Το Μαξίμου «έφαγε» τη Διευθύντρια Σύνταξης του ΒΗΜΑτος Δήμητρα Κρουστάλλη για… τα «διπλά βιβλία» του ΕΟΔΥ

12
1873

Η Δήμητρα Κρουστάλλη (σύζυγος του καλού συναδέλφου και φίλου Δημήτρη Χόνδρου), στην ανάρτησή της αποκαλύπτει ότι αποχώρησε από ΤΟ ΒΗΜΑ την Δευτέρα, «έπειτα από τη δημοσίευση του ρεπορτάζ για το παράλληλο και ατελέσφορο σύστημα καταγραφής των κρουσμάτων κορωνοιού από την ΗΔΙΚΑ και τον ΕΟΔΥ ασκήθηκε ασφυκτική πίεση από το Μέγαρο Μαξίμου. Αυτή μετατράπηκε σε εσωτερική ένταση και με έφερε ενώπιον του διλήμματος: προσωπικός και επαγγελματικός ευτελισμός ή παραίτηση».

Η ηχηρή παραίτηση της Δήμητρας Κρουστάλλη, διευθύντριας σύνταξης της εφημερίδας ΤΟ ΒΗΜΑ, με καταγγελίες περί ασφυκτικής πίεσης από το Μέγαρο Μαξίμου, προκαλεί νέους τριγμούς και αποκαλύπτει τον ισχυρό έλεγχο που ασκεί το σύστημα του Κυριάκου Μητσοτάκη στα ελληνικά ΜΜΕ, με «θυσία» εργαζομένων.

Δεν έχουν περάσει, άλλωστε, παρά λίγες ημέρες από τη λογοκρισία της εφημερίδας ΤΑ ΝΕΑ, επίσης του Βαγγέλη Μαρινάκη, στην Έλενα Ακρίτα, με αποτέλεσμα η επί 30 χρόνια αρθρογράφος της εφημερίδας να παραιτηθεί.

Η ΕΣΗΕΑ στηρίζει τη Δήμητρα Κρουστάλλη

Η ΕΣΗΕΑ στηρίζει τη Δήμητρα Κρουστάλλη EUROKINISSI/ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ

iEidiseis

Η ΕΣΗΕΑ στηρίζει τη δημοσιογράφο Δήμητρα Κρουστάλλη που παραιτήθηκε από «ΤΟ ΒΗΜΑ».

Με ανακοίνωσή της η ΕΣΗΕΑ τάσσεται στο πλευρό της δημοσιογράφου Δήμητρας Κρουστάλλη, η οποία δημοσιοποίησε, νωρίτερα σήμερα, πως οδηγήθηκε σε παραίτηση από «Το Βήμα» λόγω πιέσεων που δέχθηκε, όπως είπε, από το Μέγαρο Μαξίμου.

Όπως αναφέρει το Δ.Σ. του σωματείου των δημοσιογράφων:

«Την παραίτησή της από την εφημερίδα «ΤΟ ΒΗΜΑ», μετά από 30 χρόνια συνεχούς εργασίας, δημοσιοποίησε με επιστολή της η συνάδελφος Δήμητρα Κρουστάλλη, την οποία αποδίδει σε «ασφυκτικές πιέσεις από το Μέγαρο Μαξίμου».

Συγκεκριμένα στην επιστολή της καταγγέλλει ότι «έπειτα από τη δημοσίευση του ρεπορτάζ για το παράλληλο και ατελέσφορο σύστημα καταγραφής των κρουσμάτων κορωνοϊού από την ΗΔΙΚΑ και τον ΕΟΔΥ ασκήθηκε ασφυκτική πίεση από το Μέγαρο Μαξίμου. Αυτή μετατράπηκε σε εσωτερική ένταση και με έφερε ενώπιον του διλήμματος: προσωπικός και επαγγελματικός ευτελισμός ή παραίτηση».

