Καταγγελία κ. Π. Γιακαλλή: Έκοψαν πάνω από 15 κυπαρίσσια και πεύκα σε δασική προστατευόμενη περιοχή στο Μαστιχάρι (ΦΩΤΟ)

6
4611

Κάνοντας περίπατο στην περιοχή μου στο Mαστιχάρι σήμερα το πρωί ανακάλυψα πάνω από 15 δέντρα κυπαρίσσια και πεύκα 15ετιας+ να έχουν κοπεί με βίαιο τρόπο και παρατημένα στην περιοχή. 

Δασική ζώνη, υποτίθεται προστατευόμενη περιοχή.
Όπως βλέπετε στις φωτογραφίες,  δεν ήταν δέντρα για ξυλεία.
Δεν χρησιμοποιήθηκε πριόνι ηλεκτρικό η βενζινοκινητο αλλά ξεκάθαρα πριόνι χειρός αλλιώς θα είχα ακούσει τον θόρυβο και θα το είχα σταματήσει.
Μιλάμε για πράξη από κακία.
Δεν γνωρίζω από ποιους έγινε, αλλά για όσους δεν γνωρίζουν η οικογένεια μου ευθύνεται για την περαιτέρω δασωση όλης της περιοχής εδώ λόγω της φυσικής εξάπλωσης από τα δέντρα ( 2000) του οικοπέδου( 42 ετων) μας προς όλες τις κατευθύνσεις της δημόσιας γης.
Έτσι,εκτός από τους πανέμορφους ασκέθρους της περιοχής,  έχουν αναπτυχθεί τα τελευταία 15 χρόνια περίπου και πολλά πεύκα και κυπαρίσσια στην περιοχή εντελώς φυσικά.
Είναι από τις λίγες περιοχές-όαση, με άγρια ομορφιά και όταν βλέπω κάτι τέτοιες εικόνες θλιβομαι αφάνταστα.
Ας στρέψουν τον θυμό τους σε αυτούς που το αξίζουν ( ίσως στους ηγετες αυτής της διεφθαρμένης χωρας;) και να αφήσουν τα δέντρα ήσυχα.
Με τι θράσος πάτε και κόβεται ψυχές σε δημόσιο έδαφος και μάλιστα σε δασική ζωνη;
Άρρωστοι άνθρωποι
Προμηθέας ΓΙΑΚΑΛΛΗΣ

6 ΣΧΟΛΙΑ

  1. Μήπως τα κόψανε για Χριστουγεννιάτικα δένδρα; Μήπως τα έριξε ο δυνατός αέρας και τα αποτελείωσαν ;;

    • Ναι, πήρε ένας τοπικός, εστιασμένος ανεμοστρόβιλος, ακριβώς εκεί που ήταν φυτεμένα τα πεύκα και είναι οικόπεδο του δημοσίου!!! Πόση φαντασία καταναλώνουμε για να δικαιολογήσουμε την κατάντια γύρω μας;; Ίσως να είναι το πιο ανώδυνο για να μην σκεφτούμε την προσωπική μας ευθύνη ή χειρότερα να καλύψουμε κάποιους. Μπράβο Προμηθέα για το θάρρος σου.

  2. Δεν απαντώ σε ανώνυμα σχόλια.
    Δηλώστε ποιοι είστε και αρχίζουμε συζήτηση.
    Βαρέθηκα πια την δειλία σε αυτό το νησί.

    • ο Στάθης Καπερνάρος απο τη Γη της Ελιάς!!! Ποια δειλία ρε φίλε??? Οράματα βλέπεις??? Μια απλή ερώτηση έκανε ο ανθρωπος , σιγα μη σου δέιξει και πιστοποιητικό εμβολιασμού!!!!

      • Οι ερωτήσεις όπως και οι ( αστοχες) εξυπνάδες, επώνυμα, όπως κάνω και εγώ.
        Οι αναρτήσεις μου δεν προορίζονται για άτομα επιπέδου σου, αλλά για αυτούς που νοιάζονται και θέλουν να αλλάξουν τις καταστάσεις προς το καλύτερο.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