Αναγνώστης: Δύο σοβαρές καταγγελίες για το Νοσοκομείο Κω που πρέπει να μας «ταρακουνήσουν» όλους

27
5310

Καλησπέρα σας κε Κιάρη

Σήμερα Τρίτη 21 Ιουλίου είδαν το φως της δημοσιότητας δύο πολύ σοβαρές καταγγελίες για το Νοσοκομείο Κω που θα πρέπει να μας ταρακουνήσουν όλους μας και προπάντων τους τοπικούς μας άρχοντες.

Κι όλα αυτά τρεις μόλις μέρες μετά την επίσκεψη του Υπουργού Υγείας κ. Κικίλια μαζί με τους βουλευτές και τις τοπικές αρχές με πλήθος φωτογραφιών και υποσχέσεων.

Καλώ την δημοτική αρχή να αναλάβει άμεσα πρωτοβουλία για να αντιμετωπιστούν τα προβλήματα που αντιμετωπίζει το πολύπαθο Νοσοκομείο μας.

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΣ

Καταγγελία 1η

 ΠΗΓΑ ΤΟ ΠΑΙΔΙ ΜΟΥ ΣΤΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΜΕ ΠΝΕΥΜΟΝΙΑ ΚΑΙ ΔΕΝ ΗΡΘΕ Η ΠΑΙΔΙΑΤΡΟΣ ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΕΦΗΜΕΡΕΥΕ…

Τα προβλήματα που αντιμετωπίζει το νοσοκομείο μας, φέρνει και πάλι στο προσκήνιο μία καταγγελία συμπολίτη μας. όπως μας κατήγγειλε, το βράδυ της Δευτέρας, πήγε το 18 μηνών παιδί του στο Νοσοκομείο με πνευμονία, όμως παρά τις εκκλήσεις του, η παιδίατρος του νοσοκομείου δεν πήγε για να το εξετάσει, γιατί δεν εφημέρευε.

Σε ιδιώτες γιατρούς που απευθύνθηκε, αρνήθηκαν να πάνε στο νοσοκομείο, ωστόσο μετά από ώρα ένας ιδιώτης γιατρός έδωσε εντολές στο προσωπικό για το πως θα αντιμετωπίσουν το περιστατικό.

Μάλιστα, τον ενημέρωσαν να πάρει τα ξημερώματα το πλοίο της γραμμής και να μεταβεί στο νοσοκομείο της Ρόδου για να νοσηλευτεί το παιδί.

Το παιδί σήμερα βρίσκεται στο νοσοκομείο και θα νοσηλευτεί, κυρίως για προληπτικούς λόγους, με τον πατέρα του παιδιού να μας λέει ότι από το νοσοκομείο της Ρόδου, του είπαν ότι, εάν το παιδί το εξέταζε στην Κω παιδίατρος, δεν θα χρειαζόταν να μεταβεί στη Ρόδο, αφού θα μπορούσε να αντιμετωπιστεί με κάποια αντιβίωση.

Ο πατέρας πάντως μας τόνισε ότι με το που επιστρέψει από την Ρόδο, δεν θα αφήσει έτσι το θέμα, καθώς στόχος του είναι να φτάσει το θέμα όσο ψηλότερα γίνεται για να μην επαναληφθεί παρόμοιο περιστατικό, καθώς αρκετοί συμπολίτες μας που επικοινώνησαν μαζί του μετά το περιστατικό, του μετέφεραν και αυτοί τα παράπονα που έχουν για παρόμοια περιστατικά από την παιδίατρο του νοσοκομείου.

Σ. ΚΑΝΤΑΡΖΗ: ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΠΑΝΕ ΣΤΟΝ ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΑ

Την αγανάκτησή της για την κατάσταση στο νοσοκομείο εκφράζει μέσω του «ΒτΚ» η κα. Σταματία Κανταρζή η οποία είναι θεία του μωρού που μεταφέρθηκε στη Ρόδο. Η Δημοτική Σύμβουλος, υπεύθυνη για θέματα πρόνοιας περιέγραψε τα όσα βίωσε το βράδυ της Δευτέρας στο νοσοκομείο της Κω τονίζοντας ότι: « παρόμοιο περιστατικό βίωσα με το παιδί μου το 1996. Τότε αναγκαστήκαμε να μεταβούμε στην Αθήνα όπου παραμείναμε για 18 μέρες. 20 χρόνια μετά, το 2020 στο ίδιο νοσοκομείο έζησα ακριβώς την ίδια κατάσταση, επειδή δεν δέχτηκε η παιδίατρος του νοσοκομείου να κοιτάξει το μωρό σε ώρα εκτός βάρδιας και δεν δέχτηκε η ιδιώτης παιδίατρος να εισέλθει στο νοσοκομείο».

