«Κακοποίηση Ζώων στην Κω» – Επιστολή καταγγελία Πανελλαδικών φορέων

42
3947

ΠΡΟΣ :

 1. Δήμαρχο Κω Κον Νικηταρά Θεοδόσιο
 2. Αντιδήμαρχο Κον Αβρίθη Παναγιώτη
 3. Αντιδήμαρχο Κα Κασιώτη Γεωργία

4.Γενική Διεύθυνση Κτηνιατρικής Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης &Τροφίμων

5.Γενική Διεύθυνση  Περιφερειακής  Αγροτικής Οικονομίας & Κτηνιατρικής

 1. Περιφερειακή Ενότητα Κως- Τμήμα Κτηνιατρικής Κον Πρέκα
 2. Εισαγγελία Πρωτοδικών Κω
 3. Αρχηγό ΕΛ.ΑΣ. Στρατηγό Μ.Καραμαλάκη
 4. Αστυνομική Διεύθυνση Δωδ/σου
 5. ΑΤ.Κω

                                        Θέμα: <<Κακοποίηση Ζώων στην Κω >>

Αξιότιμοι Κύριοι και Κυρίες,

Mε την παρούσα επιστολή μας, επιθυμούμε να επιστήσουμε την προσοχή σας, για τις ακατάλληλες συνθήκες διαβίωσης των ζώων στο νησί της Κω, οι οποίες συνεχίζονται εδώ και πολλά χρόνια. Αφορούν κυρίως τα ζώα εκτροφής (παραγωγικά ζώα), αλλά και τα ζώα συντροφιάς,(σκύλους και γάτες).

Το νησί της Κω, κατέχει ένα μεγάλο αριθμό αγελάδων περίπου 4.500!, σε σύγκριση με τα υπόλοιπα Νησιά, αριθμός αρκετά υψηλός για τα δεδομένα της Κω.Το μεγαλύτερο ποσοστό αυτών των ζώων, εξακολουθεί έως και σήμερα να παραμένει σχεδόν πάντα δεμένο σε εξωτερικούς χώρους με σχοινιά στα πόδια τους ή τα κέρατά τους, κατά το μεγαλύτερο μέρος του έτους.

Τις περισσότερες δε φορές, υπομένει τη βάσανο των ακραίων καιρικών συνθηκών, μη μπορώντας να έχουν πρόσβαση σε ίσκιο ή κάποια υποτυπώδη προστασία από το κρύο και την βροχή!Αυτό σημαίνει ότι δεν γίνονται καν σεβαστοί, αλλά καταπατούνται οι βασικοί κανόνες για την προστασία των ζώων από ακραίες καιρικές συνθήκες, καθώς και άλλους κινδύνους που απειλούν την υγεία τους (Άρθρο 12 του Προεδρικού Διατάγματος 374/2001).

Υπενθυμίζεται ότι οι θερμοκρασίες το καλοκαίρι, κάτω από τον καυτό ήλιο, είναι υπερβολικά υψηλές και ξεπερνούν σε πολλές περιπτώσεις τους 40°C, ακόμα και τους 50°C! Επιπλέον, πολλά από αυτά τα δεμένα ζώα δεν έχουν συνεχή πρόσβαση σε ίσκιο, νερό ή τροφή, που πρέπει να θεωρηθεί ως σοβαρός κίνδυνος για την καλή διαβίωση και την κατάσταση της υγεία τους. Ζώα σκελετωμένα και το καλοκαίρι αφυδατωμένα παρατηρούνται από εμάς, ή καταγγέλονται σε εμάς μέσω των τουριστών, καθώς γίνονται αντιληπτά σε όλο το εύρος της νήσου της Κω!!!!

Αυτή η κατάσταση δε συνεχίζεται εδώ και πολλά χρόνια , , παρά τις επιδοτήσεις τις οποίες λαμβάνονται από τους ιδιοκτήτες τους  μέσω του κράτους,βλέπετε άρθρο του 2016!!

