Μ. ΧΑΤΖΗΜΙΧΑΗΛ: Μεταναστευτικό, οι αλήθειες που πρέπει να ειπωθούν

47
1428

του Μηνά Ν. Χατζημιχαήλ (*)

Ζούμε στην εποχή του παραλόγου, στην «Εποχή της πολιτικής ορθότητας», όπου το αυτονόητο είναι η εξαίρεση και ο παραλογισμός είναι ο κανόνας. Δεν υπάρχει άλλος τρόπος για να περιγράψει κανείς την σημερινή πραγματικότητα στην Ελλάδα.

Ίσως για τον μέσο Έλληνα το μεταναστευτικό να είναι κάτι απόμακρο εδώ όμως στο νησί της Κω, που ζούμε καθημερινά το πρόβλημα του  μεταναστευτικού στο πετσί μας, τα πράγματα δεν είναι τόσο απλά.

Η σημερινή κυβέρνηση, διαφοροποιώντας κατά πολύ την στάση της στο μεταναστευτικό από τους «εγκληματικούς» χειρισμούς των ανοικτών συνόρων της προηγούμενης κυβέρνησης, δείχνει σαφώς πιο ικανή και αποφασιστική να δώσει κάποιες λύσεις.

Η απόφαση για δομές κλειστού τύπου στα νησιά και την ενδοχώρα, ίσως λειτουργήσουν ως ένα βαθμό αποτρεπτικά, αλλά δεν θα λύσουν το πρόβλημα.

Όσο υπάρχει η θέληση του γείτονα να γεμίσει την Ευρώπη με παράνομους μετανάστες, όσο υπάρχει ο πακτωλός χρημάτων που κερδίζουν οι διακινητές, όσο υπάρχουν οι αμφιβόλου προελεύσεως και αποτελεσματικότητας ΜΚΟ, και όσο η χώρα μας δεν «σφραγίζει» τα σύνορα της, όσες δομές ανοιχτού ή κλειστού τύπου και να δημιουργηθούν, πάλι θα υπερχειλίσουν! Η

Κως, ο τρίτος τουριστικός προορισμός της Ελλάδος, δεν νοείται να έχει τέτοιες δομές στο έδαφος της, ήταν ένα τεράστιο λάθος της προηγούμενης κυβέρνησης από την πρώτη στιγμή!!

Όπως η Γαλλία δεν θα έκανε τέτοιες εγκαταστάσεις στις Κάννες ή στη Νίκαια, όπως η Ισπανία δεν θα έκανε κάτι παρόμοιο στη Μαγιόρκα ή στην Μαρμπέγια, έτσι και η χώρα μας δεν μπορεί να έχει τέτοιες δομές σε μία από τις «ναυαρχίδες» του Ελληνικού τουρισμού, την Κω!!!

Εγώ δεν θα ζητήσω το προφανές, δηλαδή να αποσυμφορηθούν εντελώς τα νησιά μεταφέροντας τους μετανάστες στην ενδοχώρα.  Και δεν θα το ζητήσω γιατί εκτός από το νησί μου, αγαπώ εξίσου και την χώρα μου, δεν θέλω λοιπόν να μεταφερθεί το πρόβλημα από το νησί μου σε όλη την Ελληνική κοινωνία και επικράτεια.

Η Ελλάδα έχει 6.000 νησιά, νησίδες και βραχονησίδες, απ’ αυτά μόνο τα 107 είναι κατοικημένα, υπάρχουν λοιπόν χιλιάδες μικρονήσια που σε κάποια απ’ αυτά θα μπορούσαν να δημιουργηθούν δομές τέτοιου τύπου, όπως ακριβώς κάνει και η Αυστραλία.

Μόνο αυτές οι δομές θα λειτουργούσαν αποτρεπτικά και δεν θα επιβάρυναν τις ήδη δοκιμαζόμενες τοπικές κοινωνίες.

Οι μετανάστες που συλλαμβάνονται από την Αυστραλιανή ακτοφυλακή έχουν την επιλογή, είτε να επιστρέψουν στη χώρα προέλευσης τους, είτε να μεταφερθούν σε κέντρα κράτησης/φιλοξενίας, που βρίσκονται σε νησιά εκτός του Αυστραλιανού εδάφους. Αυτά τα κέντρα κράτησης/φιλοξενίας βρίσκονται στο νησί Μανούς της Παπούα-Νέα Γουινέα ή στο μικρό νησάκι Ναούρου.

