Γιώργος Γεροβασίλης: Η φοροδιαφυγή είναι η λύση ή φέρνει την κρίση ;

50
7225

Η φοροδιαφυγή είναι η λύση ή φέρνει την κρίση ;

Δράττομαι της ευκαιρίας της πληθώρας των επιτόπιων ελέγχων σε επιχειρήσεις που πραγματοποιούνται στο νησί μου και πανελλαδικώς από την αρμόδια οικονομική αρχή για να εκφράσω την έντονη δυσαρέσκεια μου για την παρούσα κατάσταση που επικρατεί, που επικρατούσε και που ελπίζω να ανατραπεί .

Στη συνέχεια μην αναμένετε να διαβάσετε για τους κακούς ελεγκτές ή τους κακούς επιχειρηματίες, απλά θα αναφέρω τα γεγονότα και στη συνέχεια θα προτείνω μια λύση που για μένα είναι λογική και ουσιώδης.

Ας ξεκινήσουμε με ένα παράδειγμα: Μια επιχείρηση που είχε φορολογικές ζημιές την προηγούμενη χρήση(χρονιά) και την επόμενη πραγματοποιήσει καθαρό κέρδος 20.000-30.000 και με την πλασματική προϋπόθεση ότι κόβει όλες τις αποδείξεις και είναι συνεπής με το κράτος θα οδηγηθεί με μαθηματική ακρίβεια στην πληρωμή φόρων που θα υπερκαλύψουν το κέρδος. Μια συνοπτική αναφορά στους φόρους που θα κληθεί να πληρώσει η επιχείρηση είναι: φόρος εισοδήματος 29%, προκαταβολή φόρου 100%χ29% για το επόμενο έτος, εισφορά αλληλεγγύης, τέλος επιτηδεύματος, παρακράτηση 15% επί των διανεμόμενων κερδών, 0.05% φόρος προς τους δήμους κ.α. . Αν ήθελα να το πάω ένα βήμα παρακάτω σαν απλός πολίτης ο εταίρος ή ιδιοκτήτης της επιχείρησης θα έπρεπε να πληρώσει από το κέρδος αυτό: τέλη για το προσωπικό του αυτοκίνητο , ασφάλεια , τη δόση δανείου που θα έχει λογικά για το σπίτι του, ΕΝΦΙΑ, Α ναι , και να ζήσει . Αυτός που μόλις ανέφερα είναι κατά πάσα πιθανότητα ένας από εμάς ή καλύτερα πολλοί από εμάς .

Παλαιότερη έρευνα γνωστής εφημερίδας έδειξε πως δύο ομόρρυθμοι εταίροι που η εταιρεία τους αποφέρει καθαρά κέρδη 60.000€ το χρόνο, μετά την πληρωμή των υποχρεώσεων τους για τον καθένα θα απομείνει ποσό λίγο κάτω των 700€ τον μήνα. Να θυμίσω ότι ο ομόρρυθμος εταίρος αν η επιχείρησή του δεν πάει καλά και έχει χρέη οι πιστωτές στρέφονται ενάντια στην προσωπική του περιουσία.

Συνεπώς, δεν διανοείται φόρος εισοδήματος 29% για τις εταιρείες(ΑΕ, ΕΠΕ, ΟΕ ,ΕΕ,ΙΚΕ)και για τις ατομικές κλίμακα που ξεκινάει από 22% και φτάνει στο ανώτερο κλιμάκιο το 45%. Οι ίδιοι οι συντελεστές οδηγούν στην φοροδιαφυγή .Η υπερφορολόγηση δεν σκοτώνει μόνο την οικονομία αλλά και τους ίδιους τους φόρους. Οι επιχειρήσεις είναι ζωντανοί οργανισμοί και το κράτος ψάχνει τρόπο να κλείσει την κάνουλα που δίνει πνοή σε αυτό τον οργανισμό . Και έχει απαίτηση από αυτόν να τρέξει και να ζήσει φυσιολογικά .

