Γιώργος Κίτσης: Προτεινόμενα – ΑΝΑΓΚΑΙΑ έργα για τον Δήμο Κω

30
2628

 

Γ.ΚΙΤΣΗΣ:ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ-ΑΝΑΓΚΑΙΑ ΕΡΓΑ ΓΙΑ ΤΟΝ

ΔΗΜΟ.

1)Να κατασκευαστούν χώροι στάθμευσης πίσω απο την πιάτσα ταξί,πίσω απο την casa romana, γιατί η απόσταση είναι 3 λεπτά μέχρι το κέντρο με τα πόδια. Εντός της πόλεως υπάρχουν αρκετοί χώροι για να μετατραπούν σε χώρους στάθμευσης.Ασφαλτόστρωση-διαγράμμιση έμπροσθεν του χωρου σταθμευσης στην casa romana , του παρακείμενου χώρου και των 2 χώρων σταθμευσης στην στροφή για νεκροταφείο που τώρα είναι χώμα.

2)Να αποπερατωθούν τα έργα στον χώρο στάθμευσης στην πρώην εμπορική τραπεζα και να απομακρυνθουν οι ρομα και οι αυτοσχεδιες κατασκευές.

3)Απαιτείται η κατασκευή κυκλικών κόμβων στην τράπεζα πειραιώς και στην λαική γιατί τώρα υπάρχουν προβλήματα στην κυκλοφορία.Κυκλικός κόμβος έπρεπε να είχε γίνει και στην πιάτσα των ταξί.

4)Στην Πιάτσα Ροτόντα δεν ηταν αναγκαία η ανάπλαση αλλα απαιτείτο διαγράμμιση για την ρύθμιση της κυκλοφορίας.Οπως δεν απαιτείται ανάπλαση στις πλατείες 7ης Μαρτίου και Δελφινιών.Για λόγους αισθητικής αναβάθμισης μπορεί να τοποθετηθεί μια καλλιτεχνική δημιουργία σε βάθρο 3μ επί 3μ στο κέντρο.

5)Να συνεχιστεί η κατασκευή της περιμετρικής οδού τράπεζα Πειραιώς – Μαρίνα που έχει σταματήσει και να τεθεί ως πρώτη προτεραιότητα.

6)Να χαραχθεί και να κατασκευαστεί περιμετρική οδός τράπεζα Πειραιώς-Λάμπη για να αποσυμφορηθούν οι Ε. Αντιστάσεως,Κανάρη,Μ. Αλεξάνδρου,Ε.Βενιζέλου γενικά το λιμάνι και το κέντρο που είναι το ζητούμενο.

7)Να χαραχθεί και να κατασκευαστεί οδός πόλη-Ασκληπιείο με ποδηλατόδρομο.

8)Να αναδειχθή το ιστορικό – εμπορικό κέντρο -αρχαιολογικοί χώροι αφου γίνει ανάπλαση στην Ε.Βενιζέλου (μεγάλωμα πεζοδρομίων,ποδηλατόδρομος,φυτά, απαγόρευση στάθμευσης και ήπια διέλευση Ι.Χ) και να ληφθεί ιδιαίτερη μέριμνα για την διέλευση – στάση των οχημάτων εφοδιασμού – μεταφορών των επιχειρήσεων.

9)Να κατασκευαστεί ευρύ δίκτυο ποδηλατοδρόμων όχι υπερυψομένων αλλά με διαγράμιση επι του οδοστρόματος και με διαχωριστικά τσιμεντένιες μπάλες η κολονάκια πλαστικά κουμπωτά ή βιδωτά.

10)Ενεργοποίηση του μόλου πίσω απο την ΔΕΗ.Κατασκευή και μεταφορά των επίγειων εγκαταστάσεων της συνθήκης ΣΕΓΚΕΝ πίσω απο την ΔΕΗ για να αποσυμφορηθεί το κεντρικό λιμάνι.Μεταφορά της ΔΕΗ στον επαρχειακό.

11)Κατασκευή του έργου ανάπλασης πίσω από τη ΔΕΗ- Μπαρμπαγιάννη με πεζόδρομο για ουσιαστική αναβάθμιση των επιχειρήσεων της οδού Αβέρωφ.

