Αναγνώστης: Τo αναχρονιστικό έθιμο του εορτασμού του Πάσχα με την σφαγή χιλιάδων αιγοπροβάτων

33
2619
Δεν προσπαθώ να επιτεθώ στην Χριστιανική πίστη μέσω ενός βάρβαρου εθίμου που επικράτησε στους αιώνες για πολλούς λόγους,  κυρίως ειδωλολατρικούς αλλά και επιρροών από άλλες Θρησκείες.
Μέσω της θρησκείας παρέμεινε ένα καθόλα μεσαιωνικό/βάρβαρο ‘έθιμο’, που μάλιστα το υποβοηθά να παραμείνει ,ενώ επιφέρει ΠΟΝΟ ΚΑΙ ΤΥΡΑΝΕΙΑ, τόση που στο τέλος η  λεπίδα που του κόβει τον λαιμό μοιάζει σαν…λύτρωση για το πλάσμα του Θεού.

Τo αναχρονιστικό έθιμο του εορτασμού του Πάσχα με την σφαγή χιλιάδων αιγοπροβάτων ,τα οποία αφού σφάζονται ζωντανά στη συνέχεια γδέρνονται για να περαστούν σε μια σούβλα αφού τους έχουν ξεριζωθεί η καρδιά , το συκώτι, το παχύ έντερο, οι πνεύμονες . Και όλα αυτά για τις γαστρονομικές απαιτήσεις, μιας και το έθιμο επιβάλλει, θυσίας στον βωμό …. Ποιανού ;

Δεν μιλάμε ΜΌΝΟ για το σφαγιασμό χιλιάδων αλλά όσα προηγούνται, που έχουν σχέση με βασανισμό και κακομεταχείριση.

Απομακρύνονται απ’ τις μάνες τους μικρά, μαζεύονται σε βρώμικες μάντρες, μεταφέρονται με φορτηγά το ένα πάνω στο άλλο για το σφαγείο ,που τις περισσότερες φορές είναι ένα πρόχειρα στημένο λίγες μέρες πριν την Μ.Εβδομάδα.

Το ξαναλέω : τρως-δεν τρως, η ουσία είναι πάνω απ’ όλα στη φρενίτιδα που επικρατεί προ της σφαγής, και στην όλη τυραννία…

Το ότι για ένα συμβολικό αλλά και αναχρονιστικό έθιμο χιλιάδες ζώα θα κακομεταχειρισθούν και θα σφαγιαστούν ,χωρίς νάρκωση, χωρίς ‘απομόνωση’, αλλά το ένα πίσω από το άλλο ,που ακούει και βλέπει το αίμα του πριν απ’ αυτό, βλέπει που σπαράζει και γδέρνεται και φυσικά κατουράει από τον φόβο του θανάτου.

Σε ποιο Ευαγγέλιο της Μητέρας των Θρησκειών αποδίδεται αυτή εξήγηση?

Το θέμα δεν είναι το σφάξιμο μόνο και το να το φας ή όχι, αλλά όσα προηγούνται. Που μάλλον μετατρέπουν την σφαγή ..σε λύτρωση.

Όσοι εκτρέφουν ζώα ΠΡΕΠΕΙ να διασφαλίζουν τις απαραίτητες συνθήκες υγιεινής, όχι μόνο κατά τη μεταφορά των ζώων στο σφαγείο αλλά και κατά την εκτροφή τους. Πρέπει επίσης να εφαρμόζονται μέθοδοι ώστε τα ζώα να μη πονάνε πολύ. Ξεκάθαρα πράματα…

Κακομεταχείριση και σκληρότητα σ ένα ζώο ‘σύμβολο του Πάσχα’, μια υποκρισία στην ερμηνεία περί σεβασμού της ζωής ανθρώπων και ζώων που κήρυξε ο Θεάνθρωπος.

Η μαζική κατανάλωση του Απριλίου παρακινεί σε μαζική εκτροφή και διάθεση, η μεταφορά δεν θυμίζει Ευρωπαϊκό κράτος και η Πολιτεία οφείλει να περνά από το μικροσκόπιο όλα τα σφαγεία, ώστε τα αμνοερίφια να θανατώνονται βάσει των θεσμοθετημένων κανόνων.
Όπως κυνηγούσε λυσσασμένη τα κορονοπάρτι,έπρεπε να τιμωρούσε τα πρόχειρα και παράνομα κρεματόρια ,που πνίγουν στο αίμα μια Εορτή τόσο βαθιά, εσωτερική ,τόσο μυστικιστική και τόσο ξεκάθαρη που μας δείχνει ότι ο Θάνατος είναι αναπόφευκτος.

