Δημήτρης Καλλούδης: Απέραντος ο τηλεοπτικός πόνος

10
1614
ΑΠΕΡΑΝΤΟΣ Ο ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΟΣ ΠΟΝΟΣ________________
Αρχίζει το δελτίο ειδήσεων στις 18.50 και ως τις 19.20 ξεδιπλώθηκε ένας απέραντος και αβάστακτος πόνος. Μπράτσα γυμνά και σύριγγες να μπαινοβγαίνουν. Τόσοι θάνατοι, τόσα άτομα διασωληνομένα, τόσα στις ΜΕΘ.
Ο άνδρας σκότωσε την γυναίκα του. Η γυναίκα τραυμάτισε θανάσιμα τον άνδρα της. Σφοδρή σύγκρουση αυτοκινήτου που επέφερε τον θάνατο ενός φοιτητή. Πουλμανάκι ανετράπη με θύματα λαθρομετανάστες επτά τον αριθμό. Ξέσπασε πυρκαγιά σε ψησταριά και επιχειρούν δυο πυροσβεστικά οχήματα και επτά πυροσβέστες. Ανταποκρίσεις από λαχανιασμένους ρεπόρτερς αγκομαχώντας να μεταδίδουν κομμάτια και θρύψαλα και το θάνατο δυο νέων ανθρώπων, στην Κρήτη. Και εσύ αποχαυνωμένος μπροστά στην τηλεόραση σου, πίνεις λίγο, λίγο τον θάνατο.
Μήπως έχετε δώσει αξία σε λάθος πράγματα εσείς εκεί στην ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ? στο βωμό του πόνου και στην τηλεθέαση? Γνωρίζετε βέβαια εσείς εκεί οι διευθυντάδες ότι, ο πόνος είναι συναίσθημα και μάλιστα μεγάλο, μήπως λοιπόν εκμεταλλεύεστε τον πόνο για ίδιον όφελος?
Σκεφτήκατε ποτέ ότι λεηλατείτε ανθρώπινες ψυχές, με τον πόνο που σκορπάτε?
Μια αράδα για τον ΠΟΛΙΤΙΣΜΟ δεν υπάρχει στα κιτάπια σας? Μια αράδα για το θέατρο ίσως? Ή για τον κινηματογράφο?
Δυο κουβέντες για το ΦΩΣ, που εκπέμπει κάποιο βιβλίο? Ή αυτό δεν έχει πόνο, που, ο πόνος πουλάει, και ανεβάζει στα ύψη την τηλεθέαση?

10 ΣΧΟΛΙΑ

  1. Νασαι καλά εκλεκτέ φίλε Δημήτρη. Έχουμε αγανακτήσει ακόμη και η ΕΡΤ Χαλασε. Μα είναι δημοσιογραφία να περιμένεις τον κάθε παραβάτη και νά τον ρωτάς πώς αισθάνεται που πάει στη φυλακή η τον κάθε πονεμένο να ζουμαρεις στην αγωνία του; άσε τα παρδαλά ελληνοεγγλεζικα. πράγματι οι ειδήσεις μόνο εγκλήματα αίμα θάνατο αρρώστια και αδιακρισια με αρκετή δική και καταδίκη ασχολούνται . Γι’αυτό γυρίζουμε σε άλλα κανάλια συνδρομητικά με τόσες επιμορφωτικές εκπομπές η πάμε στο ίντερνετ για επιλογή ειδήσεων.

    • Ξανθίππη, με τις παρατηρήσεις και τις επισημάνσεις σου, είναι η επίρρωση του ρεπορτάζ μου και σε ευχαριστώ που συμφωνείς.

  2. …και αφού τελειώσουν τα δελτία ειδήσεων, ακούς από την παρουσιάστρια ή τον παρουσιαστή να λέει… να έχετε ένα όμορφο βράδυ!! Ποιο καλό βράδυ; …ο Εφιάλτης στο Δρόμο με τις Λεύκες…

  3. Σήμερα ήρθατε στη γη;Πάντα το αίμα και ο πόνος τραβάει όταν είναι σε άλλους.Απο τότε που δημιουργήθηκαν οι κοινωνίες.

    • …και άφες ημίν απο τού πονηρού.
      Σε άλλους στείλε τον…μακρυά απο μάς κι ας είναι όπου νάναι.
      Αλλά να υπάρχει να κάνει τη δουλειά τού εκφοβισμού των προβάτων,
      όταν απομακρυνθούν απο το μαντρί, τον περίβολο τής εκκλησίας.
      ΨΕΜΜΑΤΑ;

  4. Μήπως νιώθουμε καλύτερα όταν τα παρακολουθουμε…μήπως μέσα μας ενδομυχα αισθανόμαστε καλύτερα στον πόνο που μοιραζουν τα δελτία «ειδήσεων» απλά γιατί δεν είναι δικός μας πόνος? Λέω Μ η π ω ς???

    • Σωστές οι παρατηρήσεις του κυρίου Καλλούδη, της κυρίας Αγρέλλη αλλά και των υπολοίπων. Πρώτον ο πόνος πουλάει και δεύτερον ο φόβος φιλάει τα έρημα. Θα φοβάστε μην πάθετε αυτά που βλέπετε και θα μένετε μέσα στο μαντρί. Δεν θα ψηφίσετε ποτέ κάτι άλλο ούτε θα πιστεύετε τις αντίθετες φωνές που ίσως ακούτε αλλού.

  5. Συμφωνώ με τούς φίλους και την φίλη
    ΟΜΩΣ πρέπει να βρούμε την δύναμη ή να κλείσουμε την τηλεόραση ή νά αλλάξουμε κανάλι ,οι δημοσιογράφοι κάνουν την δουλειά τούς
    ΟΜΩΣ δυστυχώς παίρνουμε αγκαλιά το κουτί πού λέγεται τηλεόραση ή TV
    στα αγγλικά

    • Ενώ αν μπεις στο Ίντερνετ είναι αλλιώς;Ο καθένας ότι θέλει βλέπει ακούει και διαβάζει.Το κακό είναι ότι όλοι έχουν αυτό το Δικαιομα ,ακόμα και να κρινουν με το μυαλό τους και όχι όπως θελουμε εμείς.Αυτό χαλάει τους πολιτικους .Την μια ο λαός είναι σοφός όταν τους διαλέγει την άλλη είναι αμόρφωτοι και παρασύρονται όταν ακολουθούν τους άλλους.Περισσότερο δε ενοχλεί τους φασιστες όταν ο καποιος έχει γνώμη διαφορετική από αυτούς.

  6. Το συναίσθημα του φόβου ως μεσο χαλιναγώγησης του ανθρώπου το κουβαλάμε ολοι μέσα μας ηδη απο τα πρώτα χρονια της ζωης μας.Φοβος για να φάμε, να κοιμηθούμε, να είμαστε φρόνιμοι κλπ,κλπ.Αυτο το φόβο λοιπόν εκμεταλλεύονται τα καναλια (και οχι μονο)προκειμένου να περάσουν στους ακροατές τα δικα τους μυνηματα.Η λυση ειναι μια. Κλειστε την Τηλεόραση!

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