Ποια θα μπορούσε να είναι η λύση ;

Όσο απλή ακούγεται τόσο περίπλοκο είναι να εφαρμοστεί . Ενιαίος φορολογικός συντελεστής εντός του εύρους 5-10% για όλες τις επιχειρήσεις αντί για 29%. Δηλαδή περίπου στο 1/3 ή 1/5 του υπάρχοντος φόρου . Εδώ υπάρχει το αλλά . Αλλά , αύξηση των ελέγχων στις επιχειρήσεις και τα πρόστιμα να είναι βαριά εφόσον διαπιστωθεί μη έκδοση έστω και ενός παραστατικού . Έτσι οι επιχειρήσεις θα «ανασάνουν» από τη βαριά φορολογία και το κράτος θα έχει περισσότερα έσοδα αφού κανείς δεν θα φοροδιαφεύγει και πιο δίκαιη αντιμετώπιση προς τους πολίτες με κέρδος πραγματικό και για τους δυο.

Η πρόταση μου ελπίζω να μην απευθύνεται σε ώτα μη ακουόντων. Το παρών άρθρο είναι αυστηρά προσωπική μου άποψη . Κάθε προσπάθεια για υιοθέτηση των ανωτέρω είναι προς τιμήν μου . Κάθε αντίθετη δε , είμαι παρών για μια λογική συζήτηση .

 

Ασκούμενος Ορκωτός Ελεγκτής

Γεροβασίλης Β. Γεώργιος

50 ΣΧΟΛΙΑ

  • ΑΝ ΔΕΝ ΤΙΜΩΡΗΘΟΥΝ ΤΟΣΟΙ ΚΑΙ ΤΟΣΟΙ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΜΕΓΑΛΟΥΣ ΠΟΥ ΚΥΒΕΡΝΗΣΑΝ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΔΕΝ ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ ΠΟΤΕ ΜΑ ΠΟΤΕ ΝΑ ΔΙΟΡΘΩΘΗ. ΑΛΛΑ ΚΟΡΑΚΑΣ κλπ κλπ… ΕΜΑΣΤΕ ΕΝΑ ΚΡΑΤΟΣ (μπιπ) και ΑΥΤΟ ΕΣΚΕΜΜΕΝΩΣ ΤΟ ΣΥΝΤΗΡΟΥΝ ΚΑΠΟΙΑ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΑ ΔΕΚΑΕΤΙΕΣ ΤΩΡΑ. ΤΩΡΑ ΟΙ ΛΟΓΙΣΤΙΚΕΣ ΑΝΑΛΥΣΕΙΣ ΕΙΝΑΙ ΜΟΝΟ ΓΙΑ ΝΑ ΖΑΛΙΖΟΜΑΣΤΕ…

 1. ΒΡΕ ΓΙΩΡΓΑΚΗ ΚΑΛΑ ΤΑ ΛΕΣ.ΑΛΛΑ ΤΙ ΓΡΑΦΕΙΣ ΣΤΟ ΤΕΛΟΣ ΓΙΑ ΠΡΩΣΟΠΙΚΗ ΑΥΣΤΗΡΑ ΑΠΟΨΗ ΚΑΙ ΚΑΘΕ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ ΓΙΑ ΥΙΟΘΕΤΗΣΗ ΕΙΝΑΙ ΠΡΟΣ ΤΙΜΗ ΣΟΥ; ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΤΑ ΕΧΟΥΜΕ ΑΚΟΥΣΕΙ ΤΑ ΕΧΟΥΜΕ ΔΙΑΒΑΣΕΙ ΠΟΛΛΕΣ ΦΟΡΕΣ ΑΓΟΡΙ ΜΟΥ .ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙΝΟΥΡΓΙΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ

  • Γιωργο φιλε μου, Γιώργο και οχι Γιωργακη.Εχει θάρρος να πει την γνώμη του την στιγμη που οι,περισσότεροι ξέρετε να κράζετε ανώνυμα.