Το στρίμωγμα, το ποδοπάτημα και τα χτυπήματα κατά την μεταφορά έχει αρκετά ζώα θύματα τα οποία αιμορραγούν αβοήθητα στα φορτηγά, εικόνες ντροπής για ένα Έθνος που πιστεύει σε Αξίες όπως αυτές που έλεγε ο Χριστός

Κάποια ζώα που δεν άντεξαν και πέθαναν  δεν υπάρχει βέβαια κόστος για τον έμπορα. Θα οδηγηθούν και αυτά στο σφαγείο.

Πρέπει όλοι μας να μεταφέρουμε στα παιδιά την ανάγκη σεβασμού σε όλα τα πλάσματα του Θεού, που είναι πλασμένα απ το ίδιο υλικό…επειδή η Φύση και ο Πλανήτης εκδικούνται.

Παιδεία από μικρές  ηλικίες.

Κ.Γ

https://269lifegreece.gr/_include/img/animals_holocaust/zoa_farmas/provata/slider_arnia/arnia10.jpg

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

33 ΣΧΟΛΙΑ

 1. H αχαλίνωτη κρεοφαγία φταίει φίλε, παλιά οι άνθρωποι έτρωγαν κρέας αραιά και που Πάσχα και Χριστούγεννα στα χωρια

  Κατα τα αλλα οι συνθηκες που περιγραφεις δεν ειναι τιποτα σε ολα τα σφαγεια που εχω δει ειδικα στα μεγαλα νταχάου. Παλιάνθρωπος ο άνθρωπος από τότε που ο Κάιν σκότωσε τον ;ίδιο του τον αδελφό τον Άβελ από φθόνο και οι απόγονοι του συνεχίζουν να το κάνουν ακόμα πιο βαρβαρα αν και εξελιγμενοι υποτιθεται μέχρι σήμερα σωματικά λεκτικά και ψυχολογικά

 2. Δεν λέει κανένας που υπάρχει γραμμένο,ή ειπωμένο απ τον Κύριο μας αυτη

 3. Τόσο αίμα,τόσος πόνος, τόση σκληρότητα από έναν λαό που πέρασε τόσα και πιστεύει στην Ορθόδοξη πίστη…. ακόμα και η άκρατη κρεατοφαγία να είναι μια απ’ τις αιτίες,δεν έπρεπε να συμβαίνει αυτή η κακοποίηση πλασμάτων..ούτε στην Ζούγκλα ο θηρευτής δεν βασανίζει τόσο το θήραμα του… καμία ενορία, κανένας Θεσμός δεν βγήκε να διδάξει ότι δεν αξίζει να βασανίζουμε έτσι τα δύστυχα αυτά ζώα

