Α. Φατσέα – Π. Σπανός (Σχ. Σύμβουλοι): Εθελοντισμός, αλληλεγγύη, ενεργός πολίτης

79
1851

Εθελοντισμός, αλληλεγγύη, ενεργός πολίτης
Διαχρονικές αξίες και επιδιώξεις της Εκπαίδευσης. Σήμερα, επίκαιρες παρά ποτέ.
Μέσα από το Εκπαιδευτικό πρόγραμμα «Νοιάζομαι και Δρω»
Προς ΜΜΕ Δωδεκανήσου

Οι ραγδαίες κοινωνικές, οικονομικές, πολιτιστικές και πολιτικές εξελίξεις τα τελευταία χρόνια δεν μπορούν και δεν πρέπει να αφήσουν ανεπηρέαστη την εκπαίδευση. Το σχολείο είναι η βάση, ο ακρογωνιαίος λίθος της κάθε κοινωνίας και οφείλει να συμβαδίζει με το σήμερα, να είναι «ανοικτό» και να αναπτύσσει δυναμικό και εξωστρεφή προσανατολισμό προς την κοινωνία και στους προβληματισμούς της.
Στο σύγχρονο σχολείο αποτελεί επιτακτική ανάγκη η ενεργοποίηση αμφίδρομης σχέσης της σχολικής κοινότητας με ζητήματα κοινωνικής ευαισθητοποίησης, η διέγερση της εγρήγορσης των νέων ανθρώπων και η καλλιέργεια της αξίας της συλλογικής προσφοράς.
Η εκπαιδευτική κοινότητα έχει τη δύναμη να αναπτύξει συλλογικά κοινωνικές δράσεις και προσεγγίζοντας βιωματικά και συνεργατικά τα κοινωνικά θέματα, να καλλιεργήσει τις αξίες της ανθρωπιστικής συνεισφοράς, του αλτρουισμού και της αλληλεγγύης και να ενισχύσει την κοινωνική συνοχή.
Η έννοια του εθελοντισμού και της ενεργού πολιτειότητας υποστηρίζεται και προάγεται μέσα από πολιτιστικές, κοινωνικές δραστηριότητες, ημερίδες, εθελοντικές δράσεις, από μαθητές/τριες εκπαιδευτικούς και γονείς, για να μεταδοθεί το μήνυμα της εκούσιας συνειδητής προσφοράς προς το κοινωνικό σύνολο, να εδραιωθεί η σπουδαιότητά του, στη σκέψη των νέων ανθρώπων και να υιοθετηθεί ως συμπεριφορά.
Αρκετά προγράμματα που υλοποιούνται στο πλαίσιο της σχολικής κοινότητας, καλλιεργούν και διαμορφώνουν εθελοντική συνείδηση στους/στις μαθητές/τριες καθώς τους/τις ενεργοποιούν για να δραστηριοποιηθούν σε διάφορους τομείς, αναλαμβάνοντας πρωτοβουλίες, που σχετίζονται με την ευαισθητοποίησή τους, για πλήθος καίριων ζητημάτων. Ανάμεσα στα εκπαιδευτικά προγράμματα είναι το «Νοιάζομαι και Δρω».
Το Εκπαιδευτικό Πρόγραμμα «Νοιάζομαι και Δρω».
Πανελλαδικό πρόγραμμα για την καλλιέργεια της εθελοντικής κοινωνικής προσφοράς στο σχολείο.
Για δεύτερη συνεχή χρονιά εφαρμόζεται το πανελλαδικό πρόγραμμα «Νοιάζομαι και Δρω», το οποίο απευθύνεται σε μαθητές/τριες όλων των τάξεων της σχολικής εκπαίδευσης από το Νηπιαγωγείο μέχρι το Λύκειο, με την έγκριση του Υπουργείου Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων.
Κατά το τρέχον σχολικό έτος 2016 – 17 συμμετέχουν 150 σχολεία, σε όλη τη χώρα, 450 εκπαιδευτικοί και περίπου 9.000 μαθητές/τριες.
Στόχος του προγράμματος είναι η ανάπτυξη της κουλτούρας της αλληλεγγύης, της ενεργού πολιτειότητας και του εθελοντισμού, στα παιδιά και στους νέους, καλλιεργώντας πηγαίες και βιώσιμες στάσεις ενεργού κοινωνικής προσφοράς με βιωματικές προσεγγίσεις.
Το πρόγραμμα, συντονίζεται από το μη κερδοσκοπικό σωματείο Δεσμός, σε συνεργασία με το Ίδρυμα Λαμπράκη, με σκοπό την καλλιέργεια της εθελοντικής κοινωνικής προσφοράς. Το Ίδρυμα Λαμπράκη είναι κοινωφελής μη κερδοσκοπικός οργανισμός που δραστηριοποιείται στους τομείς της παιδείας του πολιτισμού και της ανάπτυξης και έχει μακρά εμπειρία συνεργασίας με το ΥΠΕΠΘ για την υλοποίηση καινοτόμων δράσεων στην εκπαίδευση. Το έργο χρηματοδοτείται από το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος και από το Κοινωφελές Ίδρυμα Α. Κ. Λασκαρίδη.
Κατά την εφαρμογή του προγράμματος εμπλέκονται όσο το δυνατόν περισσότεροι εκπαιδευτικοί και μαθητές/τριες, ενώ παράλληλα συμπράττουν γονείς ή/ και άλλοι συγγενείς των παιδιών, για την διεύρυνση και ενίσχυση των δράσεων και επιδιώκεται η αγαστή συνεργασία με διάφορους κοινωνικούς εταίρους όπως είναι οι εθελοντικές οργανώσεις, η τοπική αυτοδιοίκηση, οι κοινωνικές υπηρεσίες, οι επιχειρηματικοί φορείς κ.α.
Από τα Δωδεκάνησα συμμετέχουν έξι (6) σχολικές μονάδες Α/θμιας & Β/θμιας Εκπαίδευσης.
Συγκεκριμένα συμμετέχουν:
Από την Α/θμια Εκπαίδευση, το 5ο Δημοτικό Σχολείο Ρόδου, το 7ο Δημοτικό Σχολείο Κω και το Δημοτικό Σχολείο Αστυπάλαιας.
Από την Β/θμια Εκπαίδευση, το Γυμνάσιο με Λ. Τ. Ζηπαρίου Κω, το Γυμνάσιο με Λ.Τ. Αγαθονησίου και το Γυμνάσιο με Λ.Τ. Αστυπάλαιας.
Οι επιμέρους θεματικές των προγραμμάτων αφορούν ζητήματα περιβαλλοντικής ευαισθητοποίησης, διατροφικών συνηθειών, μαθητικές δράσεις για ευπαθείς κοινωνικές ομάδες, όπως παιδιά με ειδικές ανάγκες και προσφυγόπουλα, καθώς επίσης και δραστηριότητες που αφορούν πρωτοβουλίες για την ανάδειξη των αρχαιολογικών χώρων του τόπου.
Για την υποστήριξη της εφαρμογής του Προγράμματος:
• εκπονήθηκε πολυμορφικό εκπαιδευτικό υλικό, που αποτελείται από τρία τεύχη, οδηγός για τον εκπ/κο, βιβλίο μαθητή και δραστηριότητες, ασκήσεις, τεχνικές για τον εκπ/κο,
• δημιουργήθηκε διαδραστικός διαδικτυακός τόπος, με πλούσιο σχετικό υλικό (βίντεο, ψηφιακές δραστηριότητες, φωτοθήκη από τις δράσεις κ.α.,
• πραγματοποιήθηκε το Νοέμβριο, στην Αθήνα, εισαγωγικό επιμορφωτικό πρόγραμμα σε συντονιστές και εκπαιδευτικούς, για τη συμβουλευτική υποστήριξη της αξιοποίησης του υλικού και της γενικότερης υλοποίησης του προγράμματος,
• προβλέφθηκε συνεχιζόμενη συμβουλευτική υποστήριξη των εκπαιδευτικών που θα εφαρμόσουν το πρόγραμμα στο σχολείο.
Για τη διάχυση των μαθητικών δράσεων στην ευρύτερη εκπαιδευτική κοινότητα και στην κοινωνία θα γίνει προβολή των δράσεων των σχολείων στο διαδίκτυο, παρουσίαση των δράσεων σε επιστημονική διημερίδα, με την ολοκλήρωση του έργου και ελεύθερη διάθεση του παραγόμενου εκπαιδευτικού υλικού σε ηλεκτρονική μορφή.
Απώτερος στόχος είναι μετά την αξιολόγηση των αποτελεσμάτων, να εξεταστεί η δυνατότητα για την οργανική ένταξη του εθελοντισμού ως διακριτό διδακτικό αντικείμενο στο ωρολόγιο πρόγραμμα του σχολείου.

