Γ. ΚΙΤΣΗΣ: Γιατί 5 χρόνια η δημοτική αρχή δεν πήρε δωρεάν λεωφορεία μέσω ΕΣΠΑ;

18
1202

Γ.ΚΙΤΣΗΣ.Γιατί 5 χρόνια η δημοτική αρχή δεν πήρε δωρεάν λεωφορεία μέσω ΕΣΠΑ?

Οταν άλλοι δήμοι όπως της ΡΟΔΟΥ,ΣΥΡΟΥ,ΡΕΘΥΜΝΟΥ  προμηθεύονται λεωφορεία , κατασκευάζουν καινούργιες στάσεις και εγκαθιστούν ηλεκτρονικούς πίνακες στις στάσεις και εντός των λεωφορείων για ενημέρωση των επιβατών. Ολα αυτά δωρεάν μέσω ευρωπαικών προγραμμάτων. 

 Γιατί 5 χρόνια η δημοτική αρχή δεν πήρε δωρεάν λεωφορεία μέσω ΕΣΠΑ?

Η κατάσταση στην αστική συγκοινωνία υποβαθμίζει το νησί μας λόγω των τριτοκοσμικών συνθηκών που επικρατούν.

Δεν υπάρχουν στέγαστρα στις στάσεις των λεωφορείων.

Δεν έχουν μεταφερθεί ακόμα οι αφετηρίες των λεωφορείων από το κέντρο περιμετρικά της πόλεως, με αποτέλεσμα να έχουμε κυκλοφοριακή επιβάρυνση στο κέντρο, ρύπανση από τα καυσαέρια καθώς και ηχορύπανση.

Η σταδιακή εφαρμογή της Τηλεματικής και των «έξυπνων» στάσεων για τα λεωφορεία.

Οι επιβάτες θα πληροφορούνται από τις οθόνες που θα είναι τοποθετημένες στις στάσεις,τον ακριβή χρόνο διέλευσης των οχημάτων, όλων των γραμμών που διέρχονται από αυτές.

Η ενημέρωση των χρηστών της αστικης συγκοινωνιας θα γίνεται επίσης με αντίστοιχη εφαρμογή, η οποία μέσω έξυπνων συσκευών (κινητά τηλέφωνα, τάμπλετ, ηλεκτρονικοί υπολογιστές) θα πληροφορεί για τις θέσεις των οχημάτων κάθε επιλεγμένης γραμμής πάνω σε χάρτη, για την άφιξη επόμενου οχήματος, για την πλησιέστερη στάση στον χρήστη, έτσι ώστε να προγραμματίζει έγκαιρα τις μετακινήσεις του χωρίς να σπαταλά χρόνο περιμένοντας στις στάσεις.

Προτείνεται η ΚΕΚΠΑΠΥΑΣ και το ΚΤΕΛ να εξετάσουν την δυνατότητα εφαρμογής της τηλεματικής στίς στάσεις  μέσω κονδυλίων του ΕΣΠΑ.

Η εφαρμογή της τηλεματικής μπορει να γίνει σταδιακά εντός 3 ετών.

Στην Αθήνα τοποθετήθηκαν το 2016 οι ηλεκτρονικοί πίνακες στις στάσεις των λεωφορείων μέσω κονδυλίων του ΕΣΠΑ.

Επίσης απαιτείται η συνεργασία ΔΗΜΟΥ και ΚΤΕΛ για τον καθορισμό χώρου, για την μεταφορά της αφετηρίας του ΚΤΕΛ εκτός κέντρου της πόλης.Η τωρινή αφετηρία θα παραμείνει ως στάση αποβίβασης-επιβίβασης των επιβατών λόγω εγγύτητας στο κέντρο και των καταστημάτων της παλαιάς πόλης για τους τουρίστες.Εκεί στον νέο χώρο θα ανεγερθεί σύγχρονος επιβατικός σταθμός.

Η απερχό​μενη δημοτική αρχή απέτυχε σε όλα και δεν μπόρεσε να προμηθευτεί λεωφορεία δωρεάν μέσω ΕΣΠΑ όπως οι άλλοι δήμοι.

Η νέα δημοτική αρχή αφού εξετάσει όλες τις παραμέτρους μπορεί να αναπτύξει την ΚΕΚΠΑΠΥΑΣ από την οπισθοδρόμιση του 2015-2019.