12)Μεταφορά εμπορικού λιμανιού στο Μαστιχάρι (εργοστάσιο ΔΕΗ).

13)Να κατασκευαστεί κλειστό κολυμβητήριο στον Ναυτικό Ομιλο.

14 )Αξιοποίηση ακινήτων ΟΙΝΟΠΟΙΕΙΟΥ ΚΑΙ ΑΒΙΚΩ.

15)Να εξεταστεί η δυνατότητα κατασκευής ενυδρείου στο Ψαλίδι η αλλού ως αξιοθέατο για τους τουρίστες – επισκέπτες με εισιτήριο.

16)Να εξεταστεί η δυνατότητα κατασκευής ΜΑΡΙΝΑΣ στην ΚΕΦΑΛΟ.

17)Να γίνει καινούργια ασφαλτόστρωση στη παραλιακή από το Δημαρχείο μέχρι το Λιμεναρχείο και εμπροσθεν των ξενοδοχείων ΚΩΣ ΑΚΤΙΣ- ΑΣΤΡΟΝ-ΚΩΣΤΑ ΠΑΛΛΑΣ γιατί η υφιστάμενη έχει διαβρωθεί .

18)Αναβάθμιση του βιολογικού της πόλεως.

19)Να επισκευαστούν τα οχήματα σκούπες(περιστρεφόμενες βούρτσες) και τα υπόλοιπα μηχανήματα που τώρα είναι ακινητοποιημένα στο εργοτάξιο.

20)Τα έργα υποδομής που προτείνω έπρεπε να έχουν γίνει εδώ και 20 χρόνια γιατί διοίκηση είναι ΠΡΟΒΛΕΨΗ γι’αυτό να αρχίσουν από τώρα ώστε να έχουν ολοκληρωθεί σε μια τριετία.

21)Nα οριστούν επόπτες καθαριότητας-βλαβών οι οποίοι θα ελέγχουν – επιβλέπουν καθημερινώς την καθαριότητα των κοινόχρηστων χώρων – πάρκων – δρόμων – κάδων – παραλιών και συγχρόνως να καταγράφουν κάθε είδους βλάβες που υπάρχουν (λακούβες, σπασμένα πεζοδρόμια, κατεστραμένοι κάδοι, αφαίρεση δένδρων από τα παρτέρια των πεζοδρομίων, εγκαταλελειμένα αυτοκίνητα κλπ.). Να χωροτεθούν οι κάδοι απορριμάτων ανα δύο η τρείς μαζί κατά γειτονιά, οι κάδοι περιοδικά να πλένονται εσωτερικά, ιδίως την τουριστική περίοδο γιατί ο Δήμος διαθέτει όχημα πλύσεως κάδων.

22) Προτείνω τα προς εκτέλεση έργα πριν την εισαγωγή στο δημοτικό συμβούλειο να τίθενται σε δημόσια διαβούλευση ώστε οι φορείς ΕΝΩΣΗ ΞΕΝΟΔΟΧΩΝ-ΕΒΕΔ-ΕΜΠΟΡΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ-ΔΕΑΣ-ΚΤΕΛ-ΤΡΑΙΝΑ-ΤΑΞΙ-ΣΩΜΑΤΕΙΑ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΩΝ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΩΝ-ΕΣΤΙΑΤΟΡΙΩΝ-ΚΑΦΕΤΕΡΙΕΣ-ΜΠΑΡ ΚΛΠ συνδημότες της πόλεως και των χωριών να εκφράσουν τις απόψεις-προτάσεις-ιδέες με γόνιμη κριτική, καλόπιστα για να βοηθήσουμε όλοι τον δήμο μας να επικεντρωθεί σε ουσιαστικούς στόχους που θα ωφελήσουν όλους τους δημότες και τις επιχειρησεις. Η κριτική είναι εποικοδομιτική, καλοπροαίρετη και αποσκοπεί στην ενεργοποίηση τού δήμου μας ώστε να εντάξη έργα στο ΕΣΠΑ-ευρωπαικά προγράμματα-εθνικούς πόρους ώστε να αναπτυχθεί το νησί μας.

