Κ. Παπαθωμά: Αγαπητέ Νίκο Μανούση, σου ζητώ εκ των προτέρων συγγνώμη, αλλά… «φιλτάτη η αλήθεια»

68
2639

Αγαπητέ  Νίκο Μανούση,  σου  ζητώ  εκ  των προτέρων συγγνώμη,  γιατί  είμαι βέβαιη  πως  θα σε λυπήσω με το παρακάτω κείμενο (που από καιρό θέλω να σου γράψω) αλλά μου είναι αδύνατον να το αποφύγω. Χρόνια τώρα παρακολουθούμε τις προσπάθειές σου να προβάλεις με κάθε τρόπο το όνομα του πατέρα σου. Άν και η επαναφορά του ίδιου θέματος κουράζει, θα έλεγα, τον νοήμονα  αναγνώστη,  οφείλω να ομολογήσω πως είναι αξιέπαινη η σχέση και ο σεβασμός προς τον πατέρα σου. Κάθε Ιούλιο τελείς επιμνημοσύνους δεήσεις με την παρουσία του Σεβασμιώτατου Μητροπολίτη μας και το δημοσιεύεις (ενώ κατά τη γνώμη μου είναι προσωπική – οικογενειακή  σου υπόθεση) και ταυτόχρονα δημοσιεύεις εγκωμιαστικά λογύδρια. Καθιερώνεις υποτροφίες επ’ ονόματί του. Αναδημοσιεύεις παλαιότερα επαινετικά κείμενα που τον αφορούσαν. Επιστρατεύεις  συμπατριώτες μας να γράψουν και να εξάρουν τις αρετές του και όλη την θετική προσφορά του.΄Ολες αυτές οι παρασκηνιακές κινήσεις σου είναι, θα έλεγα, τέλεια μεθοδευμένες και φυσικά  αποβλέπουν στην αποκατάσταση και εμμέσως πλην σαφώς στην τιμή εκ μέρους του Δήμου. Κοντολογίς, θα έλεγα, πως ο στόχος σου είναι ξεκάθαρος, καθώς και το αίτημά σου μέσω τρίτων: να δοθεί το όνομα του πατέρα σου σε ένα δρόμο της Κώ.

Δεν αμφισβητώ τα όσα θετικά έχουν δημοσιευθεί για τον πατέρα σου, που πέραν του ευειδούς εξωτερικού του παραστήματος, διέθετε  και ανάλογο  εσωτερικό κάλλος, που εκδηλωνόταν με πατριωτικά, φιλάνθρωπα και φιλόξενα συναισθήματα.Όσοι όντως έγραψαν για τον  αείμνηστο Σταμάτη Μανούση τον περιγράφουν με τα καλύτερα φωτεινά χρώματα. Κατά την γνώμη μου όμως δεν λένε ολόκληρη την αλήθεια, αλλά την μισή (κατά τους Ιησουίτες). Αυτή όμως η μισή που αποκρύπτεται έχει την δύναμη να αμαυρώσει, δυστυχώς, όλα τα παραπάνω. Αναφέρομαι  στην λέξη «Αποστασία» (του 1965 – 66) που δεν την  σχολιάζει κανείς, η οποία όμως  έστρωσε τον δρόμο στην Δικτατορία του 1967 με συνέπεια  την εθνική συμφορά της Κύπρου. Την θεωρείτε άραγε τόσο ασήμαντη ώστε να την αγνοείτε ή τόσο σημαντική ώστε να την αποκρύπτετε συνειδητά και επιμελώς, φοβούμενοι πως θα είναι ανυπέρβλητο εμπόδιο για τον στόχο σας. Αυτό όμως είναι καθαρή παραχάραξη  της πολιτικής ιστορίας του τόπου μας. Συνήθως ο Δήμος τιμά ανθρώπους καταξιωμένους στην συνείδηση των δημοτών του με έργα πατριωτικής ευποιίας. Η δημόσια τιμή δεν είναι θέμα διαφήμισης και δημοσίων σχέσεων. Πέρασες καμιά φορά από τους καφενέδες των χωριών μας να ρωτήσεις τους απλούς ανθρώπους τί γνώμη είχαν για τον πολιτικό Σταμάτη Μανούση; Και μιλάμε για εποχές που οι άνθρωποι ήταν ακόμα αχάλαστοι, αγνοί και κυρίως έντιμοι ιδεολόγοι με σταθερά τα πολιτικά πιστεύω τους. Από τους καφενέδες των ανδρών η πολιτική επικαιρότητα μεταφερόταν στις οικογενειακές ‘ποσπερίδες και εμείς τα παιδιά ακούγαμε φράσεις, όπως, για παράδειγμα, «μας πούλησε ο Μανούσης» χωρίς να καταλαβαίνομε τότε, αλλά που συνειδητοποιούμε τώρα που μεγαλώσαμε. Ο ίδιος ο Λαός της Κω που σήκωνε το όχημα στο οποίον επέβαινε ο υποψήφιος βουλευτής Σταμάτης Μανούσης, ο ίδιος Λαός τον αποδοκίμασε μετά την αποστασία. Και ναι μεν η λέξη αποστασία ακουστικά είναι μια λέξη ουδέτερη, ενδεχομένως μάλιστα και ακατανόητη από τους πολλούς. Σημασιολογικά όμως σημαίνει προδοσία, βαρειά λέξη για τους ψηφοφόρους εκείνης της εποχής. Θα μου επιτρέψεις να σου αναφέρω εδώ δύο μόνο παραδείγματα,  ένα από την Καινή Διαθήκη και ένα από την Αρχαιότητα: Ο Ιούδας αποστάτησε- πρόδωσε για τριάκοντα αργύρια.(Ασφαλώς δεν γνωρίζω τους λόγους για τους οποίους αποστάτησε ο Σταμάτης Μανούσης).

