Αρχική Ειδήσεις Δημόσιας Κρίσης Γ. Μαστόρος: Δεν γίνεται σήμερα να μην είναι στην σκέψη μας ότι...

Γ. Μαστόρος: Δεν γίνεται σήμερα να μην είναι στην σκέψη μας ότι θα υποδεχόμασταν 8 πολιτιστικούς συλλόγους από διάφορες περιοχές της Ελλάδας για το 5ο Αντάμωμα

2
1578
O Giannis Mastoros απογοητευμένος.

Δεν γίνεται σήμερα να μην είναι στην σκέψη μας ότι θα υποδεχόμασταν 8 πολιτιστικούς συλλόγους από διάφορες περιοχές της Ελλάδας για το 5ο Αντάμωμα, άλλωστε από τότε που ανακοινώθηκε η ακύρωση ήταν συνεχώς στο μυαλό μας ένα μεγάλο «ΓΙΑΤΊ;».
Το έκανε πιο έντονο γιατί είναι μία εκδήλωση που μόνο καλά έχει δώσει στο νησί μας.
Πολιτιστικός τουρισμός; Πάνω από 200 επισκέπτες για 4 μέρες ελεύθεροι (όχι all inclusive) στο νησί, έτρωγαν, έπιναν, ενοικίαζαν αυτοκίνητα και πολλά άλλα, στην ουσία τα έξοδα που γίνονταν για το Αντάμωμα γυρνούσαν στο νησί και στις επιχειρήσεις του! Επίσης για τις μέρες τις διοργάνωσης η Κως γινόταν το κέντρο παράδοσης της χώρας μέσα από τις αναρτήσεις στο διαδίκτυο των μελών των φιλοξενουμένων συλλόγων και πάρα πολλοί μάθαιναν ότι εδώ γίνεται κάτι πολύ όμορφο!
Ανάδειξη της παράδοσης της Κω; Μέσα από της παρουσίαση τοπικών χορών και δρώμενων από τους συλλόγους μας, αλλά και των παράλληλων δράσεων(έκθεση λαογραφίας) οι επισκέπτες-συμμετέχοντες στο Αντάμωμα μάθαιναν ότι η Κως δεν είναι μόνο παραλίες, μπαράκια, ταβέρνες, αλλά έχει και παράδοση και μάλιστα μεγάλη!
Αυτό όμως που πραγματικά μας χαροποίησε, με την μεγάλη ομολογουμένως επιτυχία των διοργανώσεων μας(κατά τους επισκέπτες μας) και τα πολύ καλά λόγια για την φιλοξενία μας, είναι ότι το Αντάμωμα μπήκε, σε πανελλαδικό επίπεδο, στο καλεντάρι των αξιόλογων πολιτιστικών διοργανώσεων !
Τέλος το «ΓΙΑΤΊ» αυτό το έκαναν πιο έντονο, σε καθημερινή σχεδόν βάση, οι ερωτήσεις πολλών ανθρώπων, που δεν είχαν σχέση με το Αντάμωμα, αλλά περίμεναν να το παρακολουθήσουν με ενδιαφέρον, το έκανε πιο έντονο η απογοήτευση των μελών πολιτιστικών συλλόγων του νησιού μας, μέλη τα οποία για τις μέρες αυτές ρύθμιζαν τις υποχρεώσεις τους(επαγγελματικές, οικογενειακές) για να είναι εκεί να βοηθήσουν με όποιο τρόπο μπορούσαν(κουβάλημα, καθάρισμα, σερβίρισμα, πλύσιμο), άσχετα αν χόρευαν ή όχι! Άλλωστε οι σύλλογοι προτείνουν και διοργανώνουν και η κεντρική διοίκηση-περιφέρεια-δήμοι χρηματοδοτούν!
Πολλά από αυτά τα άτομα δεν είχαν ξανά την δυνατότητα να συμμετέχουν σε τέτοιες εκδηλώσεις, ούτε να δουν από κοντά χορευτικά συλλόγων από άλλες περιοχές, κοντινές ή μακρινές, της χώρας μας. Γι’ αυτά τα άτομα και μόνο άξιζε η κούραση, το άγχος, τα νεύρα, τα οποία ξεχνιόντουσαν όταν το βράδυ της πρώτης μέρας, στο γλέντι για τους επισκέπτες μας, έβλεπες τα χαρούμενα πρόσωπα τους και να είναι πιασμένα χέρι-χέρι με άτομα από κάθε γωνιά της Ελλάδας και να χορεύουν!

ΆΞΙΖΕ ΚΑΙ ΑΞΊΖΕΙ……………

…………

Δεν υπάρχει διαθέσιμη περιγραφή για τη φωτογραφία.
Η εικόνα ίσως περιέχει: 1 άτομο, κείμενο
Η εικόνα ίσως περιέχει: 1 άτομο, κείμενο
Η εικόνα ίσως περιέχει: 1 άτομο, κείμενο και υπαίθριες δραστηριότητες
Η εικόνα ίσως περιέχει: 1 άτομο

2 ΣΧΟΛΙΑ

  1. Πατριώτη μου φενετε άργησες να τους πατήστε χαπαρη αυτή από τη μέρα που χάσανε τα παρατήσαμε όλα εκρηφτησα στο χωριό ούτε λάμπες εφτου ούτε τα σκουπίδια μαζέψου ούτε τους δρόμους καθαρίζουν εκρηφτησαν και τους ψηφίσαμε κιόλας αυτή μόνο με καμία σήμανση ασχολούνται να φτιάξουν κάνενα δικό τους ακόμα αλλά άμα ψωφα ο γάιδαρος καλωνη καλά σαραντα

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