23)Η Δημοτική αρχή να αναθεωρήσει για το γενικό καλό , οι δημοτικές παρατάξεις να παρουσιάσουν τις προτάσεις τους για την ουσιαστική-ποιοτική αναβάθμιση του λιμανιού, της πόλεως και του νησιού.

24)ΓΙΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΤΩΝ ΔΗΜΟΤΩΝ:ΠΟΙΕΣ ΟΙ ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΕΙΣ ΤΟΥ ΔΗΜΑΡΧΟΥ;ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΕΙΟΥ;ΠΟΙΕΣ ΤΩΝ ΕΠΙΚΕΦΑΛΕΙΣ ΤΩΝ ΔΗΜΟΤΙΚΩΝ ΠΑΡΑΤΑΞΕΩΝ; ΤΩΝ ΔΗΜΟΤΙΚΩΝ ΣΥΜΒΟΥΛΩΝ;

ΚΙΤΣΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ.

 

30 ΣΧΟΛΙΑ

 1. ΓΙΩΡΓΟ ΚΙΤΣΗ, ΣΤΟ ΕΧΩ ΠΕΙ ΚΙ ΑΛΛΗ ΦΟΡΑ, ΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΕΙΝΑΙ ΔΙΕΚΠΑΙΡΙΩΤΕΣ ΕΓΓΡΑΦΩΝ,ΚΑΛΟΠΕΡΑΣΑΚΗΔΕΣ,ΑΝΙΚΑΝΟΙ ΚΑΙ ΤΕΜΠΕΛΗΔΕΣ ΔΕΝ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑΙ ΓΙΑ ΤΟ ΚΑΛΟ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ ΤΗΣ ΚΩ ΑΛΛΑ ΓΙΑ ΤΑ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΑ ΛΙΓΩΝ ΜΕΓΑΛΟΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΩΝ. Η ΑΝΑΒΛΗΤΙΚΟΤΗΤΑ ΚΑΙ Ο ΟΧΑΔΕΛΦΙΣΜΟΣ ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΚΥΡΙΑΡΧΟΥΝ.

  • …πολεοδόμοι, μετά συγκοινωνιολόγοι, λιμενολόγοι και τώρα γνώσεις για τοπική ανάπτυξη…… υποδείξεις με ημερήσιες διαταγές, αρκετά…

 2. ΜΗ ΞΕΧΝΑΣ ΟΤΙ ΜΕ ΤΕΤΟΙΟ ΔΗΜΑΡΧΟ, ΠΟΥ ΤΣΑΚΩΝΕΤΑΙ ΜΕ ΤΗΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ, ΤΣΑΚΩΝΕΤΑΙ ΜΕ ΤΟΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗ, ΤΣΑΚΩΝΕΤΑΙ ΜΕ ΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΕΣ,ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΑΠΟΚΑΛΕΙ ΣΚΟΥΛΗΚΙΑ, ΞΕΒΡΑΚΩΝΕΤΑΙ ΜΕΡΙΚΕΣ ΦΟΡΕΣ, ΚΑΤΑΣΤΡΕΦΕΙ ΤΟΝ ΤΟΥΡΙΣΜΟ ΓΙΑ ΤΑ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΑ ΤΟΥ,ΡΗΜΑΖΕΙ ΤΟ ΝΗΣΙ, ΤΑΞΙΔΕΥΕΙ ΣΤΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ …ΤΙ ΠΕΡΙΜΕΝΕΙΣ;ΤΩΡΑ ΡΗΜΑΞΕ ΤΗΝ ΠΙΑΤΣΑ ΡΟΤΟΝΤΑ.ΚΑΤΑΣΤΡΕΦΕΙ ΟΤΙ ΩΡΑΙΟ ΠΟΥ ΕΚΑΝΑΝ ΟΙ ΙΤΑΛΟΙ.