Ο δε στρατηγός των Λακεδαιμονίων Παυσανίας την περίοδο που οι Πέρσες λεηλατούσαν την Ελλάδα και η εγχώρια κατάσταση ήταν πολύ ταραγμένη, αφού έλαβε από τον Ξέρξη 500 τάλαντα χρυσού «έμελλε προδιδόναι την Σπάρτην». Ο πατέρας του όμως Κλεόμβροτος μόλις το πληροφορήθηκε, τον κυνήγησε μαζί με τους συμπατριώτες του μέχρι τον ναό της θεάς Αθηνάς, όπου είχε καταφύγει, έφραξαν τις πόρτες του ναού με πέτρες για να μη δραπετεύσει, και τις φρουρούσε με τη γυναίκα του μέχρι που πέθανε ο γιός τους από λιμό (πείνα). Και τότε η ίδια η μητέρα «αείρασα, υπέρ τους όρους έρριψεν» (η ίδια η μάνα του τον σήκωσε στους ώμους της και τον πέταξε έξω από τα σύνορα της πατρίδας τους). Πολύ ακραίο, θα μου πείτε, και κυρίως ότι αφορά την προδοσία της πατρίδας και όχι των ψηφοφόρων. Συμφωνώ. Ο απόηχος όμως της λέξης προδοσία σ’ όποια δήποτε μορφή της παραμένει ζωντανός μέχρι σήμερα.

Κλείνοντας το θέμα της αποστασίας ομολογώ ότι λυπούμαι ειλικρινά που σε λύπησα, αλλά έχω μάθει να υπηρετώ την αλήθεια και μόνο την (φιλτάτη κατά Πλάτωνα) αλήθεια. Επιπλέον έχω πάντα στη ζωή μου πρότυπα ιστορικά που διακρίθηκαν για την τόλμη, την παρρησία και το υπερήφανο πνεύμα της ελευθερίας, όπως για παράδειγμα:  ο ηγούμενος της Ι.Μονής Αγ.Γεωργίου Εγκρεμού της νήσου Χάλκης των Πριγκηποννήσων Προκόπιος Αράπογλου ήταν γνωστός στον τότε σουλτάνο Μαχμούτ, ο οποίος μάλιστα πολλές φορές

 

επισκεπτόταν  την Χάλκη για αναπαυτική απόδραση. Κάποια φορά πήγε σε ώρα που διαρκούσε η πανηγυρική Θεία Λειτουργία (23 Απριλίου 1818;). Προχώρησε με σκοπό να εισέλθει στο  Ιερό Βήμα από την Ωραία Πύλη προκειμένου να χαιρετίσει τον ηγούμενο. Ο Προκόπιος όμως σεβόμενος τον θεσμό που υπηρετούσε στάθηκε λεβέντικα στην Ωραία Πύλη ανοίγοντας διάπλατα τα χέρια του για να τον εμποδίσει να περάσει  και συγχρόνως του ψιθύρισε μια φράση  από  το Κοράνιο ανάλογη με τη δική μας πως δεν επιτρέπεται  η είσοδος σε κανένα μη ιερωμένο. Ο σουλτάνος αιφνιδιάστηκε, έκανε μεταβολή και βγήκε. Το εκκλησίασμα πάγωσε και όλοι περίμεναν την απόφαση του αποκεφαλισμού του ηγουμένου που τόλμησε να σηκώσει το ανάστημά του στον σουλτάνο. Δεν συνέβη όμως αυτό. Σε λίγες μέρες ξαναπήγε ο σουλτάνος προσφέροντας  στον ηγούμενο μια μπρούτζινη επιγραφή από το κοράνιο με ωραιότατα αραβικά γράμματα «εν τη ευθύτητι η σωτηρία».

