Β. Γεωργούλης για μάσκες: Όταν μας τις δώσουν δωρεάν τότε θα δεχθώ και το πρόστιμο αν δεν την φοράω!

11
599

Η Ελλάδα σιγά σιγά μετά την έξαρση του κορονοϊου, περνά σε μια νέα φάση!
Με μια νέα δέσμη μέτρων και υποχρεώσεων των πολιτών περνάμε σε μια πιο ελεύθερη κοινωνία, πάντα με κανόνες και αυστηρά πρόστιμα!
Αυτή η νέα φάση που όπως την ονομάζουν «μένουμε ασφαλείς» όμως έχει και πολλές αντιφάσεις!
Την περίοδο της έξαρσης της πανδημίας η χρήση μάσκας και γαντιών ήταν προαιρετική, οι επιστήμονες θεωρούσαν και μας έλεγαν ότι είναι επικίνδυνο να φοράμε οι υγιείς μάσκα γιατί μπορούσαμε να μεταφέρουμε τον ιό μέσω της μάσκας!
ΤΙ ΑΛΛΑΞΕ;;;;;;
Τώρα μας τη επιβάλλουν και μάλιστα με το πρόστιμο των 150 ευρώ.
Τώρα που οι φαρμακοβιομηχανίες και οι εταιρίες κατασκευής αυτών των ειδών θα χάνουν πελάτες βρίσκουν στο πρόσωπο της κυβέρνησης τον καλύτερο διαφημιστή και μάλιστα με τη μέθοδο του εξαναγκασμού.
Έχει κανείς όμως σκεφτεί τον Ιούλιο η τον Αύγουστο με 40 βαθμούς στο δρόμο και σε κάποια οχήματα τί σημαίνει να φοράς μάσκα και μάλιστα επί ώρες;

Έχει σκεφτεί κανείς το βάλε βγάλε της μάσκας σε εσωτερικούς και εξωτερικούς χώρους τί μπορεί να προκαλέσει;

Έχει σκεφτεί κανείς το κόστος για μια οικογένεια για μάσκες μιας χρήσης στην καθημερινότητα της ή ακόμα και με πλενομενες την πολικότητα στην χρήση;
Το μέτρο της μάσκας είναι μέτρο προστασίας η καθαρά εισπρακτικό; Για εμένα εισπρακτικό και μάλιστα σε δύο τομείς. Ο πρώτος υπέρ των εταιρειών που της βγάζουν και δεύτερον υπέρ την κυβέρνησης μέσω των προστίμων!
Αν σκεφτόμαστε πραγματικά τους πολίτες ας γίνει χορήγηση των υλικών δωρεάν σε κάθε χώρο που θα εισέρχεται ο καθένας και δωρεά στους χώρους από τις εταιρείες κατασκευής. Εκεί θέλω τον ανθρωπισμό τους. Όχι με την επιβολή αγοράς. Όταν μας τις δώσουν δωρεάν τότε θα δεχθώ και το πρόστιμο αν δεν την φοράω!
Ενα άλλο ευτράπελο είναι η υποχρέωση στα ταξί να μεταφέρουν μόνο έναν πελάτη ανά διαδρομή. Δηλαδή ένα ζευγάρι, δύο φίλοι για μια διαδρομή θα πρέπει να πάρουν δύο ταξί. Να πληρώσουν τα διπλάσια χρήματα.

Ας σοβαρευτούμε λίγο παιδιά. Ας κοιτάξουμε την ουσία.

Να τοποθετηθούν προστατευτικά χωρίσματα στα ταξί και να γίνονται τα δρομολόγια κανονικά ανά διαδρομή με ένα μίσθωμα και όχι βάση ατόμων. Δεν θα χωρίσουμε οικογένειες και φίλους!
Ελπίζω σύντομα να λήξει αυτός ο παραλογισμός που περνάμε τελευταία να γυρίσουμε όλες και όλοι υγιείς στη καθημερινότητα μας χωρίς απώλειες. Σας ευχαριστώ Βασίλης Ν.Γεωργούλης

11 ΣΧΟΛΙΑ

  1. Έτσι είναι Βασίλη μου. Όταν αρχίζει να βάζει κάποιος χέρι στη τσέπη σου ξεχνάς τα υπόλοιπα.

  2. Εάν κυκλοφορήσω στο δρόμο γυμνός, θα μου επιβάλλουν πρόστιμο για προσβολή δημόσιας αιδούς. Όμως, ποτέ δεν έκαναν, σε κανέναν, δώρο βρακί, παντελόνι, και μπλούζα. Όλοι, όμως, κυκλοφορούμε ντυμένοι.