Το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΣΗΕΑ εκφράζει τη συμπαράστασή του στη συνάδελφο, θεωρεί απαράδεκτη συνθήκη οι δημοσιογράφοι να βρίσκονται αντιμέτωποι με τέτοια διλήμματα κατά την άσκηση των καθηκόντων τους και δηλώνει ότι καταδίκαζε και καταδικάζει, χωρίς αστερίσκους, την όποια προσπάθεια επιβολής, ελέγχου και «φίμωσης» των δημοσιογράφων και των Μέσων Ενημέρωσης.

Σταθερά υπερασπιζόμαστε την αρχή της Ελευθεροτυπίας, της Ανεξαρτησίας, της έγκυρης και ανεξάρτητης δημοσιογραφίας και η Ένωση θα βρίσκεται πάντα στο πλευρό των συναδέλφων όταν καταγγέλλουν παρεμβάσεις στην δουλειά τους.

Καλούμε τους συναδέλφους του ανεξάρτητου Εποπτικού Οργάνου Δεοντολογίας της ΕΣΗΕΑ να επιληφθούν του θέματος και δεσμευόμαστε για περαιτέρω ενέργειες».

Αξίζει να αναφερθεί πως αντιδράσεις για το θέμα υπήρξαν και από κόμματα της αντιπολίτευσης.

Το Βήμα / Διαβάστε το ρεπορτάζ για τον ΕΟΔΥ που «εξαφανίστηκε» κατόπιν άνωθεν εντολής

το Βήμα κρουστάλλη

Υπενθυμίζεται πως η συντάκτριά του ρεπορτάζ, που προκάλεσε σάλο με τις αποκαλύψεις του, παραιτήθηκε καταγγέλλοντας πιέσεις από το Μέγαρο Μαξίμου.

Κορωνοϊός: Αδύναμος κρίκος ο ΕΟΔΥ – Κενά και ανακρίβειες στα στοιχεία για την πορεία της πανδημίας

Κενά και ανακρίβειες στα στοιχεία που δίνονται για την πορεία της πανδημίας – Δυσαρμονία στο περιβάλλον του Πρωθυπουργού – Ανησυχία ότι θα ξεφύγει η κατάσταση

της Δήμητρας Κρουστάλλη

Η κυβέρνηση δεν θα βιαστεί αυτή τη φορά να άρει το lockdown. Παρότι τα στοιχεία δείχνουν τάση μείωσης των κρουσμάτων, η μεγάλη πίεση στο ΕΣΥ συνεχίζεται και ο αριθμός των θανάτων παραμένει απογοητευτικός.

Αποφάσεις αναμένεται να ληφθούν μετά τις 7 Δεκεμβρίου και θα βασίζονται αυστηρά στα υγειονομικά δεδομένα. Πάντως, δεν θα υπάρξουν μεγάλες ελευθερίες. Η μετακίνηση από νομό σε νομό είναι μάλλον απίθανο να επιτραπεί τα Χριστούγεννα και την Πρωτοχρονιά, τα καταστήματα θα ανοίξουν με περιορισμούς, η εστίαση εξετάζεται, αλλά η διασκέδαση, προς το παρόν τουλάχιστον, όχι.

Βαθιά δυσαρμονία

Το Μέγαρο Μαξίμου προχωρεί με πολύ προσεκτικά βήματα και για έναν ακόμα λόγο. Εξαιτίας της βαθιάς δυσαρμονίας ανάμεσα στον καθηγητή Σωτήρη Τσιόδρα και στον υφυπουργό Πολιτικής Προστασίας Νίκο Χαρδαλιά από τη μια πλευρά και στον πρόεδρο του ΕΟΔΥ Παναγιώτη Αρκουμανέα και στον υπουργό Υγείας Βασίλη Κικίλια από την άλλη. Η δυσφορία των Τσιόδρα – Χαρδαλιά οφείλεται στο γεγονός ότι η υποστήριξη που παρέχεται από τον ΕΟΔΥ χαρακτηρίζεται από μόνιμα κενά και ανακρίβειες στα στοιχεία, που ενδεχομένως να αποδειχτούν κρίσιμα για την αντιμετώπιση της πανδημίας. Είναι τυχαίο ότι ξαφνικά, διαρκούσης της καραντίνας, αυξάνονται τα κρούσματα κορωνοϊού σε νομούς που εμφανίζονταν να έχουν χαμηλό φορτίο;