Συστηματική κακοποίηση και των αγελάδων παντού στην Κω

Οι δε εσωτερικοί στάβλοι που στεγάζουν ζώα εκτροφής ιδίως κατά τους  χειμερινούς μήνες, στις περισσότερες περιπτώσεις δεν καθαρίζονται, ούτε αερίζονται επιμελώς.Αυτό έχει ως αποτέλεσμα την κακή ποιότητα του αέρα και την επικίνδυνη θερμοκρασία του εσωτερικού περιβάλλοντος, η οποία μπορεί να αποβεί επιβλαβής για την υγεία των ζώων.Επίσης σε πολλές περιπτώσεις, δεν είναι καν επαρκείς για τον αριθμό των ζώων που πρέπει να στεγαστούν εκεί!

Όσον αφορά τα ζώα συντροφιάς, αυτά υποβάλλονται επίσης σε παρόμοιες, απαράδεκτες συνθήκες διαβίωσης. Τα σκυλιά, για παράδειγμα τα κυνηγόσκυλα και όχι μόνο, είναι συχνά δεμένα σε αυλές και χωράφια, πολλές φορές χωρίς κατάλυμα ή προστασία από τις ακραίες καιρικές συνθήκες. Κρατούνται δεμένα ή έγκλειστα σε μικρά κλουβιά ή άλλες ακατάλληλες κατασκευές, για το μεγαλύτερο μέρος της ζωής τους!.

Συνεπώς, ούτε εδώ δεν γίνονται σεβαστοί οι βασικοί κανόνες καλής διαβίωσης, όπως καθαρά, άνετα και κατάλληλα καταλύματα και η δυνατότητα κατάλληλης άσκησης για την σωματική και ψυχική υγεία τους, καθώς και την καλή διαβίωσή τους (Άρθρο 9 του Νόμου 4830/2021, ο οποίος αντικατέστησε τον Νόμο 4039/12).

Με μεγάλη μας λύπη λοιπόν, δυστυχώς διαπιστώνουμε με βάση το πλήθος των καταγγελιών, πως η καλή διαβίωση των ζώων, αποτελεί ζήτημα δευτερευούσης σημασίας για τον δήμο σας, καθώς δεν λαμβάνονται τα απαραίτητα μέτρα αποτροπής των απαράδεκτων συμπεριφορών σχετικά με την ευζωία των ζώων στη Νήσο Κω.

Οι τουρίστες, που συνεισφέρουν σημαντικά στην οικονομία της Κω, ανησυχούν πολύ βλέποντας τέτοιες πρακτικές μεταχείρισης ζώων. Σχεδόν 8000 άτομα έχουν ήδη υπογράψει αίτημα για να σταματήσουν τα βασανιστήρια των αγελάδων στην Κω, και υπάρχει σελίδα στο Facebook που είναι αφιερωμένη σε αυτό το ζήτημα(see Petition: StopthesufferingoftheCowsofKos (thepetitionsite.com) και CowsofKos – Startseite | Facebook).
Ενώ άπειρες είναι οι καταγγελίες από το εξωτερικό αλλά και απλών πολιτών από την Κω και από όλη την Ελλάδα, για την κατάσταση που επικρατεί στο νησί.!

Θέλουμε λοιπόν να σας υπενθυμίσουμε ότι οι νόμοι για την προστασία των ζώων αποσκοπούν στο να διασφαλίζεται, ότι εκπληρώνονται τουλάχιστον οι βασικές ανάγκες καλής διαβίωσης και υγείας, και ότι τα ζώα δεν εκτίθενται σε κακοποίηση ή κακομεταχείριση. Πρακτικές όπως αυτές που περιγράφονται παραπάνω παραβιάζουν άμεσα τέτοιους κανόνες και συνεπώς είναι αξιόποινες, βάσει του Προεδρικού Διατάγματος 374/2001 και του Νόμου 4830/2021.

Παρακαλούμε λοιπόν, τον Δήμο της Κω, καθώς και όλες τις συναρμόδιες υπηρεσίες,να εκδώσουν άμεσα, σύσταση/προειδοποίηση ή οποιαδήποτε άλλη νόμιμη ενέργεια κρίνεται σκόπιμη, ώστε να υπάρχει συμμόρφωση, προς τους κτηνοτρόφους, ιδιοκτήτες-κατόχους ζώων της Κω, υπενθυμίζοντας τους, τις ευθύνες-υποχρεώσεις τους σχετικά με τα ζώα και την ευζωία αυτών, αλλά και σχετικά με τις ισχύουσες κυρώσεις βάσει τις σχετικής νομοθεσίας σε περιπτώσεις κακομεταχείρισης των ζώων.