    Καταλαβαίνεις τώρα την πραγματικότητα;

    Είναι παράνομο να κυκλοφορείς χωρίς μάσκα σε κλειστούς χώρους, όπως σου απαγορεύουν να κυκλοφορείς γυμνός. Όπως πληρώνεις για την προμήθεια ρουχισμού θα πληρώνεις και για την προμήθεια πολυσυσκευασίας για μάσκες προσώπου. Εσύ, όμως, ως αιρετός και εγγράμματος που υποτίθεται ότι είσαι δημοσιεύσεις έναν αντιδραστικό και μη παραγωγικό λόγο παρασύροντας τους άλλους να ακολουθήσουν όσα προτείνεις.

  3. Τι θα έπρεπε να προτείνεις πραγματικά: να μπει κάθε εμπορικός γραμμωτός κωδικός μάσκας σε διατίμηση, όπως το μικρό μπουκαλάκι νερό που πωλείται 0,50 ευρώ. Εφόσον οι μάσκες είναι απαραίτητες κατά το νόμο για την υγεία και διατήρηση της υγείας μπορεί να μπει σε διατίμηση. Να καταχωρηθεί μια συγκεκριμένη τιμή από το κράτος, χωρίς, έτσι, να επιτρέπει την αισχροκέρδεια κάθε ιδιώτη. Όταν είσαι δημόσιο πρόσωπο που ζητάς την ψήφο των συμπολιτών σου, πρέπει να δέχεσαι κάθε καλοπροαίρετη κριτική και να αναθεωρείς τις προτάσεις και θέσεις σου.

    κε. Κιάρη παρακαλώ να μην ασκηθεί λογοκρισία στο κείμενό μου, διότι ως πολίτης ασκώ κριτική σε δημόσιο πρόσωπο, υποψήφιο ή εκλεγμένο, μόνο όσον αφορά στις συγκεκριμένες απόψεις που εκθέτει ο ίδιος αυτοβούλως σε δημόσιο μέσο.

  4. Ρε παιδιά αυτός ο Β. Γεωργούλης, από το πολύ λέγε λέγε νομίζει ότι είναι αντιδήμαρχος και προτείνει ό,τι έχει μέσα εις την κεφαλήν του. Μιαν ανακατωσούρα δηλαδή. Βρε συ πιο πολύ μιλάς εσύ από ότι οι δημοτικοί σύμβουλοι. Βρε χαλάρωσε!!! Δεν στελνομε στο aegean ό,τι εκατεβαση η κεφαλήν μας. Και τι; Ζητάς να μην κυκλοφορούμε με μάσκες γιατί δε σου τις δινουσι τζάμπα. Βρε άιντε απεδω.

  5. Από τις τόσες αναρτίσεις σου Βασιλάκη, ενόμιζα ότι σε κάνανε βουλευτή. Βρε τιναι τούτος??? Δηλαδή με δημόσιο λόγο καλείς τους πολίτες σε απείθεια σε νόμους της πολιτείας???? Να μη φορούμε μάσκες??? Πρόσεχε Βασιλάκη!!! Ζούμε στην εποχή του κωρωνοιου, άνθρωποι γύρω μας πεθαίνουν και δεν μας παίρνει να λέμε ότι θέλουμε.

  6. Το μέτρο σωστο και το επικροτώ.
    Έχει η αγορά όμως αυτές τις ποσότητες για να καλύψει τις ανάγκες?
    Αν τις έχει με τι τιμές? Πριν δύο μήνες περίπου ζήσαμε την απάτη και την αισχροκέρδια σε βάρος των καταναλωτών από τους σημερινούς μαυραγορήτες. Αυξήσεις στις τιμες, προ κορωνοϊού, στο 200 και 500% !!!
    Πάλι το ίδιο βιολί?

  7. Για την ώρα δεν είπε κανένας ότι πρέπει να αγοράζουμε τις μάσκες. Ένα παλιό μπλουζάκι και ένα ψαλίδι είναι αρκετό για να φτιάξεις σε 2 λεπτά την δικιά σου.

  8. ανακαλύπτουν καθημερινά νέα στοιχεία για αυτόν τον άγνωστο ιό. Το να λέτε, και να παρακινείτε έμμεσα τον κόσμο, να μη φοράτε μάσκα αν αυτή δεν έχει διατεθεί δωρεάν, είναι σα να λέτε ‘εγώ δε φοράω ζώνη ασφαλείας αν αυτή δεν είναι δωρεάν’ ή ‘δε φοράω κράνος αν δεν είναι δωρεάν’ ή ‘δεν παίρνω φάρμακα αν δεν είναι δωρεάν’ κλπ κλπ. Όλοι μας ζοριζόμαστε αυτήν την περίοδο, αυτά που χρειαζόμαστε είναι ωριμότητα και υπευθυνότητα (τυχαίνει να είναι και δωρεάν).

  9. Ο Βασίλης είναι γνωστός υποστηρικτής ΝΔ. Χρόνια δίπλα στον Τέλη. Τώρα βλέπω θέση Αντώναρου. Ο Αντώναρος κολλητός του Κωστάκη. Άρα Βασίλης = Κωστάκης και όχι Κυριάκος.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