Η κ. Κανταρζή μας μετέφερε ότι σε επικοινωνία που είχε με άλλους γιατρούς του νοσοκομείου, της μετέφεραν ότι θα έπρεπε να κινήσει η οικογένεια τις διαδικασίες με εισαγγελική διαταγή, ώστε η ιδιώτης παιδίατρος να δει το 18 μηνών παιδί μέσα στο νοσοκομείο, εφόσον όπως αποδείχθηκε χρειάστηκε κιόλας να νοσηλευθεί.

« Είμαστε πολύ στεναχωρημένη ως οικογένεια. Δεν είναι δυνατόν για κάτι τόσο απλό το οποίο μπορούσε να αντιμετωπιστεί πολύ απλά στο νοσοκομείο της Κω, να αναγκάζεται το μωρό να μεταφερθεί στη Ρόδο. Στη Ρόδο οι γιατροί δεν πίστευαν τα όσα βίωσαν οι γονείς και το παιδί. Άλλες οικογένειες αναγκάστηκαν να πάνε Αθήνα την προηγούμενη εβδομάδα. Δηλαδή ταξιδεύουν εν μέσω πανδημίας με ότι αυτό συνεπάγεται για να γιατρέψουν τα παιδιά τους για κάτι που θα μπορούσε να αντιμετωπιστεί. Λυπάμαι για όσα συμβαίνουν δεν αξίζει στην κοινωνία μας κάτι τέτοιο και σε κανέναν κάτοικο του νησιού μας. Επιτέλους πρέπει να δοθεί κάποια λύση.»

Σάντυ Λαδικού

Πηγή: https://www.vimatisko.gr

Ο πατέρας του παιδιού έχει ανεβάσει και βίντεο στο facebook όπου με σκληρή γλώσσα καταγγέλλει όλα τα παραπάνω..

Καταγγελία 2η

Για τον θάνατο 73χρονης

Μια απίστευτη είδηση μας μεταφέρει συμπολίτης μας και συγγενής της ασθενούς. Σύμφωνα με όσα μας είπε το βράδυ της Δευτέρας 20/07/20 η ασθενής χρειάστηκε Ουρολόγο και πηγαίνοντας στο νοσοκομείο της Κω ενημερωθήκαν απο τους αγροτικούς ιατρούς οτι ο Ουρολόγος του Νοσοκομείου βρισκόταν σε άδεια και εκτός νησιού για να μπορέσει να τους παράσχει βοήθεια.

Έτσι με εντολή του διοικητή ήρθε  ιδιώτης Ουρολόγος , ο οποίος το επόμενο πρωί με βάση την καταγγελία έβαλε την ασθενή στο χειρουργείο και μετά απο λίγες ώρες η ασθενής απεβίωσε.

Σύμφωνα με πληροφορίες η άτυχη γυναίκα ηλικίας 73 ετών έπασχε από σοβαρό ουρολογικό πρόβλημα.

Ο συγγενής καταγγέλλει ότι ο ιατρός προχώρησε στο χειρουργείο χωρίς να έχει την απαραίτητη γνώση και εμπειρία στο κομμάτι αυτό,και καλεί τον διοικητή του νοσοκομείου να αποδοθούν ευθύνες στον ιατρό για τον χαμό της ασθενούς.

Πηγή: nosokomiaellados.blogspot.com

27 ΣΧΟΛΙΑ

  1. Ειδικά για το θέμα με τη παιδίατρο πέφτουμε απ τα σύννεφα. Που είτε έχει άδεια είτε όχι πρέπει να φέρεις ιδιωτικό παιδίατρο ,2 είναι που έρχονται στο νοσοκομείο, και να δίνεις και 50 ευρώ την επίσκεψη κι αυτό γιατί η παιδίατρος είναι ότι να ναι.στο νησί του Ιπποκράτη Όλα αυτά.

  2. Γίνατε όλοι ειδικοί και γιατροί εδώ πέρα, άμα δεν σας αρέσει σπουδάστε 10 χρόνια , γίνετε γιατροί και ξαναελάτε να μας τα πρήξετε.