 4. ΔΙΑΒΑΣΑ ΠΡΟΣΕΚΤΙΚΑ ΤΟ ΚΕΙΜΕΝΟ ΣΑΣ- ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΙΣΤΙΚΑ ΓΙΑΤΙ ΚΑΠΟΥ ΣΤΗΝ ΠΑΛΑΙΑ ΔΙΑΘΗΚΗ -ΥΠΑΡΧΕΙ Η ΘΥΣΙΑ ΤΟΥ ΑΒΡΑΑΜ-ΠΟΥ ΕΒΑΛΕ Ο ΔΗΜΙΟΥΡΓΟΣ ΣΤΗ ΘΕΣΗ ΤΟΥ ΜΟΝΑΧΟΓΙΟΥ ΤΟΥ ΑΒΡΑΑΜ- ΕΝΑ ΜΙΚΡΟ ΑΡΝΑΚΙ -ΓΙΑ ΝΑ ΤΟ ΘΥΣΙΑΣΕΙ – ΕΠΙΣΗΣ ΣΤΗΝ ΚΑΙΝΗ ΔΙΑΘΗΚΗ- Η ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΤΟΥ ΑΣΩΤΟΥ ΥΙΟΥ ΣΥΝΟΔΕΥΕΤΑΙ ΑΠΟ ΜΙΑ ΖΩΟΘΥΣΙΑ ΜΟΣΧΑΡΙΟΥ- ΘΥΣΙΑΣΤΕ ΤΟΝ ΜΟΣΧΟ ΤΟΝ ΣΙΤΕΥΤΟ- ΓΙΑ ΝΑ ΚΑΛΟΔΕΧΘΟΥΜΕ ΤΟΝ ΑΣΩΤΟ ΥΙΟ ΜΟΥ- ΕΙΠΕ Ο ΠΑΤΕΡΑΣ ΤΟΥ. -ΠΑΝΤΟΥ ΒΛΕΠΟΥΜΕ ΘΥΣΙΕΣ ΑΜΝΩΝ ΚΥΡΙΩΣ- ΣΤΗΝ ΙΕΡΑ ΒΙΒΛΟ.- ΕΙΜΑΙ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΒΑΣΑΝΙΣΜΟΥ- Η ΣΦΑΓΗΣ ΤΩΝ ΑΝΥΠΕΡΑΣΠΙΣΤΩΝ ΖΩΩΝ- ΟΠΩΣ ΚΑΙ ΕΣΕΙΣ- ΑΛΛΑ ΑΥΤΟ ΔΕΝ ΦΤΑΝΕΙ ΝΑ ΑΛΛΑΞΕΙ ΜΙΑ ΠΡΟΑΙΩΝΙΑ- ΕΘΙΜΙΚΗ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ-.

 5. Ολόκληρο τον χρόνο κάθε μέρα σφάζονται χιλιάδες ζώα. Αναγκαίο κακό. Για διατροφή. Μήπως γνωρίζεις πόσο πληθυσμό είχε πριν εκατό χρόνια το 1920 και τι έχει τώρα? Χωρίς κρέας δεν φθάνει η διατροφή 7.400.000.000 ανθρώπων . Οπότε οτιδήποτε βγαίνει από την γη δεν φθάνει ούτε για το 1/1.000.000 των ανθρώπων. Τα σφαγμενα αυτές τις μέρες είναι σταγόνα στον ωκεανό. Θα συμφωνήσω στον τρόπο από πριν μέχρι την σφαγή. Αλλά δυστυχώς πρακτικά δεν γίνεται ούτε μια στο τρισεκατομμύριο. Οπότε!!!!!!!

 6. ΑΠΟ ΚΑΤΑΒΟΛΗΣ ΚΟΣΜΟΥ ΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΕΒΓΑΙΝΑΝ ΓΙΑ ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ ΤΡΟΦΗΣ ΚΥΝΗΓΩΝΤΑΣ ΑΓΡΙΟΧΟΙΡΟΥΣ ΚΑΙ ΑΓΡΙΟΠΟΥΛΙΑ . ΣΥΝΕΠΩΣ Η ΚΡΕΟΦΑΓΙΑ ΕΙΝΑΙ ΣΤΗΝ ΤΡΟΦΙΚΗ ΣΥΝΗΘΕΙΑ ΤΩΝ ΑΝΘΡΩΠΩΝ ΑΠΟ ΠΟΛΥ ΠΑΛΙΑ.

  • Έχασες κάπου το νόημα,την επεξήγηση,την ερμηνεία, όπως και οι Αρχιερείς των Οικουμενικών συνόδων.

   Μπορείτε να φατε και ένα κοπάδι αν σας αρέσει η πέτσα και το σούβλισμα, ας τα θανατώσουν με πιο πολιτισμένο τρόπο, αυτό λένε όλοι ..από καταβολής του κόσμου ο πόνος …είναι πόνος!!!!Το λένε και τα 12 Ευαγγέλια Σήμερα.

  • γιατί να μην εξελιχθεί και ο τρόπος θανάτωσης? Παλιότερα είχαμε την Σταύρωση αυτών που έκαναν κήρυγμα ,τον λιθοβολισμό για μια μοιχεία σε Δημόσια θέα. .άλλαξαν όμως επειδή στις συνήθειες και συνειδήσεις εισχώρησαν πιο ανθρώπινα ήθη. Η εξέλιξη στην Επιστήμη της Ιατρικής της Φαρμακευτικής, της Ψυχολογίας βασίστηκε στο δόγμα της μικρότερης ταλαιπωρίας, του λιγότερου πόνου ,γιατί να μην εξελιχθεί και ο λιγότερο φρικτός θάνατος.
   Αλλά μάλλον κάποια θέματα έμειναν στον Μεσαίωνα.