ΠΑΙΔΙΑ ΠΡΟΣΦΥΓΩΝ ΑΠΟ ΤΗ ΣΥΡΙΑ ΣΤΑ ΔΗΜΟΤΙΚΑ ΣΧΟΛΕΙΑ ΑΡΧΑΓΓΕΛΟΥ
Ένα παράδειγμα εθελοντικής και αλληλέγγυας δράσης της εκπαιδευτικής κοινότητας Αρχαγγέλου προς μίμηση.
Λαμπρό παράδειγμα προς μίμηση εθελοντικής προσφοράς και αλληλέγγυας στάσης επέδειξε η Εκπαιδευτική Κοινότητα Αρχαγγέλου, αλλά και το σύνολο της Αρχαγγελίτικης κοινωνίας, με την ένταξη επτά προσφυγόπουλων στις σχολικές μονάδες της Α/θμιας Εκπαίδευσης.
Τα παιδιά των δύο Δημοτικών Σχολείων Αρχαγγέλου υποδέχτηκαν από την πρώτη στιγμή με φιλικά αισθήματα τα παιδιά σχολικής ηλικίας τριών οικογενειών προσφύγων από τη Συρία, που έφτασαν συνοδεία των μανάδων τους στα σκαλοπάτια των Δημοτικών Σχολείων. Οι οικογένειες φιλοξενούνται σε Ξενώνα Φιλοξενίας Γυναικών(δομή του Δήμου Ρόδου). Θα ήταν παράλλειψή μας να μην εκφράσουμε τις θερμές μας ευχαριστίες στους/στις υπεύθυνους/ες του ξενώνα και ιδιαίτερα στην ψυχολόγο Πωλίνα Καστράνη, που συνόδευε τα παιδιά και κατέβαλε προσπάθειες, να τα ενθαρρύνει και να τους μειώσει την αυτονόητη αμηχανία τους, μπροστά στο άγνωστο γι΄αυτά νέο περιβάλλον.
Θερμές ευχαριστίες, επίσης, οφείλουμε στην αδιόριστη δασκάλα, καθηγήτρια και διερμηνέα της αραβικής γλώσσας, Μαρία Χαραλάμπους, για τη σημαντική της εθελοντική συνεισφορά, στην επικοινωνία μας στη γλώσσα των οικογενειών και τη διευκόλυνση στη διεκπεραίωση όλων των διαδικασιών εγγραφής τους, (βιβλιάρια υγείας και λοιπά παραστατικά απαραίτητα για την καθ΄όλα νόμιμη εγγραφή τους). Να συγχαρούμε επίσης τους Διευθυντές των Σχολείων κ.κ. Δαμιανού Ελένης και Κασσιώτη Αναστάσιο και όλους τους εκπαιδευτικούς των Σχολείων γιατί με περισσή αγάπη φρόντισαν-και φροντίζουν- για την προμήθεια στα παιδιά, σάκες και άλλα σχολικά είδη, πολλά από τα οποία προσφέρθηκαν από τους φιλόξενους Αρχαγγελίτες γονείς και κατοίκους.
Τα παιδιά θα υποστηριχθούν για τη γλωσσική/μαθησιακή τους ένταξη για όσο διάστημα φοιτήσουν στα Σχολεία, από την Τάξη Υποδοχής που λειτουργεί στο Σχολείο, με διδάσκουσα την καταρτισμένη και ευαίσθητη αναπληρώτρια Αρχαγγελίτισσα δασκάλα, Κατερίνα Γιασιράνη.
Όπως τονίζεται σε προηγούμενο ενημερωτικό κείμενο στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης από εκπρόσωπο της εκπαιδευτικής κοινότητας, «Η σημασία και η αναγκαιότητα της ένταξης των προσφυγόπουλων σ΄ένα οργανωμένο σύστημα εκπαίδευσης και κοινωνικοποίησης είναι προφανής. Πρόκειται για υποχρέωση της Πολιτείας, που απορρέει τόσο από τον αξιακό, ηθικό κώδικα όσο και τις διεθνείς συμβάσεις που έχει υπογράψει η χώρα μας, να παρέχει εκπαίδευση σε όλα τα παιδιά των προσφύγων και μεταναστών.
Καλούμε πρωτίστως όλους τους εκπαιδευτικούς τους γονείς και τους μαθητές, όλη την εκπαιδευτική κοινότητα, να αναλάβουν δράσεις στήριξης των προσφύγων και μεταναστών μέσα στα σχολεία αλλά κι εθελοντικά όπου μπορούν κι έξω απ αυτά, μέσα στην κοινωνία
Οφείλουμε όλοι εμείς που ως λαός βιώσαμε και βιώνουμε την προσφυγιά και ξενιτιά να σταθούμε στο ύψος των περιστάσεων και να σταθούμε αλληλέγγυοι στους κατατρεγμένους και θαλασσοπνιγμένους από τους πολέμους και τη φτώχεια συνανθρώπους μας..»
Προσυπογράφουμε! Άλλωστε η φιλοσοφία του προγράμματος ΝΟΙΑΖΟΜΑΙ ΚΑΙ ΔΡΩ που συντονίζουμε, κινείται σε αυτήν την κατεύθυνση.

Οι συντονιστές του Προγράμματος «Νοιάζομαι και Δρω» στο Νομό Δωδεκανήσου
Πέτρος Σπανός, Σχολικός Σύμβουλος 3ης Εκπαιδευτικής Περιφέρειας Α/μιας Εκπαίδευσης Νομού Δωδεκανήσου.
Αδαμαντία Φατσέα, Σχολική Σύμβουλος Φυσικής Αγωγής Α/θμιας & Β/θμιας Εκπαίδευσης Νομού Δωδεκανήσου

79 ΣΧΟΛΙΑ

 1. ΓΙΝΕ ΠΑΙΔΙ ΜΟΥ ΟΜΟΦΥΛΟΦΙΛΟΣ! Η ΝΕΑ ΤΑΞΗ ΠΡΑΓΜΑΤΩΝ ΔΟΚΙΜΑΖΕΙ ΤΙΣ ΑΝΤΟΧΕΣ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΛΑΟΥ!1

  Μπορεί οι συριζοψεκασμένοι να φλόμωσαν με ψεύτικες υποσχέσεις τον ελληνικό λαό, αλλά προς τα νεοταξίτικα αφεντικά τους είναι απολύτως συνεπείς!

  Τώρα, λοιπόν, εκπληρώνουν μια ακόμα προεκλογική τους υπόσχεση προς τους Σόρος του πλανήτη: ο υπουργός Παιδείας απέστειλε εγκύκλιο στο συντροφάτο των μαρξιστών ινστρουχτόρων στα σχολεία (που είναι ότι πιο άθλιο υπάρχει σ’ αυτή τη χώρα και αποτελεί ιερή υποχρέωση του αυριανού Εθνικού Κράτους να το τσακίσει από την πρώτη ημέρα!), για «θεματική εβδομάδα έμφυλης ταυτότητας». Η οποία, θα περιλαμβάνει –μεταξύ των άλλων- συζητήσεις για την «ομοφοβία», την «τρανσοφοβία» και λοιπά μαθήματα ανωμαλίας!
  Μάλιστα, η λεγόμενη «Colour Youth – Κοινότητα LGBTQ Νέων Αθήνας» εξέδωσε ανακοίνωση, σπεύδοντας να συγχαρεί τους Τσιπροκαμμένους για την πρωτοβουλία τους, ζητώντας βεβαίως και το… κάτι παραπάνω:
  «Να εκδώσει άμεσα εξειδικευμένη εγκύκλιο προς τις σχολικές μονάδες για διαχείριση ζητημάτων σεξουαλικού προσανατολισμού,

  • Πουλάνε αλληλεγγύη για αλλοδαπούς, για τους Έλληνες άνεργους, άστεγους, πεινασμένους ΜΟΥΓΚΑ οι φιλέσπλαχνοι...

   Στα λόγια τους περισσεύει η ανθρωπιά, στην πράξη όπως αύριο που η παγωνιά θα τρυπά τα κόκαλα των δύστυχων προσφύγων και ΛΑΘΡΟ οι παραπάνω θα πουλάνε αλληλεγγύη μόνο με ανούσια κείμενα. Πάρτε βρε κακομοίρηδες κανένα προσφυγόπουλο στα ζεστά σας σπίτια, να φάνε και να ζεσταθούν και μετά γράφετε και ένα ευχολόγιο…

   • Εσύ τι έκανες για τους έλληνες άστεγους τόσα χρόνια τώρα?Α μην μου πείς!Πετούσες γαρύφαλλα στα μπουζούκια…Υποκριτές και καραγκιόζηδες ταυτόχρονα!!!

  • Νοιάζομαι και Δρω βάφτισε ο ΣφΥΡΙΖΑ την ΜΚΟ που ενδιαφέρεται μόνο για τους μη Έλληνες και για το παραδάκι...

