Η αυτοκρατορία των ηλεκτρονικών μέσων κοινωνικής δικτύωσης και ενημέρωσης και η δικτατορία της ανωνυμίας (Γράφει η Ξ. Αγρέλλη)

0
541
Η αυτοκρατορία των ηλεκτρονικών μέσων κοινωνικής δικτύωσης και ενημέρωσης και η δικτατορία της ανωνυμίας.
(Γράφει η Ξανθίππη Αγρέλλη) 12/10/2020
Με μεγάλη μου έκπληξη, διαπίστωσα ότι ένα συνηθισμένο κείμενο, από τα συνήθη αφιερώματα μου, που έγραψα για τον κ. Κώστα Καΐσερλη, τον άνθρωπο που θυσίασε τα νιάτα και την ψυχή του για τον τόπο μας, έγινε αντικείμενο δυσμενών, και, πικρόχολων σχολίων.
Μερικοί  κρυμμένοι πίσω από την ανωνυμία, που αποτελεί το κρησφύγετο της δειλίας και της χυδαιότητας, άνοιξαν τον οχετό, καθυβρίζοντας όχι μόνο τον επιτυχημένο για πολλά χρόνια   Δήμαρχο κ.Καΐσερλη, αλλά και εμένα.
Βεβαία τα κακόβουλα λόγια τους,  κατέληξαν στο μεγάλο αποχετευτικό έργο, του πρώην Δημάρχου.
Ωστόσο   με μεγάλη μου λύπη παρατηρώ τελευταία, μαζί με όλους τους πολίτες της Κω, φαινόμενα διχασμού, ανάμεσα σε πολιτευτές του Δήμου. Έλληνες,  υβρίζουν Έλληνες  και τρώγονται μεταξύ τους. Λες και βρίσκονται σε αντίπαλες εμπόλεμες ζώνες, διαφορετικών χωρών.  Αντί να είναι  μονιασμένοι για το καλό του τόπου μας, επιδίδονται σε πικρές ανακοινώσεις,  σε κακοπροαίρετες αντεγκλήσεις και σε δεκάδες  ανώνυμα υβριστικά  σχόλια, στον διαδικτυακό χώρο. Μετατρέπουν  έτσι το διαδίκτυο σε αρένα, λεκτικής βίας.
Είναι  ντροπή για τον πολιτικό πολιτισμό, η διχόνοια να κρατεί τα σκήπτρα της Δημοκρατίας.
Αντί να συνεργαστούν, για το καλό του νησιού, ‘βγάζουν ο ένας το μάτι του άλλου’, εμποδίζοντας την ομαλή λειτουργία του Δήμου. Ας δούμε πρώτα και τον νυν Δήμαρχο κ. Θεοδόση Νικηταρά  και ας τον αφήσουμε, να προχωρήσει το πρόγραμμα του και να κάνει ανεμπόδιστα, το ωφέλιμο έργο του. Άλλωστε  μέχρι τώρα καλά τα πάει, νοικοκύρεψε και καθάρισε την πόλη. Τακτοποίησε  πολλές εκκρεμότητες, εν μέσω   αντίξοων οικονομικών και κοινωνικών συνθηκών.
Αν θέλουν όλες οι παρατάξεις το καλό του τόπου μας, ας συνεργαστούν, αντί να βάζουν εμπόδια, τρικλοποδιές και αθέμιτα χτυπήματα κάτω από τη μέση. Έτσι,  υποβιβάζουν την παρουσία τους, στο πολίτικο σκηνικό και κανείς δεν τους παίρνει στα σοβαρά, για να τους ψηφίσει στο μέλλον.
Ας περιμένουμε λοιπόν, πριν να προδικάσουμε το αποτέλεσμα της νυν Δημοτικής αρχής  και αν δεν  επιτύχει, τότε ο λαός θα την αλλάξει.  ‘Μηδένα προ του τέλους μακάριζε, έλεγε ο σοφός Σόλωνας  στον βασιλιά  Κροίσο.’
Όλοι αναρωτηθήκαμε, γιατί τόσο μένος, σε έναν άνθρωπο που τον προτιμούσε για πολλά χρόνια για Δήμαρχο του, με την ψήφο του ο λαός της Κω. Αλλά ‘ουδείς προφήτης στον τόπο του.’ Ίσως να  ήταν ευχαριστημένοι μερικοί, αν  έβριζα τον κ. Καΐσερλη. Όμως προς μεγάλη τους λύπη, δεν μου έδωσε τέτοιο δικαίωμα  και ούτε είναι  του χαρακτήρα μου, να μειώνω  ή να βρίζω τους ανθρώπους. Αυτό το προνόμιο, το αφήνω στους ανώνυμους υβριστές, που έχουν το ταλέντο.