Επιτέλους η Ελλάδα πρέπει να φυλάξει τα σύνορά της!

Αυτή τη στιγμή η χώρα βιώνει μία αναίμακτη μεν, βίαιη δε εισβολή 50 διαφορετικών εθνικοτήτων! Αν κάποιος δικαιούται άσυλο, ας πάει στην Ελληνική Πρεσβεία ή τα προξενεία στην Τουρκία ή στη χώρα του και ας ζητήσει εκεί άσυλο, το οποίο ευχαρίστως θα του δοθεί αν το δικαιούται, γιατί θα πρέπει να διακινδυνέψει να διασχίσει το Αιγαίο πάνω σε μια βάρκα; Ε

ένας ακήρυχτος πόλεμος και ως τέτοιος πρέπει να αντιμετωπιστεί! Δεν θα μας βοηθήσει κανείς σύμμαχος ή εταίρος, δεν πρέπει να περιμένουμε κατανόηση από κανέναν φίλο ή εχθρό, είμαστε μόνοι μας!

Η «πολιτισμένη» Ευρώπη έχει βρει στην Ελληνική επικράτεια μία χαβούζα αποθήκευσης ψυχών, ένα καθαρτήριο και ένα προθάλαμο για ξεσκαρτάρισμα για το ποιούς θα απορροφήσει εκείνη, εάν και όποτε το θελήσει. Οι υπόλοιποι θα μείνουν εδώ!!!

Πόσο κόσμο μπορούν να χωρέσουν τα νησιά; Πόσο κόσμο μπορεί να χωρέσει η Ελλάδα; Πόσο καιρό θα συνεχιστεί αυτή η κατάσταση, να απομακρύνονται προς την Ηπειρωτική Ελλάδα εκατό, και να εισβάλουν την ίδια μέρα πεντακόσιοι;

Εδώ στα ανατολικά σύνορα της Ελλάδας, σε ένα τόπο με ιδιαίτερα σημαντική γεωπολιτική σημασία, γινόμαστε καθημερινά μάρτυρες εξοργιστικών καταστάσεων. Βάρκες να βγαίνουν στις παραλίες μας μέρα μεσημέρι, πάντα σε συνεννόηση με τις ΜΚΟ.

Τα πλοία του πολεμικού ναυτικού και του λιμενικού να έχουν μετατραπεί σε κουβαλητές παράνομων μεταναστών, αφού δεν έχουν εντολή να τους σταματήσουν αλλά απλά να τους “διασώσουν”, οι δε άντρες της περίφημης FRONTEX όταν δεν κάνουν ηλιοθεραπεία πάνω στα σκάφη, μετατρέπονται και αυτοί σε μεταφορείς “δήθεν ναυαγισμένων” παράνομων μεταναστών!

Ναι λοιπόν στις κλειστές δομές, ναι στην γρήγορη αξιολόγηση, αλλά το μόνο αποτελεσματικό μέτρο που θα σταματήσει τις ανεξέλεγκτες ροές, είναι η αυστηρή φύλαξη συνόρων όπως κάνει κάθε σοβαρό κράτος, και η δημιουργία αυτών των κλειστών δομών σε ακατοίκητα νησιά όπου θα ελέγχονται γρήγορα και είτε θα παίρνουν άσυλο είτε θα απελαύνονται άμεσα.

Με κάλυψε απόλυτα η ομιλία του τέως πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά στο συνέδριο της Ν.Δ., χάρηκα που ένας πολιτικός με το κύρος του κ. Σαμαρά τόλμησε να πει δημόσια τέτοιες σκληρές (non politically correct) αλήθειες, χωρίς να φοβάται ότι θα τσαλακώσει το προφίλ του!

Αν δεν γνωστοποιήσουμε στην παγκόσμια κοινότητα ότι από σήμερα αυτές θα είναι οι διαδικασίες για τους παράνομα εισερχόμενους μετανάστες, αυτό το χάος θα συνεχιστεί μέχρι κάποιος από τις απέναντι ακτές να υποχρεωθεί ή να θελήσει, για τους δικούς του λόγους , να κλείσει την κάνουλα.