   Πληρωμένα ανθρωπάκια του ΣφΥΡΙΖΑ που μας πουλάνε μαθήματα αλληλεγγύης όταν η φασιστοαριστερή τους κυβέρνηση έχει φτωχοποιήσει όλους τους Έλληνες αυτοί ενδιαφέροντε μόνο για Πακιστανάκια, Αφγανάκια και μαυράκια…

   • Δεν υπάρχει μκο για έλληναραδες γιατί πολύ απλά 40 χρόνια φάγατε χωρίς να δώσετε…βούλωνε φασίστα…

 2. ΓΙΝΕ ΠΑΙΔΙ ΜΟΥ ΟΜΟΦΥΛΟΦΙΛΟΣ! Η ΝΕΑ ΤΑΞΗ ΠΡΑΓΜΑΤΩΝ ΔΟΚΙΜΑΖΕΙ ΤΙΣ ΑΝΤΟΧΕΣ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΛΑΟΥ! 2

  ταυτότητας φύλου και χαρακτηριστικών φύλου όπως αυτή περιγράφεται σε επιστολή της οργάνωσης Πολύχρωμο Σχολείο που συνυπογράφεται από τις θεσμικές οργανώσεις προάσπισης των LGBTQI δικαιωμάτων και απεστάλη το Σεπτέμβριο του 2016 στο Υπουργείο Παιδείας και το Ινστιτούτο Εκπαιδευτικής Πολιτικής. Να εισαγάγει σχολικό μάθημα για την σεξουαλική αγωγή, τις διάφορες σεξουαλικότητες και την ταυτότητα φύλου, με ορθή και αμερόληπτη γλώσσα…». Άλλωστε, τρώγοντας έρχεται η όρεξη…
  Είναι προφανές, ότι η Νέα Τάξη δοκιμάζει τις αντοχές του ελληνικού λαού, δηλητηριάζοντας την νεολαία του. Αν περάσει έτσι αυτό, «αύριο» οι συριζοψεκασμένες δουλάρες τους θα φέρουν κάτι άλλο, πιο «προωθημένο», «μεθαύριο» κάτι άλλο, ακόμα πιο «προωθημένο» και πάει λέγοντας. Έλληνες γονείς, αντισταθείτε στα σχέδια της Νέας Τάξης Πραγμάτων! Προστατεύστε τα παιδιά σας, πριν να είναι πολύ αργά!

  • Ανιστόρητε ελληναρά καράβλαχε η ομοφυλοφιλία ήταν διαδεδομένη στην αρχαία ελλάδα ΚΑΡΑΓΚΙΟΖΗ!!!

  • που μιλά για αποδόμηση των «έμφυλων κοιννωνικών στερεοτύπων», αν θυμάμαι καλά. Δηλαδή η διάκριση άνδρας και γυναίκα πρέπει να αποδομηθεί. Στην ουσία να αποδομηθεί η ίδια η φύση. Παιδαγωγικά και κοινωνικά όλα αυτά είναι «παρά φύσιν»

 3. ΔΥΟ ΣΤΟΥΣ ΤΡΕΙΣ ΝΕΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ ΔΗΛΩΝΟΥΝ ΟΤΙ ΘΕΛΟΥΝ ΝΑ ΦΥΓΟΥΝ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ, ΛΟΓΩ ΜΝΗΜΟΝΙΩΝ!

  Έρευνα εισοδήματος για το 2016 πραγματοποίησε η Γενική Συνομοσπονδία Επαγγελματιών Βιοτεχνών Εμπόρων Ελλάδος, τα αναλυτικά αποτελέσματα της οποίας παρουσιάζονται σήμερα σε συνέντευξη τύπου.
  Σε γενικές γραμμές, η έρευνα πιστοποίησε ότι το 75% των Ελλήνων είδε τα εισοδήματά του να μειώνονται, σε σχέση με το 2015, ενώ το 35% των ζει με εισοδήματα κάτω των 10.000 ευρώ ετησίως.
  Ωστόσο, το πιο χειρότερο είναι άλλο… Όπως προέκυψε, δύο στους τρεις νέους δηλώνουν την πρόθεση να μεταναστεύσουν στο εξωτερικό για να αναζητήσουν καλύτερη τύχη – και να προστεθούν έτσι στους 500.000 Έλληνες, ηλικίας 15-45 ετών, που το έχουν πράξει ήδη, λόγω Μνημονίων!
  Να αναγκάζονται να φεύγουν οι γηγενείς και να παίρνουν τη θέση τους τα «προσφυγάκια»! Αυτό είναι το σατανικό ανθελληνικό σχέδιο της Νέας Τάξης Πραγμάτων, που μέχρι στιγμής πετυχαίνει πλήρως!

 4. Ο ΕΥΡΩΝ ΚΕΡΔΙΖΕΙ ΜΠΑΝΑΝΑ ΑΠΟ ΤΟ ΠΑΚΙΣΤΑΝ!!!!

 5. Τσακιστε τούς Ναζί σε κάθε γειτονιά
  Τσακιστε τούς Ναζί σε κάθε περίπτωση
  Τσακιστε τούς Ναζί σε κάθε τι
  Πρρρρρρ

  • Σου έστειλε πρόσκληση ο Καρανίκας; Για πες μας που είναι η αλληλεγγύη στα ελληνόπουλα που πεινάνε; στα ελληνόπουλα με μαθησιακές δυσκολίες που η κυβέρνηση τους κόβει κάθε βοήθεια και τα πετάει στον κάλαθο αχρήστων; Στα λόγια όλοι μοιράζουνε αλληλεγγύη. Στην πράξη;

   • Η αλληλεγύη είναι εδώ και στα 40 χρόνια στα καφέ και στα μπουζούκια ελληναρά…Τα ρέστα στο ΠΑΣΟΚ/ΝΔ που ψήφισες και βούλωνε τώρα φασίστα…

 6. και όχι προσφυγόπουλα, όπως επίτηδες για να γεννήσουν φιλάνθρωπα συναισθήματα, λέει το υπουργείο και τα ΜΜΕ , αφού η πλειοψηφία είναι λαθρομετανάστες και όχι πρόσφυγες. Αλλωστε το παραδέχθηκε και ο Μουζάλας. Λοιπόν για να τελειώνει το παραμύθι, όλοι οι γονείς δεχόμαστε οτι πρέπει να μορφωθούν αυτά τα παιδιά, αλλά και όλοι δεν θέλουμε να μείνουν στο νησί μόνιμα, διότι μπορεί οι συνέπειες για την ασφάλεια και την οικονομία του νησιού να είναι καταστροφικές. ΑΝ ΑΓΑΠΑΕΙ ΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΤΑ ΠΡΟΣΦΥΓΟΠΟΥΛΑ ΝΑ ΤΑ ΣΤΕΙΛΕΙ ΣΕ ΜΕΡΗ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΓΙΑ ΜΟΝΙΜΗ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΗ. Ετσι δεν θα αλλάζουν συνέχεια περιβάλλον που είναι αντιπαιδαγωγικό και θα έχουν καλύτερες συνθήκες διαβίωσης.

 7. Ο Πούτιν καταγγέλλει την Δύση για προώθηση της παιδοφιλίας και λέει: «Φυσικό δίκαιο αποτελεί για μας η υπεράσπιση των χριστιανικών αξιών».Ο Βλαντίμιρ Πούτιν κατηγόρησε τις δυτικές ελευθεριάζουσες (liberal) ελίτ για εγκατάλειψη των παραδοσιακών αξιών που έκαναν τις χώρες τους ισχυρές και για υιοθέτηση του πολιτισμού της Νέας Τάξης Πραγμάτων που, αν δεν αναχαιτιστεί, θα καταστρέψει τον Δυτικό πολιτισμό. Πώς προωθείται αυτός ο νέος, πολιτισμός; Με την αφαίρεση της εθνικής κυριαρχίας από τα κράτη και την αλλαγή της ανθρώπινης ταυτότητας. Ο Πούτιν αναφέρθηκε στην μετάλλαξη των χριστιανικών γιορτών, στην προσπάθεια αλλαγής οικογενειακού προτύπου, στο δημογραφικό πρόβλημα, στην προώθηση της ιδέας επιλογής φύλου, της ομοφυλοφιλίας, της παιδοφιλίας. Τόνισε χαρακτηριστικά: «Η Δύση διδάσκει ότι η πίστη στον Θεό ισοδυναμεί με την πίστη στον Σατανά».Να σημειωθεί ότι πρόσφατα η Ρωσίδα Συνήγορος του Παιδιού Άννα Κουζνέτσοβα ζήτησε να δημιουργηθεί μητρώο παιδεραστών, προκειμένου να αποτραπεί η διείσδυση των εγκληματιών στα σχολεία.