  • Θυμάσαι αγαπητή Ξανθίππη δεκαετία 70/80 που κάθε αυλή στην Αβέρωφ έπαιρναν ένα μικρό αρνί γάλακτος,

   του Λαζάρου καιντην Μ.Πέμπτη μετά από τον σφαγέα που έπαιρνε 100 Δραχμές να σφάξει και γδάρει το αρνάκι ,περνούσε ο Παπάς από κάθε σπίτι όπως τα Θεοφάνια και έβαζε ένα πινέλο στον λαιμό του ζώου που αιμορραγούσε και έκανε ένα σταυρό σε κάθε εξώπορτα.Θυμάσαι??? Αυτό είναι Χριστιανικό Έθιμο Ξανθίππη μου καλή? Θα ήθελες τα εγγόνια σου να διατηρήσουν αυτήν την παράδοση? Χρόνια Πολλά και να κοιτάμε μπροστά….γιατί ο Πλάστης είναι ΈΝΑΣ!!!!!!

 7. Ο ΒΙΓΚΑΝΙΣΜΟΣ έχει εισρευσει στην Ελληνική κουλτούρα και κοινωνια και κάνει ότι μπορεί να την αλλάξει..

  • Υπάρχουν όμως και κλινικά ηλίθιοι..το έθιμο είναι βαθιά ριζωμένο στην κοινωνία

   είναι η μεγαλύτερη δύναμη στο Ορθόδοξο ‘σύμπαν’ μέχρι να αντιστραφεί το μπιγκ μπανγκ και να ξανασκάσει, μοιράζοντας πάλι την ίδια σταθερή ποσότητα ανθρώπινης βλακείας στους ερμηνευτές των ‘γραφών’ Παλαιάς και Καινής Διαθήκης.
   Απύθμενη ηλιθιότητα και υποκρισία..κατά τας γραφάς!!!

 8. Υπάρχουν άνθρωποι που αμέσως γίνονται κτήνη όταν τους συμπεριφέρεσαι ανθρώπινα

  Δηλαδή πως άλλαξαν άλλα προαιώνια-εθιμικά στην πορεία του χρόνου? Όπως ότι έπρεπε να αποδειχθεί η παρθενία της νεόνυμφης με το σεντόνι, ότι το παιδί ασαράντωτο δεν κάνει να βγαίνει έξω, τα προικώα συμβόλαια, τα πιστοποιητικά παρθενίας ,τα διάφορα ειδωλολατρικά με τα ξεματιάσματα,μάλλον δεν μας έφτασε ο Διαφωτισμός σε όλα.
  Ο προστάτης Άγιος των Όρχεων πάντως είναι ο Μεγαλομάρτυς Αρτέμιος, μεγάλη η Χάρη του (προστάτης και Αστυνομικών),απ το συναξάρι του Αγίου Νικοδήμου του Αγιορείτου…να ξέρω που να τάξω όταν με ‘τρώνε’.

 9. Ολοι εσείς που ξαφνικά σας πείραξε το έθιμο αυτό της χριστιανοσύνης όπου σφάζουν το αρνί και το κατσίκι για την ημέρα του Πάσχα,όλοι εσείς που ξαφνικά σας έπιασε ο.πόνος αλλά όταν το βάλλεται μπροστά σας δεν αφήνετε ούτε κόκκαλο,μπορείτε να πάτε στην απέναντι χώρα να ζησετε με τα δικά τους έθιμα και πίστη και που ξέρετε μπορεί το επόμενο αρνί για σφάξιμο να είσαστε εσείς.