 2. Συμφωνώ με την ιδέα σας αν και θα ήθελα μια βαθύτερη ανάλυση που να μην σταματάει μόνο στο ποσοστό του φόρου.
  Οι ερωτήσεις που θα θέσω είναι.
  Πραγματικά πιστεύετε ότι ο Έλληνας επιχειρηματίας με ένα ποσοστό φόρου της τάξης του 5-10% θα γίνει ξαφνικά «τίμιος». Μήπως ο ΦΠΑ του 24% (ή όποιος άλλος φόρος) θα θεωρηθεί υπερβολικός ώστε να δικαιολογήσει και πάλι μια κατάσταση σαν την σημερινή;
  Πραγματικά πιστεύετε ότι το κράτος θα εφάρμοζε μια αυστηρή πολιτική εξόντωσης επιχείρησης επειδή δεν έκοψε κάποιες αποδείξεις;
  Μήπως το σημερινό παιχνίδι της γάτας με το ποντίκι τελικά βολεύει όλους αφού και οι επιχειρήσεις εξακολουθούν και λειτουργούν και το κράτος κάνει ελέγχους και εισπράττει φόρους και πρόστιμα.

 3. Βλέπω ότι σου αρέσει να γράφεις για οικονομικά και κοινωνικά θέματα..Μπράβο σου….Ρώτα όμως μερικούς μεγαλύτερους και κοντινούς σου ανθρώπους μήπως και ξέρουν να σου πουν πώς φτάσαμε έως εδώ…..Σε μια χώρα χρεοκοπημένη που χρόνια ζούσε με δανεικά,για συνεταιρισμούς που λεηλατήθηκαν,για κολλητούς που έπαιρναν επιδοτήσεις,επιχειρηματίες που ελέγχονται για πλαστά τιμολόγια σε ξενοδόχους,για επιχειρήσεις που έκλεισαν φεσώνοντας κοσμάκη…Για τα αξιοκρατικά κριτήρια που κάποιοι άνθρωποι έγιναν πρόεδροι και κατέλαβαν δημόσιες θέσεις…Ρώτα για κάποιον Τσοχατζόπουλο,για κάποιον Τσουκάτο,για κάποιο σκάνδαλο του χρηματιστηρίου…Ρώτα,Ρώτα…..Μάλλον Γιωργάκη τα πράγματα που συμβαίνουν δεν θέλετε να τα δείτε και μιλάτε για γεγονότα και προβλήματα άλλων…

  • Να είστε σίγουρος κύριε ότι ξέρω πολύ καλύτερα από πολλούς πως φτάσαμε ως εδώ αλλά δεν αναλωνομαι σε αυτό . Το παρελθόν μόνο με διδάσκει .Αν εσείς επιμένετε στο παρελθόν σας διαβεβαιώνω ότι η ηλικία μου μου επιβάλει να κοιτάω μόνο το μέλλον.

  • Αγαπητε φιλε,

   Εμεις ημασταν στη θεση να ψηφιζουμε τοσα χρονια στις εκλογες? Εμεις αποφασιζαμε για το τι θα κανουμε με τον ‘κολλητο’ μας που ξερουμε οτι ειναι φοροφυγας ή ανεβαινει στην εξουσια με πλατες αλλων και δε μιλουσαμε? Εμεις φταιμε που ολοι οι Ελληνες ειμαστε απληστοι με το χρημα? Εμεις φταιμε που προσπαθουμε να αλλαξουμε την κατασταση και δεν μας αφηνουν οι παλιοτεροι? Εμεις φταινε που τοσα χρονια επρεπε να ειχαν πολλα που ειπωθηκαν αλλα δεν υλοποιηθηκαν για τον Α ή Β λογο? Λοιπον αγαπητε φιλε της παλιας ταξης (λογικα), εμεις οι νεοι προσπαθουμε..Δεν μας αφηνετε.. Ολες οι χωρες του εξωτερικου εχουν ατομα εργασιας με ηλικας κατω των 22. Εδω γιατι δεν εχουμε? Α ναι, ξεχασα.. ΔΕΝ ΕΧΟΥΜΕ ΕΜΠΕΙΡΙΑ 4-5 ΧΡΟΝΙΑ..
   Οσο για τα σκανδαλα, τα ξερουμε, τα ακουμε, τα διαβαζουμε.. Φταιμε εμεις που εγιναν ετσι?Εμεις θα φταιμε για τα επομενα που θα γινουν και για το παιδι και το εγγονι μου που θα με ‘κραξει’ για την κατασταση της χωρας τοτε..στο μελλον..ή δεν θα με κραξει.. ίδωμεν

