μόνο όταν εσείς διεκδικούσατε αναδρομικά πολλών χιλιάδων ευρώ ενώ οι πολίτες έχαναν τη μιά δικαστική μάχη μετά την άλλη. Θυμάστε; Επιείκεια και ανθρωπισμός!

Γιατί, λοιπόν, δικάζετε και υποστηρίζετε με γνώμονα τα άδικα δύο μέτρα και σταθμά;

Στην περίπτωση των “εγκληματιών” ανεμβολίαστων υγειονομικών, που είναι όλα αυτά που επικαλέστηκαν συνάδελφοί σας κάποτε για τον πολυ-ισοβίτη Δ. Κουφοντίνα;

Περιμένω απάντηση. Δε χρειάζεστε βοήθεια. Μεγάλα παιδιά είστε! Δεν είστε;

Πηγή: https://enromiosini.gr/arthrografia/epieikeia-kai-anthropismos-tis/

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