 10. Εδώ μάθαμε από παπάδες ότι η Ανάσταση ήταν έθιμο στις 12 το βράδυ και ότι δεν πειράζει να γίνει στις 9. Όλα μπορούν να αναθεωρηθούν;Λέει ο Βογιατζής στον Γεωργίτση: αυτή (Ζωή Λάσκαρη) θα σε βάλει να ξουρίσεις μέχρι και το μουστάκι.Όταν τον είδε η Λάσκαρη και γέλασε μαζί του της τράβηξε ένα χαστούκι όλο δικό της. Για αυτό μη παίζετε με τα ήθη έθιμα και παραδόσεις αιώνων. Άντε να δούμε.Μη του γυρίσει το μυαλό του Έλληνα! Καλή Ανάσταση.

  • Κάποια θέματα του Aegean, παραμένουν στις μηχανές αναζήτησης εξαιτίας κάποιων σχολίων…αν το διαβάσει στο μέλλον ο γιος σου,θα είναι περήφανος για τον πατέρα του..μιλάμε για τόση εμβάθυνση…

  • Να τα χαίρεσαι τέτοια έθιμα ....φτιάξε και έναν βωμό έξω απ' το σπίτι σου

   και μην ξεχάσεις το βράδυ να ψάλλεις το ‘Λυτρωτά ,ο Θεός Ευλογητός σοι’…

  • Τι ωραίο παράδειγμα! Ανατριχιασα. Βρε άνθρωπε έχουμε μπερδέψει τα έθιμα με την ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΣΥΝΗ. Έχουμε τρελαθεί στις μπουρδες. Αν όντως θέλατε μια πραγματική ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΚΗ ΑΝΑΣΤΑΣΗ ΤΟΥ ΚΥΡΙΟΥ θα λέγατε στους θρησκευτικούς ταγούς να μην την κάνουν κινητή με βάση την πανσέληνο (παγανισμός) αλλά βάση της επιστήμης στις 3 Απριλίου. Την μια την κάνουμε αρχές Απριλίου φέτος αρχές Μαϊου. Αυτός είναι παγανισμός βάση της σελήνης. Τώρα τι άλλο θέλετε? Ο ΚΥΡΙΟΣ μας θέλει ΑΓΑΠΗ. Είναι η ΑΓΑΠΗ. Όχι πέρα δωθε. Ας ξεκινήσουμε πρώτα από αυτό και αργότερα βλέπουμε για τα άλλα. Ο ΚΥΡΙΟΣ είναι ΙΔΕΑ. Η ΜΕΓΑΛΗ ΙΔΕΑ. Σε αυτό πρέπει να προσκυνήσουμε. Τώρα ας ξεπεράσουμε το ΧΤΙΚΙΟ αυτό και το μελλον όλο δικό μας πάλι. Ας φτιάξουμε πρώτα από όλα τα άπειρα λάθη που έχουμε στο νου μας και όλα τα υπόλοιπα θα έρθουν μόνα τους.

 11. Βγήκαν δύο τρεις να γράψουν ΤΙ? Τους έπιασε ο π όνος. Ολόκληρο χρόνο που είναι? Όλα όμως που όλα είναι ένας κύκλος. Έτσι είναι η ΜΗΤΕΡΑ ΦΥΣΗ. Στην ζούγκλα κατασπαράζει το ένα ζώο το άλλο. Και εμείς σε μια ζούγκλα ζούμε. Στο τέλος και μας θα μας φάνε τα σκουλήκια. Και τους βιγκαν. Όλα τα άλλα είναι άλλα λόγια να αγαπιόμαστε.

 12. θα πλακωθούν όλοι στα αρνιά, στα κοκορέτσα, στα κοντοσούβλια και στα κεφαλάκια, θα πιούν τα κέρατά τους, θα καπνίσουν ένα σκασμό τσιγάρα… κατά τ΄άλλα δεν θα πάνε να κάνουν το άστρα… για να μην πάθουν λέει θρόμβωση!

  • Το πρόβλημά σου ποιο είναι ακριβώς;Αν τα κάνουμε όλα αυτά που γράφεις και άλλα τόσα και κάνουμε και το εμβόλιο μετά θα είσαι οκ;

   • Ποια όλα εννοείς; Γράφω ότι πρέπει να γίνεται σφαγή μετά από αναισθησία και να μην υπάρχει κακοποίηση πριν τον θάνατο τους ..τι σχέση έχει το εμβόλιο;μήπως εννοείς κατά της βλακείας.