   • Δεν ξέρετε καλά τα γεγονότα . Σίγουρα ούτε ποιος είναι νονός ποιανού . Εγώ σ 10 μήνες εδώ θα είμαι να σας διαψεύσω . Εσείς ; Η ημιμάθεια είναι χειρότερο της αμάθειας . Ας το διαβάζετε κάθε πρωί !
    Ο υπογραφων

    • Άσχετα με το κείμενο και τα λοιπά νοήματα πρόσεξε γιατί τη κάλαμο πολλοί την κορόιδεψαν,αλλά και πολλοί την καβάλησαν στους απλούς περιπάτους της ζωής…και το πιο βασικό? Ακόμα να ξεπεζέψουν….

   • Μάλλον απουσιάζατε από την βάφτιση του Γιώργου.Διοτι ο ΜΟΝΑΔΙΚΟΣ νονός του ζει στην μακρινή Αυστραλία.Οποτε θα σας συμβουλέψω να έχετε έγκυρες πληροφορίες πριν γράψετε κάτι εκτός εάν είναι υποψήφιος στην Αυστραλία.

 4. Γιώργο μπράβο για το άρθρο σου ,δεν έχει σημασία εάν αυτά έχουν ειπωθεί ξανά ή είναι γνωστά στους επαγγελματίες του χώρου ή γενικότερα .Ενας αρθρογράφος με ένα γραπτό του κείμενο ορισμένης έκτασης, παρουσιάζει συνήθως ένα επίκαιρο ή ειδικό θέμα και έχει ειδησεογραφικό χαρακτήρα.Πραγματεύεται θέματα της πρώτης γραμμής της επικαιρότητας, αλλά και ζητήματα ευρύτερου επιστημονικού ενδιαφέροντος, που σε κάποια στιγμή αποτέλεσαν θέμα και εξακολουθούν να απασχολούν την κοινή γνώμη.
  Μέσα από την αρθρογραφία εξελισσόμαστε και προσφέρουμε στους νεώτερους συναδέλφους.
  Φίλε μου Γιώργο συνέχισε και μην γίνεις ποτέ επαγγελματιας του καναπέ.

 5. Γνωρίζω κάτι 80 ρηδες με πιο φρέσκες απόψεις και ιδέες. Αγόρι μου μην ακούς κανέναν απο αυτούς που σε συμβουλεύουν γιατι και αυτοί ξεπερασμένοι. Με συνταγές ξεπερασμένες δεν γίνεται να πετύχεις κάτι αξιοσημείωτο παρά μόνο να αποτελέσεις μια συνέχεια του κακού πολιτικού παρελθόντος της κλεπτοκρατίας.

 6. Γιώργο διάβαζε τους όλους κάτι μπορεί να πάρεις από τον ποιο άσχετο σε οποιοδήποτε θέμα .να τους σέβεσαι όλους αυτό βλέπω το κανεις προσόντα βλέπω οτι δεν σου λείπουν .μη σε αποθαρρύνουν οι Κρητικές πάντα θα υπάρχουν .και να θυμάσαι πως μέσα από τα λάθη πρέπει να μαθαίνουμε και δεν φταίει η γενιά σου για αυτά που έγιναν οι ενοχές ειναι για τις περασμένες γενιές γιαυτους που σου κάνουν κριτική !εσεις πρέπει να πάτε μπροστά και να μη δέχεστε μυρολατρικα τα γεγονότα συνέχισε μπορείς και το ξέρεις κάθε μέρα να γίνεσαι ποιο καλώς από χθες στο τέλος θα φθάσεις εκεί που εσύ επιθυμείς !

 7. Τώρα που ο φορολογικός συντελεστής είναι 29% να μη γίνονται έλεγχοι και όταν μπει ο φορολογικός συντελεστής 5% να γίνονται…Σπουδαία ανάλυση…
  Ερώτηση.Όταν ο φορολογικός συντελεστής ήταν 22% γιατί όλη η Ελλάδα έκλεβε? Δανεικά δεν υπάρχουν πια,όπως την εποχή του ΠΑΣΟΚ.Είσαι σίγουρος ότι βάζοντας φόρο 5% θα μπορέσει το κράτος του χρόνου να πληρώσει τις υποχρεώσεις του και να έχει περίσσευμα 3,5%? Για αυτό όταν γράφετε να είστε εδώ. Στο σημερινό χάλι που έφεραν οι πατεράδες μας τη χώρα..Πες τουλάχιστο να μειωθεί ο φορολογικός συντελεστής σε μια τετραετία στο 20% και βλέπουμε….