Όσο για την έκθεση, δεν περιμένω κανένα υποβολέα να μου την συντάξει.  Γνωρίζω  να γράφω πολύ καλά Ελληνικά, και  εκτός από εκθέσεις,  έγραψα και   δυο  βιβλία, που με πολύ αγάπη αγκάλιασε  το αναγνωστικό κοινό της Κω και το ευχαριστώ.
Στο αφιέρωμα μου, δεν έγραψα τίποτα παρά πάνω, από μια περίληψη των έργων, που αναφέρει ο κ. Καΐσερλης, στο δικό του βιβλίο  και τα οποία εγώ τα έζησα, όπως τα βίωσε και όλος ο  λαός της Κω. Αλλά συνήθως ‘βλέπουμε, το  δένδρο και όχι το δάσος.’   ‘Κοιτάμε,  το δάκτυλο και όχι το φεγγάρι.’
Όσον  αφορά  για τους οικονομικούς πόρους, που έγιναν τα έργα,  αναφέρω στο αφιέρωμα μου, πως έγιναν  με τα κονδύλια της Ευρωπαϊκής Ένωσης, από  τα ταμεία του Δήμου,  με ευνοϊκά δάνεια και φυσικά από  τα Κρατικά ταμεία, της τότε Κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ.  Αναφορικά  δε αν θυμιατίζω τον πρώην Δήμαρχο κ. Καΐσερλη,  η μόνη υποχρέωση που του έχω είναι ότι με μεγάλη  ανθρωπιά, με επισκέφτηκε στο σπίτι μου, όταν είχα σπάσει το πόδι μου, σε ατύχημα στη σκάλα.   Ακολούθησε  και η επίσκεψη της  συζύγου του, μετά από μερικές ημέρες.
Δεν λιβανίζω λοιπόν κανέναν, είμαι ελεύθερη επαγγελματίας, αυτό απασχολούμενη και αυτό ασφαλιζόμενη, με οικονομική άνεση και δεν έχω ανάγκη κανέναν.
Έτσι λοιπόν, λίγη ντροπή δεν βλάπτει. ‘Αιδώς Αργείοι.’
Αν έχετε τα κότσια, να πάτε να αντιμετωπίσετε κατά πρόσωπο τον κ. Καΐσερλη,  να του δείξετε την κακία, την ζηλοφθονία , την αχαριστία και να του πείτε τα παράπονα σας.
Διότι ‘ουδείς πιο αχάριστος από τον ευεργετηθέντα.’
Αλλά ούτε είναι πολιτισμός  να βρίζεται παράλληλα και εμένα, κρυμμένοι πίσω από την άνανδρη ανωνυμία σας.
Ο κ. Καΐσερλης δεν  έχει ανάγκη  κανένα να τον υπερασπιστεί.
Ούτε  και εγώ. Γνωρίζω  καλά, πως θα υπερασπιστώ την αξιοπρέπεια μου, μέσα από την σαραντάχρονη διαδρομή μου, στο μετερίζι της δημοσιογραφίας.   Και κάτι ακόμη, έχω υπογραμμίσει στο τέλος πως το αφιέρωμα μου,  δεν είχε ουδένα  σκοπό να μειώσει το έργο των προηγουμένων Δημάρχων, ούτε του παρόντος αγαπητού κ. Νικηταρά, μα ούτε και των επομένων.
Συμπληρωματικά, σας διαβεβαιώνω ότι η πολιτική ποτέ δεν με ενδιέφερε. Αν  και μου έγιναν πολλές τιμητικές προτάσεις, (και  ευχαριστώ), δεν θέλησα ποτέ μου να αναμειχθώ, στην πολιτική,  πιστεύοντας στα σοφά λόγια του Βολταίρου.
‘Ότι  η πολιτική είναι σαν την ‘τουαλέτα’ στο σπίτι,  βρώμικη μεν  αναγκαία δε.   Ευχαριστώ για την ανάγνωση.
 Ξανθίππη Αγρέλλη     12/10/2020

 

 

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