Γιαυτό και εγώ, αγαπητέ Νίκο,  προτίμησα την έμπροσθεν γνώμη μου παρά τον όπισθεν σχολιασμό αρκετών κοινών γνωστών μας.

Κατερίνα Παπαθωμά- Μαστοροπούλου

68 ΣΧΟΛΙΑ

  1. Εσάς κυρία μου έπρεπε να σας ορίσουν στα μέλη επιτροπής ονοματοδοσίας οδών !Συχγαρητήρια

    • Η μάνα μου έβαζε φωνές στην θείτσα μου για την καθυστερημένη εξέγερση της...

      …..μετά από τρία χρόνια αποκατάστασης και τελετών, τώρα μέσα στη πανδημία σας έπιασε ο πόνος για την αλήθεια ή κάτι άλλο κρύβεται στην συντεχνία της Ένωσης Κώων Αθήνας;;;;;; Άβυσσος η γκλάβα των διδασκάλων….

      • Θείτσα να πεις την Θείτσα σου και όχι μια καθώς πρέπει καταγγέλλουσα..

        Ακου θείτσα, άκου καθυστερημένη εξέγερση…

        • Καθώς πρέπει καταγγέλουσα…Οι ναζί για να διατηρήσουν την αρτιότητα της Άρειας φυλής έκλειναν τα άτομα με ειδικές ανάγκες σε ιδρύματα…όπου και γινόταν εξολόθρευση τους. Οι Σπαρτιάτες πετούσαν τα ανάπηρα παιδιά στον Καιάδα γιατί ήθελαν αρτιμελής και δεινούς πολεμιστές…Κάποιοι κριτές τωνπάντων……ξεχνούν…και προσβάλουν τη μνήμη νεκρών ανθρώπων ,προσβάλουν τα παιδιά τους που τιμάνε τη μνήμη των γονέων τους…Ντροπή και Αίσχος!!

    • Η κυρία …..επικαλείται διαχρονικά παραδείγματα για να βγάλει το δηλητήριο που έχει μέσα της προσπαθώντας να αμαυρώσει τη μνήμη ενός ανθρώπου και ιατρού που έχει προσφέρει τα μέγιστα. Στην χώρα που λέγεται Ελλάδα και τους ήρωες της τους έκλεινε στις φυλακές ( Κολοκοτρώνης) ή στους μεγάλους φιλοσόφους της, έδωσε να πιουν Κώνειον το στικτόν και εξαναγκασμένη αυτοκτονία ( Σωκράτης).
      Κυρία ……υπάρχουν παραδείγματα που εάν τα επικαλέστουμε και αφορούν εσάς…τότε….» λαγός τη φτέρη έσειε, κακό του κεφαλιού του».

  2. ΠΟΛΥ ΩΡΑΙΑ ΤΑ ΛΕΣ ΕΤΣΙ ΑΚΡΙΒΩΣ ΕΙΝΑΙ ΤΙ ΝΑ ΚΑΝΟΥΜΕ. Ο ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ Ο ΓΕΡΟΣ ΜΕ ΟΛΟΥΣ ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ ΕΦΥΓΑΝ ΑΠ ΤΟ ΓΕΡΟ ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ ΕΣΤΡΩΣΕ ΤΟΝ ΔΡΟΜΟ ΣΤΗΝ ΧΟΥΝΤΑ ΤΟΥ 1967 ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΗΡΘΕ ΚΑΙ Η ΕΘΝΙΚΗ ΣΥΜΦΟΡΑ ΤΗΣ ΚΥΠΡΟΥ.

  3. ΚΥΡΙΑ ΜΟΥ, ΚΑΘΙΕΡΩΝΕΤΑΙ ΠΡΩΤΙΣΤΩΣ ΣΤΗΝ ΔΙΑΧΡΟΝΙΚΗ ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΛΑΟΥ. ΑΝ Η ΑΛΗΘΕΙΑ ΗΤΑΝ ΜΟΝΟΠΛΕΥΡΗ ΔΕΝ ΘΑ ΓΙΝΟΤΑΝ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ. ΟΥΤΕ Ο ΙΔΙΟΣ,ΟΥΤΕ Ο ΓΙΟΣ ΤΟΥ. 2/4/1998 Ο Κωνσταντίνος Μητσοτάκης, για την αποστασία του Ιουλίου 1965 και τα μετέπειτα.https://www.youtube.com/watch?v=Y0leXAX6VXA

    • Ο κοσμος ξεχνα δυστυχως!!! Οπως ξεχασε την καταστροφη του 22 και τους υπαιτιους, οπως ξεχασε τα μακρονησια, τη βια και νοθεια, του 61, το αστυνομικο κρατος του εθναρχη, την προδοσια της κυπρου, την αποστασια, και τοσα αλλα. Το 65 ο δημοκρατικος κοσμος εκλαιγε οταν εβλεπε τους αμερικανους και το παλατι, να εξανδραποδιζουν τους εκλεγμενους δηθεν δημοκρατες, μητσοτακη, τσιριμωκο, τουμπα, νοβα, και λοιπα λουλουδια της εποχης μαζι και το δικο μας!!!Δυστυχως το χρημα ουδεις εμισησε!!!!