(*) Ο κ. Μηνάς Ν. Χατζημιχαήλ είναι αντιπρόεδρος της Ένωσης Ξενοδόχων Κω και μέλος Δ.Σ του Ξ.Ε.Ε. Το άρθρο εκφράζει καθαρά προσωπικές απόψεις του γράφοντος.

money-tourism.gr

47 ΣΧΟΛΙΑ

  • … πείνασα, και δεν μου δώσατε να φάω. δίψασα και δεν μου δώσατε να πιω. ξένος ήμουν, και δεν με φιλοξενήσατε. γυμνός, και δεν με ντύσατε. ασθενής και σε φυλακή, και δεν με επισκεφθήκατε…

   • ΕΣΥ ποσους ταισες ποτισες και εντυσες? Και αν εσυ εισαι η εξαιρεση δειξε μας καποιους αλλους ομοιδεατες σου που τα κανανε. Ενα γνωριζω. ΠΟΛΛΟΙ εχουν φαει και τρωνε απο την ιστορια αυτη. Μηπως γνωριζεις ανεγκεφαλε τι εστι 5η ΦΑΛΛΑΓΑ? Μηπως γνωριζεις τι παιγνιδι παιζεται εις βαρος της ΕΛΛΑΔΟς ΜΑΣ? Μηπως πρεπει να τα ξαναπουμε σε λιγους μηνες? Ελπιζω να μην ειναι ΠΟΛΥ ΑΡΓΑ…

    • Εσύ που ξέρεις, θα μας πεις κι εμάς τι παιχνίδι παίζεται;;; Το μεγάλο παιχνίδι πάντως σήμερα παίζεται… Μητσοτάκης Ερντογάν.. Περίμενε, πατριώτη..

  • πως ο υγιής καπιταλισμός διαθέτει σύγχρονα Νταχάου, όπως το Ναούρου

 1. Δομές σε ακατοικητα νησιά… Σαν αυτά της Αμερικής στις αρχές του περασμένου αιώνα, όπου κρατούσαν και τους παρανομους Έλληνες μετανάστες!!

 2. Να δημιουργηθεί λοιπόν κλειστό κέντρο κράτησης στην Κω… Αμυγδαλεζα… Και να μεταφερθούν πρόσφυγες και μετανάστες στα ακατοικητα νησιά.. Ωραία πρόταση.. Και σοβαρά τώρα, ποιος θα αναλάβει τη διαχείριση και τη φύλαξη αυτών των δομών;;; Με τι προσωπικό θα στελεχωνονται;; Με τι υποδομές θα λειτουργουν;;;

 3. Τα είδατε κύριε Χατζημιχαήλ;; Οι αφελείς οπαδοί του προδοτικού και άεθνου κw.oπαιδου, του Τσίπρα δηλαδή, σας λένε φασίστα που αντιδράσατε και εσείς στον παράνομο εποικισμό της Ελλάδας από αυτές τις ορδές ισλαμικών εισβολέων!!
  Ας το πάρουν χαμπάρι οι συριζαίοι «ευαισθητούληδες» !Θα έρθει η στιγμή που οι λαθρομετανάστες δεν θα έχουν θέση στην Ελλάδα και είτε με το καλό είτε με το ζόρι θα εκδιωχθούν από τα εδάφη της βίαια ακόμη και με τις κλωτσιές και ίσως και με ακόμη χειρότερο τρόπο αν τολμήσουν να αντιδράσουν…Δεν την ανεχόμαστε ρε όλη αυτήν την αφροασιατική βρwμα που μας έρχεται από χώρες του ακραίου πολιτικού ισλάμ..
  Στην Σπάρτη ήδη τους κυνήγησαν τους λαθρέποικους και αλλού έχουν βγει ακόμη και οι καραμπίνες….

