Γιάννης Βάσσος: Κι όμως είναι τρίτος προορισμός…

0
2104

ΚΑΙ ΟΜΩΣ ΕΊΝΑΙ ΤΡΊΤΟΣ ΠΡΟΟΡΙΣΜΟΣ.

Ακούμε πάντα ότι η Κως είναι τρίτος τουριστικός προορισμός.  Έχουμε καταλάβει τι λέμε και τι ευθύνες έχουμε απέναντι σε αυτούς που μας κάνουν την τιμή και έρχονται διακοπές στο νησί μας; Μήπως λέμε λόγια που και αυτά χάνονται στην δύση της μέρας;                                                Την περασμένη Κυριακή που επέστρεψα από την Αθήνα με αεροπορική πτήση 16,20, φτάσαμε στο Ιπποκράτης  της Κω 16,50. Φεύγοντας με το λεωφορείο είχα ρωτήσει την ώρα της επιστροφής από το αεροδρόμιο στην πόλη.  Μου είχαν πει στις 17,20 είναι το τελευταίο.  Ήσυχος όπως και άλλοι 20 επιβάτες  καθίσαμε στην στάση των λεωφορείων. Στις 17,30 ήρθε το λεωφορείο αλλά μας είπε πως την Κυριακή το τελευταίο δρομολόγιο για Κω, είναι στις 13,30. Σε ερώτηση ενός επιβάτη με τι μπορούμε να πάμε στην πόλη, μας είπε ο οδηγός, με ταξί. -Θυμήθηκα τι αγώνα έκανε η Έπαρχος κυρία Κυπραίου για να κατοχυρώσει αυτό το δρομολόγιο, που τότε ήταν εφτά και τα λεωφορεία δούλευαν με ανταπόκριση με τις πτήσης-.                                                                                                                          Την ίδια μέρα το βράδυ, άκουσα ξανά πως οι τουρίστες επέλεξαν ξανά για τις διακοπές τους, την Κω, και είναι πολύ ευχαριστημένοι. Άραγε αυτοί δεν έρχονται Κυριακή που η συγκοινωνία αεροδρόμιο Κως , είναι το τελευταίο δρομολόγιο 13,30 το μεσημέρι.

Ήρθε ο πρωθυπουργός στο νησί. Η πρώτη λέξη που είπε ήταν ΘΑ. θυμήθηκα πως πριν χρόνια στην πόλη μου την Άρτα, κάθε παραμονή εκλογών, ένα κλιμάκιο από μηχανικούς της Νομαρχίας, με έναν μεγάλο γερανό σταματούσαν απέναντι από τον ποταμό Άραχθο και άρχιζαν  να μετράνε,  και να φτιάχνουνε σχέδια για την γέφυρα που θα ένωνε εννιά μεγάλα χωριά. Αυτό συνεχίζονταν όπως μου είπαν οι ντόπιοι , από την δεκαετία του 60, μέχρι και τις εκλογές του 1981. Ήταν το χωριό που έπαιζα μπάλα. Όταν το 1977 σε κάποια προεκλογική συγκέντρωση ρώτησα τον τοπικό βουλευτή από ποιο κονδύλι θα χρηματοδοτηθεί η γέφυρα, μου απάντησε, πως εμείς είμαστε κυβέρνηση, εμείς βγάζουμε τα κονδύλια για τα έργα. Για την ιστορία, ευτυχώς που βγήκε το ΠΑΣΟΚ, και το 1983 έγινε και η γέφυρα.                                                                              Είπε κάποτε ο Σακελάριος. Το ΘΑ είναι εφεύρεση των βουλευτών της δεξιάς στην Ελλάδα. Μέχρι και θάλασσες είχαν υποσχεθεί στα Τρίκαλα την δεκαετία του 60. Και να μην μηδενίσω τις υποσχέσεις για το νοσοκομείο που είπε ο πρωθυπουργός, ας γίνει πράξη η λειτουργία του σημερινού νοσοκομείου με μόνιμους γιατρούς όλων των ειδικοτήτων, και θα έχουμε καιρό να εκτιμήσουμε τα πολλά ΘΑ,  που θα αποτελέσει και η αρχή του προεκλογικού αγώνα η Ν.Δ.                                                                 Δεν θα θελα να την βάλω στην δεξιά του 60.                                                          Μόνο που θα πρέπει να ξέρουν, πως η Κως είναι τρίτος προορισμός.                                                                         Το τάξιμο δεν βλάπτει, και δεν έχει επιπτώσεις εκείνος που το πράττει.  Και ας κρατήσουμε και μείς εδώ ένα μικρό καλάθι , γιατί με τα πολλά ΘΑ, μην περιμένουμε να βρουν ανταπόκριση οι προσδοκίες και οι προσμονές του λαού μας.

ΒΑΣΣΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ.

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.