Δημήτρης Καλλούδης: Η Κως που πονάει…

10
2093
Η ΚΩΣ ΠΟΥ ΠΟΝΆΕΙ’________
Μετά την επιτυχή φωταγώγηση του επαρχείου που φαντάζει ειδικά το βράδυ υπέρλαμπρο, θέλω να επισημάνω δύο μικρά προβλήματα που από πέρυσι παρατήρησα. Βλέπετε είμαστε ζωντανοί παρατηρητές και μικροί καταγραφείς αυτών που άπτονται στην αισθητική και, την καλή λειτουργία του οδικού δικτύου. Ας ενσκηψουν οι νομαρχιακοί σύμβουλοι στο πρόβλημα των πινακίδων που κατευθύνουν τους εκδρομείς και τους τουρίστες, διότι, ούτε φαίνονται μα είναι και δυσδιάκριτες. Δεν είναι πια η τοσο μεγάλη δαπάνη που να δικαιολογεί τις όποιες κωλυσιεργίες. Επί πλέον εκείνος ο παραλιακός δρόμος που είναι και ποδηλατόδρομος με τις πεσμένες κολώνες φωτισμού, που οι σιδεριές τους εξέχουν σκεπασμένες πρόχειρα με πλαστικά μπουκάλια και μαύρες σακούλες απορριμμάτων δεν περιποιει τιμή στον Νομάρχη και στον Έπαρχο.
Επιβάλλεται η άμεση θεραπεία όλων αυτών των μικρών προβλημάτων. Και λέω «θεραπεία» γιατί ο Έπαρχος μας είναι και καλός γιατρός Εύχομαι καλή τουριστική περίοδο.

10 ΣΧΟΛΙΑ

  1. Πολύ σωστά κ. Δημητρη. Γιατί η ομορφιά βρίσκεται στη λεπτομέρεια. Αλλά και στην πολιτισμένη συμφορά είναι η ευγένεια.

  2. Και να προσθέσω στις παραπάνω πινακίδες, και αυτές που γράφουν για τη χρηματοδότηση και την εκτέλεση κάποιου νέου έργου. Το οποίο έχει εκτελεσθεί προ αμνημονεύτων χρόνων αλλά η πινακίδα ξεχάστηκε να βγει.

  3. ….5. Κως − Ακρωτήριο – Ψαλίδι: Οι εργασίες στο τμήμα Κως – Ψαλίδι περιλαμβάνουν αποξήλωση όλων των ιστών, επανατοποθέτηση 48 φωτιστικών και επέκταση του ηλεκτροφωτισμού κατά 1.500 μέτρα από το ξενοδοχείο “Dimitra” έως το ξενοδοχείο “Michellagelo”…..https://www.facebook.com/GrafeioTypouPNAI/posts/1371606589865391

  4. ΚΥΡΙΕ ΚΑΛΟΥΔΗ ΥΠΑΡΧΕΙ ΠΛΕΟΝ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ-ΕΠΑΡΧΕΙΟΥ-ΔΗΜΟΥ ΚΩ.

    Σας γνωρίζουμε ότι την Δευτέρα 12/04/2021 συνεχίζονται οι εργασίες τοποθέτησης σήμανσης στον οδικό άξονα Κω-Κεφάλουστα πλαίσια του έργου «Σήμανση ΕΟΔ Κω-Κεφάλου & Κω-Αγ. Φωκάς Νήσου Κω», προϋπολογισμού128.248,54 ευρώ (με ΦΠΑ 17%). Μόλις ολοκληρωθεί η σήμανση θα ακολουθήσει διαγράμμιση του οδικού δικτύου.
    Την Παρασκευή 16/04/2021 ξεκινάει το έργο «Καθαρισμός – Κλαδέματα ΕΟΔ Νήσου Κω» προϋπολογισμού 118.795,44 ευρώ (με ΦΠΑ 17%). Οι εργασίες θα ξεκινήσουν με κλάδεμα δέντρων στην περιοχή του Ψαλιδίου …….https://www.facebook.com/permalink.php?story_fbid=541541393918834&id=107669567306021

  5. Πολιτισμένη συμπεριφορα εννοούσα όχι συμφορά …..συγνώμη για το ηλεκτρονικό λάθος….η ομορφιά βρίσκεται στη λεπτομέρεια και στην πολιτισμένη συμπεριφορά η ευγένεια.

  6. ΒΡΕ ΔΗΜΗΤΡΗ ΑΦΟΥ ΑΓΑΠΑΣ ΤΟ ΝΗΣΙ ΣΟΥ ΤΟΣΟ ΠΟΛΥ
    ΤΙ ΚΑΝΕΙΣ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ ΕΛΑ ΕΔΩ ΝΑ ΠΡΟΣΦΕΡΕΙΣ ΚΑΙ ΜΑΛΙΣΤΑ ΑΦΙΛΟΚΕΡΔΩΣ
    ΚΑΛΑ ΕΙΝΑΙ ΤΑ ΛΟΓΙΑ ΑΛΛΑ……

  7. Η σοφή λαϊκή ρήση ‘ζήσε Μαυρε μου να φας το Μάη τριφύλλι και τον Αύγουστο σταφύλι’ δεν ταιριάζει απολύτως. Μιλάμε για έργα δρομολογημενα που έχουν ήδη ξεκινήσει και προχωράνε.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