Γ.ΚΙΤΣΗΣ

18 ΣΧΟΛΙΑ

 1. Γιατί τι πήρε μέσω ΕΣΠΑ ο Δήμος την τελευταία πενταετία και περιμενες να πάρει και λεωφορεία. ? Μηδέν από μηδέν ίσον μηδέν.

 2. Γιατί τι πήρε μέσω ΕΣΠΑ ο Δήμος την τελευταία πενταετία και περιμενες να πάρει και λεωφορεία. ? Μηδέν από μηδέν ίσον μηδέν.

 3. Δεν άνοιξε κανένα προγραμμα για αστικά λεωφορεία κ, Κιτση, δεν είναι σουπερμάρκετ το ΕΣΠΑ πας και παίρνεις από το ράφι ότι θες. Ούτε η Ρόδος πήρε. Αυτό που θα πάρει είναι mini bus και είναι από το προγραμμα interreg , ενώ ο Δήμος Κω θα πάρει δωρεάν minibus από το open mall.
  Από το interreg ο Δήμος Κω θα βάλει επιδοτούμενη τηλεματική στην Αστική ένα προγραμμα που πρόσφατα παρουσιάστηκε στην Κω και είναι θέμα χρόνου να εγκατασταθεί.
  Σε όλα φάουλ είστε, αφήστε το google δεν κάνει.

 4. Είναι γνωστόν ότι δεν έχει τις γραμματικές γνώσεις Η ΒΑΣΩ να διαχειριστεί Προγράμματα ΕΣΠΑ . Και το κυριότερο είναι ότι λόγω της αλαζονείας που την διακατέχει, δεν καταδέχτηκε να θέση πρόταση να προσλάβουν ανθρώπους που ξέρουν να χειρίζονται τέτοιου είδους προγράμματα ! Γι αυτό και μείναμε πίσω . Ας μην ξεχνάμε ότι τα προγράμματα ΕΣΠΑ δεν δίνουν την δυνατότητα προμήθειας στους προμηθευτές-Δημοτικούς Συμβούλους και Δημάρχους.Πλήρωνε λαέ της Κω ! Σηκώνει η καμπούρα σου ! Οι Δημοτικοί Σύμβουλοι της Σύρου, της Γλυφάδας έχουν μυαλό . Οι σύμβουλοι του Κυρίτση όχι !

 5. χαχαχα οι δημοι παιρνουν δωρεαν λεωφορεια μεσω εσπα!!! και ο δημος κω αγοραζει!!!ΕΧΕΙ ΜΕΛΙ !!!!!!ΧΑΧΑΧΑ

  Έφτασαν δύο υπερσύγχρονα Mini bus στην Σύρο.
  ΕΣΠΑ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΝΟΤΙΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ.Στην ανανέωση του στόλου των οχημάτων της ,προχώρησε σήμερα το πρωί ο Δήμος Σύρου-Ερμούπολης. Δύο νέα mini bus ,προστέθηκε στο υπάρχον στόλο της αστικής συγκοινωνίας προσδοκώντας την καλύτερη εξυπηρέτηση του κοινού που χρησιμοποιεί στις μετακινήσεις του.
  Λίγο πιο μικρά και ευέλικτα λεωφορεία σε σχέση με τα ήδη υπάρχοντα ,χωρητικότητας 50 ατόμων (23 καθημενους και 27 όρθιους) με μήκος 8 μέτρα. Τα δύο mini bus αφίχθησαν σήμερα το πρωί με το πλοίο Blue Star Paros, και παραλήφθηκαν από τον Δήμο Σύρου – Ερμούπολης.Τα δύο υπερσύγχρονα λεωφορεία, μάρκας Karsan αγοράστηκαν με πόρους του ΕΣΠΑ (280.000 euro).https://cyclades24.gr/2015/12/mini-bus-syros-neo/

 6. δύο υπερσύγχρονα Mini bus στην Σύρο μέσω ΕΣΠΑ 280.000 ευρώ.ΣΤΗΝ ΚΩ ΕΧΟΥΜΕ ΔΥΝΑΜΗ ΑΡΠΑΧΤΗΣ.