  • Το μόνο που αξίζει να σημειώσω είναι ότι σίγουρα δεν είστε του χώρου . Ευχαριστώ για το σχόλιο «φιλαράκι»

 8. http://www.kathimerini.gr/980036/article/oikonomia/ellhnikh-oikonomia/megalh-apath-me-epistrofes-forwn-entopise-to-sdoe
  Δεν είναι βέβαια λόγος να επιστρέφουμε στην εποχή της Δεκάτης και των φόρων του Πασά.Είναι απίστευτο να φορολογεί και ξευτελίζει όλους τους μικρο-επαγγελματίες η Κυβέρνηση,φορτώνοντας τους φόρους 12μηνου,ενώ λειτουργούν 5μηνο. Να στέλνει καθημερινά δελτία τύπου στα ΜΜΕ και να τους ξεφτιλίζει,εξισώνοντας τους όλους με τα beach Bar της Μυκόνου με τους Κροίσους Σαουδάραβες πελάτες,ενώ στις πολυεθνικές και στα All Inclussive όχι μόνο να μην υπάρχει ισότιμη μεταχείριση ,αλλά να μην μπορεί να τους ελέγξει,λόγω πολυεθνικών και λόγω φορολογικών κενών,που υπάρχουν στα συμβόλαια.Η μανία των ελεγκτικών αρχών είναι τέτοια στις Τουριστικές Περιοχές και δη στην Άγονη,που προκαλεί.Ο Προϊστάμενος της ΑΑΔΕ ,πρέπει να κληθεί στους Αρκιούς,στα Λειψούς,στη Νίσυρο,εν μέσω απαγορευτικού τον Χειμώνα,μήπως και καταλάβει.Φυσικά όλο το σύστημα είναι που συμβάλει στην στοχοποίηση των εποχικών ,όπως ο Μπακογιάννης που όπου σταθεί και όπου βρεθεί μιλάει για τον μειωμένο ΦΠΑ των Νησιών.Τεράστιες φορολογικές ανισότητες ,που έχουν υπογραφή βέβαια.

 9. Γιώργο από οτι φαίνεται ο ξαλοπροαιρετος εχει μπερδέψει το βόλεϊ με το τρόλεϊ ανάθεμα με αν γνωρίζει οτι επιχ/ση με 10000κερδος πρέπει να πλήρωση 12 μαζί με το εφκα του τα είπαν κιαλλοι αυτά μη μπαίνεις αγόρι μου στο κόπο χάνεις τα λόγια σου ο ένας σου λέει οτι θα εισαι υποψήφιος ο άλλος τα ξέρει εχει τελείωσει παντογνωσία

 10. Πίσω απ την φορολογική καταιγίδα,κρύβεται η τιμωρητική διάθεση

  η επιδίωξη να μετατρέψει σε ‘αποθήκες’ χρέους μεγάλο μέρος του πληθυσμού,ώστε να εκποιείται η περιουσία τους με κατασχέσεις χρηματικών ποσών,ακινήτων.Υπάρχουν στόχοι που έχουν τεθεί,ώστε να αποφέρουν τα επιθυμητά ποσά στα …ταμεία και έχουν σχέση με προλεταριάτα.

