Ο ομφάλιος λώρος κυβέρνησης-ΜΜΕ καταργεί τη Δημοκρατία και την Ελευθερία

0
588

Ο ΟΜΦΑΛΙΟΣ ΛΩΡΟΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΜΜΕ ΚΑΤΑΡΓΕΙ ΤΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ

 

Του Παναγιώτη Αποστόλου

Πολιτικού αναλυτή – αρθρογράφου

[email protected]

www.egerssi.gr

 

Η Πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Ρομπέρτα Μετσόλα, με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Ελευθερίας του Τύπου είπε την Τρίτη, πως, Ελευθερία και Δημοκρατία δεν μπορούν να υπάρχουν χωρίς την ελευθεροτυπία!

 

 

Μια πέρα για πέρα εύστοχη τοποθέτηση από ένα θεσμικό πρόσωπο της Ευρωπαϊκής Ενώσεως, στον οποίο ευρωπαϊκό συνασπισμό μετέχει και η Ελλάς από 1η Ιανουαρίου 1981 ως το 10ο μέλος της τότε ΕΟΚ, αφού στις 28 Μαΐου 1979 στο Ζάππειο Μέγαρο υπογράφηκε η συνθήκη προσχώρησης της Ελλάδας στην  Ευρωπαϊκή Οικονομική Κοινότητα!

Τι συνέβη ωστόσο σε αυτά τα χρόνια που η Ελλάς είναι μέλος αρχικά της ΕΟΚ και ακολούθως της ΕΕ; Υπάρχει ελευθερία του Τύπου στην Ελλάδα; Δηλαδή το κύριο συστατικό της Ελευθερίας και της Δημοκρατίας στις ελεύθερες δημοκρατικές ευρωπαϊκές χώρες;

Μάλλον ΟΧΙ! Αφού στην λίστα των “Δημοσιογράφων χωρίς σύνορα” (Reporters Sans Frontieres) για το 2022 το World Press Freedom Index αναφέρει πως ο δείκτης ελευθερίας του Τύπου στην Ελλάδα είναι στην 108η θέση, από τις 180 χώρες και περιοχές του πλανήτη!

Αλλά το φοβερό, το τραγικό, δεν είναι ότι η Ελλάς είναι με τον χειρότερο δείκτη στην Ευρώπη, αλλά το γεγονός ότι σε ένα χρόνο επί κυβερνήσεως τρίτου χρόνου Μητσοτάκη κατρακύλησε 38 θέσεις! Κι από την 70η θέση βρέθηκε στην 108η θέση!

 

Προπαγανδισμός και σκοταδισμός των ΜΜΕ…

 

 

Απίστευτο κι όμως αληθινό, για τους ξένους βεβαίως, γιατί για τους Έλληνες είναι μια πιστοποιημένη πραγματικότητα που βιώνουν καθημερινά στο πετσί τους!

Ναι φίλες και φίλοι, η Ελευθερία του Τύπου και των ΜΜΕ στην Πατρίδα μας είναι προβληματική!

Ήταν πάντα προβληματική, μα ιδιαίτερα στα χρόνια διακυβέρνησης της χώρας από τον Κυριάκο Μητσοτάκη, η Ελευθερία του Τύπου και των ΜΜΕ “δολοφονήθηκε”, με τις λίστες Πέτσα της τρομοκράτησης του λαού, με τις ανεξιχνίαστες δολοφονίες και δημοσιογράφων που τα ΜΜΕ ξεχνούν και προσπερνούν γρήγορα προβάλλοντας άλλα υποδεέστερα ζητήματα!

Όπου τα Συστημικά κανάλια Πανελλήνιας εμβέλειας παπαγαλίζουν ότι ακριβώς εξυπηρετεί την κυβέρνηση Μητσοτάκη!

Αυτά τα φιλοκυβερνητικά Μέσα ξέχασαν γρήγορα τον Covid-19 όταν η κυβέρνηση έπρεπε να αποπροσανατολίσει τον λαό, επειδή “έπρεπε” να πάρει πίσω την υποχρεωτικότητα του εμβολιασμού! Έτσι στα γρήγορα “θεραπεύτηκε” ο Covid-19!