 8. «Το χρονικό του εποικισμού της Ελλάδος».ΓΙΑ ΣΚΕΠΤΟΜΕΝΟΥΣ ΑΡΙΣΤΕΡΟΥΣ ΠΟΛΙΤΕΣ 1

  Ο καθηγητής Κωνσταντίνος Π. Ρωμανός στο προηγούμενο άρθρο του με θέμα το ζήτημα της Μαζικής Μετανάστευσης 2016, επισήμανε, ανέλυσε και παρέθεσε σειρά στοιχείων αποδεικνύοντας και στον πιο δύσπιστο αλλά λειτουργικά σκεπτόμενο αναγνώστη ότι οι μαζικές μετακινήσεις ασιατικών και αφρικανικών πληθυσμών στην Ευρώπη δεν είναι κάποια φυσική εξέλιξη, απόρροια των πολεμικών συγκρούσεων αλλά υλοποίηση συγκεκριμένου σχεδίου στο οποίο συμμετέχουν κυβερνήσεις κρατών και θεσμοί, μυστικές υπηρεσίες, ΜΚΟ με πακτωλό χρημάτων, πολυεθνικές εταιρείες και ότι άλλο απαρτίζει την λεγόμενη Νέα Τάξη Πραγμάτων. ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΕΔΩ. http://www.freepen.gr/2016/08/blog-post_94.html?spref=fb

  • Ο Κωνσταντίνος Π. Ρωμανός γεννήθηκε στην Αθήνα. Σπούδασε, με υποτροφία Fulbright στις ΗΠΑ και με υποτροφία DAAD στη Γερμανία, Φιλοσοφία και Επιστήμες του Ανθρώπου, υπό τους καθηγητές Hans-Georg Gadamer, Ernst Tugendhat και Georg Picht. Παρακολούθησε επίσης παραδόσεις του καθηγητή V. Jankelevitch στη Σορβόνη. Είναι διδάκτωρ της Φιλοσοφίας του Πανεπιστημίου της Χαϊδελβέργης. Δίδαξε σε αμερικανικά πανεπιστήμια και στο γερμανικό Πανεπιστήμιο του Kassel, ενώ σήμερα διδάσκει ως αναπληρωτής καθηγητής Φιλοσοφία στο Πανεπιστήμιο του Αιγαίου. Γράφει στην ελληνική, την αγγλική και τη γερμανική γλώσσα

 9. ΓΙΑ ΣΚΕΠΤΟΜΕΝΟΥΣ ΑΡΙΣΤΕΡΟΥΣ ΠΟΛΙΤΕΣ 2 .http://www.freepen.gr/2016/08/blog-post_94.html?spref=fb

  Στο επισυναπτόμενο νέο άρθρο-ανάλυση του, προχωράει και καταδεικνύει τα τραγικά αποτελέσματα της Μαζικής Μετανάστευσης στην χώρα μας και τους πολίτες της με τον διαφωτιστικό τίτλο «Το χρονικό του εποικισμού της Ελλάδος». Αυτό που συμβαίνει σήμερα όμως, είναι η κορύφωση μιας μακρόχρονης προσπάθειας βίαιης αλλαγής/αντικατάστασης του πληθυσμού της Ελλάδας (και της Ευρώπης) ώστε να καταλήξει μια πολύ-πολιτισμική κοινωνία στα Αμερικάνικα πρότυπα που θα την καταστήσει απόλυτα ελεγχόμενη.Προτείνουμε ολόθερμα, σε όποιον ακόμα μπορεί να συλλογάται ελεύθερα, να αναγνώσει όλο το άρθρο αν και μακροσκελές. Μόνο να κερδίσει έχει … Αλλά και αν ακόμα δεν είναι διατεθειμένος για την πλήρη ανάγνωση, ας σταθεί στο κεφάλαιο 11, «Το δικαίωμα να έχεις πατρίδα» … Ειδικά αν νιώθει Αριστερός … Και ας επιτρέψει στον εαυτό του να στοχαστεί αληθινά αλλά και να νιώσει έως το βαθύτερο κύτταρό του τι πραγματικά σημαίνει Ανθρωπισμός!

 10. KAI KANOYN ΠΡΟΠΑΓΑΝΔΑ ΥΠΕΡ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΤΑΞΗΣ ΠΡΑΓΜΑΤΩΝ ΤΩΝ ΠΑΓΚΟΣΜΙΩΝ ΔΟΛΟΦΟΝΩΝ?ΠΟΣΑ ΛΕΦΤΑ ΠΗΡΑΤΕ ΚΑΙ ΠΡΟΔΩΣΑΤΕ ΤΗΝ ΠΑΤΡΙΔΑ ΣΑΣ?ΟΥ ΡΕ ΚΑΤΣΑΠΛΙΑΔΕΣ.

 11. ΠΡΟΣ. Χρυσή πορδή ΚΑΙ Επώνυμος. ΝΑΖΙ ΦΑΣΙΣΤΕΣ ΚΑΙ ΦΑΣΙΣΤΑΡΙΑ ΕΙΝΑΙ ΣΥΡΙΖΑ ΝΔ ΠΑΣΟΚ ΚΛΠ

  ΑΥΤΟΙ ΕΙΝΑΙ ΔΟΥΛΟΙ ΤΗΣ ΜΕΡΚΕΛ.ΑΝΤΕ ΒΑΡΑΤΕ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΤΣΑΚΙΣΤΕ ΤΟΥΣ!!!!

 12. Η ΓΥΜΝΗ ΑΛΗΘΕΙΑ στήν ΛΕΣΒΟ, για τους Λαθρομετανάστες! Ο ΘΕΟΣ ΝΑ ΒΑΛΛΕΙ ΤΟ ΧΕΡΙ ΤΟΥ! ΑΜΗΝ!

  1)https://www.youtube.com/watch?v=EhZFRsYHJBU 2)https://odysseiatv.blogspot.de/2017/01/blog-post_88.html

 13. Μουσουλμάνοι της Αγγλίας - Πήραμε τον έλεγχο της χώρας (Ελληνικοί υπότιτλοι)

  Με εχθρικότητα και επιθέσεις αντιμετώπισαν οι Μουσουλμάνοι στην Αγγλία μια ομάδα Άγγλων που πέρασε ανάμεσα τους δηλώνοντας ότι είναι Χριστιανοί.Οι Μουσουλμάνοι δήλωναν ότι είναι πλέον δική τους η χώρα.Αυτό είναι το επεκτατικό Ισλάμ σήμερα με πρόσχημα την μετανάστευση.Προσεχώς και στην Ελλάδα αυτά τα συμβάντα,αντισταθείτε και φωνάξτε γιατί σε κάθε Ελληνική πόλη θα βάλουν χιλιάδες φανατικούς Ισλαμιστές για να αντικαταστήσουν τον Ελληνικό πληθυσμό με αυτούς.Το βίντεο έχει Ελληνικούς υπότιτλους.ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ ΤΟ ΝΑ ΞΥΠΝΗΣΟΥΜΕ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣhttps://www.youtube.com/watch?v=ePeHhrk1HLA.

 14. ΠΡΟΣ ΑΝΩΝΥΜΟ.ΑΝ ΔΕΝ ΣΟΥ ΑΡΕΣΕΙ ΤΟ ΝΗΣΙ ΚΑΙ ΟΙ ΜΠΟΧΑΛΟΙ ΜΠΟΡΕΙΣ ΝΑ ΠΑΣ ΧΩΡΙΣ ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΟ ΠΑΚΙΣΤΑΝ ΑΝΤΕ….

 15. Ο αλησμόνητος Κώστας Τσάκωνας είπε ΤΕΡΑΣΤΙΕΣ ΑΛΗΘΕΙΕΣ, που ποτέ δεν ΤΟΛΜΗΣΑΝ ΝΑ ΔΕΙΞΟΥΝ τα μεγάλα (ΒΟΘΡΟ-)κανάλια! (Βίντεο)

  36 ΧΡΟΝΙΑ ΠΡΙΝ!
  «Ο ορυκτός μας πλούτος, είναι προίκα της καθυστερημένης Ελλάδας, για τον γάμο της με την προηγμένη Ευρώπη»!
  «Όχι μόνο τον ορυκτό μας πλούτο δώσαμε προίκα στην Ευρώπη, αλλά όλη την Ελλάδα»!ΣΥΓΚΛΟΝΙΣΤΙΚΑ ΛΟΓΙΑ! Απόσπασμα από την ταινία «ΜΑΘΕ ΠΑΙΔΙ ΜΟΥ ΓΡΑΜΜΑΤΑ», ΤΟΥ 1981…
  ΣΥΝΕΛΛΗΝΕΣ! ΑΝΟΙΞΤΕ ΤΑ ΑΥΤΙΑ ΣΑΣ!https://odysseiatv.blogspot.de/2017/01/blog-post_50.html

 16. ΘΑ ΦΡΙΞΕΤΕ, ΠΩΣ ΚΑΤΗΝΤΗΣΕ Η ΣΥΓΧΡΟΝΗ ΣΟΥΗΔΙΑ ΜΕ ΤΟΥΣ ΛΑΘΡΟΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ!!!