Το Μητρώο Ασθενών 

Η κύρια εστία της τριβής είναι το Μητρώο Ασθενών COVID, που αποτελεί την αποκλειστική πηγή συλλογής στοιχείων για τον εντοπισμό κρουσμάτων και την εξέλιξή τους. Την περίοδο Μαΐου – Ιουνίου, όταν είχε προχωρήσει η πρώτη μορφή του Μητρώου Ασθενών, όλοι οι αρμόδιοι πίστευαν ότι είχε δημιουργηθεί ένα ενιαίο αρχείο, έστω και αν τότε έπρεπε να καταχωριστούν περίπου 1.500 καταγραφές εκ των υστέρων. Εκτοτε, και ενώ το δεύτερο κύμα είναι πιο οδυνηρό από το πρώτο, εμφανίζεται η εξής κατάσταση: όταν καταγράφεται κρούσμα σε ένα ιδιωτικό θεραπευτήριο ή στον «Ευαγγελισμό», τότε δηλώνεται απευθείας στο Μητρώο Ασθενών. Αν όμως γίνει εντοπισμός σε μια γειτονιά ή από κάποια Κινητή Ομάδα Υγείας (ΚΟΜΥ), τότε δηλώνεται πρώτα στον ΕΟΔΥ, ο οποίος όμως τα καταχωρίζει με άλλη λογική και – κυρίως – άλλο ρυθμό, επειδή φιλοδοξεί να κατασκευάσει ένα δικό του καινούργιο, αυτόνομο σύστημα Μητρώου Ασθενών.

Αρχεία και στοιχεία

Σύμφωνα με τη νομοθεσία, η Ηλεκτρονική Διακυβέρνηση Κοινωνικής Ασφάλισης (ΗΔΙΚΑ) είναι ο αρμόδιος φορέας για την τήρηση των αρχείων του υπουργείου Υγείας. Είναι, για παράδειγμα, ο οργανισμός που φέρει το βάρος της ηλεκτρονικής συνταγογράφησης. Ο ΕΟΔΥ ήθελε να ξεκινήσει το δικό του ιδιόκτητο αρχείο τον Αύγουστο, με ανάθεση σε άλλον ανάδοχο, δηλαδή αρκετούς μήνες αφότου ξεκίνησε η διαδικασία συλλογής στοιχείων, και το προχώρησε με όλο και πιο φανερές τις συνέπειες. Γιατροί που είχαν πρόσβαση στην ΗΔΙΚΑ διαπίστωναν ότι αν πρόσθεταν τα θετικά, τα αρνητικά και τα υπό διερεύνηση τεστ ήταν το 1/3 των κρουσμάτων που ανακοινώνονταν. Και όσοι γνωρίζουν λένε ότι τα στοιχεία στις ανακοινώσεις του ΕΟΔΥ είναι ολοφάνερα μια πρόχειρη συγκόλληση δύο διαφορετικών αρχείων συλλογής.

Εντονες απορίες 

Στενοί συνεργάτες του Κυριάκου Μητσοτάκη είναι ενήμεροι για το πώς έχει εξελιχθεί η κατάσταση και τον κίνδυνο που περικλείει. Ορισμένοι μάλιστα έχουν γίνει μάρτυρες σε τραγελαφικές καταστάσεις κατά το ημίωρο πριν από την ανακοίνωση του ημερήσιου δελτίου κρουσμάτων, που γίνεται η τελική συνεννόηση. Η πρόχειρη και βιαστική συγκόλληση δύο διαφορετικών μεθόδων καταγραφής έχει ως αποτέλεσμα να διατυπώνονται κατ’ επανάληψη έντονες απορίες για τη συμβατότητα των στοιχείων.