 11. Καλά ρε ανώνυμα νούμερα δεν βλέπεται οτι το παιδί εχει και γνώσεις και ταλέντο γράφει και σε μερικές ώρες το άρθρο του εχει διαβαστεί πάνω από 5000 άτομα !γραψτε και εσεις που κάνετε τους καμπόσους επώνυμα αν τολμάτε !τουλαχιστο μην είστε πικρόχολοι κάντε κριτική την χρειάζεται για να βελτιωθεί καλοπροαίρετη όμως

 12. ευστοχο το αρθρο!με βρισκει συμφωνη. δυσκολα υλοποιησημο σχεδιο ομως στην Ελλαδα του σημερα… χρειαζεται ισχυρη πολιτικη βουληση για αλλαγες στον δημοσιο τομεα και δεν ειμαι σιγουρη οτι οι πολιτικοι μας (απο οποιον χωρο) θα αναλαμβαναν να δημιουργησουν ενα δικαιο συστημα οντας ομως ετοιμοι να «τραβηξουν δυνατα το αυτι» σε οποιον το καταπαταει! η ρουσφετολογικη ιδεολγια δεν εχει εκλειψει και το «πολιτικο κοστος» ειναι μια υπαρκτη εννοια στο μυαλο των πολιτικων στην ελληνικη πραγματικοτητα.

 13. ΜΟΝΟ Ο ΓΙΑΝΝΟΣ ΠΑΠΑΝΤΩΝΙΟΥ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΣΩΣΕΙ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ. ΠΑΣΟΚ ΚΑΙ ΠΑΛΙ ΠΑΣΟΚ. ΓΙΩΡΓΑΚΙ ΜΟΥ ΜΟΝΟ ΟΙ ΚΛΕΦΤΕΣ ΓΝΩΡΙΖΟΥΝ ΤΟΝ ΤΡΟΠΟ. ΟΙ ΚΑΚΟΜΟΙΡΟΙ ΟΙ ΣΥΡΙΖΑΙΟΙ ΜΕΧΡΙ ΝΑ ΜΑΘΟΥΝ ΠΩΣ ΝΑ ΚΛΕΒΟΥΝ, ΘΑ ΝΥΧΤΩΣΕΙ……….

 14. αλλά ολόκληρη ομάδα από ψυχιάτρους χρειάζονται κάποιοι μ ένα σκασμό συμπλέγματα να τους ησυχάσει…
  κάποιος που είναι σε μια χώρα με ανεργία πάνω από 20%, φουλ στη μαύρη εργασία, με αποδοχές που δεν φτάνουν να πληρώσει τους φόρους, με ασφαλιστικές εισφορές που αλλού θα εξασφαλίζανε 5* ξενοδοχείο εκτός από περίθαλψη, όπου δεν θα πάρει ποτέ σύνταξη,που ενώ το μέρος του έχει 120.000 κόσμο ,δεν κυκλοφορεί ούτε πούστης έξω μετά τις 11 ,κ.λ.π να μιλάει για γνώσεις και διάβασμα ,για επαγγελματίες του καναπέ,άλλος για λογιστικές αναλύσεις,άλλος για ταλέντο αρθρογραφίας.Πέτρα -πέτρα πρέπει να οικοδομηθεί το Κράτος απ την αρχή με πολλά ζανάξ στα… θεμέλια !!!!

 15. Όχι πάντως με αρρώστους σας εσένα με βλάκες κομπεξικους και νούμερα σα εσένα ανώνυμε βλάκα .ο ψυχίατρος χρειάζεται σε σένα

  • Βρε πανίβλακα με θεραπείες και συνταγές..το θέμα που αναφέρεται ο υπογράφων το θίγουν παντού

   σε όποια Οικονομική Εφημερίδα και να ανοίξεις,βλάκα ,ηλίθιε.Όλος ο Πλανήτης μιλάει για την υπερφορολόγηση της Ελλάδας,άσε τα σχόλια και άνοιξε ένα έντυπο ή ηλεκτρονικό μέσο ενημέρωσης….ο ορισμός του ανίατου βλάκα είσαι και το δείχνεις.Αν αρέσκεσαι να χαλάς το νόημα κάποιου άρθρου,το λιγότερο που πρέπει να κάνεις είναι να πας σε διανυκτερεύον..ψυχιατρείο. ΒΛΑΚΑ.ΚΥΚΛΟΦΟΡΟΥΝ ΚΑΙ ΤΕΣΤ ΒΛΑΚΕΊΑΣ ΠΑΝΤΟΥ .Να κάνεις συχνούς ελέγχους για την ψυχολογική σου κατάσταση….