  ΝΑ ΠΟΥΜΕ Φ Ρ Ι Κ Η;
  ΝΑ ΠΟΥΜΕ ‘Σ Ο Κ’;
  (Η ‘ΟΔΥΣΣΕΙΑΤV’ ΣΑΣ ΠΑΡΟΥΣΙΑΖΕΙ ΤΗΝ ΣΟΥΗΔΙΑ ΤΟΥ 2017, ΟΠΩΣ ΔΕΝ ΘΑ ΜΑΣ ΤΗΝ ΔΕΙΞΟΥΝ π ο τ έ τα ΒΟΘΡΟΚΑΝΑΛΑ…)Η ΔΙΑΡΚΗΣ ΑΝΟΧΗ, Η ΔΙΑΡΚΗΣ ΑΦΕΛΕΙΑ, Η ΔΙΑΡΚΗΣ ΥΠΟΧΩΡΗΤΙΚΟΤΗΣ, ΟΙ ΔΙΑΡΚΕΙΣ ΣΥΜΒΙΒΑΣΜΟΙ, ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΟΙ «ΑΦΑΝΕΙΣ ΡΥΘΜΙΣΤΕΣ» ΠΟΥ ΚΑΤΕΥΘΥΝΟΥΝ ΤΟΝ ΕΞΙΣΛΑΜΙΣΜΟ ΤΗΣ ΔΥΣΕΩΣ, ΕΦΕΡΑΝ ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΤΑ ΑΝΑΤΡΙΧΙΑΣΤΙΚΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΣΤΗΝ ΕΩΣ ΧΘΕΣ, «ΙΔΑΝΙΚΗ» ΣΟΥΗΔΙΚΗ ΚΟΙΝΩΝΙΑ…ΟΣΟ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙΡΟΣ, ΝΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΙΣΘΟΥΜΕ ΙΔΙΑΙΤΕΡΩΣ ΟΛΟΙ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ, ΠΡΙΝ ΜΑΣ ΣΥΜΒΟΥΝ ΟΣΑ ΑΠΕΡΙΓΡΑΠΤΑ ΒΙΩΝΟΥΝ ΤΑ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΧΡΟΝΙΑ ΟΙ ΣΟΥΗΔΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ ΚΑΙ ΚΥΡΙΩΣ ΟΙ ΓΥΝΑΙΚΕΣ ΤΟΥΣ…ΟΣΟ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙΡΟΣ…https://odysseiatv.blogspot.de/2017/01/blog-post_63.html

 17. Απαράδεκτο χαρίζουν ΤΑ ΚΑΤΑΣΧΕΜΕΝΑ ΣΠΙΤΙΑ στους λαθρομετανάστες ΤΣΙΠΡΑΣ - ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ!!!!!

  Εγγυητής το κράτος για δάνεια απόκτησης σπιτιού σε μετανάστες – Απαλλαγή από τον ΕΝΦΙΑ και όλους του λοιπούς φόρους της εφορίας για την αγορά κατοικίας από μετανάστες
  Το εξοργιστικό δεν είναι όμως μόνο αυτό αλλά και το γεγονός ότι όσοι είναι μετανάστες και αποκτήσουν σπίτι στην χώρα μας ανεξαρτήτου αν είναι με δάνειο ή με ιδία κεφάλαια θα απαλλάσσονται για 5 χρόνια από τον ΕΝΦΙΑ και τους λοιπούς φόρους ιδιοκτησίας.Μετά τα λεφτά που μοιράζει ο Μουζάλας σε κάθε μετανάστη τώρα οι κυβέρνηση θα δώσει το δικαίωμα κυρίως, σε οικογένειες μεταναστών να αποκτήσουν σπίτια με εγγύηση το κράτος μέχρι το ποσό των 150.000 ευρώ.
  http://scoops.gr/oi-metanastes-den-tha-pleirwnoun-enfia-kai-forous-stin-eforia/#

 18. Ὁ Γιγίτ Μπουλούτ,σύμβουλος τοῦ Ἐρντογάν,εἶπε γιά τήν Ἑλλάδα

  Κι’ ὅμως μᾶς τήν εἶπε καί ὁ τουρκαλᾶς ! Τέτοια ΚΑΤΑΝΤΙΑ ! Ἄ, ῤέ κατσαπλιάδες….
  «Ένας πρωθυπουργός που δεν φοράει γραβάτα έκανε όλα όσα του είπαν η ΕΕ και το ΔΝΤ, πούλησε την Ελλάδα. Να σας το πω καθαρά. Σήμερα οι Έλληνες πολίτες δεν υπάρχουν, είναι όλοι σκλάβοι. Τι περίμενουν; Περιμένουν το χρέος…» Άσχετα του ποιός το είπε… ΑΛΗΘΕΙΕΣ είπε…Αν οι ΑΛΗΘΕΙΕΣ μας ενοχλούν, ας κάνουμε κάτι…Τι περιμένουμε;Μηπως να δούμε και τα εγγόνια μας σκλάβους, για να το συνειδητοποιήσουμε και να εξεγερθούμε;;;ΑΚΟΜΜΑΤΙΣΤΑ! ΑΛΛΑ ΟΥΤΕ ΓΙ ΑΥΤΟ, ΔΕΝ ΕΙΜΑΣΤΕ ΙΚΑΝΟΙ. http://attikanea.blogspot.de/2017/01/blog-post_192.html

 19. Κρύος ιδρώτας έχει πιάσει τα φασισταριά από την τσουκαλαριά που χάνουν την γή από τα πόδια τους..Όντας ανίκανοι,τεμπέληδες και σκληροπυρηνικοι εκ του «ασφαλούς καναπέ» φυσικά οι ντόπιοι ρατσιστές χωρίς ίχνος στοιχείων παρά μόνο κάτι παρανοικά άρθρα από φασιστοσελίδες προσπαθούν να χρεώσουν κάθε τι κακό του τόπου σε παιδάκια και μετανάστες μεγαλώνοντας έτσι τον «αντρισμό» τους..Τό ότι ψηφίζαν τόσα χρόνια τα ίδια σκατά με αυτά που θα ψηφίσουν και στο μέλλον δεν τους φταίει φυσικά..Δείγμα ελληνικής κουλτούρας «Για όλα φταίνε οι άλλοι, ας ψοφήσει η κατσίκα του γείτονα,είμαστε απόγονοι του περικλή, γιατί εμείς και όχι αυτοί,κλπ κλπ» Με λίγα λόγια σκατά να φάτε με μπόλικα μνημόνια…!!

 20. ΤΡΑΜΠ ΠΡΟΧΩΡΑ ΣΩΣΕ ΜΑΣ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΑΡΙΣΤΕΡΟΥΣ! ΑΝΩΜΑΛΑ ! ΜΙΑΣΜΑΤΑ !ΟΜΟΦΥΛΟΦΙΛΟΥΣ! ΛΕΣΒΙΕΣ! ΠΑΙΔΕΡΑΣΤΕΣ !ΚΑΚΟΥΡΓΟΥΣ! ΚΤΗΝΗ!

  Μετά την ορκωμοσία του Ντόναλντ Τραμπ στην ιστοσελίδα του Λευκού Οίκου σβήστηκαν δύο ενότητες θεμάτων, των οποίων η αρχική περίληψή τους από προεδρίας Ομπάμα είχε προκαλέσει εντύπωση, ειδικά η πρώτη:Είναι η ενότητα που ήταν αφιερωμένη στην κοινότητα των ομοφυλόφιλων ( Society LGBT) και η ενότητα για την κλιματική αλλαγή, μια υπόθεση για την οποία ο Ν.Τραμπ έχει εκφράσει τον σκεπτικισμό του, αφού πέρα από τα γνωστά προβλήματα μόλυνσης του περιβάλλοντος τα οποία αποδέχεται, η όλη κίνηση έχει μετατραπεί μια μια μηχανή κατασκευής φόρων «υπέρ του περιβάλλοντος» και συγκέντρωσης χρημάτων από επιτήδειους απατεώνες.
  Σε ότι αφορά την κοινότητα των ομοφυλόφιλων ( Society LGBT), ο νέος πρόεδρος των ΗΠΑ θεωρεί ότι είναι ίδιοι με τους υπόλοιπους ανθρώπους και δεν δικαιούνται κάτι περισσότερο ή λιγότερο από αυτούς, άρα δεν υπάρχει λόγος να προβάλλεται αυτή η ιδιαιτερότητά τους σε σημείο που να θεωρείται προπαγάνδιση των επιλογών τους στους υπόλοιπους πολίτες και ειδικά των νέων.

