Δημήτρης Καλλούδης: Να δούμε την ΕΡΤ με άλλο μάτι

2
644
ΕΡΤ____________________
Να δούμε την ΕΡΤ με άλλο μάτι.
Η προσπάθεια να δρομολογήσει αξίες στην συνείδηση μας δεν πάει χαμένη. Διακρίνουμε μια ορθολογική διαχείριση των ειδήσεων, χωρίς υπερβολές, χωρίς βροντές, χωρίς πρόσκαιρες αναλαμπές. Έχει σημασία ο τηλεθεατής να νιώθει την σιγουριά των αληθινών γεγονότων και την ουσία της είδησης. Ο δρόμος που προσπαθεί να επικοινωνήσει το πρόγραμμα της είναι ο ορθός και έχει ανοίξει τα φτερά της και στην μυθοπλασία που, αρκετά χρόνια πριν υστερούσε. Έτσι μπορούμε να πούμε ότι οδηγεί τον σταθμό σε σίγουρα μονοπάτια αλλά και, κερδίζει αργά αλλά σταθερά τους σκεπτόμενους και αυτούς που επιζητούν από την δημόσια τηλεόραση την αλήθεια, την σιγουριά και όχι ανακρίβειες. Στα θέματα ψυχαγωγίας αλλά και σ’ αυτά τα μουσικά προγράμματα έχει βελτιωθεί πολύ και αξίζει να ειπωθεί.
Στις ειδήσεις των 15.00 ενώ ο παρουσιαστής-δημοσιογραφος είναι έμπειρος και παλαιό στέλεχος, έχει όμως αδυναμίες στην εκφορά του λόγου και πολλές φορές τα λέει «συναξαριστα» και έτσι ο τηλεθεατής δεν ακούει και δεν καταλαβαίνει. Παράκληση, στις ανταποκρίσεις με συναδέλφους του να μην είναι μίζερος με ένα ξερό ευχαριστώ και μάλιστα χωρίς να το αισθάνεται. Να τον ευχαριστήσει αναφέροντας και το όνομα του, είναι συνάδελφοι και είναι καθήκον και όχι χάρη. Να του πούμε ακόμα, να μην τα λέει συναξαριστα (κινηματογραφικός όρος) γιατί δεν καταλαβαίνει κανείς. Καλό είναι να κάνει και μερικά μαθήματα ορθοφωνίας, είναι προς όφελος του, αλλά προπάντων, για τους τηλεθεατές της Δημόσιας Τηλεόρασης.

2 ΣΧΟΛΙΑ

  1. Πολύς κόσμος μαζεύτηκε πάντως . Ψηφουλακια; Ψηφουλακια; Να παω και εγώ; η δεν είμαι του κόμματος.;

  2. Συμφωνώ απόλυτα με την παρατήρηση του φίλου παλαιού οπερατέρ της ΕΡΤ Δημήτρη Καλλούδη. Χρειάζεται στις εκφωνήσεις του δελτίου ειδήσεων ένας άλλος γνώστης της ορθοφωνίας, δίχως τη μίζερη εμφάνιση του εν λόγω δημοσιογράφου.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