Ν. Μυλωνάς: Σε αυτό το ερώτημα καλούνται να απαντήσουν οι 4 Υπ. Δήμαρχοι στην αποψινή συζήτηση

4
492

Αναμένοντας την συζήτηση των 4 υποψηφίων δημάρχων μας εκτιμούμε ότι θα βρεθούμε μπροστά σε έναν πλαστό κοσμο και έναν πραγματικό που καθορίζει το προεκλογικό δίπολο. Το πλαστό έχει σχέση με μια πραγματικότητα που αγνοεί το ουσιαστικό.

Το ουσιαστικό απαιτεί μια μεγάλη αλλαγή και μια τομη στην δημοτική διαχείριση. Οι 4 υποψήφιοι θα επιχειρηματολογήσουν για την διαχειριστική τους ικανότητα, και θα αγνοήσουν το πραγματικό ερώτημα: με πια δικά του έσοδα ο Δήμος μας θα μπορέσει θα μπορέσει να ξεφύγει από τα 7-8 εκ € του ετήσιου προγράμματος έργων που κατασκευάζει, ώστε να κάνει άλμα και να ανασυγκροτήσει και αναπτύξει τις υποδομές του; Αγνοώντας αυτό το ερώτημα θα καταλήξουν σε μια ατομικιστικη αντιπαράθεση των υποψηφίων δημαρχων και των ικανών συνεργατών τους.

Πίσω από αυτό υπάρχει το πραγματικό κενό: «τα ίδια δημοτικά εσοδα.» Ο κόσμος των τελματωμενων δημοτικών μας πραγμάτων επιβάλλει την ανακοστολόγηση των δημοτικών υπηρεσιών και την επιβολή του τουριστικού τέλους ώστε ο Δήμος Κω να αποκτήσει την ελάχιστη οικονομικη ευρωστία που είχαμε το 2010 πριν την μνημονιακη καθηλωση.

Δεν ταυτίζουμε τις παρατάξεις αλλά το να μην απαντούν από που θα βρουν πόρους για να κάνουν το άλμα στο δημοτικό εργο είναι σαν να μας λένε ότι δεν υπάρχει εναλλακτική η οτι είναι συμβιβασμενες με το τουριστικό τοπικο συμπλεγμα και δεν τολμούν να θέσουν το θέμα. Ακόμη και η λαϊκή συσπείρωση που μιλά κατά του κεφαλαιου το κάνει με μια γενικότητα που δεν δημιουργεί μια τοπική πολιτική σύγκρουση και έτσι και αυτή είναι σαν να μιλάει από ένα πλαστό κόσμο.

Οι δυνάμεις που επιθυμούν μια τοπική αλλαγή σε αυτή την εκλογική μάχη έχουν περιοριστεί. Όμως υπάρχουν. Με κάποιο τρόπο θα υπάρχουν και μετεκλογικά θα πιέσουν για μια ουσιαστική αλλαγή στην δημοτική πολιτικη.

Νίκος Μυλωνάς.

4 ΣΧΟΛΙΑ

  1. Να πας να ρωτήσεις πρώτα τον Κυρίτση που έγινες και πρόεδρος του τέσσερα χρόνια,μετά τα συντρόφια σου που πήγαν με τη Ρούφα,και μετά ρώτα τον Νικηταρά και τη Κική….Κάποια πράγματα έχουν και όρια….

  2. Νικο όταν συνεργαστηκες με αυτόν τον κατεργαρη τι προσδοκουσες? Δεν ήξερες με ποιον είχες να κανεις? Απλά φοβάμαι ότι την περίοδο της κρίσης βρήκες και συ διέξοδο οικονομική σε μια έμμεση θέση στο δημοτικό συμβουλιο. Σήμερα όσο και αν προσπαθώ δε μπορώ να απαντήσω γιατι το εκανες αυτο. Σε ήξερα άνθρωπο έντιμο με αριστερή ιδεολογια. Υπηρετησες όμως εναν σαλτιμπαγγο γνωστό για τις πράξεις του επί του κλεφτοπασοκ. Εκτός αν είχες την αφέλεια ότι αυτός ο συγκεκριμένο θα αλλαζε.

  3. Αφου δηλωνεις απών για τις εκλογές, τι το παιζεις πολιτικός ανδρας? Ό,τι να ναι πια!!!

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.