Η μεγάλη ανησυχία 

Οι Τσιόδρας και Χαρδαλιάς έχουν αποφύγει να εκφράσουν δημοσίως την ενόχλησή τους, παρότι η «τρύπα» είναι αρκετά μεγαλύτερη από την ερασιτεχνική σύνταξη του ημερήσιου δελτίου κρουσμάτων. Η μεγάλη ανησυχία είναι ότι αν συνεχιστεί αυτή η κατάσταση, δεν θα γίνει έγκαιρη πρόβλεψη για ορισμένες περιοχές – Θεσσαλονίκη, Σέρρες, Ιωάννινα κ.ο.κ. – ώστε να ληφθούν εγκαίρως τα απαραίτητα μέτρα που πραγματικά θα σώσουν ζωές, δεδομένης της κατάστασης και των ελλείψεων πολλών επαρχιακών νοσοκομείων. Αν μάλιστα υπάρξει και τρίτο κύμα και δεν έχει βρεθεί λύση στο θέμα αυτό – την οποία εκεί που έφτασε το πράγμα μπορεί να δώσει μόνο ο Πρωθυπουργός –, τότε το «σπασμένο τηλέφωνο» ίσως να έχει ακόμα πιο δραματικές συνέπειες.

Κυβερνητικά στελέχη εμφανίζονται θορυβημένα γιατί η συγκυρία είναι σημαντική, καθώς στις αρχές Ιανουαρίου θα ξεκινήσει, εκτός απροόπτου, ο εμβολιασμός για τους υγειονομικούς και τις ευπαθείς ομάδες και ως τον Ιούνιο αναμένεται να έχει κάνει και τις δύο δόσεις του εμβολίου όλος ο πληθυσμός.

Πολιτική κόντρα για την «παραίτηση» της Δήμητρας Κρουστάλλη από το «Βήμα»

Διαστάσεις παίρνει η αναγκαστική παραίτηση της διευθύντριας σύνταξης της εφημερίδας «Βήμα» με τον ΣΥΡΙΖΑ να περνάει στην επίθεση και τον κυβερνητικό εκπρόσωπο να προσπαθεί να συμμαζέψει τα ασυμμάζευτα.

Ασυναρτησίες και όχι απαντήσεις επί της ουσίας

«Αντί για τις συνήθεις ασυναρτησίες του κατά του ΣΥΡΙΖΑ, περιμένουμε από τον κ. Πέτσα να απαντήσει επί της ουσίας στα όσα καταγγέλλει η μέχρι σήμερα διευθύντρια σύνταξης της εφημερίδας Το Βήμα, Δήμητρα Κρουστάλλη, η οποία μίλησε για ασφυκτικές πιέσεις από το Μέγαρο Μαξίμου μετά το ρεπορτάζ της στο οποίο κατέγραφε τήρηση διπλών βιβλίων κρουσμάτων από τον ΕΟΔΥ» απαντά η Κουμουνδούρου στον Στέλιο Πέτσα, δίνοντας συνέχεια στην κόντρα που έχει ξεσπάσει.

Ο ΣΥΡΙΖΑ καλεί τον κυβερνητικό εκπρόσωπο «να πει ξεκάθαρα πότε, από ποιον, σε ποιους ασκήθηκαν αυτές οι πιέσεις, καθώς και τι ακριβώς πιέσεις ήταν αυτές. Ή να διαψεύσει τη δημοσιογράφο».

«Είναι πασιφανές πλέον, και για τον τελευταίο Έλληνα πολίτη, πως ο φιλελευθερισμός της κυβέρνησης του κ. Μητσοτάκη εξατμίζεται στην πρώτη φωνή κριτικής που θα ακουστεί. Από εκεί και μετά ξεκινούν με κυνισμό οι τυφλές εκκαθαρίσεις κατά πάντων» υπογραμμίζει η αξιωματική αντιπολίτευση.