Παρακαλούμε επίσης και την Εισαγγελική αλλά και Αστυνομική Αρχή στην εφαρμογή της κείμενης νομοθεσία όπως αυτή ορίζεται με τον νόμο 4830/21 , άρθρα 2 , 24,34 και 35, με απώτερο σκοπό μας και στόχο την αλλαγή συμπεριφοράς των υποτρόπων αναφορικά με τις συνθήκες διαβίωσης των ζώων στην Κω. Να υπενθυμίσουμε την Εντολή του Αρχηγού της ΕΛ.ΑΣ και τη σχετική Διαταγή, την οποία σας επισυνάπτουμε , γεγονός που εκ των πραγμάτων αποδεικνύει, πως η ίδια ουδέποτε έχει ληφθεί υπόψη από τις τοπικές αστυνομικές αρχές.

Ειδάλλως, θα βρεθούμε στη δυσάρεστη θέση να κινηθούμε δικαστικά κατά παντός υπευθύνου. Οι κυρώσεις για τους παραβάτες είναι αρκετά επιβαρυντικές, καθώς αποτελούνται από ποινές ή πρόστιμα που ανέρχονται μέχρι και στα 30.000 € ανά ζώο.

Μετά τιμής,

A PROMISE to ANIMALS

ΚΟΜΜΑ ΓΙΑ ΤΑ ΖΩΑ

Πανελλαδική  Φιλοζωική  Περιβαλλοντική Ομοσπονδία

Gasah

Ethos&Empathy

Ζωοφιλική Ομοσπονδία Σωματίων Αττικής και Σαρωνικού

42 ΣΧΟΛΙΑ

 1. Σε αυτή τη χώρα όλα επιτρέπονται και όλα απαγορεύονται .η αξία των ζώων είναι σε μηδενική κατάσταση για αυτό και η κακομεταχείριση τους .δεν αναφερθήκατε όμως για αιχμαλωσία ζώων πτηνών και ερπετών σε κλουβιά ούτε στο άκαρδο κυνήγι πτηνών που σταδιακά εξαφανίζονται για να μην πούμε για τις βασανιστικές κτηνοβασιες ανθρωποειδών τεράτων.

 2. Τα τεσουνια και οι μοσχιδες από ανέκαθεν ήταν δεμένες.Δεν είμαστε Ελβετία να βόσκουν ελεύθερα.

 3. Δυστυχώς εδώ στην Κω τα πάντα είναι χρήμα και … prestige, οι αγελάδες είναι για σφαγή δηλαδή χρήμα,όσο για τα ζώα συντροφιάς τα παίρνουν οι περισσότεροι γιατί έχει και η διπλανή βίλα νεόπλουτων ένα λύκο να τους προσέχει ή ένα κανίς να βολτάρει η κυρία.

 4. Μερικοί δεν καταλαβαίνουν τίποτα.Άλλοι έχουν κατσίκια ανάμεσα σε σπίτια δεμένα και τα ζώα δεν έχουν να βοσκόσουν φωνάζοντας όλη μέρα.Άλλοι ακόμα τα σκυλιά τους τα έχουν δεμένα στον ήλιο η σε κλουβιά και γαυγιζουν όλη μέρα.Μιλάμε για τριμερούς φιλοζοους

 5. Ρε δεν πάτε ……λέω εγώ αν δεν σας αρέσει έτσι όπως ζει ο κόσμος πολύ ευχαρίστως μπορείτε να μεταναστευσετε στο πλανήτη Άρη η όπου …. θέλετε και να μας αφήσετε στην ησυχία μας να ζήσουμε έτσι όπως μας μάθανε οι γονείς μας οι παππούδες μας και έτσι όπως μεγάλωσαν γενιές και γενιές…
  Μάθαμε τωρα να έχει πιο μεγάλη αξία ο γάτος και ο σκυλος από τον άνθρωπο.. Σε λιγο θα μας πουν να κάνουμε και μπάνιο τις κατσίκες και τις αγελάδες να μην μυρίζουν..
  Μαλλον εχει εχει χαθει το μετρό τι σημερον εποχη μου φαίνεται…

 6. Και τι θελετε να αμολησουμε τις αγελαδες και τα μοσχαρια στους δρομους?
  Ελα χριστε μου τι αλλο θα ακουσουμε.
  Εσεις ειστε ΜΚΟ μηπως?