  3. Εκτός την φετινή χρονιά μπάχαλο λόγω του ϊού, μέχρι πέρσι το νησάκι μας φιλοξενούσε στα εδάφη του τα καλοκαίρια πάνω από 150 χιλιάδες ντόπιους, επισκέπτες και μερικούς άλλους.
    Όλα αυτά τα χρόνια που ζω και εργάστηκα εδώ, παρατήρησα μια πλήρη αδιαφορία, πρώτον του Ελληνικού Κράτους, των τοπικών αρχών, βουλευτών αλλά και παραγόντων στο θέμα της Δημόσιας Υγείας.
    Και για να είμαι δίκαιος, δεν είναι μόνο η Κως.
    Σε πολύ ΙΝ κυριλέ κοσμοπολίτικα νησιά μας, ονόματα δεν λέμε, επίκουροι γιατροί τοπικών Κ.Υ. κοιμήθηκαν στα αυτοκίνητά τους, γιατί οι κάτοικοι δεν τους ενοικίαζαν σπίτια για διαμονή!!!

  4. ΚΑΛΩΣ ΗΡΘΑΤΕ ΣΤΗΝ ΜΠΑΝΑΝΙΑ Γενικο Νοσοκομειο -Κεντρο Υγειας ΚΩ

    Η γυναικα εφυγε λογο του οτι δεν υπηρχε παθολογος βαρδιας να την εξετασει (παραμονο μια νοσοκομα και η αγροτικη ιατρος) και να της χορηγηθει ορος για να μην πηξει το αιμα της πραγμα που οταν εγινε ηταν πλεον αργα και η γυναικα εφυγε καθως η πιεση της ειχε πεσει πολυ.. Ολα τα αλλα ειναι μπαρουφες…Αυτη ειναι η καταντια του νοσοκομειου μακαρι η οικογενεια να σας κυνηγησει δικαστηκα μονο ετσι θα βαλετε μυαλο και μπορει να γλιτωσουν ασθενεις στο μελλον

  5. Τωρα ξυπνισατε;Χρονια τωρα το νοσοκομειο υστερει σε προσωπικο και δεν εννοω μονο ποσοτητα,πληρωτητα.Δεν εχει ανθρωπους.Αν εξαιρεσεις 1με 2 ατομα οι υπολοιποι δεν εχουν οχι γνωσεις ,ουτε σεβασμο.Απαραδεκτοι δεν εχουν καταλαβει οτι δεν παμε για να περασει η ωρα μας εκει και να τους διακοψουμε την ησυχια τους.Απο αναγκη παμε και τουλαχιστον απαιτουμε ανθρωπινη συμπεριφορα.Οι γιατροι ξερντας οτι δεν εχει αλλους το παιζουν θεοι και οι νοσοκομες ακομα και καθαριστριες βαλανε το μεσο τους να μπυνε και μετα απλα κανουν…..διαλημα.

  6. Αφου δεν υπαρχει αλλος ουρολογος,ουτε προκειται να υπαρξει,πως μενει το νοσοκομειο χωρις ουρολογο?τωρα στην επεμβαση δεν ξερουμε τι συνεβη πραγματικα.να γινει ΟΤΙ ΠΡΕΠΕΙ.ΑΠΛΑ Η ΚΑΡΑΣΤΑΣΗ ΕΙΝΑΙ ΔΥΣΚΟΛΗ.

  7. ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΠΟΛΛΑ ΠΟΛΛΑ ΤΕΤΟΙΑ ΠΕΡΙΣΤΑΤΙΚΑ Κ………………….. ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΤΑ ΚΑΤΑΓΓΕΙΛΩ ΚΑΙ ΕΠΩΝΥΜΟΣ.

  8. ΚΡΙΜΑ που βρισκομαστε στο 2020 και η κατασταση που επικρατει για το πρωτο και ΚΥΡΙΟΤΕΡΟ ΘΕΜΑ ΠΟΥ ΘΑ ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΜΑΣ ΑΠΑΣΧΟΛΕΙ ΟΛΟΥΣ και εχει να κανει με την ΥΓΕΙΑ ΜΑΣ, βρίσκεται στο ελεος του Θεου…Επιτελους κυριοι Αρμοδιοι… ΞΥΠΝΗΣΤΕ!!!!!!!!!!!! ΤΙ ΑΛΛΟ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ??? δεν σεβεστε κανενα??? ολη αυτη η κατασταση μονο ΦΟΒΟ προκαλεί στους πολίτες σας… καντε το αυτονοητο!!!! επιτελους ποιος θα λαβει τις ευθυνες του?? ακομα που θελετε να καταληξει ολο αυτο… ΝΤΡΟΠΗ!!!