Όχι εμείς, εσείς…

Μετά τον σάλο που προκλήθηκε ο Στέλιος Πέτσας επιχείρησε να απαντήσει στις κατηγορίες που εκτόξευσε η αξιωματική αντιπολίτευση ισχυριζόμενος ότι το Μαξίμου δεν παρεμβαίνει στα μέσα ενημέρωσης .

Αντέστρεψε, μάλιστα, τις κατηγορίες υποστηρίζοντας ότι ο ΣΥΡΙΖΑ επιχείρησε να ελέγξει τα μίντια με τον νόμο τον οποίο ο ίδιος επιχειρεί να ξηλώσει εις βάρος των εργαζομένων στο επικείμενο νομοσχέδιο.

Η απάντηση Πέτσα

Η Κυβέρνηση δεν παρεμβαίνει ούτε στα Μέσα Ενημέρωσης ούτε στη δουλειά των δημοσιογράφων. Σέβεται απόλυτα την ανεξαρτησία τους. Όταν απαιτείται, απαντά στα δημοσιεύματά τους και φυσικά δεν ασχολείται με εσωτερικά ζητήματα του κάθε μέσου.

Στο “Ινστιτούτο δημοσιογραφίας ΣΥΡΙΖΑ” δεν τα καταλαβαίνουν αυτά. Γιατί εκείνοι επιχείρησαν να ελέγξουν το ραδιοτηλεοπτικό τοπίο με τις παράνομες μεθοδεύσεις τους. Είναι εκείνοι που πανηγύριζαν όταν έκλεισε το “Mega”. Eίναι εκείνοι που έβαλαν τοποτηρητή στα “ΝΕΑ”. Είναι εκείνοι που απαιτούσαν να απολυθούν μη-αρεστοί δημοσιογράφοι και έστελναν άλλους στο αυτόφωρο. Και, βέβαια, είναι οι ίδιοι που σε πρόσφατο σποτ συκοφαντούσαν συλλήβδην τους δημοσιογράφους για χρηματισμό.

Για μια φιλελεύθερη Κυβέρνηση, λοιπόν, η Ελευθεροτυπία και η κριτική αποτελούν στοιχεία της Δημοκρατίας. Για τους νοσταλγούς του Στάλιν, εχθρούς. Ας μην κρίνουν στον ΣΥΡΙΖΑ εξ ιδίων τα αλλότρια

Είχε προηγηθεί ανακοίνωση από τον ΣΥΡΙΖΑ ο οποίος έκανε λόγο για ραγδαία αυξανόμενα φαινόμενα λογοκρισίας στην ενημέρωση με κυβερνητικό «δάκτυλο».

Αφού κάνει αναφορά στις πιο πρόσφατες προγραφές δημοσιογράφων και τη «λίστα Πέτσα», το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης περιγράφει τη «δυστοπική πραγματικότητα» που διαμορφώνεται στον Τύπο, η οποία παραπέμπει σε «απολυταρχικά καθεστώτα» και καταλογίζει στον πρωθυπουργό άμεση ευθύνη και γνώση.

Η ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία

Φίμωση και πογκρόμ κατά δημοσιογράφων με εντολή Μητσοτάκη για τον απόλυτο έλεγχο της ενημέρωσης

Η λογοκρισία της Έλενας Ακρίτα από τα Νέα γιατί τόλμησε να γράψει επικριτικό άρθρο κατά του κ. Μητσοτάκη αποτελεί μόνο την κορυφή του παγόβουνου.
Η Δήμητρα Κρουστάλλη, δημοσιογράφος επί 30 χρόνια στο Βήμα, που μόνο φιλική προς τον ΣΥΡΙΖΑ δεν μπορεί να χαρακτηριστεί, παραιτήθηκε καταγγέλλοντας ασφυκτικές πιέσεις από το Μέγαρο Μαξίμου με αφορμή το ρεπορτάζ της για το μπάχαλο με τη διπλή καταγραφή κρουσμάτων.