 21. Αυτήν την εικόνα θέλουν να σκίσουν και να καταστρέψουν και χρησιμοποιούν τα παιδιά του Πακιστάν και της Ασίας που με το ζόρι θέλουν να τα χώσουν στα ελληνικά σχολεία, τα οποία ήδη τα έχουν καταστρέψει με τις συμμορίες των αμόρφωτων ψυχασθενών ανθελλήνων ψευτοδασκάλων…..http://www.paraxeno.com/40923/afti-ine-ikona-pou-misoun-bolseviki-ke-ta-ork/

 22. ΤΣΙΠΡΑ ΠΕΣ ΣΤΟΥ ΛΑΘΡΟΠΙΘΗΚΟΥΣ ΠΟΥ ΦΕΡΝΕΙΣ ΝΑ ΕΧΟΥΝ ΚΑΙ ΜΠΑΝΑΝΕΣ ΜΑΖΙ

  ΝΑ ΤΑΙΖΟΥΝ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ ΠΟΥ ΠΕΙΝΑΝΕ!!!

 23. ΠΟΙΟ ΚΟΙΝΟ ΣΗΜΕΙΟ ΕΧΟΥΝ ΟΛΕΣ ΟΙ ΥΠΟΘΕΣΕΙΣ ΝΑΡΚΩΤΙΚΩΝ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ;

  Τρεις υποθέσεις εισαγωγής, μεταφοράς και πώλησης μεγάλων ποσοτήτων ναρκωτικών των τελευταίων ημερών, έχουν ένα… κοινό σημείο:Και στις τρεις υποθέσεις, πρωταγωνιστές ήταν «κατατρεγμένοι οικονομικοί μετανάστες» από την Αλβανία – Κολομβία των Βαλκανίων. Τυχαίο; Δε νομίζω!

 24. Κρύος ιδρώτας έχει λούσει τους μποχαλοφασίστες…το φυσάνε και δεν κρυώνει, νομίζουν οτι οι υπόλοιποι κώοι και λοιποί είναι σκατόψυχοι σαν και αυτούς…Τους φτύνουμε να φανταστατείτε και νομίζουν οτι βρέχει…

 25. ΠΡΟΣ ΑΝΩΝΥΜΟ.ΣΟΥ ΕΙΠΑ ΚΑΙ ΠΡΙΝ ΑΝ ΔΕΝ ΣΟΥ ΑΡΕΣΟΥΝ ΟΙ ΜΠΟΧΑΛΟΦΑΣΙΣΤΕΣ ΜΠΟΡΕΙΣ ΝΑ ΠΑΣ ΧΩΡΙΣ ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΟ ΠΑΚΙΣΤΑΝ.ΑΥΤΟ ΣΟΥ ΑΞΙΖΕΙ ΣΟΥΡΓΕΛΟ ΤΗΣ ΚΟΙΝΩΝΙΑΣ.

 26. ΑΠΟ ΟΤΙ ΦΑΙΝΕΤΑΙ ΤΟ ΜΟΝΟ ΜΕΛΗΜΑ ΤΟΥ ΔΗΘΕΝ ΕΘΕΛΟΝΤΙΣΜΟΥ ΣΑΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΛΛΟ ΑΠΟ ΤΟ ΝΑ ΔΩΣΕΤΕ ΑΛΛΟΘΙ ΣΤΙΣ ΕΠΙΛΟΓΕΣ ΤΩΝ ΔΗΘΕΝ ΑΡΙΣΤΕΡΩΝ ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ ΠΡΟΙΣΤΑΜΕΝΩΝ ΣΑΣ. ΩΣΤΕ ΝΑ ΑΛΩΣΟΥΝ ΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΚΑΙ ΝΑ ΤΟ ΥΠΟΒΑΘΜΙΣΟΥΝ ΑΚΟΜΗ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ. Η ΕΠΙΛΟΓΗ ΣΑΣ ΣΤΟ ΝΑ ΠΕΡΙΟΡΙΣΕΤΕ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ ΣΑΝ ΑΥΤΕΣ ΠΟΥ ΠΕΡΙΓΡΑΦΕΤΕ ΣΤΗΝ ΠΡΩΤΗ ΠΑΡΑΓΡΑΦΟ ΤΟΥ ΚΕΙΜΕΝΟΥ ΣΑΣ ΜΟΝΑΧΑ ΣΤΟ ΠΡΟΣΦΥΓΙΚΟ. ΤΟ ΜΟΝΟ ΠΟΥ ΘΑ ΦΕΡΟΥΝ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΣΑΣ ΓΥΡΙΣΕΙ Ο ΚΟΣΜΟΣ ΤΗΝ ΠΛΑΤΗ ΤΟΥ. ΑΝ ΑΥΤΗ ΕΙΝΑΙ Η ΕΠΙΔΙΩΞΗ ΣΑΣ ΤΟΤΕ ΤΟ ΚΑΤΑΦΕΡΑΤΕ.
  ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ ! ΣΙΓΟΥΡΑ ΘΑ ΣΑΣ ΒΡΑΒΕΥΣΕΙ Ο ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΣΣΑΣ ΠΡΟΙΣΤΑΜΕΝΟΣ.

 27. Η συνάντηση με τον κ. Σπανό, με τους γονεις του 7ου Δημοτικου την Παρασκευη τί σκοπό έχει;;;; Να μας πείσετε για κάτι;;; ΚΟΠΙΑΣΤΕ……..

 28. Ο συριζα με την μπιζνα που έχει δημιουργήσει αποσπώντας χρήματα απο τις ΜΚΟ για να τα τρώνε και να βολεύονται οι ημέτροι δηθεν αριστεροί αλλά και οι πασόκοι, που τον έφεραν στην εξουσία, προσπαθεί ακολουθώντας την νέα τάξη πραγμάτων να μετατρέψει τα σχολεία σε ΜΚΟ εξυπηρετώντας τα συμφέροντα πρωτίστως των άγνωστων χρηματοδοτών. Σε ενα σχολείο που σε λίγο καιρό αν κάθετε μαθητής ή η καρετα – καρέτα θα είναι το ίδιο αδιάφορο για το Σύστημα, βάλτε μέσα προσφυγες – μετανάστες – οροθετικές ιερόδουλες (για μια δευτερη ευκαιρία) τρανς, τον αρκτούρο κλπ έτσι ώστε τα παιδιά να έχουν να κάνουν χάζι, επ ουδενί όμως να μάθουν γράμματα ή να αποκτήσουν συνείδηση της συνέχισης του έθνους διαμέσου των παραδόσεων του λαού. Τι μας ενδιαφέρει άλλωστε. το 100% των ελληνόπαιδων με μυαλό επιθυμούν να φύγουν απο το μπάχαλο και την αταξία που έχει δημουργηθεί. Δεν χρειάζεται συνεπώς να επενδύσουμε σε αυτά τα παιδιά γιατί αύριο θα παρέχουν τις υπηρεσίες τους σε άλλες χώρες. ΑΜΕΣΗ ΣΤΡΟΦΗ ΤΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ ΣΤΟΥΣ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ ΠΟΥ ΘΑ ΜΕΙΝΟΥΝ ΕΔΩ ως ενδειξη ευγνωμοσύνης που δεν μας ξεφτιλίζουν με την φυγή τους.

 29. Αν ασχολιόσασταν με τα θέματα της εκπαίδευσης όπως και με τα προγράμματα των ΜΚΟ, η παιδεία που λαμβάνουν τα ελληνόπουλα δεν θα ήταν στις τελευταίες θέσεις παγκοσμίως, βάσει των ΤΕΣΤ που διεξήχθησαν. Αλλά βέβαια, το να μαθαίνεις σε κάποιον γράμματα και την ιστορία του αντίκειται στα συμφέροντα των χρηματοδοτών των προγραμμάτων. Αν νομίζειε οτι ο βασικός σκοπός του σχολείου είναι η κοινωνική ευαισθησία γελιέστε και σίγουρα κάνετε λάθος δουλειά (γιατί για λειτούργημα δεν το λές)!

 30. ΣΥΝΕΧΙΣΤΕ ΝΑ ΠΥΡΟΒΟΛΕΙΤΕ,Ο ΣΗΜΕΡΙΝΟΣ Ο ΝΙΚΗΤΗΣ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ Ο ΑΥΡΙΑΝΟΣ ΧΑΜΕΝΟΣ[ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΑ ΜΑΣ,ΜΗΝ ΕΠΑΝΑΛΑΜΒΑΝΕΤΕ ΤΑ ΙΔΙΑ ΛΑΘΗ,ΚΑΘΕ ΛΑΘΟΣ , ΚΑΘΕ ΦΑΝΑΤΙΣΜΟΣ ΚΑΙ ΜΙΑ ΤΡΑΓΩΔΙΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ].

 31. Πρόγραμμα της κυβέρνησης,συντονιστής ο σχολικός σύμβουλος Σπανός(ΣΥΡΙΖΑ) που προωθεί με ιδιαίτερη θέρμη τις προτάσεις του υπουργείου την τελευταία διετία!

