Άφρων και επικίνδυνη ενέργεια από τον Πρωθυπουργό | Του Παναγιώτη Αποστόλου

0
1282

Του Παναγιώτη Αποστόλου

Πολιτικού αναλυτή – αρθρογράφου

[email protected]

www.egerssi.gr

 

 

Δεν πιστέψαμε τα όσα είδαν τα μάτια μας, δεν πιστέψαμε τα όσα άκουσαν τα αυτιά μας! Ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης κατέστησε την Ελλάδα μέρος του προβλήματος στην εμπόλεμη κατάσταση Ρωσίας – Ουκρανίας! Ρωσίας – Δύσης! Απίστευτο κι όμως παρανοϊκό! Ο Κυριάκος Μητσοτάκης ανακοίνωσε με την απουσία του Υπουργού Εξωτερικών Νίκου Δένδια, την αποστολή στρατιωτικού υλικού στην Ουκρανία για να ενισχύσει την άμυνά της με C 130. Μια εξωφρενική ενέργεια!

Ναι, να στείλει η Ελλάδα ιατρικό υλικό προς ανακούφιση τραυματιών! Ναι, να στείλει είδη πρώτης ανάγκης για τον Ουκρανικό λαό! Όχι όμως στρατιωτικό υλικό!

Ωστόσο, το πιο εξωφρενικό της ενέργειας του Έλληνα Πρωθυπουργού, είναι, η αποκάλυψη που έκανε στο Twitter η ανταποκρίτρια στην Αθήνα της μεγάλης γερμανικής εφημερίδας Bild κ. Λιάνα Σπυροπούλου:

«Θυμάστε εκείνη την κατάσχεση 20 χιλιάδων Καλάσνικοφ μέσα σε πλοίο που κατευθυνόταν προς τη Λιβύη;

Σύμφωνα με τις πληροφορίες που καταφέραμε να πάρουμε από τους υψηλόβαθμους Έλληνες αξιωματούχους, αυτά είναι τα όπλα που στέλνουμε στην Ουκρανία!

Η ειρωνεία: Η UKRINMASH Co ήταν ο ιδιοκτήτης του πλοίου»!

Μια πληροφορία κόλαφος για την κυβέρνηση, που εάν έχει την παραμικρή δόση αλήθειας, τότε θα έπρεπε να πέσει η κυβέρνηση!

Αφού η συγκεκριμένη εταιρία και η οποία φέρεται να είναι η κρατική εταιρεία της Ουκρανίας, έχει κατηγορηθεί κατά το παρελθόν, πως σε συνεργασία με την Σαουδική Αραβία προμήθευε όπλα στους τζιχαντιστές, τους ισλαμιστές τρομοκράτες, φίλους του Τούρκου Προέδρου Ρ. Τ. Ερντογάν!

Αλήθεια ποιο είναι το συμφέρον, ποιο είναι το όφελος της Ελλάδος από αυτήν την πρωθυπουργική ενέργεια;;

Αυτή είναι η “φίλη” χώρα Ουκρανία…

Κατά τον Β΄ Παγκόσμιο Πόλεμο στα 1941 μεταξύ της Ναζιστικής Γερμανίας και της Σοβιετικής Ένωσης, πολλοί εθνικιστές στην Ουκρανία πίστευαν ότι θα είχαν την ευκαιρία να δημιουργήσουν μια ανεξάρτητη χώρα (για άλλη μια φορά) και έτσι δημιούργησαν μια ολόκληρη μεραρχία των SS από Ουκρανούς εθελοντές!

Από τότε το ακροδεξιό ρεύμα στην Ουκρανία κυριαρχούσε στην καθεστηκυία τάξη αυτής της χώρας! Ένας υπέρμετρος εθνικισμός, πού ήταν ένας νεοναζισμός και ο οποίος εκδηλωνόταν μέχρι τις ημέρες μας στις ρωσόφωνες περιοχές της Ουκρανίας!

Ειδικότερα, στις ημέρες μας (2018) η ριζοσπαστική εθνικιστική ομάδα С14, της οποίας τα μέλη εξέφραζαν ανοιχτά νεοναζιστικές απόψεις, συμμετείχαν σε βίαιες επιθέσεις σε καταυλισμούς Ρομά!