Το ενδιαφέρον τους στράφηκε στην εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία, όπου έφταιγε η Ρωσία που εισέβαλε σε μια ελεύθερη χώρα! Όμως, όπως και με τον Covid-19, έτσι και εδώ απαγορεύτηκε να ακουστεί η αντίθετη άποψη! Δεν έπρεπε να ενημερωθεί ο λαός μας τους λόγους που η Ρωσία επιτέθηκε στην Ουκρανία! Όπως “ξέχασαν” τα Συστημικά Μέσα να αναφερθούν στο 1999, τότε που οι Αμερικανικές και Νατοϊκές στρατιωτικές δυνάμεις ισοπέδωσαν και διαμέλισαν μια άλλη ελεύθερη χώρα, την Γιουγκοσλαβία, χωρίζοντας τις βόμβες σε “κακές” (Ρωσία) και “καλές” (Δύση)!

Ακολούθως έπρεπε τα βλέμματα του ελληνικού λαού να μην βλέπουν τα οικονομικά σκάνδαλα των αγαπημένων κυβερνητικών παιδιών, δεν έπρεπε να θυμούνται τα χαράτσια της ΔΕΗ, τις αυξήσεις των ειδών πρώτης ανάγκης, του πετρελαίου θέρμανσης  κίνησης και της βενζίνης!

Έτσι επί πολλές εβδομάδες έχουν ως πρώτο θέμα τους στα δελτία ειδήσεων τα εγκλήματα της Πάτρας, του Λιγνάδη, των Γλυκών Νερών και πάει λέγοντας!

 

Η Μεταπολίτευση εξέθρεψε δαίμονες…

 

Αλλά αυτό έκαναν πάντα τα ΜΜΕ από την Μεταπολίτευση μέχρι σήμερα!

Ναι, από τα χρόνια της επονομαζόμενης Μεταπολίτευσης και ακόμη περισσότερο στα χρόνια των Μνημονίων, τα ΜΜΕ της Πατρίδος μας “πλέουν σε αχαρτογράφητα νερά”! Σ΄ αυτές τις δεκαετίες ανδρώθηκαν πολιτικά τζάκια, διαπλοκής και διαφθοράς! Τα οποία στηρίχτηκαν, προωθήθηκαν και μεγαλούργησαν από κάποιους κατ΄ όνομα και μόνο μεγάλο-δημοσιογράφους, οι οποίοι είχαν ως μόνο σκοπό την εξυπηρέτηση των συμφερόντων των εργοδοτών τους, από τη στιγμή που αυτοί δεν ήταν μόνο εκδότες εφημερίδων, ιδιοκτήτες τηλεοπτικών σταθμών και ραδιοφώνων, αλλά κατά καιρούς αναλάμβαναν και μεγάλα έργα του Ελληνικού Δημοσίου μέσω των επιχειρήσεών τους.

Επακόλουθη βεβαίως, ήταν και η προσωπική προβολή αυτών των δημοσιογράφων, που κάποια στιγμή εκμεταλλευόμενοι αυτήν την προβολή, μεταπηδούσαν στον πολιτικό στίβο για να ασχοληθούν με την “επίλυση” των προβλημάτων μας.

Έτσι, μεταξύ πολιτικής και δημοσιογραφίας, δημιουργήθηκε ένας ομφάλιος λώρος που σφιχταγκάλιασε το κορμί του Ελληνικού λαού, με αποτέλεσμα να το θρυμματίσει!

 

Κατασκευαστές της είδησης…

 

Γι΄ αυτούς τους επιχειρηματικούς Ομίλους λοιπόν και των δημοσιογράφων τους, το μόνο πρόβλημα της ελληνικής Κοινωνίας επί δυο χρόνια ήταν η υγειονομική επιδημία του ιού και ο εγκλεισμός των Ελλήνων στα σπίτια τους.

Αυτοί με το αζημίωτο αποφάσισαν εντελώς “ανεπηρέαστα”, “αντικειμενικά” και “δημοκρατικά”, πως το μόνο πρόβλημα ήταν ο κορονοϊός! Αποφάσισαν και ξεχείλωσαν το πουλόβερ της “ενημέρωσης”, μόνο με αυτό το θέμα, προσκαλώντας έτσι  “δημοκρατικά” επιστήμονες της μιας μόνο άποψης, αυτής για την οποία είχαν πληρωθεί! Οι επιστήμονες που είχαν διαφορετική άποψη ήταν παντελώς κομμένοι, εκτός βέβαια από κάποια ραδιόφωνα και τηλεοπτικούς σταθμούς περιφερειακής – τοπικής εμβέλειας, που δεν φίμωσαν την φωνή τους!