  4. Κάθε εκδοχή της ιστορίας υπόκειται σε αναθεώρηση
    Νεα στοιχεία κ διαφορετική αξιολόγηση έχουν ήδη οδηγήσει σε διαφορετικά συμπεράσματα Το να έχει κανείς την δυνατότητα να ενημερώνεται είναι σημαντικό! «Ειναι καιρός να αναδιατάξουμε τις ψηφίδες της ιστορίας κ να αποδόσουμε τα του Θεού τω Θεώ…κ τα του Καισαρος τω Καισαρι ….» Ο Τοπικός Διχασμός δεν βοηθά το νησί μας…..

  5. Ο σοφός λαός μας λέει, κάλλιο να σου βγει το μάτι παρά το όνομα. Πράγματι είναι αξιέπαινη η προσπάθεια σας ως γιός να αποκαταστήσετε την μνήμη του πατέρα σας και την τιμή του ονόματός σας, όμως επειδή σας παρακολουθώ χρόνια τείνω να πιστεύω ότι ήρθε η ώρα να αποφασίσετε ότι όλες σας οι προσπάθειες είναι απέλπιδες και έχουν πλέον χαρακτηριστεί μέχρι και γραφικές. Η αναφορά στον Ιούδα δεν είναι τυχαία. Πράγματι, άλλος ήταν ο σκοπός του. Αυτό που τον στιγμάτισε ήταν το αποτέλεσμα. Το αποτέλεσμα που έχει καταγραφεί στη μνήμη του κόσμου και τίποτα δεν είναι ικανό να το αντιστρέψει αιώνες τώρα. Η πραγματική κληρονομιά στον άνθρωπο δεν είναι ούτε τα χωράφια ούτε τα σπίτια ούτε τα πλούτη. Είναι το»όνομα»της οικογένειάς του και λυπάμαι που τυχατε τέτοιου βάρους. Δυστυχώς για εσάς,ο κόσμος έχει ήδη αποφασίσει, όχι άδικα. Πριν το έγκλημα, οι περισσότεροι έχουν πρότερο ενάρετο βίο.

  6. Οι γερμανοι εγκαθιστουσαν προδοτικες κυβερνησεις τυπου τσολακογλου, ραλλη κλπ στις χωρες που καταλαμβαναν. Οι αμερικανοι το εκαναν πιο κομψα. Ειτε εξαγοραζοντας τους λεγομενους αποστατες, ειτε εστηναν χουντες, με τα ανδρεικελα προδοτες αξιωματικους, για να εξυπηρετησουν, τα στρατηγικα τους συμφεροντα στην περιοχη!!!

  7. Κορυφαίος Κώος
    Σπουδαίος Άνθρωπος
    Γνήσιος Ιπποκρατιστής
    Έντιμος με ανυπέρβλητο Ήθος αδιαμφισβήτητα !
    Θυσιάστηκε πολιτικά για την πατρίδα του !
    Το έργο του μεγάλο φιλανθρωπικό κ μοναδικό
    Ιστορικά

  8. ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΤΑ ΚΡΙΝΕΙ ΚΑΙ ΠΙΘΑΝΟΝ ΤΑ ΞΕΡΕΙ Ο ΛΑΟΣ. ΕΣΥ ΚΥΡΙΑ ΜΟΥ ΓΙΑΤΙ ΚΑΘΕΣΑΙ ΣΕ ΕΝΑ ΕΙΔΗΣΙΟΓΡΑΦΙΚΟ ΜΕΣΟ ΚΑΙ ΓΡΑΦΕΙΣ ΤΗΝ ΓΝΩΜΗ ΣΟΥ ΓΙΑ ΝΑ ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ ΣΕ ΕΝΑ ΑΛΛΟ ΑΤΟΜΟ ΓΙΑ ΤΟΝ ΤΡΟΠΟ ΠΟΥ ΦΕΡΕΤΑΙ ΚΑΙ ΣΥΜΠΕΡΙΦΕΡΕΤΕ ΜΕ ΤΡΟΠΟ Χ ΑΣΧΕΤΑ ΑΝ ΕΙΝΑΙ ΛΑΘΟΣ ΚΑΙ ΑΥΤΟΣ. ΠΙΑΣΤΟΝ ΚΑΙ ΠΕΣ ΤΟΥ ΤΑ. ΠΑΜΕ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΟΥΜΕ ΜΙΑ ΔΥΟ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΑΣΧΟΛΟΥΜΑΣΤΕ ΜΕ ΤΑ ΑΠΟΘΗΜΕΝΑ ΚΑΙ ΤΑ ΚΟΥΤΣΟΜΠΟΛΙΑ ΤΟΥ ΚΑΘΕΝΟΣ.