Ωστόσο αυτό το νεοναζιστικό κράτος είναι η πηγή συντήρησης και εξάπλωσης της Ουνίας! Οι Ουνίτες στην Ουκρανία αποτελούν την μεγαλύτερη Ουνιτική κοινότητα, από όλες της Ουνιτικές κοινότητες στην παγκόσμια σφαίρα! Μια επικίνδυνη αίρεση, που η επικινδυνότητά της για τους Ορθόδοξους Χριστιανούς είναι πολύ μεγάλη, αφού είναι πολύ εύκολο να παρασύρει ανυποψίαστους Ορθόδοξους στην Ουνία!

Όπως μάλιστα γράφει ο Θεολόγος Β. Χαραλάμπους:

«…για παράδειγμα η λεγόμενη “Αποστολική Εξαρχία” δραστηριοποιείται στη Γερμανία και αφορά τους Ουκρανούς, που έγιναν και γίνονται Ουνίτες. Η λεγόμενη “Αποστολική Εξαρχία” δραστηριοποιείται στη Σκανδιναβία, που αφορά τους Ουκρανούς Ουνίτες κλπ.

Πολλούς Ουκρανούς Ορθοδόξους Χριστιανούς παρέσυραν και παρασύρουν εκτός Εκκλησίας οι Oυνιτικές κοινότητές, είτε με βία είτε με δόλο. Δεν είναι λίγοι οι Ορθόδοξοι Χριστιανοί οι οποίοι ξεγελιούνται από την εξωτερική εμφάνιση των Oυνιτών “επισκόπων” και “ιερέων”!

Η ομοιότητα των εξωτερικών γνωρισμάτων των Ουνιτών “ιερέων” με τους Ορθοδόξους ιερωμένους, τους καθιστά επικίνδυνους για τον απλό ανυποψίαστο Ορθόδοξο Χριστιανό. Πρέπει να ενημερωθεί ο Ορθόδοξος λαός, ότι η Ουνία είναι προβατόσχημη προέκταση της αίρεσης του Παπισμού! Η απαγγελία του Συμβόλου της Πίστεως συνήθως γίνεται χωρίς την προσθήκη του Filioque. Δεν χρησιμοποιούν όστια…»!

Αντιλαμβάνεστε λοιπόν τα πέραν των άλλων βαθύτερα κίνητρα της Γερμανίας και των Σκανδιναβικών χωρών στην υπεράσπιση του καθεστώτος Ζελένσκι στην Ουκρανία;

Αλλά η Ουκρανία είναι κατ΄ εξοχήν αδελφή χώρα με την Τουρκία και το Αζερμπαϊτζάν! Η οποία εξοπλίστηκε (και) πρόσφατα από την Τουρκία, με τα πολυδιαφημισμένα μη επανδρωμένα αεροσκάφη Μπαϊρακτάρ ΤΒ2!

Ίδιου τύπου UAV πετούν πάνω από τα νησιά του Αιγαίου μας και η Ελληνική κυβέρνηση τα αφήνει να υπερίπτανται ανενόχλητα!!

 

Ντροπή σας κ. Σακελλαροπούλου…

 

Σε μια αδιανόητη και επικίνδυνη τοποθέτηση προχώρησε η Πρόεδρος της Ελληνικής Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου, λέγοντας κατά την συνάντηση της με τον Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη, τα ακόλουθα:

«H εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία είναι η πρώτη τόσο σημαντική επίθεση εναντίον ενός ανεξάρτητου και κυρίαρχου κράτους μετά τον Β΄ Παγκόσμιο Πόλεμο στην Ευρώπη»!

Προφανώς και είναι ανιστόρητη η ΠτΔ και ήδη έχει προκαλέσει θύελλα αντιδράσεων στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης! Και πώς θα μπορούσε να γίνει αλλιώς, από τη στιγμή πού η κ. Σακελλαροπούλου διέγραψε την τουρκική εισβολή του Αττίλα και την σφαγή του Κυπριακού Ελληνισμού; Διαγράφοντας τους Νατοϊκούς βομβαρδισμούς, με χιλιάδες νεκρούς, που ισοπέδωσαν και διαμέλισαν την Γιουγκοσλαβία;

Θα περιμέναμε μεγαλύτερη σοβαρότητα από την κ. Σακελλαροπούλου!!

 

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