Αναγνώστης: Όταν δεν υπάρχει σεβασμός προς τους συνανθρώπους σου και το περιβάλλον! (ΦΩΤΟ)

4
2177

ΟΤΑΝ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΣΕΒΑΣΜΟΣ ΠΡΟΣ ΤΟΥΣ ΣΥΝΑΝΘΡΩΠΟΥΣ ΣΟΥ ΚΑΙ ΤΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ!!!!

Αγαπώ το ζώο ευθύνης μου σημαίνει φροντίζω τόσο το ίδιο όσο και τους χώρους που αυτό κινείται. Αγαπώ το ζώο ευθύνης μου σημαίνει αναλαμβάνω τις ευθύνες που προκύπτουν από αυτή την σχέση ζωής.

Ο λόγος γίνεται για την καθαριότητα και τους κανόνες υγιεινής που οφείλει να τηρεί κάθε ιδιοκτήτης οποιουδήποτε ζώου.  Και δε μιλάμε μόνο για το αυτονόητο (όπως θα έπρεπε να είναι), το μάζεμα των περιττωμάτων τους. Κάθε είδους ακαθαρσία που προκαλεί το αγαπημένο μας ζώο είναι αναμφισβήτητη υποχρέωσή μας να την καθαρίζουμε. Δεν είναι απλά δείγμα πολιτισμού. Το θέμα δεν απλά αισθητικό. Η εικόνα των περιττωμάτων ιδιαίτερα στις παραλίες που είναι οργανωμένες, δεν είναι ότι πιο όμορφο θα συναντήσουμε ξεκινώντας για μπάνιο.  Πόσο μάλλον αν δεν είμαστε αρκετά προσεκτικοί και πατήσουμε πάνω τους. Η  άσχημη μυρωδιά έρχεται να συμπληρώσει την απωθητική εικόνα. Αυτό θα μας κάνει να αναρωτηθούμε πόσο πολιτισμένοι είναι τελικά και πόσο σέβονται τους λουόμενους και τους συναδέλφους τους που έχουν ομπρέλες, οι «επαγγελματίες» που θέλοντας να κάνουν διαφήμιση του κέντρου ιππασίας τους και περνάνε ανάμεσα από τους λουόμενους σε οργανωμένες παραλίες και να κάνουν…την πάπια όταν άλογα  κάνουν την ανάγκη τους! Τα  άλογα σαφέστατα αδυνατούν να μαζέψουν τις ακαθαρσίες τους και αν δεν το κάνουν οι κηδεμόνες τους η κατάσταση αυτή πλήττει τη δημόσια υγεία και αποτελεί πολύ άσχημη εικόνα.

Επιγραμματικά, η υποχρέωση ενός ιδιοκτήτη ζώου και ιδιαίτερα επαγγελματία δεν αρκείται μόνο στην αγάπη και στην φροντίδα του. Ο καθαρισμός των ακαθαρσιών που αυτό δημιουργεί είναι δική του, επιτακτική υποχρέωση. Είναι θέμα πολιτισμού, σεβασμού του συνανθρώπου μας και κυρίως θέμα δημόσιας υγείας. Κάποιος επιτέλους πρέπει να βάλει φρένο σ΄ όλη αυτή την παράνοια και να μην τα θυσιάζουμε όλα στο βωμό του χρήματος!!!!

Ν.Μ

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

4 ΣΧΟΛΙΑ

  1. Φιλοζωος δεν σημαίνει παίρνω ενα ζωάκι το αιχμαλωτιζω για να με διασκεδάζει. Σημαίνει καθημερινή φροντίδα κτηνιατρική επίβλεψη σωστή τροφή βόλτες και σεβασμός στους αλλους. Υπαρχουν ειδικα σακουλάκια που μπαίνουν σε άλογα και σκύλους όπου κάνουν την ανάγκη τους τα ζώα. Επίσης υπάρχουν σακούλες και μικρό φτυάρακι που μαζεύουμε τσ περιτωμστα από πάρκα πεζοδρόμια παραλίες και αλλού. στην Ευρώπη έχουν στους δρόμους ειδικό μηχάνημα με σακουλάκια και ειδικούς κάδους για τα λερωματα των ζώων. όπως υπάρχει και ειδική άμμος για σπίτια και κλειστούς χώρους.

  2. Το να αφήνουν τις ακαθαρσίες των σκυλιών που συνοδεύουν παντού,αλλά κυρίως σε παραλίες δείχνει τομαρισμό και αγροίκο.

  3. Η δημοτική αστυνομία αντί να κόβει κλήσεις για παρκάρισματα ας κάνει βόλτες και να γράψει αυτούς που δεν τα μαζεύουν βρωμάει όλη η παλιά πόλη όχι μόνο η παραλίες από ακαθαρσίες ζώων

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