 7. Επιτέλους πρέπει να μπει ένα τέλος σε αυτό.Ας επέμβει η αστυνομία με πρόστιμα μόνο έτσι μπορεί να συνετιστουν γιατί αλλιώς……Οι ντόπιοι μόνο σε ότι έχει σχέση με το χρήμα καταλαβαίνουν και εάν είναι να πληρώσουν…..

 8. Κάντε μια βόλτα από την τουριστική Λάμπη με τά πέντε αστέρων ξενοδοχεία να δείτε τι γίνεται με ότι ζώα θέλεις κότες αρνιά κατσίκια αγελάδες γουρούνια να μην μπορούν ούτε τουρίστες αλλά ούτε άνθρωπος μπορεί να κοιμηθεί αλλά ούτε να έχει ένα παράθυρο ανοιχτό από την μυρωδιά

 9. ΚΑΛΑ ΣΑΣ ΤΑ ΛΕΕΙ Η ΖΩΟΦΙΛΙΚΗ. ΤΩΡΑ ΠΛΕΟΝ ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΚΤΙΣΕΤΕ ΣΠΙΤΙΑ ΜΕ ΤΖΑΚΙΑ ΚΑΙ ΠΕΖΟΔΡΟΜΟΥΣ ΣΕ ΜΙΚΡΟΥΣ ΟΙΚΙΣΜΟΥΣ ΜΕ ΚΛΑΣΙΚΗ ΜΟΥΣΙΚΗ ΓΙΑ ΝΑ ΖΟΥΝ ΟΙ ΚΑΤΣΙΚΕΣ ΚΑΙ ΟΙ ΑΓΕΛΑΔΕΣ. ΝΑ ΤΟΥΣ ΑΝΟΙΞΕΤΕ ΧΩΡΟΥΣ ΓΙΑ ΜΑΣΑΖ ΜΕ ΚΟΜΩΤΗΡΙΑ ΚΑΙ ΠΕΡΙΠΟΙΗΣΗ ΓΙΑ ΜΑΝΙΚΙΟΥΡ ΚΑΙ ΠΕΤΙΚΙΟΥΡ. ΜΕ ΜΟΝΙΜΟ ΙΑΤΡΟ ΚΑΙ ΨΥΧΟΛΟΓΟ.
  ΚΑΤΑΝΤΗΣΑΜΡ ΝΑ ΕΡΧΟΝΤΕ ΟΙ ΞΕΝΟΙ ΟΛΑΝΔΟΙ ΑΓΓΛΟΙ ΚΛΠ ΚΑΙ ΝΑ ΜΑΣ ΕΛΕΓΧΟΥΝ ΜΕΣΑ ΣΤΗΝ ΧΩΡΑ ΜΑΣ.
  Η ΖΩΟΦΙΛΙΚΗ ΚΑΙ ΟΙ ΖΩΟΦΙΛΟΙ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΟΛΟΙ ΤΟΥΣ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΕΣ ΤΕΜΠΕΛΙΔΕΣ ΚΟΙΝΟΣ ΚΟΠΡΟΣΚΥΛΑ ΕΧΟΥΝ ΒΡΗ ΤΟ ΚΟΥΜΠΙ ΝΑ ΤΑ ΚΟΝΟΜΑΝΕ ΠΑΡΙΣΤΑΝΟΝΤΑΣ ΤΟΥΣ ΖΩΟΦΙΛΟΥΣ.
  ΚΑΛΑ ΝΑ ΠΑΘΕΤΕ ΑΦΟΥ ΔΕΝ ΑΝΤΙΔΡΑΤΕ ΝΑ ΤΟΥΣ ΣΤΕΙΛΕΤΕ ΣΤΟΝ ΑΓΥΡΙΣΤΟ.

  • Αυτα που λενε οι φιλοζωικες ειναι οι νομοι του κρατους. Σε ενοχλουν οι Αγγλοι και οι Ολλανδοι φιλοζωοι οπως λες αλλα δεν βλεπεις οτι αυτο που λενε ειναι ο νομος.