Αυτοί οι μεγάλο-καναλάρχες και οι μεγάλο-δημοσιογράφοι υπάλληλοί τους, ποτέ δεν αναδείκνυαν τα θεσμικά και δομικά προβλήματα της χώρας μας! Ποτέ δεν πρόλαβαν το κακό που φαινόταν ότι ερχόταν! Ποτέ δεν ενημέρωσαν το λαό για το ποιοι φταίνε για την ολοσχερή καταστροφή μας! Ποτέ δεν μίλησαν με ονοματεπώνυμα για τις εγκληματικές πολιτικές φιγούρες που κατέστρεψαν τη ζωή μας!

Γιατί, ως σκοπό δεν είχαν και δεν έχουν την ενημέρωση του λαού, αλλά διά μέσω της τεχνικής πολιτικής πόλωσης και της διασποράς της κατασκευασμένης είδησης, σκοπό έχουν να γεμίζουν τους “κρυφούς” αλλά και φανερούς προσωπικούς λογαριασμούς στις τράπεζες και τις offshore εταιρείες τους…

Αυτό το Σύστημα πολιτικής και δημοσιογραφίας, λειτούργησε και εν μέσω της επιδημίας του Covid-19! Έντεκα ολόκληρα εκατομμύρια ευρώ δόθηκαν – αρχικά – για σποτάκια και μακέτες στην τηλεόραση και τον Τύπο, τα οποία πήραν οι μεγαλοεκδότες για να μας διακηρύσσουν από το πρωί έως το βράδυ, πως πρέπει να μένουμε στο σπίτι! Ολόκληρο το 24ωρο και ειδικότερα τα δελτία ειδήσεων αυτών των Συστημικών καναλιών και ραδιοφώνων, ήταν αφιερωμένα στον κορονοϊό! Απόλυτη πλύση εγκεφάλου του ελληνικού λαού, προς αποφυγή σκέψης από όλα τα άλλα κορυφαία προβλήματα που τον απασχολούσαν και τον απασχολούν! Λίγα έως καθόλου λεπτά για τα εθνικά μας θέματα!

 

Οι “Νονοί” του Συστήματος…

 

Αυτοί “οι φρουροί του καθεστώτος της Μεταπολίτευσης και των Μνημονίων”, σιωπούν για την παράνομη μετανάστευση που “πνίγει” την Ελλάδα, αλλοιώνοντας την Εθνική της σύσταση και την αμιγώς Ορθόδοξη οντότητά της!

Όπως σιώπησαν και απέκρυψαν τους ενόχους που συμμετείχαν σε τόσα μεγάλα πολίτικο-οικονομικά σκάνδαλα! Του χρηματιστηρίου, των Ομολόγων, των εξοπλιστικών προγραμμάτων, των οικονομικών σκανδάλων της Siemens και της Novartis και τόσων άλλων!

Γιατί πίσω από αυτά τα σκάνδαλα είναι όλα εκείνα τα πολιτικά πρόσωπα που με τους ιδιοκτήτες αυτών των δημοσιογραφικών Ομίλων έχουν δημιουργήσει μια παράξενη σχέση. Τους διέπει μια ομερτά που δεν θα σπάσει ποτέ! Και αν κάποια στιγμή ρίχνουν στην πυρά ένα πολιτικό πρόσωπο, είναι κατόπιν ανώτατης εντολής! Όταν πρέπει να δοθεί “μπροστά” ένα εξιλαστήριο θύμα για να σωθούν οι μεγαλύτεροι “Νονοί” του Συστήματος!

Αφού “χέρι που σε ταΐζει δεν το κόβεις”, από τη στιγμή που αρκετοί από αυτούς τους “αντικειμενικούς” κονδυλοφόρους έχουν διορίσει τα σόγια τους στη Βουλή και το Δημόσιο και πολλοί από τους ίδιους είναι έμμισθοι υπάλληλοι των κομμάτων και των ιδρυμάτων τους, που τα πληρώνει ο ίδιος ο λαός! Ναι όλοι αυτοί, είναι το μακρύ χέρι της κρίσεως!

 

Το “χρυσό βατόμουρο” παίρνει η κυβέρνηση Μητσοτάκη και τα ΜΜΕ…

 

Αυτοί οι επιχειρηματικοί Όμιλοι “της ενημέρωσης”, αποτέλεσαν το εργαλείο αποσυμπίεσης των ακραίων κυβερνητικών αποφάσεων! Των αντιλαϊκών και αντικοινωνικών αποφάσεων!

