Γιώργος Κουτσουδάκης: Το καλό παράδειγμα για την Περιφέρεια

0
529

Με 150 εκατομμύρια ευρώ ενισχύει η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας τις επιχειρήσεις που επλήγησαν από την πανδημία του κορονοϊού, τις οποίες επιχορηγεί με κεφάλαιο κίνησης έως 50.000 ευρώ!
Το μέτρο αφορά μικρές και πολύ μικρές επιχειρήσεις που απασχολούν έως 50 εργαζόμενους, οι οποίες θα λάβουν με τη μορφή μη επιστρεπτέας επιχορήγησης ως κεφάλαιο κίνησης για την κάλυψη εξόδων τους, ποσό ίσο με το 50% των εξόδων του 2019.
Μια αξιέπαινη κίνηση που γίνεται σε σωστό χρόνο καθώς αυτές οι “ενέσεις ρευστότητας” πιθανότατα να αποδειχθούν σωτήριες για την τοπική Αγορά.
Ας ελπίσουμε η Περιφέρεια η δικιά μας να πάρει το καλό παράδειγμα, να υιοθετήσει τέτοιου είδους ενέργειες και να παρέμβει ουσιαστικά για την στήριξη της επιχειρηματικότητας.

Σαν Έλληνας πολίτης που ζει -όπως και χιλιάδες συμπολίτες- στο “πετσί” του την κρίση της πανδημίας, θα ήθελα να καταθέσω τις παρακάτω 4 προτάσεις που θεωρώ ότι πρέπει να υλοποιηθούν άμεσα, ως μια βασική “ανάσα” για το επιχειρείν για την αντιμετώπιση των συνεπειών της πανδημίας

Οι συνέπειες της πανδημίας το ιού Covid-19 είναι δυστυχώς δραματικές, σε υγειονομικό και σε οικονομικό επίπεδο.

Οι άνθρωποι πεθαίνουν, φοβούνται, αμφισβητούν…Οι επιχειρήσεις προσπαθούν με “νύχια και με δόντια” να μην κλείσουν…

Σε αυτή την κρίσιμη συγκυρία για όλους, οφείλουμε ως κοινωνία, επιχειρηματίες, εκπρόσωποι θεσμών, πολίτες, να σταθούμε στο ύψος των περιστάσεων και με γνώμονα το συμφέρον της Πατρίδας πάνω απ’ όλα, να προτείνουμε και να διεκδικήσουμε λύσεις.

Πρώτον, είναι ζωτικής σημασίας η “απολύμανση” με ειδικά και εγκεκριμένα “αντι-Covid-19 φάρμακα” όλων των οργανισμών, φορέων, δημόσιων χώρων, επιχειρήσεων. Οφείλουμε να θωρακίσουμε τον τόπο μας!

Δεύτερον, θερμομέτρηση όλων των “εισερχόμενων” επισκεπτών του νησιού μας στις πύλες εισόδου (αεροδρόμια-λιμάνια).

Τρίτον, 100% επιδότηση των ασφαλιστικών εισφορών εργαζομένων και εργοδοτών.

Τέταρτον, να μηδενιστούν οι χρεώσεις των παγίων των ΔΕΚΟ και των δημοτικών τελών.

Αυτοί οι τέσσερις άξονες, θεωρώ πως πρέπει να υλοποιηθούν Άμεσα. Έχω την αίσθηση πως δεν έχω παράλογες απαιτήσεις από το κράτος, αρκεί να είναι δίκαιο στις απαιτήσεις του προς τις ελληνικές μικρομεσαίες επιχειρήσεις που αποτελούν τη ραχοκοκαλιά της οικονομίας μας.

Τόσο η κυβέρνηση, όσο και αρκετοί φορείς όπως οι εμπορικοί σύλλογοι, ομοσπονδίες επαγγελματιών κλπ με τις προτάσεις τους συνδιαμορφώνουν ένα θετικό πλαίσιο λύσεων και διεξόδου. Μένει η υλοποίηση, για την οποία πρέπει να πιέσουμε όλοι.

Τέλος, δοθείσης ευκαιρίας, θέλω να τονίσω ένα πράγμα: αυτή η κρίση, όπως και πολλές άλλες που περάσαμε και ενδεχομένως άλλες που θα έρθουν, μπορούν να ξεπεραστούν εφόσον είμαστε Ενωμένοι. Οφείλουμε όλοι να Προστατεύσουμε, να Εμπιστευτούμε, να Αναδείξουμε την τοπική αγορά και τοπικά προϊόντα! Μόνο έτσι θα βγούμε Ζωντανοί και Νικητές ως κοινωνία από την οποιαδήποτε κρίση…

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