 32. ΠΡΟΣ.Αντιφα. Η νομοθεσία Σόλωνα για την Ομοφυλοφιλία στην αρχαία Ελλάδα.http://apocalypsejohn.com/nomothesia-solona-omofilofilia-archea-ellada/#

  Αν κάποιος Αθηναίος συνάψει ομοφυλοφιλική σχέση με άλλον θα έχει τις εξής κυρώσεις:

  1. Δεν του επιτρέπεται να γίνει μέλος των 9 αρχόντων
  2. Δεν του επιτρέπεται να εκλεγεί ιερέας
  3. Δεν του επιτρέπεται να είναι συνήγορος του λαού
  4. Δεν επιτρέπεται να ασκεί εξουσία εντός ή εκτός της Αθήνας
  5. Δεν επιτρέπεται να σταλεί ως κήρυκας πολέμου
  6. δεν επιτρέπεται να εκθέσει γνώμη (ως άμουσος – ανισόρροπος)
  7. Δεν επιτρέπεται να μπει σε (δημόσιους) Ναούς
  8. Δεν επιτρέπεται να στεφανωθεί στις στεφανοφορίες
  9. Δεν επιτρέπεται να μπαίνει στον ιερό χώρο της αγοράς
  όποιος λοιπόν έχει καταδικαστεί ως ομοφυλόφιλος αλλά ενεργήσει ​αντίθετα των διατάξεων του νόμου θα τιμωρείται με Θάνατο!

 33. Το πρόγραμμα αυτό όπως αναφέρεται υπήρχε και πέρυσι. Πώς καταφέρνετε να σχετίζετε όλα τα θέματα με τους λαθρομετανάστες, σφυριζαίοι δεν έχω καταλάβει ακόμα.

 34. ΣΟΚ ΔΙΑΔΩΣΤΕ ΠΟΥΛΑΝΕ ΤΟ ΦΑΝΤΑΣΜΑ ΤΟΥ ΠΑΛΑΙΟΛΟΓΟΥ ΣΕ ΠΑΖΑΡΙ ΜΕ ΝΥΧΤΙΚΑ ΣΤΟ ΝΤΟΥΜΠΑΙ!!ΔΙΑΔΩΣΤΕΕΕΕ ΠΡΙΝ ΤΟ ΣΒΗΣΟΥΝ ΟΙ ΜΑΣΩΝΟΙ!!!

 35. «ΠΡΟΣΦΥΓΑΚΙΑ» ΑΠΟ ΤΗΝ ΣΥΡΙΑ ΟΙ ΝΕΟΙ ΓΕΝΙΤΣΑΡΟΙ ΣΤΟΝ ΤΟΥΡΚΙΚΟ ΣΤΡΑΤΟ!

  Το φιλόδοξο πρόγραμμα του Ερντογάν Πασά – που έχει ως πρότυπό του τους Γενιτσάρους της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας- έχει ξεκινήσει από πέρυσι. Οι Τουρκαλάδες διαλέγουν με μεγάλη προσοχή και με αυστηρά κριτήρια «προσφυγάκια» από την Συρία, ηλικίας 20 έως 35 ετών, και τα προσλαμβάνουν ως ειδικούς «στρατοχωροφύλακες», με αποστολή να επιβάλλουν την τάξη στα συριακά εδάφη που έχουν καταληφθεί ή που θα καταληφθούν στο μέλλον από τον τουρκικό στρατό.
  Μάλιστα, οι πρώτοι 450 Γενίτσαροι ολοκλήρωσαν την εκπαίδευσή τους και κατά την τελετή της ορκωμοσίας τους φώναζαν «να ζήσει ο Ερντογάν!», με το σχετικό βίντεο να κάνει τον γύρο του Διαδικτύου.
  Βεβαίως, οι νέοι Γενίτσαροι είναι… πολυεργαλείο, που μπορεί να χρησιμοποιηθεί ποικιλοτρόπως. Και αντί για την Συρία, να βρεθούν ξαφνικά στην Ελλάδα, καθ’ ομάδες, εμφανιζόμενοι ως… ταλαίπωρα «προσφυγάκια», «θύματα των βομβαρδισμών», κ.λπ., για να δράσουν ως κομάντος υπέρ των τουρκικών συμφερόντων!
  (ΥΓ): Να βρεθούν στην Ελλάδα; Ή μήπως βρίσκονται ήδη εδώ;

 36. Η Ελληνική οικογένεια δίνει το στίγμα της κοινωνικής συνοχής, όπως αυτή πρέπει να υφίσταται σύμφωνα πάντα με τα πατροπαράδοτα ήθη και έθιμα της Πατρίδος μας. Και ακριβώς αυτός ο θεσμός της οικογενείας πρέπει να χτυπηθεί και να αλωθεί, με οποιοδήποτε τρόπο, μιας και αποτελεί το τελευταίο προπύργιο της κοινωνικής αντίστασης απέναντι στα «νεωτεριστικά» και «προοδευτικά» σχέδια των αρχιτεκτόνων της παγκοσμιοποίησης. Παραστάτες της οικογένειας απέναντι σε αυτόν τον άνισο αγώνα, ελάχιστοι. Ένα πολιτικό κίνημα, και ελάχιστοι ιεράρχες. Αλλά σύμφωνα με την μακραίωνη ιστορία του Τόπου μας, το καλό πάντα θριάμβευε, και ας είχαν οι άλλοι μυριάδες στρατευμένους στο πλευρό τους. Τελευταίο επίτευγμα των «νεοτεριστών», αφού πρώτα ψήφισαν το σύμφωνο συμβίωσης, είναι να απευθυνθούν στα παιδιά της εφηβικής ηλικίας, μέσω του σχολείου, και να προσπαθήσουν να μεταδώσουν την αναζήτηση της σεξουαλικότητας σε αυτές τις ευαίσθητες παιδικές ψυχές.

 37. Υπόψη ότι η αναζήτηση της σεξουαλικότητας δεν αφορά μόνο τα φυσικά φύλα- αρσενικό, θηλυκό- αλλά θα επεκτείνεται και στα αφύσικα. Θα προσπαθήσουν επίσης να εκπαιδεύσουν τα παιδιά μας ώστε να τα φέρουν «πιο κοντά» με τα αφύσικα φύλα ώστε τα πρώτα να μάθουν- σώνει και καλά- να μην απεχθάνονται και να μην μειδιάσουν όταν βλέπουν την διαστροφή και την ανωμαλία. Λες και η οικογένεια αδυνατεί να διαφωτίσει και να κατευθύνει σωστά τα τέκνα της, και περιμένουμε από τους κομισάριους της καταστροφής και του ολέθρου να μας διαφωτίσουν.
  Ειδικότερα, το υπουργείο με εγκύκλιό του από τις 23/12 ανακοίνωσε ότι εντός του σχολικού έτους σε κάθε γυμνάσιο θα οργανωθεί θεματική εβδομάδα με άξονες τη διατροφή και την ποιότητα ζωής, την πρόληψη του εθισμού και των εξαρτήσεων και τις έμφυλες ταυτότητες, όπου οι μαθητές ηλικίας 13-15 ετών θα ενημερωθούν για την ομοφοβία. Αυτό προκάλεσε αντιδράσεις και ήδη γονείς έχουν αρχίσει συλλογή υπογραφών ζητώντας τη ματαίωση της θεματικής εβδομάδας.

 38. Αντίδραση βέβαια υπήρξε και από την ΟΛΜΕ, αλλά ήταν του στυλ ότι το πρόγραμμα δεν στήθηκε καλά από το υπουργείο και χρίζει επανεξέτασης. Αυτοί έμειναν στο διαδικαστικό αγνοώντας το ουσιαστικό.

  Ας κάνουν ό,τι θέλουν, ας ψηφίσουν ό,τι επαίσχυντο και ξεδιάντροπο κατεβάσει η αρρωστημένη τους κούτρα. Εμείς οι εναπομείναντες Έλληνες θα αγωνιστούμε με όλες μας τις δυνάμεις ενάντια στη λαίλαπα της ΝΕΑΣ ΤΑΞΗΣ ΠΡΑΓΜΑΤΩΝ ΤΩΝ ΔΙΕΘΝΩΝ ΤΡΑΠΕΖΙΤΩΝ ΤΟΚΟΓΛΥΦΩΝ.

 39. Το θέμα της αλληλεγγύης δεν έχει να κάνει μόνο με την αλληλεγγύη στους λαθρομετανάστες. Είναι το μοναδικό πρόβλημα οι λαθρομετανάστες ώστε να μας δημιουργηθεί το αίσθημα της αλληλεγγύης; Αλληλεγγύη, δεν χρειάζονται οι άστεγοι, οι άρρωστοι, τα κακοποιημένα παιδιά, τα παιδιά με ειδικές ανάγκες; Δεν βλέπω κανέναν από τους σχολικούς συμβούλους αυτή την περίοδο να παίρνει θέση για το πρόβλημα που έχει δημιουργηθεί με τα ταμεία για την ειδική αγωγή;;;;;;; Εκεί δεν πρέπει να δείξουμε την αλληλεγγύη μας;;;; Στους γονείς που δαπανούν τη ζωή τους και το υστέρημά τους για να προσφέρουν τα πάντα σε αυτά τα παιδιά που το κράτος είναι παντελώς απών;;;;; Θα απαντήσει ποτέ κανείς σε αυτά τα απλά ερωτήματα ποτέ που βασανίζουν τον κοσμάκη στην Ελλάδα;;;;;;; Αλλά κανείς δεν ασχολείται με τα προβλήματα του κακομοίρη του Έλληνα!!!!!!!!!!!!!