  9. Η αποστασία υπήρξε εθνικό έγκλημα, που οδήγησε στην 7ετή χούντα των συνταγματαρχών και στην τουρκική εισβολή και κατοχή της μισής σχεδόν Κύπρου.Και οι αποστάτες τότε δέχτηκαν τη χλεύη ολόκληρου του δημοκρατικού ελληνικού λαού. Η αποστασία,λοιπόν, ως πολιτική πράξη δεν διαγράφεται ιστορικά, όσο και αν κάποιοι αποστάτες μπορεί στη διάρκεια του βίου τους να υπήρξαν έντιμοι και φιλάνθρωποι. Ορθά τοποθετεί το ζήτημα η κ. Παπαθωμά-Μαστοροπούλου.

  10. Σκουριασμενα μυαλα ελεος.Τι πατε παλια;Ητανε αποστατες οι 40 βουλευτες που εφυγαν απο το Συριζα;Θα επεφτε αν δεν τον στυηριζε το ΠΑΣΟΚ και η ΝΔ.Ποσοι βουλευτες αλαξαν κομμα τα τελευταια χρονια;Το περνατε στο ντουγκου;Δεν νομιζω να βγηκε σε κακο στη χωρα,τελικα σημερα,αυτα που αναφερουν καποιοι για 70 χρονια πρην.Γιναμε το 10ο μελος της Ε.Ε και γνωρισαμε την μεγαλυτερη αναπτυξη στην ιστορια μας.Σας χαλαει αυτο ετσι;Σιγουρα καποιους τσιφλικαδες που δεν θελανε την προοδο και θελαν να εχουν στα χερια τους μονο το χρημα και οχι ολος ο κοσμος.Κριμα χασατε.Τσιφιλακαδς και ΚΚΕ ειστε παρεθλον λυπαμαι.

  11. Ο μοιραίος άνθρωπος Δύο φορές έγινε πρωθυπουργός ο Γεώργιος Παπανδρέου- και τις δύο φορές η χώρα γκρεμοτσακίστηκε. Δεν ήταν να τον πιστεύεις. «Με τα λόγια, χτίζει ανώγεια και κατώγεια». Του είχε βγει το όνομα· «παπατζής». https://www.lifo.gr/articles/opinions/208441/o-moiraios-anthropos

  12. «Και εις την Λαοκρατίαν πιστεύομεν». Κι εσύ λαέ βασανισμένε κοιμάσαι μια ζωή...

    Ο άνθρωπος που άνοιξε τα μακρονήσια και άφησε να εξελιχθούν τα Δεκεμβριανά που ματοκύλισαν τη χώρα..Προσπαθούσε με φανφάρες και μπαγαποντιές να ισορροπήσει ανάμεσα σε περιδεείς ακροδεξιούς και δωσίλογους, απαιτητικούς Άγγλους και θυμωμένους αντιστασιακούς και κομμουνιστές. Ώσπου δεν τον πίστευε κανείς πλέον. Δεν ήταν αξιόπιστος συνομιλητής πια, ούτε για τους Άγγλους που τον διόρισαν, κι ο Τσόρτσιλ έκανε τον στρατηγό Σκόμπι γενικό δερβέναγα. Στο χάος που είχε δημιουργηθεί, όταν άρχισαν οι συγκρούσεις του Δεκέμβρη, είναι γνωστό ότι ο Παπανδρέου κατέρρευσε. Παρέμενε έγκλειστος στο σπίτι του παλεύοντας με ψυχικά προβλήματα Πηγή: http://www.lifo.gr

  13. ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ ΨΥΧΟ…. ΜΕΧΡΙ ΤΟΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΟ… ΟΙ ΔΥΟ ΓΙΩΡΓΑΚΗΔΕΣ ΕΙΝΑΙ ΟΛΑ ΤΑ ΛΕΦΤΑ… Ο ΛΕΦΤΑ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΜΑΣ ΕΒΑΛΕ ΣΤΟ ΔΝΤ ΑΝΕΥ ΟΡΩΝ ΚΙ Ο ΑΛΛΟΣ ΠΟΥ ΗΤΑΝ ΜΕ ΤΟΝ ΛΕΒΕΝΤΗ ΕΒΑΖΕ ΤΟ ΑΕΡΟΖΟΛ ΣΤΟ ΨΥΓΕΙΟ