  • η τελευταία ζωόφιλη που αναγκάστικα να μπω στο Αγγλικό σπίτι της, για να της κάνω σύσταση,(δεν άντεξα να περάσψ το κατώφλι από τη μπόχα και τη βρωμιά), πετάχτηκε έξω από τους ιδιοκτήτες ,γιατί το διαμέρισμα της 70τμ ,φιλοξενούσε 40 γατιά και η μπόχα έβγαινε μέχρι έξω…τέτοια ζωοφιλία μας έφερε ώς εδώ…επίσης αν δεν σας αρέσουν οι ΜΠΟΧΑΛΟΙ (ντοπιολαλιά και όχι μπόχα), μπορείτε να επιστρέψετε στις χώρες και τα μέρη σας και να μην ξαναγυρίσετε εδώ…φιλικά πάντα…

   • Δεν μιλαμε για μεμονομενα ατομα αλλα για τις φιλοζωικες που βρισκονται ολη μερα στους δρομους και που παρεχουν βοηθεια και φροντιδα στα αδεσποτα αλλα και σε ολα τα ζωα.

   • βρωμιάρα μποχάλα που σου φταίει η γυναίκα που φροντίζει τα ζώα. πάνε πλύνε το στόμα σου!

 10. Κάποιες δήθεν ζωοφιλικες μπαίνουν σε σπίτια με μεγάλες αυλες και παίρνουν σκυλάκια εμβολιασμενα με τροφή και στέγη, είναι ελεύθερα μέσα σε μεγάλες αυλες, τα παίρνουν δήθεν για να τα προστατέψουν!Τα πανε στις εγκαταστάσεις πού έχουν κάνει, κλουβιά δλδ, και μετα απο λίγες μέρες τα πουλάνε στο εξωτερικό!Και προσέξτε γιατί λένε ότι συνεργάζονται και με τον Δήμο!!!Για δείτε το λίγο,…..μεριά και …… μεριά!

   • Ψεύτης είσαι εσύ κ.Ζαιμη κ,πού ξέρεις εσύ ότι είναι ψέμα;;;Γειά ρωτήστε σε πόσους έχει συμβεί αυτό;;;Δλδ να μας πείτε, τι θέλετε τα σκυλιά δεμένα η ελευθερα;;;;Και ξέρετε κάτι έχει ανθρώπους πού αγαπάνε τα ζώα, αλλά δεν θέλουν να μοιράζονται και το κρεβάτι πού κοιμούνται, δεν πάει να πει επειδή δεν τα βάζουμε μέσα στο σπίτι ότι δεν αγαπάμε τα ζωάκια!

    • Να κανεις καταγγελια στην αστυνομια αν ειναι αληθεια. Υπαρχουν σκυλια που ειναι δεμενα μερα νυχτα παρατημενα μεσα σε μια αυλη. Για αυτα τα ζωα εχουν γινει πολλες καταγγελις. Εαν ομως οπως λες εχουν παρει σκυλια μεσα απο της αυλες γιατι δεν εχει παει κανεις να κανει καταγγελια?

  • Τι εννοείς τα σκυλάκια ελεύθερα σε χωράφια μόνα τους να γαυγιζουν όλη μέρα;Τα περισσότερα δεμένα Μαλιστα και τα υπόλοιπα αγρίμια;Ο σκύλος είναι ζωο συντροφιάς.Το να του πετάς ένα ξεροκόμματο το θεωρείς κατόρθωμα ;Αν θέλεις φύλαξη βάλε συναγερμό όχι να πάρεις σκύλο.Δεν είναι κ@ραδομηχανι το σκυλί είναι σύντροφος.

 11. ΜΚΟ οργανισμοί το νου σας δεν έχετε καμια δικαιοδοσία στο να επέμβει ο οργανισμός σας στα ζώα παραγωγής όσο και να προσπαθείτε δεν θα βγάλετε λεφτά και για αυτά τα ζώα. Αρκετά βγάλατε με τα σκυλιά και τις γάτες δήθεν ζωοφιλικες εταιρίες και εθελοντές επί πληρωμή έτσι όλοι μπορουν να γίνουν εθελοντές. Αν στέκουν αυτά που ακούγονται για πώληση στο εξωτερικό θα φάτε το κεφάλι σας.