 4. Ο Σαμαράς δεν ήταν Υπουργός Εξωτερικών του Κων. Μητσοτάκη όταν άνοιξε τα σύνορα και γέμισε η Ελλάδα με παράνομους (τότε) οικονομικούς μετανάστες από την Αλβανία; Στην συνέχεια βέβαια έριξε την κυβέρνηση Μητσοτάκη ελέω προμηθειών ΟΤΕ και Intracom-Κοκκαλη. Ένας φιλόσοφος έλεγε δείξτε μου ποιον θαυμάζετε να σας πω ποιος κατά βάθος είστε

  • Εισαι παντελως ΑΣΧΕΤΟΣ. Τα πραγματα δεν εγιναν οπως θα ηθελες και τα γραφεις. Το παλεψε μονο για τους ΒΟΡΕΙΟΗΠΕΙΡΩΤΕΣ (ορθως) αλλα προεκυψε η διαλυση της Αλβανιας και θυμησου τα «τσιαμπια» μεχρι την κορυφη των καταρτιων των πλοιων που πηγαινανε στην ΙΤΑΛΙΑ. Συν οτι γεμισανε ολη την ΕΥΡΩΠΗ και ειδικα την ΑΓΓΛΙΑ. Μαθε επιτελους να τα γνωριζεις οπως πρεπει…

 5. Ο μεν Σαμαράς λέει τώρα έξω οι πρόσφυγες ενώ το 1991 άνοιξε τα σύνορα και γεμίσαμε παράνομους οικονομικούς μετανάστες από την Αλβανία ο δε έλεγε Ryanair και ξερό ψωμί και μόλις πήρε το συμβόλαιο από το πρακτορείο κολοσσό ….. σταμάτησε να φωνάζει για την Ryanair.

 6. Μετά την ειδικότητα των τσαρτερ αεροπλάνων και την δουλειά του με την ΡΑΥΑΝΑΙΡ τώρα μας προέκυψε και διεθνολόγος ειδικός στα μεταναστευτικά ρεύματα.

 7. Και Νεοδημοκρατης και Σουβλακομαχος, και Κυριτσικος και Γερμανο – θρεμενος και Σαμαρικος. …Αμαν ΟΛΑ τα κακα μαζι !!!!!!! Ελεος ποτε προλαβε και τα μαζεψε ΟΛΑ……

  • Αν θά έπρεπε να είμαι ΣΥΡΙΖΑΙΟΣ και Vegan, (το γερμανο- θρεμένος που κολλάει;) για να σου αρέσω ανώνυμε φίλε μου, προτιμώ να μην σου αρέσω!!!

 8. Να ψηφίζουν αυτούς που ψήφιζαν χρόνια και ξανά μάνα τα ιδια(αυτό ΑΦΟΡΑ και τον γράφοντα του άρθρου).. Η ΠΟΛΙΤΙΚΉ αυτών των ανθρώπων είναι ανερικανοδουλη, υπηρετεί παγκόσμια σκοτεινά, οικονομικά, γεωπολιτικά συμφέροντα και ο ΜΗΤΣΟΤΆΚΗΣ ΕΊΝΑΙ Η ΣΥΝΈΧΕΙΑ ΤΟΥ ΤΣΙΠΡΑ..και έπεται να συνεχίσει την ίδια πολιτική, λοιπον…. Για να μην μακρυγορω…
  ΚΑΙ ΓΙΑ ΟΣΟΥΣ ΒΛΑΚΕΣ ΝΕΟΔΗΜΟΚΡΑΤΕΣ ,, ΠΙΣΤΕΎΟΥΝ ΣΤΟΝ ΜΗΤΣΟΤΆΚΗ, ΝΑ ΤΟΥΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΗΣΩ ΌΤΙ ΕΠΙΚΥΡΏΝΕΙ ΤΗΝ ΣΥΜΦΩΝΊΑ ΤΩΝ ΠΡΕΣΠΩΝ ΕΚΕΙ ΠΟΥ ΤΟ..ΠΑΙΖΕ ΕΘΝΟΦΡΩΝ ΚΑΙ Η ΑΥΞΆΝΕΙ ΤΑ ΕΠΙΔΌΜΑΤΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΉ ΕΝΊΣΧΥΣΗ ΣΤΟΥΣ ΛΑΘΡΟΜΕΤΑΝΆΣΤΕΣ…ΚΑΙ ΌΛΗ ΕΛΛΆΔΑ ΑΠΌ ΤΟΝ ΈΒΡΟ ΩΣ ΤΑ ΝΗΣΙΆ . ΜΙΑ ΜΕΓΆΛΗ ΑΓΚΑΛΙΆ ΓΙΑ ΝΑ ΤΟΥΣ ΥΠΟΔΕΧΤΟΎΜΕ ΤΟ 2020..