 3. Κύριε Κιτση εχουμε να κανουμε με ΨΕΥΤΗ ΔΗΜΑΡΧΟ ο οποιος εξαπάτησε τους Κωους πολίτες.Μωλος, επεκταση Μαρινας παλιο Ανταγορας,Ryanair παγωμα τελων και τοσα αλλα ψεμματα.Ο Δημαρχος των ψεμματων δυστυχώς.Ο Καισερλης μεσα σε 3 χρόνια ενοποιησε 3 Δήμους ξεκίνησε τις μελετες εργων οπως ο Βιολογικός στα χωριά αλλα και οι πεζοδρομήσεις αυτών.Κατακορυφη αυξηση κρουαζιερόπλοιων αλλα και υποχρεωσε την Ruanair να υπογραψει σε ελληνικο δικαιο χωρις να σταματήσει τις πτήσεις της.Η διαφορά απο τα ψεμματα στις πράξεις,επιλεξαμε τον ψεύτη δήμαρχο.

 4. Να βλεπουμε τι μπορει να γινει και οχι το τι πρεπει να γινει αυτη ειναι η αληθεια

  ολα καλα κ ωραια μονο που ολα αυτα χρειαζονται χρημα κ χρημα την σημερον ημεραν δεν υπαρχει οπως τα προηγουμενα χρονια .
  οσο για τον φιλο που λεει οτι τσακωνεται με περιφερεια κ κυβερνηση ο δημαρχος(προσωπικη μου αποψη)καλα κανει και κανει αυτα που κανει οχι θα αφησει τον καθε κυριο περιφερειαρχη να κανει οτι γουσταρει στο νησι μας οσο για την κυβερνηση δεν μας εχει κανει και λιγα για να μην ειναι τσακωμενος ο δημαεχος μαζι τους οπως λετε παραδειγματα παρα πολλα να μην τα αναφερουμε τωρα ενα ενα.
  αρα λοιπον μην ψαχνετε πολλα πολλα και αυτα που γραφετε ειναι αλλα λογια να αγαπιομαστε πρεπει να εχουμε επιγνωση και να παταμε στην πραγματηκοτητα σε τι εποχες ζουμε

 5. ΔΕΙ ΔΗ ΧΡΗΜΑΤΩΝ,Ω ΑΝΔΡΕΣ ΚΩΟΙ ΚΑΙ ΑΝΕΥ ΤΟΥΤΩΝ ΟΥΔΕΝ ΕΣΤΙ ΓΕΝΕΣΣΘΑΙ ΤΩΝ ΔΕΟΝΤΩΝ.

 6. Τέσσερα έργα, με χρηματοδότηση από το νέο ΕΣΠΑ 2014-2020, ύψους 6,5 εκατομμυρίων ευρώ, εντάχθηκαν στο Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων

  και πρόκειται να υλοποιήσει ο δήμος Γλυφάδας. Τα έργα εντάσσονται σε ένα συνολικό έργο αναβάθμισης της πόλης, που περιλαμβάνει ανάπλαση του εμπορικού κέντρου της Γλυφάδας, προμήθεια και λειτουργία τεσσάρων ηλεκτρικών λεωφορείων, συλλογή και διαχείριση βιοαποβλήτων και λειτουργία σταθμών φόρτισης ηλεκτρικών οχημάτων.ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ http://www.aftodioikisi.gr/ota/dimoi/tessera-erga-tou-dimou-glifadas-entassontai-sto-neo-espa/

 7. Τέσσερα έργα, με χρηματοδότηση από το νέο ΕΣΠΑ 2014-2020, ύψους 6,5 εκατομμυρίων ευρώ, εντάχθηκαν στο Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων

  Τέσσερα έργα, με χρηματοδότηση από το νέο ΕΣΠΑ 2014-2020, ύψους 6,5 εκατομμυρίων ευρώ, εντάχθηκαν στο Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων και πρόκειται να υλοποιηθούν από τον δήμο Γλυφάδας.Ηλεκτρικά λεωφορεία: Ο δήμος θα προμηθευθεί τέσσερα ηλεκτροκίνητα λεωφορεία μικρού μεγέθους, ώστε να κινούνται εύκολα και γρήγορα μέσα στην πόλη. Τα λεωφορεία θα διαθέτουν ράμπα αναπήρων και προδιαγραφές μεταφοράς αναπηρικού αμαξιδίου. Η κίνησή τους θα εξασφαλίζεται αποκλειστικά με τη χρήση ηλεκτρικής ενέργειας αποθηκευμένη σε συσσωρευτές υψηλής ενεργειακής απόδοσης, ώστε να παρέχεται ικανοποιητικός χρόνος αυτονομίας και με σύγχρονο τεχνικό εξοπλισμό, που θα εξασφαλίζει την άνετη μετακίνηση των επιβατών, αλλά και την οικολογική αναβάθμιση του χώρου στον οποίο κινούνται.