  • Εαν κακομεταχειριζονται τα ζωα παραγωγης τοτε εχουν δικαιωμα οι φιλοζωικες να επεμβουν. Οχι βεβαια μονοι τους αλλα με συνοδεια της αστυνομιας.

 12. Όλοι εσείς εκπρόσωποι ζωοφιλικών οργανώσεων κλπ που συντάξατε αυτή την επιστολή γιατί δεν προχωράτε σε καταγγελίες επώνυμα εναντίον όλων αυτών που όπως λέτε εισπράττουν χρήματα αλλά δεν τηρούν τις υποχρεώσεις τους? Καλή η επιστολή αλλά μόνη της δεν κάνει τίποτα!!!

 13. Κάντε κάτι και με τα γατάκια.Μερικοί «φιλόζωοι» τα μαζεύουν σε διάφορες γωνιές και τα ταΐζουν μέχρι να τα πατήσει κάποιο αυτοκίνητο.Αυτά μιας και έχουν τροφή πολλαπλασιάζονται όπως είναι φυσικό και μεγαλώνει το πρόβλημα .Τι ζωή έχουν αυτά τα ζώα;Περισσότερο χρειάζονται ένα χάδι από φαγητό.Έχω δει δεκάδες γάτες λιωμένες από αυτοκίνητα στο δρόμο και καμία να έχει πεθάνει από ασιτία.Τι μυαλό άραγε κουβαλάνε οι δήθεν φιλόζωοι που προσφέρουν τέτοια ζωή στα ζώα;

  • Οι περισσοτεροι που τα ταιζουν φωναζουν τις φιλοζωικες και τα παιρνουν και τα στειρωνουν. Επισης αν ειναι αρρωστα οι φιλοζωικες τα φροντιζουν στο χωρο τους. Καλα θα ηταν να μην ηταν τα καημενα στο δρομο αλλα δεν υπαρχει και χωρος. Ειχε γραφτει οτι ο δημος πηρε επιδοτηση για να κανει μια φιλοξενια για τα αδεσποτα οπως εχουν τα περισσοτερα μερη της χωρας αλλα δεν εγινε τιποτα ακομα. Υπαρχει καποιο νεο? Παντως τα αδεσποτα εινσι σε καλυτρρη κατασταση απο οτι ηταν πριν χρονια και αυτο γιατι υπαρχουν οι νομοι αλλα και οι φιλοζωικες

 14. Μιας και μιλάμε για ζώα γιατί δεν μιλάμε καθαρά;Για ότι κακοποίηση ζώου η εγκαταληψη και για τα αδέσποτα φταίνε μόνο οι ζωόφιλοι.Αυτοί οι μισάνθρωποι ευθηνοντε.Κανείς άλλος που δεν είχε ζωο δεν το έχει εγκαταληψει.Κανείς άλλος δεν έφερε διάφορες ράτσες στο νησί που δεν υπήρχαν.Φιλόζωοι τις έφεραν.Ναι πρώτα από όλα οι πραγματικοί φιλόζωοι να προστατεύσουν τα ζώα από τους ανεύθυνους και όχι από ανθρώπους που απλά δεν έχουν ζώα γιατί έχουν γεμάτη ζωή.Καταλάβετε επιτέλους μπορεί κάποιος να μην έχει ζωο αλλά δεν είναι εχθρός και καταλαβαίνει ίσους έχουν ανάγκη αυτούς που έχουν και αποζητούν την συντροφιά του.Καλή η διαφήμιση αλλά ο άνθρωπος χιλιάδες χρόνια ζει μαζί με τα ζώα και τα είχε για βοήθεια και συντροφιά.Σήμερα έχουμε φτάσει στο σημείο να βλέπουμε ανθρώπους να πεινάνε στους δρόμους όχι όμως ζώα.Βρίσκουμε τροφή για γάτες και σκύλους σε διαφορά μέρη στις πόλεις αλλα πουθενα για άστεγους συνανθρώπους.Ναι ας φροντίσει εκλησια λέμε ….που την βρίζουνε από την άλλη.Μήπως κάνουμε κάτι λάθος;

