«Εζαλίσθην η πριγκίπισσα Αλέξια, μεγαλειότατε»; Η ιστορία επαναλαμβάνεται με… άλλους πρωταγωνιστές

0
590

Την ώρα που η χώρα και ο απλός κόσμος και τα νοικοκυριά έχουν «γονατίσει» από την ακρίβεια, τους λογαριασμούς και τις τιμές των καυσίμων, την ώρα που η χώρα συγκλονίζεται με την περίπτωση της γιαγιάς που αναγκάστηκε να κλέψει για να φάει, την ίδια ώρα οι άθλιοι των καναλιών, αντί να δείξουν κάποιο ρεπορτάζ από τις αντιδράσεις των πολιτών και τις διαμαρτυρίες τους, μας λένε από το πρωί μέχρι το βράδυ για την… πείνα που βιώνει ο τουρκικός λαός!

Ευτυχώς που όλοι μας είμαστε υποψιασμένοι για το ρόλο που παίζει ο καθένας και δεν τους παίρνουμε πλέον στα σοβαρά! Διότι σώνει και καλά, ήθελαν να μας πείσουν ότι έφταιγαν τα LIDL με την περίπτωση της γιαγιάς που είχε να φάει δύο μήνες κρέας και αναγκάστηκε να κλέψει στα γεράματά της κι όχι εκείνες οι πολιτικές και οι πολιτικοί που την έφεραν σε αυτή την τραγική εξαθλίωση μαζί με χιλιάδες άλλους Έλληνες.

Κι επειδή η ιστορία επαναλαμβάνεται, καλό είναι να θυμηθούμε ότι παρόμοιοι τύποι σαν αυτούς, αλώνιζαν και έγλειφαν τις εξουσίες διαχρονικά και πάντα. Το αποτέλεσμα; Να περνούν αυτοί και οι αφεντάδες τους που τους χαρτζιλίκωναν καλά κι ο λαός χειρότερα.

Μια από τις περιπτώσεις που έμεινε στην ιστορία και θα έπρεπε να… διδάσκεται στις σχολές δημοσιογραφίας είναι και η εξής:
«Το καλοκαίρι του 1965 λίγο μετά την παρέμβαση του βασιλέως Κωνσταντίνου, την αποστασία που ακολούθησε και την παραίτηση της κυβέρνησης Γεωργίου Παπανδρέου, ξεσπούν άγριες ταραχές και διαδηλώσεις στην Αθήνα. Ένας νεκρός, (Σωτήρης Πέτρουλας) δεκάδες τραυματίες και εκατοντάδες συλλήψεις δυναμιτίζουν το κλίμα και σε ολόκληρη τη χώρα επικρατεί αναβρασμός και τεταμένη ατμόσφαιρα.

Ο 25χρονος Κωνσταντίνος, αφού υπογράφει το διάταγμα δίνει εντολή σχηματισμού κυβέρνησης στον παλαίμαχο σοσιαλιστή στέλεχος της Ένωσης Κέντρου Ηλία Τσιριμώκο. Επικρατεί μεγάλη αναταραχή στη χώρα.

Ο Κωνσταντίνος που βρίσκεται στα βασιλικά ανάκτορα της Κέρκυρας, αναχωρεί με προορισμό την Αθήνα μαζί με την οικογένειά του και με τη μόλις λίγων ημερών κόρη του Αλέξια. Οι πάντες κρέμονται από τα χείλη του Βασιλιά για μια δήλωση. Οι δημοσιογράφοι τον περιμένουν στο λιμάνι. Και όταν κατέβηκε, ένας από αυτούς, έτρεξε, τον πλησίασε και του έκανε μια και μοναδική ερώτηση: «Εζαλίσθην η πριγκίπισσα Αλέξια, Μεγαλειότατε;».

πηγή: https://www.rodiaki.gr

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