Η ΕΡΤ του κ. Ζούλα, πρώην διευθυντή του Γραφείου Τύπου του κ. Μητσοτάκη, συνεχίζει το πογκρόμ κατά δημοσιογράφων, σταματώντας αυτή τη φορά την εκπομπή του Πάνου Χαρίτου.

Ο κ. Μητσοτάκης δεν αρκείται στον οικονομικό εκβιασμό των Μέσων με τα 20 εκατ. ευρώ που έχει μοιράσει χωρίς κριτήρια και διαφάνεια με τη λίστα Πέτσα. Επιχειρεί να επιβάλλει την καθολική φίμωση του Τύπου και κάθε φωνής κριτικής. Σε λίγο θα απαγορεύσει διά νόμου και το ρεπορτάζ, όταν σε αυτό δεν τον αποθεώνουν οι δημοσιογράφοι.

Η δυστοπική πραγματικότητα στον Τύπο, η λογοκρισία και οι προγραφές δημοσιογράφων με εντολή Μητσοτάκη παραπέμπουν σε απολυταρχικά καθεστώτα. Όσο η κυβέρνηση θα βλέπει τη φθορά της από τις αποτυχίες της, τόσο περισσότερο θα βάλλει κατά της ελευθεροτυπίας και, εν τέλει, της Δημοκρατίας.

Υπενθυμίζεται ότι η πρώην, πλέον, διευθύντρια σύνταξης της εφημερίδας, Δήμητρα Κρουστάλλη σε σημερινή της ανάρτηση στο facebook έκανε λόγο για πιέσεις Μαξίμου για την αναγκαστική της παραίτηση μετά το ρεπορτάζ για τα διπλά βιβλία στον ΕΟΔΥ, που είχε προκαλέσει σημαντικές αντιδράσεις.

 

Αλήθεια, σε τι καθεστώς ζούμε;

Σε παραίτηση εξωθήθηκε η Διευθύντρια Σύνταξης της εφημερίδας «ΒΗΜΑ» Δήμητρα Κρουστάλλη, για ένα ρεπορτάζ της για τα διπλά βιβλία στον ΕΟΔΥ, ένα ρεπορτάζ που δεν άρεσε στο Μέγαρο Μαξίμου. Έτσι, χθες, η συνάδελφος αναγκάστηκε να δηλώσει παραίτηση.

Και σήμερα ανέβασε στο facebook το παρακάτω post στο οποίο ομολογεί τις πιέσεις από το Μαξίμου: «Την Δευτέρα αποχώρησα από το Βήμα και ομολογώ ότι αυτό ήταν ένα ενδεχόμενο που δεν μου πέρασε ποτέ από το μυαλό. Έπειτα από τη δημοσίευση του ρεπορτάζ για το παράλληλο και ατελέσφορο σύστημα καταγραφής των κρουσμάτων κορωνοιού από την ΗΔΙΚΑ και τον ΕΟΔΥ ασκήθηκε ασφυκτική πίεση από το Μέγαρο Μαξίμου. Αυτή μετατράπηκε σε εσωτερική ένταση και με έφερε ενώπιον του διλήμματος: προσωπικός και επαγγελματικός ευτελισμός ή παραίτηση».

To ρεπορτάζ δημοσιεύτηκε στο «ΒΗΜΑ» πριν από δύο εβδομάδες και δημιούργησε μεγάλο ντόρο. Το Μαξίμου εκνευρίστηκε κι άρχισε τα τηλέφωνα από την Κυριακή το πρωί κιόλας. Αποτέλεσμα, πρώτο, να υποβαθμιστεί το θέμα, ακόμα και τα άλλα ΜΜΕ του ομίλου Μαρινάκη το «έθαψαν», «έθαψαν» με άλλα λόγια τη δική τους αποκάλυψη.

Αποτέλεσμα, δεύτερο, να παραιτηθεί η συντάκτρια του θέματος και Διευθύντρια Σύνταξης της εφημερίδας.