  14. κ Μαστοροπουλου ΕΣΕΙΣ λέτε την μισή αλήθεια!οι λεγόμενοι για εσάς …αποστάτες θέλησαν να ανακόψουν την κατρακύλα της Ελλάδος προς…..ΣΟΒΙΕΤ….!σημερα θα είμασταν ΑΛΒΑΝΙΑ ……οκ..?επισης εσεις επαναφέρεται τον διχασμό και είστε ανιστόρητη….!Τι δηλαδη….μην προκαλείται

  15. κομμένη και ραμμένη στα μέτρα της… Η κατάθεση του Μίκη Θεοδωράκη
    «Η παραίτηση του Γέρου ήταν φυγή»….https://www.tovima.gr/2011/07/10/politics/i-paraitisi-toy-geroy-itan-fygi/ «Αδελφέ μου… έλα να σου γνωρίσω τον αδελφό του αδελφού μου»… https://www.efsyn.gr/stiles/triti-matia/255568_adelfe-moy

  16. Σου αφιερώνω ένα τραγούδι ψιτ.. Από τον φίλο σου, που με βλέπεις στον ύπνο σου και ξυπνάς.

    Αφιερωμένο από μένα!!!! Χαχα

    • Ρε τι παιρνεις;;;
      Αλήθεια.. θέλω και εγω!!!
      Να είμαι σε τέτοια νιρβάνα… γιατί … το χάσαμε το μυαλό … πατριώτη!!!

  17. Εγώ ανυσηχω για σένα που Ούτε υπνος σε πιάνει από το στρες ότι ο ΝΙΚΗΤΑΡΆΣ ΘΑ είναι δήμαρχος αλλά 2+4+4+4 χρονια..προσπαθείς με τις ασυναρτησίες σου εδώ και 1 χρόνο να μην βγει ο ΝΙΚΗΤΑΡΆΣ. Λες τα ίδια και τα ίδια και τα ίδια Και τα ίδια,, σε έχει βαρεθεί ακόμα Και ο εαυτός σου και το Aegeanews.. Σου εύχομαι καληνυχτα(αν κοιμηθείς , χωρίς εφιάλτες…

  18. Ρε ψιτ.. Από που το συμπέρανες ότι είμαι χαπακωμενε, εγώ και όχι εσύ??

    Επίσης αυτό με τον μπογιά, ..τσεκι του ΦΥΡΕΡ, μήπως εννοείς να μαζέψεις τα κοπροσκυλα σαν Και σένα, που όλη μέρα .. ζονται πάνω από ένα πληκτρολογιο? Δεν σε παρεξηγώ, εδώ και μήνες σε έχω συνηθίσει, ίσως είναι η επήρεια του πόνου.. Και θα συνεχιστεί για πολλά χρόνια, σου εύχομαι

  19. Αυτό που είπε αργότερα ο Πασαλίδης, ότι «η αποστασία τελικά ήταν αποστασία εναντίον της οικογένειας Παπανδρέου, εναντίον του Παπανδρέου και όχι εναντίον της δημοκρατίας, όπως εμφανίστηκε,» έδειξε ότι εμείς- δυστυχώς- παίζαμε δεύτερο παιχνίδι και πέσαμε μέσα στη λούμπα. Εμένα με παρέσυρε το πάθος και το μένος που είχα εναντίον του θρόνου.

  20. «Πάτερ άφες αυτοίς, ου γαρ οίδασι τι ποιούσι»

    Είναι η απάντηση στην ανθρώπινη κακία. Είναι το μεγαλείο της θείας συγγνώμης, που βρίσκει αυτές τις δύσκολες ώρες λόγους αφέσεως και μεσιτείας για εκείνους που, με την μέθη της εκδικήσεως και του φθόνου, «εγκατέλειπαν την πηγήν της ζωής και όρυξαν εν εαυτοίς φρέαρ συντετριμμένον». Αυτός ο λόγος είναι έμπρακτη εφαρμογή και επικύρωση του μοναδικού στον κόσμο κηρύγματος της γνήσιας αγάπης προς όλους και προς αυτούς ακόμη τους εχθρούς.

  21. η προσφώνηση «Αγαπητέ».
    Επίσης το ότι από την «φιλτάτη αλήθεια» απουσιάζει η αλήθεια διά του λόγου του πατρός Μανούση.
    Δυσδιάκριτοι οι λόγοι της σύνταξης της επιστολής.