 9. Ποιος λογαριάζει την Ελλάδα, τους Έλληνες, τον τουρισμό… Κτλ.. Μπροστά στα εκατομμύρια…. Άραγε αναρωτήθηκα τε που βρίσκουν τόσο πακτωλο χρημάτων οι 100αδες ΜΚΟ.που υποθαλπουν, συντηρούν, δίνουν δωρεά σπίτια και παροχές στους ΛΑΘΡΟ.. και δεν βρίσκονται για τους Έλληνες.. που Ψάχνουν τα σκουπίδια….. ΌΛΑ ΤΑ ΤΟΜΆΡΙΑ ΚΑΙ ΟΙ ΠΡΟΔΟΤΕΣ ΠΟΥ ΔΙΟΙΚΟΎΝ ΤΗΝ ΙΔΙΑ ΜΟΎΡΗ ΕΧΟΥΝ

 10. Εύστοχο και απολύτως ορθό άρθρο ,αλλά μαλλον φωνή βοώντος εν ερήμω !!Είναι γνωστά όλα καθώς και οι μέθοδοι αποτροπής του απαράδεκτου και απάνθρωπου φαινομένου εμπορίας ΠΑΡΆΝΟΜΩΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΏΝ ΜΕΤΑΝΑΣΤΏΝ ,απλά δεν υπάρχει βούληση αποτροπής από την παρούσα κυβέρνηση , ίσως ΑΝΙΚΑΝΌΤΗΤΑ με καταστροφικές συνέπειες για την χώρα μας!

  • Και ποιος είσαι εσύ ρε γελοιε που θα κρίνεις τις απόψεις κάποιου ως φασιστοειδή?

  • Οι αλλοι δεν ειναι ΔΗΜΟΚΡΑΤΕς? τΙ ΕΙΝΑΙ? Οτι αντιπροσωπευεται στο κοινοβουλιο δεν ειναι δημοκρατικα εκλεγμενοι? Οι ψηφοφοροι του ΜΗΤΣΟΤΑΚΟΙ δεν ειναι δημοκρατες? Τι μ@…α σας εχει πιασει και αυτοκαλεισθε μονο εσεις δημοκρατες? Πως την εχετε δει?

 11. ΑΠΟΡΏ γιατί ΔΕΝ ΒΡΊΣΚΟΥΝ 1 ΤΟΥΛΆΧΙΣΤΟΝ ΕΥΡΏ να δώσουν στον Έλληνα που πεινάει, γιατί παίρνουν την πρώτη η δεύτερη κατοικία του επειδή δεν πλήρωσε φόρο για να την δώσουν αφιλοχρηματι στον ΛΑΘΡΑΙΟ που μπαίνει παράπονα, γιατί δίνουν δωρεάν περίθαλψη, σπίτι, φαγητό, και μηνιαίο εισόδημα στα εκατομμύρια ΛΑΘΡΟ,,, .. Τελικά ποιος είναι ρατσιστής, και φασίστας κατά των Ελλήνων… Μάλλον ο ΟΗΕ, ΟΙ ΜΚΟ, ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ ΟΛΟΚΛΗΡΟ,…

 12. Το σχόλιο που είπε ο ΧΡΙΣΤΟΣ αφορά ανθρώπους, στην περίπτωση,,όχι ζώα… ισλαμοπιθηκια ,ταισε τους εσύ αυτούς …. Στην περίπτωση σου δεν βλεπτω να σε κοπτει για την πείνα των Ελλήνων.,. Αλλά των ισλαμοπιθηκων