 40. η προωθουμένη πολυ-πολιτισμική νέα ταυτότητα των «μοντέρνων» κρατών, τα οποία θα απαρτίζονται από πολίτες πολυμόρφου φυλετικού και θρησκευτικού συνονθυλεύματος, «προαπαιτεί» την επιβολή των θρησκευτικών ελευθεριών και δικαιωμάτων ασκήσεως αυτών εις όλες τις νέες θρησκείες, που θα απαρτίζουν την νέα Ελληνική κοινωνία ανεξαρτήτως της αριθμητικής και αναλογικής συνθέσεως αυτών.
  Αυτές οι μεθοδεύσεις κατατείνουν εις την εισαγωγή και ένταξη των Σατανιστικών θεωριών και του Σατανισμού ως νομίμου θρησκείας στα πλαίσια των «νομίμων» θρησκευτικών ελευθεριών των πολιτών, όπως ήδη εφαρμόζονται σε Πολιτείες των Η.Π.Α.
  Από τη στιγμή, που ο Σατανισμός, ο οποίος στηρίζει την διαβολήν, την συκοφαντίαν και την ανηθικότητα υπό διαφόρους μορφάς και προσχήματα υπεισέλθη ως θρησκεία εις ένα κράτος, τότε αρχίζει σταδιακά η κατάλυσις των ηθικών αξιών επί των οποίων έχει δομηθεί ο φωτεινός Ελληνικός Πολιτισμός και Κράτος Δικαίου του Ελληνικού κράτους.

 41. Θα μας διαλύσουν πριν υπάρχει οποιοδήποτε θέμα ανάφλεξης στην περιοχή. Θα μας τεμαχίσουν, θα μας ακρωτηριάσουν

  Δημήτρης Καζάκης: «Αυτό που θα συμβεί στην Ελλάδα και που προοιωνίζεται και που σε αυτό συμφωνεί και ο άξονας της Ουάσινγκτον και του Βερολίνου, είναι η διάλυση του Ελληνικού κράτους. Πάμε σε κατάλυση της Ελληνικής πολιτείας. Θα τελειώσει εδώ η ιστορική πορεία του Ελληνικού Έθνους, αν στα 182 χρόνια τυπικής ανεξαρτησίας του δεν θέλει κανένας, δεν θεωρεί κανένας βιώσιμο το Ελληνικό κράτος. Ο μόνος που το θεωρεί βιώσιμο είναι ο Ελληνικός λαός και αυτό να το κρατήσουμε σοβαρά. Γι’ αυτό έχει να κάνει με τον ζήτημα του πολέμου. Θα μας διαλύσουν πριν υπάρχει οποιοδήποτε θέμα ανάφλεξης στην περιοχή. Θα μας τεμαχίσουν, θα μας ακρωτηριάσουν και θα πάψει να υφίσταται Ελληνικό κράτος όπως τουλάχιστον το γνωρίζαμε ιστορικά. Εξ ου και το ότι βάλανε τον ΤΣΙΠΡΑ να πει την φράση «ελεύθερο Αιγαίο», ελεύθερο Αιγαίο σημαίνει θάλασσα χωρίς κυριαρχικά δικαιώματα, άρα χωρίς διεκδικήσιμο ζωτικό χώρο για ένα κράτος.

  • Άντε τι κάθεσαι στο καναπέ σου ρε φασισταρά?Βγες να πολεμήσεις όλους τους κακούς μιας και είστε τόσο ελληναράδες..Τι κάθεστε ρε κότες?Άντε πες εμείς οι αριστεροί σας κουβαλάμε μετανάστες εσείς γιατί δεν αντιδράτε ρε κοτόπουλα?Οπότε το συμπέρασμα είναι «ΔΡΑΣΕ Η ΣΚΑΣΕ»…Άντε ελάτε να σας κεράσω ξυδάκι εσάς τους μάγκες του καναπέ…

   • ΠΡΟΣ ΑΝΩΝΥΜΟ.ΚΑΙ ΕΣΥ ΩΣ ΠΑΓΙΑ ΤΑΚΤΙΚΗ ΤΟΥ ΨΕΥΤΟΑΡΙΣΤΕΡΙΣΜΟΥ ΚΑΝΕ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ ΑΠΟ ΤΟ ΠΑΚΙΣΤΑΝ ΑΝΘΕΛΛΗΝΑ…

 42. ΠΡΟΣ. Ανώνυμος.ΠΟΛΥ ΑΝΑΠΟΔΑ ΤΟ ΠΗΡΕΣ ΤΟ ΘΕΜΑ.ΜΗΝ ΕΞΑΠΤΕΣΑΙ.ΟΙ ΑΡΙΣΤΕΡΟΙ ΠΗΡΑΝ ΤΑ ΟΠΛΑ ΚΑΙ ΑΙΜΑΤΟΚΥΛΙΣΑΝ

  ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ.ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΝΕΤΑΙ.ΟΤΑΝ ΓΙΝΟΥΝ ΕΚΛΟΓΕΣ ΘΑ ΨΗΦΙΣΟΥΜΕ.ΑΝ ΥΠΑΡΧΟΥΜΕ ΜΕΧΡΙ ΤΟΤΕ ΓΙΑΤΙ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΜΑΣ ΕΧΟΥΝ ΦΑΕΙ ΟΙ ΜΑΟΥ ΜΑΟΥ!!!

 43. όπως ο ΑΝΩΝΥΜΟΣ τα μόνα σχόλια που κάνουν είναι αυτά που διάβασα και τώρα. Θα μας αναφέρεις ηλίθιε Ανώνυμε και τον λόγο που ψήφισες συριζα και έστω έναν μόνο γιατί συνεχίζεις να τον υποστηρίζεις; Δεν θα βρείς, απλά είσαι κομματόσκυλο με παρωπίδες που κάνει ότι του πουν τα αριστεροφασιστοειδή αφεντικά του. ΟΥΣΤ ΚΟΠΡΙΤΗ !!!

 44. ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ και ΛΑΘΡΟΠΙΘΙΚΙΑ ολοι στο ΠΑΚΙΣΤΑΝ χωρις επιστροφη να ησυχασουμε για παντα.ΡΕ ΟΥΣΤ ΑΧΡΗΣΤΟΙ ΤΕΜΠΕΛΗΔΕΣ

 45. ΒΡΕ ΣΥ ΑΝΩΝΥΜΕ..ΜΗΠΩΣ ΕΙΣΑΙ ΠΑΚΙΣΤΑΝΟΣ ΑΡΙΣΤΕΡΟΣ,ΚΑΙ ΜΙΛΑΣ ΕΛΛΗΝΙΚΑ…ΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΧ…ΑΡΙΣΤΕΡΟΣ!!!!ΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΙΧΙΧΙΧΙΧΙΧΙΧΙΧΙΧΙΧΙΧΙΧΙΧΙΧΙΧΙ..ΑΚΟΥ ΑΡΙΣΤΕΡΟΣ!!!ΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑ…ΠΛΑΚΑ ΕΧΕΙΣ!!ΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑ..ΑΝΤΕ ΒΡΕ ΣΥΝΤΡΟΦΕ..ΣΕ ΚΑΛΟ ΣΟΥ..ΑΧ..ΜΕ ΕΚΑΝΕΣ ΚΑΙ ΓΕΛΑΣΑ ΒΡΕ ΜΠΑΓΑΣΙΚΟ ΑΡΙΣΤΕΡΟ..

  • Αριστερός δεν είμαι αλλά δεν είμαι επίσης και χρυσαύγουλο…Ούτε μαζεύομαι με άλλους 15 φαντασμένους να βγάζω φωτογραφίες από το αμάξι μετανάστες που κυκλοφοράνε και οτι δήθεν μολύνουν τον τόπο μου…Ούτε πάω στα σχολεία να εμποδίσω 7χρονα προσφυγάκια να πάνε σχολείο…Είστε ξεφτίλες μεγάλοι και περίγελοι του νησιού!

   • ΑΣΤΑ ΡΕ ΤΑ ΣΑΠΙΑ ΣΟΥ ΞΕΦΤΙΛΑΣ ΚΡΥΦΟΣΥΡΙΖΑΛ ΕΙΣΑΙ.ΠΑΡΕ ΜΠΑΝΑΝΑ ΚΑΙ ΦΑΕ ΜΑΖΙ ΜΕ ΤΟΥΣ ΛΑΘΡΟΠΙΘΗΚΟΥΣ

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