  22. ΤΙ ΜΑΣ ΛΕΤΕ ΕΜΠΑΘΗΣ ΚΥΡΙΑ ΜΟΥ;
    ΞΕΡΕΤΕ ΠΟΣΟΙ ΑΛΛΟΙ ΜΕΤΑ ΜΑΝΟΥΣΗ ΕΧΟΥΝ ΚΑΝΕΙ «ΑΠΟΣΤΑΣΙΕΣ»; ΟΥΚ ΟΛΙΓΟΙ. ΓΙ ΑΥΤΟΥΣ ΓΙΑΤΙ ΔΕ ΜΙΛΑΤΕ; ΚΑΙ ΣΑΣ ΠΕΙΡΑΞΕ ΕΝΑΣ ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΠΟΥ ΜΟΝΟ ΚΑΛΟ ΕΚΑΝΕ ΣΤΟΥΣ ΣΥΜΠΑΤΡΙΩΤΕΣ ΤΟΥ ΕΠΕΙΔΗ ΔΕΝ ΑΝΤΕΧΕ ΝΑ ΒΛΕΠΕΙ ΤΟΝ ΠΑΠΑΤΖΗ ΝΑ ΚΑΝΕΙ ΚΟΥΜΑΝΤΟ ΤΟΝ ΠΑΤΕΡΑ ΤΟΥ ΣΕ ΒΑΡΟΣ ΤΗΣ ΠΑΤΡΙΔΑΣ ΚΑΙ ΓΙΑ ΑΥΤΟ ΟΧΙ ΜΟΝΟ ΑΥΤΟΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΤΟΣΟΙ ΑΛΛΟΙ ΠΑΡΑΙΤΗΘΗΚΑΝ;

    • η αμερικανοι 50 χρονια μετα την αποστασια, αποκαλυψαν οτι η αποστασια εγινε με εξαγορα. ειναι αληθεια;;;;;;;;;;;;

    • τα τριακοντα αργυρια εκαναν τον ιουδα τον ισκαριωτη να προδοσει τον χριστο. τι λεμε τωρα!!!! τον γερο θα αφηναν οι ισκαριωτες;;;;;

  23. Ο ψιτ… Εχει να σου δώσει καλυτερο πιστεωε με αλήθεια, τώρα σοβαρά, είτε αναβολικά γυμναστηρίου ήτα αλλά ,.. Αλλά μην του τα πάρεις όλα!! Εσύ όχι σε νιρβάνα, εσύ έινσι σαν να έχεις κουτουλησει το κεφάλι σου σε τοίχο, Και έχεις ζαλιστεί εδώ ξαι 1 χρόνο από την νίκη του ΝΙΚΗΤΑΡΆ… Και που είσαι ακόμα μεγάλε..εχεις ξεπεράσει την νιρβάνα… Εχεις φτάσει στις οπτασίες, στα ταξίδια έξω από την λογική πιστεύοντας ότι θα ξαναβγεί ο τελειωμενος

    • Η γυμναστικη η δικη μου..περιεχει…μοναχα..ωραιες γυναικες…χαχαχχ
      ζησε με τις σαυρες…και τις χαμαδες(μη πω κατι αλλο)που εχεις αρκετες….δες την αυλη σου…
      κοψιμιο-ροδελα!!!!!!χαχχα

    • Τις δικές σου ψευδαισθήσεις κοίταξε…
      Ας του έμοιαζε λίγο… θα ήσουν πολύ τυχερός!!!
      Τρέμετε αρουραίοι… λοι όμως!!!
      Είναι δε τόσος ο τρόμος σας και ο πανικός σας που στα δελτία ειδήσεων … κάνετε προεκλογικό αγώνα ακόμη!!!!

    • χαχαχ το εχω ανεβασει πριν απο σενα….μηνες πριν…
      ταιριαζει γαντι στον Ρασπουτιν της γητευτο-παρεας….
      και να μην ξεχνα….τι ΤΕΛΟΣ ειχε…χεχεχεχεχε!!

  24. ειπε και αλλα το κκε. πχ τι πλαστηρας τι παπαγος….. αποδειχτηκαν οι κουκουεδες μονοχνωτοι μπουνταλαδες…..

  25. ο λαος τους ψηφιζει κιαυτοι πουλιουντε γενικως. γιαυτο ο κοσμακης τους εχει ολους ..μενους.

  26. Κ . Παπαθωμά «Ο ΒΡΑΧΟΣ ΤΗΣ ΔΙΜΟΚΡΑΤΙΑΣ, ήταν τα τελευταία λόγια του Κ. Μανούση όταν τελείωνε την ομιλία του για τελευταία φορά στην Κω και απο τους όμους του πατέρα μου και ενός φίλου του έμπαινε στο αυτοκίνητο που θα έφευγε για Αθήνα και την επόμενη πλέων πουλήθηκε στην Χούντα. Αυτή είναι και η ωμή αλήθεια που ο γιός του και συγγενής μου δεν χώνεψε ποτέ. Το μεγάλο σοκ βέβαια ήταν του θείου μου που επιτελούσε στο πολιτικό γραφείο του στην Αθήνα και ο Πάπους μου τότε τον πήρε τηλέφωνο για να τον προστατέψει και να κατέβει στο νησί. Βέβαια εκείνος είχε είδη μαζέψει τα μπαγκάζια του και γεμάτος αηδία επέστρεψε. Αυτή είναι Νίκο η αλήθεια και οτι και να κάνεις αγέννητος ήμουν όμως δεν θα ξεχάσω ποτέ τον Πατέρα μου τον θείο μου και νονό μου να μου λένε ιστορίες για τον ΒΡΆΧΟ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΊΑΣ.