 13. Προσκυνητη..αφού σαρεσουν οι ΛΑΘΡΟ ..ας ακολουθήσεις το κοράνι τους

  Μην τρως χοιρινό, μην πίνεις αλκοόλ .. όχι Αυτό που αναφέρεις αναφέρεται στο χριστιανικό ευαγγέλιο.. Όχι στο κοράνι τους,, επομένως δεν γράφτηκε για .. Ισλαμιστες …. Το κοράνι τους λέει θάνατο στους εχθρούς, δηλ στους χριστιανούς…. Τα ίδια λέει και μπουχεσας ο αρχιεπίσκοπο φιλοχρηματος,ιεροδουλος και πάσης ελλαδος…. Είναι καλός ο τσιπρας, είναι καλός …… Και μετά μου λες γιατί φάγανε τον Μακαριστό Χριστοδούλοκαι που πάει η θρησκεία

 14. ΕΛΕΟΣ ΚΑΙ ΙΚΕΣΙΑ
  Στα χέρια τους κρατώντας
  την Ικετηρια
  ήρθαν χιλιάδες πρόσφυγες
  να ζητήσουν ασυλια.
  Ήρθαν σαν Ικέτες
  στον Ικεσιο Δία
  να τους εξασφαλίσει
  έλεος και ασυλια.
  Είναι αδύνατον. αυτός
  πλεον να τους σώσει
  και στον καθένα ασυλο
  αδιακριτα να δώσει.
  Ούτε ο Ξένιος Δία ς
  μπορεί να κάνει κάτι,
  δεν έχει αδιάθετο
  ούτε μονο κρεβάτι.

  ,

  • Βαζεις και ονομα εξυπνε.Ποιος μιλα για προσφυγες;Δευτερο είναι η Τουρκια ασφαλης η όχι χωρα;Ειναι πλουσια ναι η όχι;Εχει σύνορα με Πακισταν και Αφγανισταν μηπως;Τελος είναι δυνατον να εχουμε μια φασιστικη Ευρωπη όπως λετε χριστινιλη όπως λεει ο Ερντογαν και να θελουν ολοι να ερθουν εδώ;Βαλε το μυαλο σου να δουλεψει και μην αναμασας ότι σου πασαραν πρην από χρονια.Ο κοσμος παει μπροστα.

  • Μονο που αργησανε 2000 και κατι χρονια… τωρα Κε ΣΩΡΑ ΑΡΤΕΜΙΕ δεν εχουμε ΔΙΑ…

 15. σε ποια ΜΚΟ ανηκεις..κυρια προστητς των ισλαμοπιθηκων..

 16. δεν νομιζω οτι ειμαι ανθρωπος….ΕΙΜΑΙ με ολη την σημασια της λεξηςΗΘΙΚΑ-ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ-ΛΟΓΙΚΑ ,….τα ισλαμοπιθηκια ΔΕΝ ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ ΝΑ ΓΙΝΟΥΝ ΑΝΘΡΩΠΟΙ,ΒΑΣΗ ΤΗΣ ΘΡΗΣΚΕΙΑΣ ΤΟΥΣ,θα συνεχιζουν να βιαζουν .γυναικες ως υποκαταστατα οντα .ΝΑ ΧΑΙΡΕΣΑΙ ΤΟΝ ΑΝΘΡΩΠΙΣΜΟ ΤΟΥΣ…ΠΑΝΤΡΕΨΟΥ ΕΝΑΝ ΜΩΡΗ ΠΑΤΣΑΒΟΥΡΑ ΑΝ ΣΟΥ ΚΡΤΑΕΙ ΝΑ ΣΕ ΔΕΡΝΕΙ ΚΑΙ ΝΑ Σ Ε ΒΙΑΖΕΙ.ΜΕ ΤΟΝ ΝΟΜΟ ..ΜΕΤΑ ΜΙΛΑ

 17. Προς Κως... Η χριστιανοσυνη πρεσβεύει αξίες, τρόπο ζωής και ήθος..

  Το κοράνι.. Βία, αίμα, μισός… Επομένως νΙ σωστά προστατεύσω τον κω.ο μου και τις αξίες μου σαν άνθρωπος από την εισβολή των ΛΑΘΡΟ ΠΙΘΉΚΩΝ… Αν έχεις δει την ταινία Ο πλανήτης των πιθήκων….. Τώρα θα δεις την χώρα των.. Πιθήκων… ΚΑΙ ΣΤΟ ΜΈΛΛΟΝ… την ταινία… Η ΕΞΈΓΕΡΣΗ ΤΩΝ ΠΙΘΗΚΩΝ

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