Σύλλογος Γυναικών Κω (μέλος ΟΓΕ): Εκτός προσχολικής αγωγής (44 τουλάχιστον παιδιά στο Ζηπάρι)

0
890

Σύλλογος Γυναικών Κω (μέλος ΟΓΕ)

 

Είναι γεγονός ότι το τελευταίο διάστημα γινόμαστε, για άλλη μία φορά, μάρτυρες μίας κατάστασης η οποία έρχεται να μας θυμίσει, με τα πιο μελανά χρώματα, ότι η δημόσια και δωρεάν προσχολική αγωγή αποτελεί όνειρο θερινής νυχτός. Μία κατάσταση που αναδείξαμε, μήνες πριν καθώς και την ολιγωρία και αδιαφορία όλων των υπευθύνων, κυβερνήσεων και τοπικών διοικήσεων.

Από τη μία, όλον αυτόν τον καιρό, βλέπουμε γονείς να παίρνουν μέρος σε έναν μαραθώνιο για να εξασφαλίσουν την πολυπόθητη προτεραιότητα και από την άλλη παιδιά να πετιούνται στον Καιάδα γιατί απλά οι οικογένειές τους δεν πληρούν τα απαιτούμενα κριτήρια. Μπροστά σε αυτές τις εξελίξεις ο Σύλλογος Γυναικών Κω, μέλος της ΟΓΕ, διεκδικεί ένα καθολικά δημόσιο και δωρεάν σύστημα προσχολικής αγωγής και φροντίδας για όλα τα παιδιά, χωρίς όρους και προϋποθέσεις και καταγγέλλει αυτά τα φαινόμενα.

Οι κούφιες υποσχέσεις της νέας κυβέρνησης της ΝΔ διαδέχθηκαν τις ανέξοδες διακηρύξεις του ΣΥΡΙΖΑ ότι «κανένα παιδί στην Ελλάδα δεν θα μείνει εκτός βρεφονηπιακών σταθμών». Και οι δύο όμως κυβερνήσεις, χθεσινή και σημερινή, μετατρέπουν το δικαίωμα των παιδιών μας σε εμπόρευμα και ευκαιριακή παροχή με ημερομηνία λήξης. Υλοποιούν την πολιτική της Ευρωπαϊκής Ένωσης, που σημαίνει ότι η προσχολική αγωγή μετατρέπεται σε “parking” παιδιών προκειμένου οι επιχειρηματικοί όμιλοι να εκμεταλλευτούν περισσότερο και πιο ευέλικτα την εργασία της μητέρας.

Σύμφωνα με τα καινούργια δεδομένα, οι γονείς καλούνται να κυνηγήσουν, για ακόμη μία φορά, το πολυπόθητο voucher, μήπως και καταφέρουν να βρουν παιδικό σταθμό να δεχθεί τα παιδιά τους. Ημίμετρα της τελευταίας στιγμής, χωρίς σχεδιασμό, βάσει των ευαίσθητων αναγκών των παιδιών, χωρίς τις απαραίτητες κτιριακές υποδομές για να υποδεχθούν τα παιδιά, χωρίς το απαραίτητο επιστημονικό προσωπικό. Συνέπεια αυτής της πολιτικής παιδιά να παραμένουν εκτός προσχολικής αγωγής (44 τουλάχιστον

παιδιά στο Ζηπάρι) και προκάτ να ετοιμάζονται να στεγάσουν τους μικρούς μαθητές. Αυτή είναι η ανάπτυξη που περηφανεύονται ότι έφεραν και φέρνουν, αυτά είναι τα σχέδια τους για τη ζωή μας.

Η Προσχολική Αγωγή είναι δικαίωμα κάθε παιδιού. Δεν ανεχόμαστε να κάνουμε εκπτώσεις από αυτό που είναι σύγχρονο και αναγκαίο για τα παιδιά μας!

Ο Σύλλογος Γυναικών Κω (μέλος ΟΓΕ) ενώνει τη φωνή του με τις νέες μητέρες και τα νέα ζευγάρια, τις εργαζόμενες και τις άνεργες, τις αυταπασχολούμενες και τις αγρότισσες, με τις βρεφονηπιοκόμους και τις νηπιαγωγούς και διεκδικούμε:

ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ ΔΗΜΟΣΙΑ ΚΑΙ ΔΩΡΕΑΝ ΑΓΩΓΗ ΚΑΙ ΦΡΟΝΤΙΔΑ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΠΑΙΔΙΩΝ ΠΡΟΣΧΟΛΙΚΗΣ ΗΛΙΚΙΑΣ, Χωρίς voucher, χωρίς τροφεία, χωρίς χρήματα γονιών για να καλύψουν λειτουργικές δαπάνες, εξόδους, πολιτιστικές δράσεις.Παιδικοί σταθμοί και νηπιαγωγεία, τόσα όσα καλύπτουν τις ανάγκες όλων των παιδιών.

Κως, 12/9/2019

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