    • Κι εγώ υπέρ είμαι. Μόνο από σύγχρονα σφαγεία πού τηρούν όλες τις προδιαγραφές και όχι από υπαίθριους σφαγείς. Ας το τηρήσουμε όλοι.

 13. Μια ακόμη ομάδα παλαβών Εβραίων, οι λεγόμενοι «haredi».
  Πιο πίσω και από τον μεσαίωνα, και οι συγκεκριμένοι,

 14. Πόσο πόνο, φόβο, αγωνία,απελπισία και θάνατο χωράει η παράδοσή αυτή?

  Κανείς δεν νοιάζεται για το τι ένιωθαν, τα μωρά αυτά, όταν τα άρπαζαν από τη μητέρα τους, όταν τα πετούσαν από τα φορτηγά μεταφοράς πάνω στις ράμπες εκφόρτωσης των σφαγείων, για το φόβο και τον τρόμο που ένιωθαν όταν περίμεναν όλα μαζί, το ένα πίσω από το άλλο, στη γραμμή που θα τους οδηγούσε στο τέλος της ζωής τους, με μια βολή στο κεφάλι τους και μια βαθιά μαχαιριά στο λαιμό τους.

 15. Κάθε Πάσχα βλέπω διάφορους να σχολιάζουν για την σφαγή των αρνιών για τους ιδολολάτρες με τα έθιμα τους και πολλά άλλα. Πού είναι όλοι αυτοί στα μπαϊράμια (όπου και εκεί σφάζουν αρνιά όπως λέει και το έθιμο τους ) να σχολιάσουν για της σφαγές; Όπως καταλάβατε δεν τους ενδιαφέρουν τα αρνιά αλά οι χριστιανικές γιορτές τους πειράζουν. Όσο για τους χορτοφάγους και τους βιγκαν εμείς δεν κατακρίνουμε τα δικά σας πιστεύω ή θέλω οπότε αφήστε εμάς (τους κρεατοφάγους) να αποφασίσουμε μόνοι μας τι θα φάμε.

  • Στην αρχήν του άρθρου λέει ότι σκοπός δεν είναι οι βολές κατά της θρησκείας

   αλλά η λάθος ερμηνεία από κάποιους κύκλους και η καταδίκηολων που προηγούνται της σφαγής..επίσης γίνεται αναφορά για τις επιρροές από άλλες θρησκείες.. αλλά με το σκεπτικό σου θα έπρεπε να κάνει η Ορθόδοξη πίστη και οι πιστοί της,ότι οι Ανατολίτες?

  • και βάλε βάση στην αξία που δείχνουν οι φανατικοί στο νόημα της ζωής, απορώ αν Ξέρεις να διαβάσεις ένα Ευαγγέλιο,μια Γραφή χριστιανική και να την κατανοήσεις….

  • Εύχομαι να έχει ελαφρύ χέρι η νοσοκόμα που θα σου κάνει το... εμβόλιο.

   Η ζωή είναι ..ανα και κοίτα πως κάνουμε όλοι μας μπροστά στην αρρώστια και το ενδεχόμενο να μολυνθούμε..κάνε μια σύγκριση με το πως νοιώθει το ζωντανό όταν του σκίζουν τον λαιμό μετά από τέτοια κακομεταχείριση. Αν δεν ξέρεις να διαβάσεις επειδή το πτυχίο του Δημοτικού το πήρες και αυτό με βοήθεια, μην ξεφτιλίζεσαι τέτοια μέρα, που όλοι θυμόμαστε τον ..Κάτω Κόσμο .Έλεος,όλη μας η έννοια είναι η Θρησκεία σου,βλάκα!!!!

 16. Έχετε σκευτει τι θα έτρωγαν όλα αυτά τα κατσίκια και πρόβατα;Το γάλα θα έπιναν και θα έμενε να κάνετε τα τυριά σας;Όπως είπε ο κύριος ο άνθρωπος θα κυριαρχήσει στη γη και όλα είναι για την επιβίωση του.

 17. Ντροπή σας δεν έχετε δουλειές ;;;;; Όλη μέρα αραχτοί και σχόλια ! Όταν όμως σας καλουν στο πασχαλινό τραπέζι κάθεστε πρώτοι και τρώτε τον οβελία χωρις αύριο !!!! Καλή Ανασταση με υγεία και Αγάπη !!!

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.