  • Βλάκα μπες στο πρώτο θέμα και στο Bussiness Stories και ξεστραβώσου τον Γιώργο Παπαγεωργίου ,με τίτλο :Η μεγάλη στρέβλωση εισφορών και φόρων.Μετά μπες στην Ναυτεμπορική έχει το ίδιο θέμα,επίσης η Καθημερινή..και ΤΑ ΝΕΑ.Το ποιος είναι βλάκας άστο να το κρίνει αυτός που διαβάζει και μάλιστα τον λόγο…Η στρέβλωση της πραγματικότητας είναι απόδειξη βλακείας επίσης.

  • έχει και άλλες μονάδες μέτρησης ,όπως το …μέτρο.Πιο βλάκας..πεθαίνεις.

 16. Κυριε η αληθεια ειναι πως ειχε παρει καποια κιλα.Βρισκεται σε διαιτα.
  Θεμα μαλλον εχετε εσεις,αλλιως δεν θα σχολιαζατε ανωνυμα.

 17. Γιώργο τα περιγράφεις πολύ σωστά. Όντως οι φορολογικοί συντελεστές είναι υψηλοί, επιπλέον έχουμε τον ΕΦΚΑ που είναι στην ουσία συμπληρωματικός φόρος εκτοξεύοντας την φορολογική επιβάρυνση για τους επιχειρηματίες πάνω από 50%, χωρίς μάλιστα να εκπίπτουν από τα έξοδα(από το 2019 και μετά).

  Η πρόταση σου για μείωση του φορολογικού συντελεστή στο 5-10% μου μοιάζει ουτοπία. Πιστεύω δεν θα δουν τέτοιο φορολογικό συντελεστή ούτε τα παιδιά μας.

 18. Αυτήν την στιγμή, τα φορολογικά βάρη βάρη εκτός τον μισθωτών, τα σηκώνουν οι επιχειρηματίες που ΔΕΝ μπορούν ή ΔΕΝ θέλουν να κλέψουν το κράτος. Ένα μεγάλο μέρος της οικονομίας είναι κοκκινισμένο σε τράπεζες και δημόσιο, όμως συνεχίζει να λειτουργεί κανονικότατα με την ανοχή του κράτους. Για μένα αυτή είναι η μεγαλύτερη πληγή αυτήν την στιγμή στην οικονομία. Σκεφτείτε δύο επιχειρήσεις, η μία να πληρώνει κανονικά φόρους ΦΠΑ κτλπ, και την διπλανή να μην αποδίδει τίποτα στο κράτος, να έχει ανασφάλιστους εργαζομένους κτλπ. Η επιχείρηση που κλέβει το κράτος έχει ανταγωνιστικό πλεονέκτημα και είναι μαθηματικά βέβαιο ότι κάποια στιγμή και η πρώτη επιχείρηση θα σταματήσει είτε να λειτουργεί είτε να αποδίδει φόρους.

 19. Φίλε Γιώργο καλά τα λες. Αλλά μάλλον απευθύνεσαι σε λάθος κόσμο. Το νησί έχει γεμίσει με κρετίνους και αδαείς που ξέρουν να μόνο να επικρίνουν όποιον δεν μπορούν να συναγωνιστούν. Όλοι αυτοί που κρύβονται πίσω από την ανωνυμία ουσιαστικά δείχνουν πόσο κομπλεξικοί είναι. Άλλωστε αυτοί είναι είτε κάποιοι που δεν κατάφεραν ποτέ να φύγουν από εδώ είτε κάποιοι που όταν φεύγουν καταλαβαίνουν πως η αξία τους είναι κάτω του μηδενός. Εγώ σε θεωρώ άξιο και σε θαυμάζω γιατί εκτός από ικανότητες έχεις και ήθος και είσαι από αυτούς που ξέρουν πρώτα να συγκρίνουν μετά να κρίνουν και στο τέλος να επικρίνουν. Εγώ θα συνεχίσω να διαβάζω όσα γράφεις και να χαίρομαι που το νησί μας έχει βγάλει και άτομα με κριτική σκέψη και θάρρος να λένε την άποψή τους. Να θυμάσαι πως αν δε σου ασκείται αρνητική κριτική δεν έχεις αξία. Άρα μάλλον αγόρι μου είσαι άξιος.
  Υ.Γ. Και θαυμασμού και κριτικής!

