ΨΗΦΙΣΜΑ Γενικής Συνέλευσης μελών ΜΕ ΚΩ: Για την «κατεδάφιση του εναπομείναντος κελύφους της Νέας Α.ΒΙ.ΚΩ»

5
1957

ΨΗΦΙΣΜΑ

Γενικής Συνέλευσης μελών ΜΕ ΚΩ

Περ. Τμ. ΤΕΕ Δωδ|σου

 

 

 

Στην επαναληπτική Γενική Συνέλευση των μελών της μόνιμης επιτροπής, που έλαβε χώρα στις 15/11/2019, συζητήθηκε το θέμα της «κατεδάφισης του εναπομείναντος κελύφους της Νέας Α.ΒΙ.ΚΩ» και εκφράστηκαν οι προβληματισμοί για την εξέλιξη των πραγμάτων.

Εκφράζουμε τον προβληματισμό μας για τη μεταστροφή της απόφασης του Συμβουλίου Αρχιτεκτονικής από την αρχική του απόφαση που περιλάμβανε την τμηματική διατήρηση του κελύφους, σε ολική κατεδάφιση του όπου οι θέσεις του ΤΕΕ, εκφράστηκαν από το μέλος του Συμβουλίου Αρχιτεκτονικής που μειοψήφησε.

Η Μόνιμη Επιτροπή έχει δηλώσει και σε προηγούμενο Δελτίο Τύπου (Οκτώβριος 2018), ότι το κέλυφος έπρεπε να διατηρηθεί και η μελέτη αξιοποίησης να γίνει με σεβασμό στην ιστορικότητα του κτιρίου, το οποίο «είναι» κομμάτι της σύγχρονης Βιομηχανικής και Εργατικής ιστορίας του νησιού.

Α Π Ο Φ Α Σ Ι Ζ Ο Υ Μ Ε:

Το ΤΕΕ τμήμα Δωδεκανήσου οφείλει να έχει ως πρωταρχικό μέλημα την προστασία, ανάδειξη και αξιοποίηση της αρχιτεκτονικής και βιομηχανικής κληρονομιάς σε συνεργασία με το Δήμο και τους υπόλοιπους φορείς.

H ανάδειξη της ιστορικής βιομηχανικής ζώνης της περιοχής γύρω από την Α.ΒΙ.ΚΩ και της διατήρησης του δημόσιου χαρακτήρα της ευρύτερης περιοχής αποτελεί πρωταρχικό μας στόχο.

 

Η ΜΟΝΙΜΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΚΩ

5 ΣΧΟΛΙΑ

  1. Άσχετα με το αν συμφωνεί κάποιος να γίνει εκεί ξενοδοχείο ή όχι, προσωπικά βρίσκω την απόφαση σωστή. Δεν είναι κάτι όμορφο που θα άξιζε να διατηρηθεί όσο και αν κάποιοι λένε περί ιστορικότητας. Με την ίδια λογική θα έπρεπε να κρατήσουμε και όποια άλλα παλιά εργοστάσια υπήρχαν (παγοποιείο, εμφιαλώσεως, Νομικού στην Αβέρωφ κλπ).

  2. Δεν ψάχνετε τουλάχιστον να βρείτε τους κρυφούς συνεταίρους και τον μηχανικό που ανέλαβε την κατεδάφιση;;;;;

  3. Ελεγα θα ειναι vip cafe και θα απολάμβανα το εσπρεσάκι μου με τον Γιώργο, τον Θεοδόση, τον Σείχη Αι Σιχτιρ , τον βαθύπλουτο επιχειρηματία Ζοζεφ Χωστον και άλλους. Πάει το όνειρο. Τώρα εσπρέσο στο λιμάνι με κανένα πακιστάνι

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