Αρχική Ειδήσεις Δημόσιας Κρίσης Δημήτρης Καλλούδης: Μουσικές αταξίες_

Δημήτρης Καλλούδης: Μουσικές αταξίες_

3
527

Μουσικές αταξίες__________
Λένε ότι, η μουσική είναι γλώσσα των συναισθημάτων στην επικοινωνία, στην επαφή και, στην κατανόηση ανάμεσα στους ανθρώπους.
Παρακολουθήσαμε στο αρχαίο ρωμαϊκό ωδείο ένα αφιέρωμα ψυχής σε δύο μεγαλους δημιουργούς του ελληνικού τραγουδιού που σημάδεψαν το ελληνικό τραγούδι και το πήγαν όσο μπορούσαν μακρύτερα. Τον Παπαϊωάννου και τον Καλδάρα. Δύο σημαντικοί δημιουργοί που εμπνευσμένοι από τον κάματο της ζωής ζωγράφισαν με στίχους και μουσική τις ελπίδες του λαού. Μια καλοκουρδισμενη μπάντα με γνήσιους ντόπιους καλλιτέχνες, μας ταξίδεψαν στην ζωή και το έργο των δύο αυτών σημαντικών τραγουδοποιών.
Όταν οι γνήσιες φωνές σε συνεπαίρνουν, όταν οι ζεστές αυθεντικές φωνές σε βγάζουν σεργιάνι στο Αιγαίο, όταν τα τραγούδια λένε αλήθειες, λένε για της ζωής τα μυστικά, για τους λαούς που κυνηγήθηκαν και αθώους που αδικήθηκαν τότε δεν είναι μόνο τραγούδια, είναι ολόκληρη η ζωή. Τέλος η παρουσίαση και τα κείμενα ήταν επιμελημένα και στην σωστή τους βάση.
Να πούμε μια μόνο «αταξία» το ρωμαικο ωδείο δεν ενδείκνυται για τέτοιου είδους μουσική.

Η εικόνα ίσως περιέχει: ένα ή περισσότερα άτομα και υπαίθριες δραστηριότητες
Η εικόνα ίσως περιέχει: ένα ή περισσότερα άτομα και υπαίθριες δραστηριότητες

3 ΣΧΟΛΙΑ

 1. Αγαπητέ κ. Μίμη.
  Μην το πάρετε προσωπικά μόνο παρακαλώ.
  Βλέπουμε οι Κώοι και οι διαμένοντες στην Κω, τί ποιοτικούς ανθρώπους και τί πνευματικής στάθμης
  αν μη τι άλλο αξιολογότερο.
  Αυτό σίγουρα σημαίνει οτι η Κως δεν είναι ενα τυχαία ριγμένο στο πέλαγο κομμάτι στεριάς.
  Αξίζει πολλά! Υποχρέωσή μας είναι να φροντίζουμε να τα έχει!
  Με αυτήν την έννοια απαιτούμε νοσοκομείο, ασφάλεια, ισονομία, καλά γηρατειά και το σωστό ενδιαφέρον της πολιτείας. Ομως, η ομογενοποίηση αξιών και προτεραιοτήτων στις πολλά υποσχόμενες και «αστο μωρε περνάει κι έτσι» κυβερνήσεις των τελευταίων κάποιων χρόνων δεν εμπνέουν την εμπιστοσύνη των πολιτών, την αλληλεγγύη στην ανάγκη και τον φόβο των κακών γειτόνων μας…

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.