 8. ΓΙΑ ΜΕΛΕΤΕΣ!!! ΓΙΑ ΞΥΠΝΑΤΕ ΕΣΕΙΣ ΠΟΥ ΛΕΤΕ ΟΤΙ Ο ΔΗΜΟΣ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΛΕΦΤΑ.

 9. τα χρηματα που σπαταλα ο δημος για μελετες ειναι πανω απο 1.000.000 ευρω!!!!!!!!

  ΘΑ ΧΟΡΤΑΣΟΥΝ ΜΕΛΙ ΟΙ ΑΧΟΡΤΑΓΟΙ ΠΕΙΝΑΣΜΕΝΟΙ………….

 10. ΟΙ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΣΑΣ κ.ΚΙΤΣΗ ΔΕΝ ΒΟΗΘΟΥΝ ΣΤΗΝ ΙΣΟΜΕΡΗ ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΤΟΥ ΝΗΣΙΟΥ,ΜΗΠΩΣ ΕΧΕΤΕ ΞΕΧΑΣΕΙ ΟΤΙ ΕΓΙΝΕ ΣΥΓΧΩΝΕΥΣΗ ΤΩΝ ΔΗΜΩΝ;
  ΠΡΟΤΕΙΝΕΤΑΙ 17 ΕΡΓΑ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ ΤΗΣΚΩ ΚΑΙ ΜΟΝΟ 2 ΣΤΑ ΧΩΡΙΑ[ΔΥΝΑΤΟΤΗΤΑ ΚΑΤΑΣΚΕΥΗΣ ΜΑΡΙΝΑΣ ΣΤΗΝ ΚΕΦΑΛΟ ΚΑΙ ΜΕΤΑΦΟΡΑ ΕΜΠΟΡΙΚΟΥ ΛΙΜΕΝΟΣ ΣΤΟ ΜΑΣΤΙΧΑΡΙ ΚΑΙ ΤΑ ΔΥΟ ΧΡΟΝΟΒΟΡΑ ΚΑΙ ΔΥΣΚΟΛΑ ΕΡΓΑ].

 11. Να προσθέσω και εγω (τσάμπα είναι τα λογια)νέο νοσοκομείο, ιατρική σχολή, προβλήτα για ημεροπλοια ,κλειστό γήπεδο στα χωριά, μαρίνα στη κεφαλο.Οσα δεν έγιναν εδώ και 40 χρόνια να τα κάνει ο Κυριτσης τώρα.

  • Την ιατρική σχολή τι τη θέλετε ακριβώς μπόχαλοι? Δε σας φτάνουν οι τουρίστες, οι στρατιωτικοί, οι δάσκαλοι και οι πρόσφυγες για να ξεζουμίζετε? Θέλετε και φοιτητές? Ρε ουστ!

 12. ο δημαρχος τωρα επιβλεπει το μεγαλο εργο της πιατσας ροτοντας και

  προσπαθει να στενεψει τους δρομους να μην περνανε τα φορτηγα του ΠΗ.

 13. Τα έργα αυτά θέλουν λεφτά και αυτοί είναι ΑΝΙΚΑΝΟΙ να βρουν λεφτά . Αυτοί είναι μοδίστρες. Όλο ξήλωνε και ράβε όλο στένευε πλατειές και δρόμους . ΑΝΙΚΑΝΟΙ!!!!!!!!!!!!

 14. Ξέχασε να προτείνει τρεις κρεμαστές γέφυρες…1. ΚΩ – Μπόντρουμ, 2. Μαστιχάρι – Κάλυμνο, και 3. Καρδάμαινα – Νίσυρο. Όπως επίσης και τελεφερίκ στην Ζιά!!! Αυτά και βλέπουμε…

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.