Δημοσιογράφοι και Δημοσιογραφούντες | Του Δημήτρη Καλλούδη

3
1134

ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΙ ΚΑΙ…

ΔΗΜΟΣΟΓΡΑΦΟΥΝΤΕΣ

Όταν δεν έχεις θέματα να σχολιάσεις εφευρίσκεις. Και ένα προσφιλές «πιασάρικο» θέμα  για τους περισσότερους δημοσιογράφους είναι οι εκλογές.

Μόλις βρεθεί ο κατάλληλος χρόνος, όταν ευνοούν οι συνθήκες το κόμμα που κυβερνά, θα κάνει εκλογές και αυτές δεν είναι μακριά, σκούζουν οι δημοσιογραφούντες, μικροί και μεγάλοι. Παραπλανούν τον κόσμο, σχεδόν καθημερινά. Προαναγγέλλουν, χωρίς να υπάρχει ιδιαίτερος λόγος, απλά για να κάνουν θόρυβο, να ακουστούν.

Μια Κυβέρνηση εκλέγεται για τέσσερα χρόνια, κατά το σύνταγμα, να κυβερνήσει. Αν στο τέλος της τετραετίας κριθεί ανεπαρκής, φεύγει και πηγαίνει σπίτι της, για να έλθει η επόμενη. Αυτό πρέπει να είναι ο μπούσουλας και το κριτήριο.

Ο κόσμος έχει βαρεθεί πλέον να σας ακούει και δεν σας εμπιστεύεται, επειδή τον παραπλανείτε με τις καθημερινές αναφορές σας περί των εκλογών.

Αφήστε το, «μυρίζει» εκλογές ή μόλις βρεθεί παράθυρο που να ευνοεί, θα κάνουν εκλογές. Τα μέτρα που εξαγγέλλουν είναι παροχές για τις εκλογές.

Είναι ντροπή, γιατί ο δημοσιογράφος ασκεί λειτούργημα και έτσι πρέπει να αντιλαμβάνεται το επάγγελμα του. Είναι μέρος και μέλος αυτών που γράφει και λέει, γιατί τα εντάσσει στον δικό του αξιακό κόσμο.

Οι δημοσιογράφοι, πρέπει να συναισθάνονται πως τους αφορούν οι συνέπειες των πράξεων τους.    ΕΙΝΑΙ ΑΡΧΗ ΚΑΙ ΑΞΙΩΜΑ

Δημήτρης Καλλούδης

 

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

3 ΣΧΟΛΙΑ

  1. Συγχαρητήρια για τις παρατηρήσεις σας φίλε Δημήτρη. Στην Ελλάδα είσαι ότι δηλώσεις. Βγαίνουν δημοσιογράφοι από ηθοποιοί μοντέλα πλαστικές κούκλες στα βοθροκαναλα με καταπτυστες εκπομπές. Αποπροσανατολίζουν τον κόσμο από τα πραγματικά προβλήματα. Κολλάνε για μήνες σε ένα υπόδικο διασύρουν διαπομπεύουν καταργούν την Δικαιοσύνη και προκαταδικαζουν και φυλακίζουν. Προωθούν ότι θέλει η εξουσία και καταποντιζουν πολίτες και πολιτικούς. Αυτή η τροπή της δημοσιογραφίας το μακρύ χέρι της εξουσίας μένει στο απυρόβλητο. Μένει και με πολλά ακίνητα και ράβδους χρυσού ενώ ο κοσμακης που δυστυχώς τους ακούει υποφέρει.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