   • Λάθος κόσμος είναι αυτοί που έθεσαν και θέτουν θέμα Φορολογικής Ισότητας?Μη εξαιρέσεων δηλαδή,αυτοί που χόρτασαν να ακούν λίστες με φοροφυγάδες,Λαγκάρντ,Μπόργιανς,Λουξεμβούργου,Παναμά,Λονδίνου,Κύπρου,αλλά να μπαίνει κανένα ευρώ στα Δημόσια ταμεία ποτέ.Να μην έχει γίνει πράξη το περιουσιολόγιο,να μην ελέγχονται οι τελευταίες 20 φορολογικές δηλώσεις για εξακρίβωση αδήλωτου πλούτου,να μην ελέγχονται θυρίδες που κατά λάθος μάθαμε ότι έκρυβαν τόνους χρυσού,να μην ελέγχονται Offshore και All Inclussive,επιδοτήσεις,πλαστά τιμολόγια,στημένα κλιμάκια,ε….και 5% να βάλεις τους φορολογικούς συντελεστές,θα πάρεις όρχεις με τέτοια ανισότητα !!!!!!Τώρα για το κόμπλεξ που λες,φαίνεται η προσπάθεια να πας Κω-Αθήνα μέσω Πεκίνου.Περαστικά σου..απλά η εποχή του Αγούδημου που έλεγε ότι το 95% είναι βλάκες,πέρασε.

  • Ρε μπας και είναι ο Ρουβίκωνας;; Να μοιράσει και αυτός συγχαρητήρια….για το 12ωρο των υπαλλήλων All Iclussive ,για τις φοροαπαλλαγές των προσφύγων,για την κατάργηση φορολογίας σε Οικονομικούς μετανάστες,για τα μονοψήφια ποσοστά μείωσης συντάξεων,για την κατάργηση του αφορολόγητου των Νησιών…για τα μπόνους των λαθρομεταναστών που πρέπει να ενσωματωθούν στις Κοινωνίες,για την υπογεννητικότητα του κόκορα….για το φταίξιμο του τυροπιτά,για το σκίσιμο με ένα νόμο των μνημονίων,για την κατάργηση του ΕΝΦΙΑ…για τρελοκομείο 11880.Ο αριθμός που τα βρίσκει όλα.και πάαααααμε.

  • καποιοι προσπαθούν να συνδέσουν την υπερφορολογηση με την διαφθορά

   εσύ προσπαθείς να τα αποσυνδέσεις,αλλά γίνεσαι ρεντικολο.η ανισότητες στην φορολογία στην Ελλάδα συνδέεται άρρηκτα με το ποσοστό της τοπικής και εθνικής διεφθαρμένης μηχανής,όσο το κουτοπονηρο μυαλό σου το προσπερνά,,δείχνει και άλλα μειονεκτήματα…τα συλλυπητήρια μου.

  • Ρε βλάκα,νούμερο ξέρεις να διαβάζεις?Ξέρεις τους βασικούς κανόνες επεξήγησης νοημάτων γραπτού λόγου?

   Άντε βγάλε το Δημοτικό και μετά μπες να …γράψεις.Μαλακοπίττουρα

 20. Ρε νούμερο εσύ που έχεις τελειώσει το δημοτικό και ξέρεις τους βασικούς κανόνες λόγου γιατί κρύβεσαι πίσω από την ανωνυμία ακροδεξιό σκουλήκι

 21. Από οτι βλέπω εχει περίπου 7000 επισκέψεις βρε παιδιά κάτι λέει δέστε αυτά που γράφουν άλλοι τι επισκεψιμότητα έχουν !λαθη το παιδί θα κάνει σε κάποια θέματα θα αλλάξει και θέσεις και απόψεις η εμπειρία ειναι το μεγάλο σχολείο ! Πάντως τολμά μπράβο του λέει την άποψη του .οσο για τα υπόλοιπα ειναι βλακίες περί Καλάμου και υποψηφιότητας το παιδί ζει εξακολουθεί και κάνει μεταπτυχιακό εργάζεται στην αθηνα κάτι ξέρω παραπάνω !

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.