  Στην ανανέωση του στόλου των οχημάτων της ,προχώρησε σήμερα το πρωί ο Δήμος Σύρου-Ερμούπολης. Δύο νέα mini bus ,προστέθηκε στο υπάρχον στόλο της αστικής συγκοινωνίας προσδοκώντας την καλύτερη εξυπηρέτηση του κοινού που χρησιμοποιεί στις μετακινήσεις του.
  Λίγο πιο μικρά και ευέλικτα λεωφορεία σε σχέση με τα ήδη υπάρχοντα ,χωρητικότητας 50 ατόμων (23 καθημενους και 27 όρθιους) με μήκος 8 μέτρα. Τα δύο mini bus αφίχθησαν σήμερα το πρωί με το πλοίο Blue Star Paros, και παραλήφθηκαν από τον Δήμο Σύρου – Ερμούπολης.Τα δύο υπερσύγχρονα λεωφορεία, μάρκας Karsan αγοράστηκαν με πόρους του ΕΣΠΑ (280.000 euro).https://cyclades24.gr/2015/12/mini-bus-syros-neo/

 7. το μέλι.ρε που καταντησαμε…………………………

 8. Η ΚΕΑΣ του κου Κυρίτση το 2010 ήταν μια ζημιογόνα επιχείρηση σύμφωνα με τα στοιχεία του ισολογισμού.
  Εντούτοις, παραδόθηκε κερδοφόρα το 2014 και μάλιστα με το ποσό των 500.000 ευρώ κέρδος!
  Ο κος Κυρίτσης και η συνεργάτης του κα Πη παρέλαβαν 1.500.000 εκ. ευρώ ταμείο!https://www.aegeanews.gr/news/ta-en-dimo/196697/kitsis-dimotiki-sygkoinonia-foto-yposchethikan-24ori-leitourgia-eipan-ena-soro-psemata-26-maΐou-2019-analamvanoume-drasi/?fbclid=IwAR0SrnoY-SUbKzSF_0tYAaudDe-3LdO3Udy3DAM_8XGTypxvRqIXjI1TM6g

 9. ΠΡΟΣ ΑΡΚΟΥΔΟ.ΩΜΗ Η ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ.Ο ΔΗΜΟΤΗΣ ΓΡΑΦΕΙ ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ.

  ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΓΡΑΦΕΙΣ ΕΙΝΑΙ ΦΤΗΝΕΣ ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΙΕΣ ΤΗΣ ΔΥΝΑΜΗΣ ΛΕΗΛΑΣΙΑΣ.ΣΑΣ ΠΗΡΑΝΕ ΧΑΜΠΑΡΙ ΚΑΙ ΟΙ ΠΕΤΡΕΣ ΤΙ ΑΡΠΑΚΤΙΚΑ ΕΙΣΤΕ.

 10. ο δημαρχος ΝΙΚΗΤΑΡΑΣ να προσφυγει στην περιφερεια και στο υπουργειο

  για ακυρωση του διαγωνισμου.ειναι ντροπη για το νησι αυτος ο διαγωνισμος.ολοι γνωριζουν τι γινεται.

 11. μπραβο κυριε κιτση τους ξετιναξες τους αποκαλυψες τους ξεσκεπασες

  να τα βλεπουν οι δημοτες τι ψηφιζουν.

 12. Δελτίο τύπου παράταξης ΟΡΑΜΑ:– Ποια ήταν η πρώτη απόφαση που έλαβε η κα Πη ως πρόεδρος της ΚΕΚΠΑΠΥΑΣ τον Σεπτέμβριο του 2014;;

  Τροποποίησε τον προϋπολογισμό του 2014 για να εξασφαλίσει τον μηνιαίο μισθό της!
  Δεν διανοείτο να χάσει τους 4 μήνες του 2014! (θυμίζουμε ότι ανέλαβαν Σεπτέμβριο του 2014 και ότι η προηγούμενη πρόεδρος της ΚΕΚΠΑΠΥΑΣ ήταν άμισθη άρα η τροποποίηση ήταν απαραίτητη )

  – Ποια ήταν η δεύτερη απόφαση που έλαβε;

  Ψήφισε την ωριαία αποζημίωση τόσο τη δική της όσο και των μελών του δ/σ για τις παρουσίες της στα διοικητικά συμβούλια!

  Αυτά είναι τα νέα ήθη που εισήγαγε στο χώρο της Πρόνοιας η κα Πη.

 13. ολοι για την καρεκλα και την μασα.μονο αρπαχτες.το εγκατελειψαν το νησι.

 14. η νεα διοικηση της δεασ να δωσει στην δημοσιοτητα τον διαγωνισμο.ποια εταιρεια πηρε τον διαγωνισμο?

  παλι μεταχειρισμενα?γιατι ολα κρυφα?η διαφανεια που ειναι?

 15. Μπράβο στον κύριο Κιτση που λέει τα πράγματα με το ονομα τους ανεξαρτήτως παραταξιακών σκοπιμότητων

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.