    • Συνομιλία Βουλευτή Σταμάτη Μανούση με τον Γραμματέα της Ένωσης Κέντρου στην Κω:-Δεν πιστεύω Σταμάτη κι εσύ να μας προδόσεις;-Ο Σταμάτης είναι βράχος και δεν μετακινείται! Την άλλη μέρα ο Σταμάτης Μανούσης έφυγε από Κω για Αθήνα. Από τα ραδιόφωνα ακούστηκε ότι είχε ορκιστεί Υπουργός Υγείας.Και τότε ένα εκλεκτό τέκνο της Κω έστειλε άρθρο στην εφημερίδα Ροδιακή με τίτλο: ΜΕΡΙΑΣΕ ΒΡΑΧΕ ΝΑ ΔΙΑΒΩ, που ήταν η πύρινη απάντηση στον αποστάτη πρώτο σε ψήφους βουλευτή της Δωδεκανήσου.Η αποστασία ως βδελυρή πολιτική πράξη γράφτηκε ανεξίτηλα στην πολιτική ιστορία της Ελλάδας και δεν σβήνεται από την ανθρώπινη μνήμη.

  27. Ρε ψιτ... Το τέλος του ρασπουτιν το ξέρεις, τον σκότωσαν αυτοί που τον ζήλευαν γιατί τους έτρωγε τις γκόμενές!

    Μήπως σου λέει κάτι αυτό., προσωπικά ?? Για ΨΑΞΤΟ!!. Δεύτερον να με φοβάσαι όπως φοβόντουσαν όλοι τον ΡΑΣΠΟΥΤΙΝ.!!
    Και τρίτον, το τέλος το ξέρω, ΑΛΛΆ δεν ξέρεις το ΓΙΑΤΊ? Τον δηλητιαρασαν οι εχθροί του.. Λόγω ΖΗΛΕΙΑΣ… ΚΑΙ ΦΘΟΝΟΥ,ΣΟΥ ΛΈΕΙ ΚΆΤΙ,?? ΑΥΤΆ ΚΑΛΗΝΥΧΤΑ ΑΠΌ…. ΡΑΣΠΟΥΤΙΝ ΧΑΧΑ, (ψάξε όλα τα παραπάνω ,, και τα 3 σε αφορούν

  28. Ρε ψιτ.. Γιαυτό σου λέω ότι το IQ σου είναι IQ αμοιβαδας. (και πολύ έβαλα)

    Το τραγούδι RASPUTIN ειναι από μένα τον ΡΑΣΠΟΥΤΙΝ.. Αφιερωμένο σε σένα… Πανιληθιε.

  29. πολύ σωστά κάνατε. Έπρεπε κάποιος επιτέλους να γράψει την αλήθεια ότι οι αποστάτες της δημοκρατίας εξαγοράστηκαν

  30. Ο Σταματης ο Μανούσης αν έχεις διαβάσει το βιογραφικό του η αν τον ήξερες πέθανε χρεωμένος κ η ζωη του ήταν μόνο δώσε
    Ενας Έντιμος Χριστιανός που βοηθούσε παντιοτροπως τους συνανθρώπους του με δωρεάν περίθαλψη κ ιατρική παροχή
    Ενας μοναδικός άνθρωπος
    Αυτά για την αιώνια μνήμη του

  31. «η απόσπασις των αναγκαίων βουλευτών από τον κ. Παπανδρέου, διά να φθάση η πλειοψηφία εις τον αριθμόν 152, έγινε με εξαγοράν συνειδήσεων, με υπουργοποίησιν ανθρώπων, που δεν θα εγίνοντο ποτέ, υπό άλλας συνθήκας, υπουργοί, ακόμη και με άλλα απαράδεκτα μέσα, που τα επληροφορήθην εξωδίκως αργότερα»

  32. τιμή σε όσους αντιτάχθηκαν στην Ιταλική κατοχή χωρίς να εξαργυρώσουν

    θα ήταν η αποκάλυψη των μαυραγοριτών στην Κω. Όλοι κάνουν μούγκα γιατί πρόκειται για την τοπική ελιτ.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