Έτσι ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης “κατάφερε” μέσα σε δυόμιση χρόνια, όσα δεν κατάφεραν όλοι οι προηγούμενοι Πρωθυπουργοί της Μεταπολίτευσης, διεκδικώντας (ο Πρωθυπουργός) το Όσκαρ του χρυσού βατόμουρου της πολιτικής (Χρυσό βατόμουρο είναι το αντιβραβείο   των Όσκαρ και τα οποία “βραβεύουν” τις χειρότερες ταινίες της χρονιάς στις ΗΠΑ)!

Έτσι ο Κυριάκος Μητσοτάκης σε αυτό το χρονικό διάστημα (Ιούλιος 2019 – Μάιος 2022) “κατάφερε” να αποκλείσει τον πιστό ελληνικό λαό από την συμμετοχή του στην τέλεση των Θείων Μυστηρίων στους Ιερούς Ναούς, την συμμετοχή του στο Θείο Δράμα της Μεγάλης Εβδομάδας, ακόμη και στην Ανάσταση του Κυρίου Ιησού Χριστού!

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης καταρράκωσε την οικονομική δραστηριότητα, με τα συνεχή αλλοπρόσαλλά κυβερνητικά μέτρα, οδηγώντας την επιχειρηματικότητα στα τάρταρα και χιλιάδες εργαζόμενους σε αυτήν, στην ανεργία και την ανέχεια!

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης απαγόρεψε στον ελληνικό λαό την ψυχαγωγία και τη διασκέδαση, οδηγώντας τον σε συνεχή κατάθλιψη, μέσα και από τα ΜΜΕ της λίστας Πέτσα, που καθημερινώς σπέρνουν τον φόβο στον ελληνικό λαό, προπαγανδίζοντας το κυβερνητικό αφήγημα!

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης δίχασε την Ελληνική Κοινωνία, διαχωρίζοντάς την σε εμβολιασμένους και μη, υποχρεώνοντάς την στην λήψη ενός εμβολίου, που δεν είναι εμβόλιο, που σύμφωνα με την κυβέρνηση “είναι προαιρετικό, αλλά απαραίτητο για να προστατέψουμε τους εαυτούς μας και τους συνανθρώπους μας”!

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης κατήργησε τα δημοκρατικά και συνταγματικά δικαιώματα των Ελλήνων και στοχοποίησε τα πανανθρώπινα δικαιώματα των πολιτών αυτής της χώρας!

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης στο βωμό της πολυπολιτισμικότητας του ισλαμοποιεί την Ελλάδα, θεωρώντας πως με τους παράνομους μετανάστες θα λύσει το δημογραφικό της πρόβλημα!

Όλα τα παραπάνω διέλαθαν των ΜΜΕ γιατί ενοχλούσαν τον Πρωθυπουργό και την κυβέρνησή του!

Γιατί ο πακτωλός χρημάτων από τις λίστες Πέτσα ήταν πολύ μεγάλος!

 

Μαύρο στους “τρομοκράτες” της ζωής μας…

 

Αλλά αν δεν ξυπνήσεις ούτε τώρα ελληνικέ λαέ, θα είσαι υπεύθυνος της μαύρης σου μοίρας!

Αφού αυτοί όλοι, πολιτικά και δημοσιογραφικά καρτέλ θησαυρίζουν εις βάρος σου!

Καταλήγοντας τα πολιτικά κοινοβουλευτικά κόμματα – με την ένοχη σιωπή των ΜΜΕ – σε διαφορετικά συμπεράσματα στην Εξεταστική Επιτροπή που συστήθηκε για τη “λίστα Πέτσα”!

Καταλήγοντας σε διαφορετικά πορίσματα, με τους εκπροσώπους της ΝΔ να ισχυρίζονται πως δεν διαπίστωσαν κάτι μεμπτό στη διαδικασία χρηματοδότησης των ΜΜΕ!

Ας καταλάβουμε λοιπόν, πως είμαστε εμείς και αυτοί!

Γι΄ αυτό μαυρίστε στις επικείμενες εκλογές τους “Μαυρογιαλούρους” πολιτικούς των κομμάτων Εξουσίας και κλείστε τις τηλεοράσεις στα Συστημικά κανάλια, μην αγοράζεται τα έντυπά τους, μην ενημερώνεστε στο διαδίκτυο από τις ηλεκτρονικές σελίδες τους!

Υπάρχουν άλλα, πιο καθαρά Μέσα ενημέρωσης! Αναζητήστε τα!!

 

 

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.