  9. I’ve lived here for 30 years now, I have two children ,for the last 15 years with my children we’ve been in and out of the hospital for broken limbs, stitches, bumps on heads, a few overnight stays, and a few members if the family who unfortunately pasted away in the hospital, and I have to say unfortunately the hospital is a MESS obviously they don’t have all the equipment they need but also all the stuff are rude and have no patience especially with children, and in the end you have to bring in a private doctor to see you which of course you have to pay for, but by the sounds of it that’s not even happening anymore. I live in fear that God forbid anything should happen to my kids that they will not be saved here. The only good thing in Greece is if you do have a bit of money you can go privately and you don’t have to wait for months like you do in England.

  10. Μάλλον πρέπει να δηλώνουμε λαθρομετανάστες για να μας κοιτάνε δυστυχώς αυτά τα χάλια μας. Και όχι δεν είναι θέμα ρατσισμού είναι θέμα οικονομας όποιος μπορεί ας το καταλάβει

  11. Να πειτε τα ονοματα των παιδιατρων που αρνηθηκαν να δουν το παιδι. Να ….ολο το νησι απο ακρου σε ακρο.

  12. Εμείς βλέπουμε και μιλάμε για 1-2 περιστατικά ενώ οι γιατροί μας αντιμετωπίζουν δεκάδες παρόμοια καθημερινά τα περισσότερα με επιτυχία και κάτω από αντίξοες συνθήκες και δεν είναι δυνατόν να τους σώσουν όλους.

  13. Όταν σας πουλάνε νέο νοσοκομείο νά ζητάτε επιπλέον ιατρούς και εξοπλισμό. Σάς κοροϊδεύουν δεν κάνει το καινούριο μπετό την υγεία αλλά το προσωπικό και τά μηχανήματα. Ας πούμε επιτέλους ότι θέλουμε καλύτερη υγεία και όχι νέα κτήρια για νά βγαίνουν οι μίζες.

    • Βαλκανιε το νεο νοσοκομειο λυνει και αλλα πολλα προβληματα. Αλλα δεν το βλεπω. Οι βουλευτες μας βολευονται με καμμια μεταθεση φανταρου επισκεψεις σε ασθενεις σε αθηνα και ροδο, ε και καμμια ευχετηρια μαζικη καρτα στις γιορτες.

  14. Ισως και λίγα λέτε αγαπητοί μου.
    Ομως, πάντα το θέμα είναι πιο βαθύ.
    Η διαφορά επαγγέλματος απο ΛΕΙΤΟΥΡΓΗΜΑ.
    Ο επαγγελματίας είναι εντάξει απλώς με τα καθήκονΤΑ που του ανατέθηκαν, μέσα στο ωράριο και τον χώρο για τα οποία αμοίβεται (συναλλαγή).
    Ο λειτουργός δεν δίνει, ΔΙΝΕΤΑΙ ψυχή τε και σώματι επι 24ώρου βάσεως.
    Δεν ανήκει στον εαυτό του, αλλά στους ασθενείς ΤΟΥ.
    Η μέρα με την νύχτα. Γίναμε τώρα όλοι γιατροί…
    υγ. Ο Θεός να εχει καλά τους ευσυνείδητους (αναγκαστικός μακαρισμός).

  15. ΜΠΑΧΑΛΙΑ – ΜΠΟΧΑΛΙΑ και μου θέλουν και τουρισμό τα στραβάδια οι μπόχες. Ρε πρρρρρρ από δω χάμο

  16. Σημασία δεν έχει η ποσότητα του ιατρικού προσωπικού αλλά η ποιότητα . Δυστυχώς από ποιότητα πάσχουμε . Οι ευσυνείδητοι γιατροί αποτελούν εξαίρεση και όχι κανόνα . Πηγαίνεις στο Νοσοκομείο της Κω σε αντιμετωπίζουν με τόση αλαζονεία και έπαρση λες και πήγες στο μαγαζάκι τους. Σου κλείνουν ραντεβού στις 8το πρωί και ο γιατρός έρχεται στις 11 και εξετάζει 2 ασθενείς και τους υπόλοιπους τους διώχνει λόγω πέρας ωραρίου. Στο μεταξύ , μέσα έχουν μαζευτεί καμιά 10αριά νοσηλευτές γιατροί και συζητάν για τις διακοπές τους και ο κόσμος περιμένει . Δουλεύει (υποτίθεται) 3 ώρες συνολικά αλλά εκτός ωραρίου και εφημερίας δεν εξετάζει .Κάνεις παράπονα στον διοικητή του νοσοκομείου και σε κοιτάζει με περίσσια απορία σαν να τα ακούει δήθεν πρώτη φορά όλα αυτά και πέφτει από τα σύννεφα . Βρε όλα ιδιωτικά μπορούν να γίνουν ?

