Βασίλης Γεωργούλης: Εμείς οι εθελοντές απ’ όλη τη χώρα οφείλουμε άπειρα ευχαριστώ σε αυτούς…

0
534

Το καλοκαίρι σε λιγο τελειώνει!

Τα νησιά μας θα ερημώσουν απο επισκέπτες και οι μόνιμοι κάτοικοι θα κάνουν τον απολογισμό τους απο την τρέχουσα σεζόν αλλα και την προετοιμασία για την επόμενη δυστυχώς με ελάχιστη εως μηδαμινή βοήθεια απο την κεντρική εξουσια!

Πρέπει ολες και ολοι να κατανοήσουμε επιτέλους οτι η καρδιά της Ελλάδας χτυπά στα νησιά μας και ειδικα στα ακριτικά και οχι στην ενδοχώρα!

Το Καστελλόριζο, οι Οθωνοι, ο Αη Στρατής, η Γαυδος και οι κάτοικοι τους ειναι οι άνθρωποι που κρατούν την Ελλάδας ακέραια και δινουν την ζωή τους καθημερινά για αυτο.

Εμείς οι εθελοντές απο ολη τη χώρα οφείλουμε άπειρα ευχαριστώ σε αυτούς τους ανθρώπους και ειναι υποχρέωση μας να βρισκόμαστε διπλα τους με κάθε δυνατό τροπο!

 

ΦΥΣΙΟΛΑΤΡΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ ΒΡΙΛΗΣΣΟΥ, ΔΙΝΟΝΤΑΣ ΑΝΑΣΑ ΖΩΗΣ ΣΤΟ ΚΑΣΤΕΛΛΟΡΙΖΟ.

Με μεγάλη συγκίνηση σήμερα αποχαιρετήσαμε τά παιδιά από τη Φυσιολατρική Κίνηση Βριλησσού. Ελπίζουμε μιά μέρα να επιστρέψουν και να περάσουμε πιο όμορφα και χαλαρά. Αν και υπήρχαν κάποια εμπόδια (που ξεπεράστηκαν δύσκολα ή εύκολα) είμαι σίγουρος πως σε βάθος χρόνου όλο το νησί θα κατανοήσει και θα εκτιμήσει την τιτάνια προσπάθεια τους. Όσο κι αν ακούγεται δυσνόητο, ο εθελοντής που έχει την κατάλληλη γνώση επιτυγχάνει καλύτερα αποτελέσματα από έναν επαγγελματία, λόγω της αγάπης του για αυτό που κάνει. Οι περισσότεροι δε από την ομάδα του Βριλησσού έχουν ιδανικές ειδικότητες, όπως βιολόγοι, μηχανικοί, κτλ.

Ανοίξαμε μονοπάτια προς Άη Στέφανο, πλάι στον Άη Στέφανο, Πλάκες, περιμετρικά της Μούντας (ένα διπλό μονοπάτι προς τα πατητήρια, κι ένα ενώνοντας το δρόμο του αεροδρομίου), περιμετρικά της Αυλωνιάς (βλέποντας το λιμάνι), στον Άη Γιάννη, σε Μυκηναϊκά χτίσματα, σε οχυρά με εκπληκτική θέα. Παράλληλα, ανοίχτηκαν περισσότερο κάποια μονοπάτια, και άλλα διορθώθηκαν (όπως πολλά από το 400 σκαλιά του Αή Γιώργη του Βουνιού). Έγινε σήμανση σε όλα αυτά τα μονοπάτια, ενώ είναι σε εξέλιξη και η τοποθέτηση πινακίδων (για όπου δεν έχει ακόμα).Φυτεύτητκαν δέντρα για να ομορφύνει ο τόπος, καθαρίστηκαν κάποια μέρη από σκουπίδιια, και το βράδυ όλη η παρέα ήταν πόλος έλξης με τις μελωδικές καντάδες.

Το έργό που άφησαν, αν προστεθεί στο ήδη υπάρχον, δηλ. μονοπάτια προς Πουνέντη, κάτω από το Παλαιόκαστρο, (ανάβαση), εσωτερικό υψίπεδο Αυλωνιάς και Άη Γιώργη του Βουνιού, κτλ. αποτελεί την καλύτερη διαφήμιση ώστε να ελκύσει ποιοτικούς τουρίστες σε περιόδους εκτός καλοκαιριού. Ίσως αυτό το παράδειγμα να αποδείξει πως χρειάζεται και μεγαλύτερη τοπική κινητοποίηση για τη μακρυπρόθεσμη και υγιή ανάπτυξη του Καστελλορίζου. Υπάρχουν και άλλα όμορφα μονοπάτια που αν ανοίξουν στο ευρύ κοινό θα παρουσιάσουν πολλά πανέμορφα και αρχαιολογικά μέρη του Καστελλορίζου που δεν έχουν αξιοποιηθεί ακόμα (π.χ. όρμος Αφρού, αρχαίος οικισμός στην Αυλωνιά).

Θέλουμε να εκφράσουμε ένα ΤΕΡΑΣΤΙΟ ευχαριστώ για την ευεργετική τους παρουσία στο ιδιαίτερο νησάκι μας, και τους ευχόμαστε τα καλύτερα, διότι τα αξίζουν!

Π.Κ.Χ.

Η εικόνα ίσως περιέχει: βουνό, ουρανός, δέντρο, φυτό, υπαίθριες δραστηριότητες και φύση
Η εικόνα ίσως περιέχει: ουρανός, σύννεφο, δέντρο, ωκεανός, φυτό, υπαίθριες δραστηριότητες, φύση και νερό
Η εικόνα ίσως περιέχει: ένα ή περισσότερα άτομα, άτομα στέκονται, ουρανός, υπαίθριες δραστηριότητες και φύση
Η εικόνα ίσως περιέχει: ένα ή περισσότερα άτομα, βουνό, ουρανός, υπαίθριες δραστηριότητες και φύση
+2

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