Β. Γεωργούλης: Δύο φιάλες αίμα από Κέρκυρα στην Κω… Είναι δυνατόν το νησί του Ιπποκράτη;

5
3096

Σήμερα με πήρε ένας καλός φίλος από την Κω και μου ζήτησε για μια καλή του φίλη δύο φιάλες αίμα. Το πρώτο μου ερώτημα ήταν γιατί δεν ζήτησε αίμα από τον τοπικό σύλλογο αιμοδοτών. Η απάντηση ήταν αποστομοτικη. ΔΕΝ ΥΠΆΡΧΕΙ ΣΎΛΛΟΓΟΣ ΑΙΜΟΔΟΤΏΝ ΚΏ.

Το δεύτερο μου ερώτημα ήταν τί γίνεται σε περίπτωση που κάποιος χρειάζεται αίμα. Η απάντηση ήταν το ίδιο σκληρή. ΜΟΝΟ ΑΠΟ ΣΥΓΓΕΝΕΊΣ ΚΑΙ ΑΝ ΒΡΕΘΕΊ ΚΑΜΊΑ ΦΙΆΛΗ.

Το δικα μου ερωτήματα είναι όμως πιο σκληρά και φυσικά δεν περιμένω απάντηση αλλά να ξυπνήσει ο Κωακος λαός και να δεί την φυσική του ανάγκη για ζωή στα σοβαρά. Είναι δυνατόν το νησί του Ιπποκράτη του πατέρα της ιατρικής να μην μπορεί να προσφέρει αίμα στους συντοπίτες του;

Είναι δυνατόν με τόσο τουρισμό, τόσα ατυχήματα και δυστυχώς, δυστυχήματα να μην υπάρχει ένας σύλλογος αιμοδοτών που να μπορεί σε συνεργασία με το νοσοκομείο του νησιού να μην μπορεί να διαχειριστεί την ζωή των κατοίκων του; Ο Ιπποκράτης σε αυτό το νησί υπάρχει μόνο για πανηγύρια και εκμετάλλευση; Που είναι οι αρχές του; Η ίαση των ασθενών του; Η εξεύρεση λύσεων σε βασικά θέματα υγείας;

Οι φιάλες αίμα για την παραπάνω κυρία βρέθηκαν άμεσα από εδώ που σας γράφω, την Κέρκυρα και η κυρία θα χειρουργηθεί κανονικά αλλά ΠΡΟΣ ΘΕΟΎ ΞΥΠΝΉΣΤΕ. ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΣΤΕ ΕΝΑΝ ΙΣΧΥΡΌ ΣΥΛΛΌΓΟΥ ΑΙΜΟΔΟΤΏΝ ΜΕ ΤΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΊΑ ΤΟΥ ΝΟΣΟΚΟΜΕΊΟΥ ΣΑΣ ΚΑΙ ΚΆΝΤΕ ΤΗΝ ΖΩΉ ΣΑΝ ΑΛΗΘΙΝΉ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΠΡΑΞΗ. ΚΆΝΤΕ ΥΠΕΡΥΦΑΝΟ ΤΠΝ ΙΠΠΟΚΡΆΤΗ ΣΤΗΝ ΠΡΆΞΗ ΚΑΙ ΖΉΣΤΕ.

Σας ευχαριστώ Βασίλης Γεωργούλης

5 ΣΧΟΛΙΑ

  1. Η αιμοδοσία της Κω είναι από τις πρώτες, αν όχι η πρώτη στην Ελλάδα! Καλύπτει αμέτρητα περιστατικά! Λέτε ό,τι να ναι… Έλεος!

    • Γιατί τόσα άρθρα και επιθέσεις καθως και προτροπές, ε δεν πρέπει να μάθουμε? Όσο για Σ.Εθ.Αιμ. στην Κω ο ΒΑΓΓΕΛΗΣ έχει κάνει πάρα πολλά.

  2. Λοιπόν, είμαι εθελόντρια αιμοδότης κ πριν καμιά βδομάδα, πήγα να δοσω αίμα κ μόνο που δε με διαολοστειλανε. μου φωνάζανε κιόλας να παίρνω τηλ άλλη φορά πριν πάω κ ότι έχουν αρκετό Β δε θέλανε άλλο.κ μου βάλανε κ χέρι γιατί δίνω κάθε 3 μήνες (κατά το δέον) κ να πηγαίνω κάθε 4. Μήπως κάνουμε λίγο τη πάπια εδώ στη Κω? Όλοι ξέρουμε τα χάλια του νησιού κ μια χαρά κουκουλωνονται όλα κ βολεύονται όλοι για να τα οικονομανε κάποιοι κάποιοι. Ντρέπομαι που είμαι στο νησί προσωπικά κ παρακαλάω να μη πάθω τίποτε γιατί κανείς δε βοηθά κανέναν κ ειδικά εμάς τους ξένους όπως μας λένε!

  3. Σοβαρά τώρα;
    Γιατρούς θέλουμε, προσωπικό, εξοπλισμό. Τι να τον κάνουμε τον σύλλογο ….μας λες και να ξυπνήσουμε ! Αιμοδότες υπάρχουν.

  4. Προς Μικα, πείτε ότι θέλετε για νοσοκομείο, για γιατρούς, αλλά για αιμοδοσία είσαι ΛΑΘΟΣ. Μην αφήνεις υπονοούμενα για χρήματα και συμπεριφορά, σε ένα τμήμα (ίσως το μοναδικό) σε όλο το νοσοκομείο που λειτουργεί ΆΨΟΓΑ. Η Διευθύντρια κ. ΔΙΟΝΥΣΟΠΟΥΛΟΥ, και τα κορίτσια της αιμοδοσίας έχουν δώσει και δίνουν καθημερινά αγώνα, και κρατούν ψηλά το τμήμα τους. Σοβαρεψου και αν ντρέπεσαι για την καταγωγή σου, σήκω και φύγε. Κάποιοι, που δουλεύουν στην αιμοδοσία, επέλεξαν να μείνουν στην Κω και την ανεβάζουν ψηλά. ΚΥΡΙΑ ΔΙΟΝΥΣΟΠΟΥΛΟΥ, ΚΥΡΙΕ ΑΧΙΛΛΈΑ, ΚΑΙ ΚΥΡΙΕΣ ΤΗΣ ΑΙΜΟΔΟΣΙΑΣ, ο κόσμος αναγνωρίζει το έργο σας και καθημερινά το εισπράττετε αυτό. ΣΥΝΕΧΙΣΤΕ, είμαστε μαζί σας. Ο ΘΕΟΣ ΝΑ ΣΑΣ ΕΧΕΙ ΚΑΛΑ ΕΣΑΣ ΚΑΙ ΤΙΣ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΕΣ ΣΑΣ. Ένας ασθενής…….

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