  17. ΜΑ ΔΕΙΤΕ ΤΟΝ ΥΠΟΥΡΓΟ ΥΓΕΙΑς ΠΡΙΝ ΑΠΟ 2 ΜΕΡΕς ΥΠΕΚΦΕΥΓΕΙ ΤΩΝ ΕΡΩΤΗΣΕΩΝ ΣΤΗΝ ΑΥΛΗ ΓΕΛΟΝΤΑς ΚΑΙ ΚΑΝΕΙ ΑΣΤΕΙΑ ΓΙΑ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟ ΚΑΙ ΑΕΚ, ΦΤΑΙΜΕ ΕΜΕΙς ΟΛΟΙ ΠΟΥ ΤΩΡΑ ΓΡΑΦΟΥΜΕ ΤΑ ΠΑΡΑΠΟΝΑ ΜΑς ΓΙΑΤΙ ΕΙΜΑΣΤΕ ΣΥΝΝΕΝΟΧΟΙ ΨΗΦΙΖΟΝΤΑΣ ΠΑΥΛΙΔΗ ΣΚΑΝΔΑΛΙΔΗ ΚΑΜΑΤΕΡΟ ΚΑΙ ΤΟΣΟΥΣ ΑΛΛΟΥΣ, ΚΑΠΟΤΕ ΜΟΥ ΕΙΠΕ ΕΝΑΣ ΟΛΛΑΝΔΟΣ ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΑΣ ΦΙΛΟΣ ΤΗΣ ΚΩ ΕΠΙ ΠΟΛΛΑ ΕΤΗ » Ο ΠΟΙΟ ΟΜΟΡΦΟΣ ΤΟΠΟΣ ΣΤΑ ΠΙΟ ΑΚΑΤΑΛΛΗΛΑ ΧΕΡΙΑ» ΚΑΙ ΜΙΑ ΔΑΝΗ ΕΡΧΟΜΕΝΗ ΑΠΟ ΤΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΓΙΑ ΑΠΛΟ ΠΕΡΙΣΤΑΤΙΚΟ ΔΕΝ ΘΑ ΤΟ ΞΕΧΑΣΩ ΜΟΥ ΕΙΠΕ » IT’S LIKE 50’S THERE» ΟΠΟΥ ΚΑΙ ΦΥΣΙΚΑ ΔΙΕΚΟΨΕ ΤΗΣ ΔΙΑΚΟΠΠΕΣ ΤΗΣ ΚΑΙ ΕΠΕΣΤΡΕΨΕ ΣΤΗΝ ΧΩΡΑ ΤΗΣ, ΑΥΤΑ.

  18. Κι εμένα πριν χρόνια που εργαζόμουν ως εποχιακή υπάλληλος και είχα πάθει ζημιά στο…. μου που κόντευα να το χάσω η «δηθεν» …. μου έλεγε οτι δεν είχα απολυτως τίποτα ενώ εμένα μου είχε σκιστεί ….. και είχα αιμάτωμα …….εν τω μεταξύ η εν λόγω υποτιθέμενη ….μου είχε δώσει οτι να’ναι….. και ούτε που μου έδιναν καμία σημασία και επίσης η «κυρία» μου είχε δώσει και λάθος κινητό ώστε να μην μπορώ να την βρω!

  19. Δυο (2)ντοπιοι γιατροι κρατουν το νοσοκομειο ορθιο…
    γιατι αγαπουν τον τοπο τους και την δουλεια τους….
    Κυρια Φραζακη και Κυριε Μαυροειδη συνεχιστε το δυσκολο
    λειτουργημα σας…..ο απλος κοσμακης σας ΕΥΧΑΡΙΣΤΕΙ!!!!

  20. Μην περιμένετε κ πολλά πολλά από το νοσοκομείο . Για πολλά είναι απαράδεκτοι κ σιγά σιγά βγαίνουν όλα στην επιφάνεια… Δν είστε άξιοι της μοίρας σας….

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