Αλήθεια, ο διευθυντής της εφημερίδας Αντώνης Καρακούσης δεν ενοχλείται απ’ όλο αυτό;

 

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

12 ΣΧΟΛΙΑ

  1. Οι δημοσιογράφοι δεν απεργούν ποτέ για χάρη της αλήθειας, μόνο αν τους πειράξεις τη τσέπη γίνονται πυρ και μανία.

  2. Κανενα προβλημα θα παει στην Αυγη που υπαρχει ελευθερια και θα γραφει οτι θελει.Ασχετο τελικα αποδειχτηκε μπαρουφα αυτο που ειχε γραψει ναι η οχι;Ολα τα αλλα ειναι λογια.

    • Δηλαδή από ποιόν περιμένεις απάντηση; Από κάποιο δημοσιογράφο που θα κάνει έρευνα και θα χάσει τη δουλειά του; Από κάποιο δικαστικό λειτουργό; Από τα καλοπληρωμένα μέλη της επιτροπής των λοιμωξιολόγων;

  3. αλλά ΑΡΡΩΣΤΟΣ (βλ. κομματόσκυλο), ή αν θέλεις να μάθεις τι συμβαίνει από τις 7 Ιουλίου 2019 μέχρι σήμερα, και αντέχεις την πικρή αλήθεια, διάβασε και τις αντίθετες απόψεις, από εκείνες που προωθούν τα ελεγχόμενα ΜΜΕ. ΑΝΑΙΜΑΚΤΗ ΧΟΥΝΤΑ με μιντιακή στήριξη και με εκατοντάδες χιλιάδες πληττομενους. Αυτό συμβαίνει.

  4. ρε παραμυθατζηδες εγραψε ψεμματα κατ εντολη του σταλινικου μορφωματος σας και ζητατε και τα ρεστα αντι συγνωμης ??
    αλλα τι ρωταω ??
    εσεις στησατε μουφα σκανδαλο με ψευδομαρτυρες χωρις κανενα στοιχειο και κατηγορουσατε αθωους ανθρωπους…ΣΤΑΛΙΝΟΦΑΣΙΣΤΕΣΣΣΣΣΣΣΣΣΣΣΣΣΣΣΣΣΣΣΣΣΣΣΣΣΣ…

    • Πρέπει να είσαι εξωγήινος, αλλιώς δεν εξηγούνται αυτά τα μητσοτακο-παρανοικα που έγραψες! Πατα στο Google (στο δίκτυο επικοινωνίας που ανέπτυξε το είδος μας) την λέξη Siemens- Χριστοφοράκος κλπ, Novartis, Πολιτική Διαφθορά στην Ελλάδα, Έλεγχος ΜΜΕ – και κλουβιων εγκεφάλων, στην ίδια χώρα, Συμμορία των Μάγων (το κόλπο είναι τα ΜΜΕ!) που τα σκάνδαλα τα μεταμορφώνει σε Σκευωρίες, τους Προστατευόμενους μάρτυρες τους αποκαλεί εξευτελιστικά «κουκουλοφόρους «, τους Εισαγγελείς Διαφθοράς σε Ηγέτες της Cosa Nostra- μαφία κλπ.
      Μετά πάτα τη λέξη Χούντα (ορισμός).

      Τελος μόλις τα βρεις όλα αυτά, ψάξε για τα καλύτερα Ψυχιατρεία στον Κόσμο. Είναι οι θάλαμοι αναμονής που διατηρούμε, για αφίξεις κατωτέρων νοημονων όντων από μακρινούς Γαλαξίες.

      Υ.Γ. ΠΡΟΣΟΧΗ!! Το σανό και το κουτόχορτο που σου έδωσαν κατά την προσγείωση σου, είναι τροφή για ζώα!! Να απαιτήσεις αξιοπρεπή γεύματα!

  5. Ενα βήμα μακρυά απο την αλήθεια που θέλουν να πιστεύεις και …
    Φαντάσου να είσαι πιό μακρυά…

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