 15. ΣΕ ΟΤΙ ΑΦΟΡΑ ΤΟΥΣ ΣΚΥΛΟΥΣ Η ΚΩΣ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΟΥΤΕ ΕΝΑ ΑΔΕΣΠΟΤΟ (ΚΙ ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ ΖΗΛΕΥΤΟ ΑΠΟ ΑΛΛΑ ΝΗΣΙΑ ΚΑΙ ΠΕΡΙΟΧΕΣ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ) ΣΕ ΟΤΙ ΑΦΟΡΑ ΤΙΣ ΓΑΤΕΣ ΟΙ ΜΙΣΕΣ ΣΧΕΔΟΝ ΕΙΝΑΙ ΣΤΕΙΡΩΜΕΝΕΣ ΚΑΙ ΤΕΤΡΑΠΑΧΕΣ. ΑΥΤΑ ΕΙΝΑΙ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ ΤΗΣ ΔΟΥΛΕΙΑΣ ΤΩΝ ΦΙΛΟΖΩΙΚΩΝ ΕΔΩ ΚΑΙ ΠΑΑΑΑΡΑ ΠΟΛΛΑ ΧΡΟΝΙΑ. ΤΩΡΑ ΣΕ ΟΤΙ ΑΦΟΡΑ ΤΙΣ ΑΓΕΛΑΔΕΣ ΚΑΙ ΤΑ ΠΡΟΒΑΤΑ ΕΧΟΥΜΕ ΑΚΟΜΗ ΔΡΟΜΟ………

 16. I really cannot see what agricultural animals have to do with an organisation, namely GASAH .These animals fall under a different category to companion animals for whom they are SUPPOSED to care for under contract with the municipality.
  Can the general public ask GASAH where have the dogs gone that they pick off the street? they are nowhere to be seen and never heard of again. Probably they are DEAD-EUTHANISED illegally, kept under the radar so nobody ever questions their actions. By next year Kos will have turned back the clock by years. Packs of dogs will be running free terrorising local people and tourists alike. What a grim future for Kos when for the past few years has been applauded by visitors for having no dogs running on the streets.

 17. To Greek and Swiss Animal Help. Now you have fleeced the tourists of money for dogs and cats you move onto farm animals with your summer only service. Do cats and dogs hibernate wintertime when you close or is there no money available to pay your workers ?

 18. Γράφετε όλοι οι φιλωζωοι μλκς ρωτάς κύριε κ κυρία μου εάν ο κάθε ένας άνθρωπος που του έχει αφήσει ο πατέρας του 5 αγελάδες οι 10 κατσίκες για να φέρνει ένα επιπλέον έσοδο στο σπίτι και την οικογένεια του έχει και την οικονομική δυνατότητα να κάνει σύγχρονους σταυρούς και όλα αυτά που λέτε..
  Ο καθένας από αυτούς συντηρη ότι του έχει αφήσει ο γονιός τπυ ένα απλό σταυλο με λαμαρίνες και πολλά και μια χαρά είναι.. εγώ δεν είδα τοσα χρονια αγελάδα να πεθάνει από κρύο και από βροχή ούτε κατσικα.
  Ατε γιατί σαν πολύ παραχαηδεψαμε τα ζαω καλά χρυσά να τα έχεις να τα φροντίζεις ενοειτε ούτε να πεινάνε ούτε τπτ να τα έχεις εμβολιασμενα αλλά μέχρι εκεί δεν θα τα βάλουμε και μέσα στο σπίτι μας

  • Εσυ μπορει να μην εχεις δει αγελαδα να πεθανει απο κρυο η απο βροχη αλλα εχει γινει. Και αγελαδες και γαιδουρακια και κατσικες εχουν πεθανει απο το κρυο αλλα και απο τη ζεστη. Δεν εχει σημασια αν ειναι ζωα συντροφιας η ζωα παραγωγης δεν μπορει να ειναι δεμενα ολη μερα μεσα στη βροχη η μεσα στον καυσωνα και μαλιστα πολλες φορες χωρις νερο. Καλως η κακως υπαρχουν νομοι και ο καθενας ειναι υποχρεωμενος να φροντιζει τα ζωα του οπως επιβαλλει ο νομος και οχι οπως τα φροντιζανε οι παππουδες τους πριν 50 χρονια.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.