Ν. Μυλωνάς: Μπαίνουμε στη Δημοτική προεκλογική περίοδο, αργοπορημένα αλλά με τον συνήθη παλιό τρόπο!

8
467

Θεμα: μπαίνουμε στη Δημοτική προεκλογική περίοδο,

αργοπορημένα αλλά με τον συνήθη παλιό τρόπο!

Μπήκαμε στην Δημοτική προεκλογική περίοδο με την ψήφιση του εκλογικού νόμου! Δυστυχώς για άλλη μια φορά, αυτός θα καθορίσει το εκλογικό πάρε-δώσε και θα διαμορφώσει τους εκλογικούς σχεδιασμούς. Είναι δυνατόν όμως να αλλάξει και να βελτιωθεί μια κατάσταση όταν η αντιπαράθεση γίνει γύρω από πρόσωπα και τοπικούς πελατειακούς μηχανισμούς εξουσίας και όχι γύρω από προγράμματα και πολιτικές;

Ο κύριος χαρακτήρας των δημοτικών ζητημάτων είναι περιβαλλοντικός και το οικονομικός. Μιλώντας πριν λίγες μέρες ο αναπληρωτής υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας Σ. Φάμελλος, σε ραδιοφωνικό σταθμό επανέλαβε ότι έως το τέλος του 2018 όλοι οι Δήμοι της χώρας θα πρέπει να έχουν προσαρμοστεί υποχρεωτικά στη διαλογή του οργανικού υλικού στην πηγή, διότι τα υλικά που σαπίζουν και πάνε σε χώρους υγειονομικής ταφής (ΧΥΤΑ) δημιουργούν υγρά απόβλητα πολύ επιβαρυντικά για το υπέδαφος, αλλά και αυξημένες εκπομπές αέριων ρύπων. Πολύ ωραία ακούγονται όλα αυτά. Περιμένουμε να δούμε τι θα κάνει ο Δήμος Κω για τα οργανικά. Να θυμίσουμε ό, τι έγινε ως τώρα:

–  κατασκευάστηκε ο ΧΥΤΑ με χρηματοδότηση της ΕΕ και την υποχρέωση επέκτασης του με ίδιους πόρους. Δεν τηρηθήκαν οι προδιαγραφές λειτουργίας και οι δεσμεύσεις με δυσμενή αποτελέσματα: Αυτοαναφλεχτηκε πολλές φορές και καταστράφηκε με την κατολίσθηση. Ξεπέρασε τον χρόνο λειτουργίας που από 5 χρόνια διανύει τον 9ο! Ουσιαστικά πρόκειται για μια κατεστραμμένη εγκατάσταση που από ΧΥΤΑ κατάληξε σε χωματερή.

– κατασκευάστηκε με χρηματοδότηση της ΕΕ το ανοικτό κινητό κέντρο διαλογής ανακυκλώσιμων ΚΔΑΥ που ιδιωτικοποιήθηκε με δυσμενείς δεσμεύσεις χρηματοδότησης της λειτουργίας του από τους Δημότες, υπό-λειτουργεί με μεγάλες ελλείψεις χωρίς έλεγχους και χωρίς μια πολιτική στην διαχείριση των απορριμμάτων! όλα επαφίενται εμπειρική διαχείριση και στην ευαισθησία των υπαλλήλων και του εκάστοτε αντιδημάρχου.

– ΚΑΜΙΑ βελτίωση ή μικρο-επέκταση των εγκαταστάσεων αυτά τα 9 χρόνια λειτουργίας. Δεν αγοράστηκαν κάδοι κομποστοποίησης. Δεν έγινε ο σταθμός μεταφόρτωσης. Δεν εφαρμόστηκε καμιά από τις προβλέψεις του εγκεκριμένου σχεδίου διαχείρισης αποβλήτων έγιναν οι προβλέψεις  

—Τι άλλο; Ό, τι έγινε και για την ανακύκλωση των άλλων υλικών και για τα Απόβλητα Εκσκαφών Κατασκευών και Κατεδαφίσεων(ΑΕΚΚ). Ένα ΜΗΔΕΝ. Οι στόχοι του 2020 για 40% διαλογή στην πηγή των οργανικών είναι εδώ και τους περιμένουν. Οι προτεραιότητες και οι στόχοι του Εθνικού Σχεδίου Διαχείρισης Αποβλήτων(ΕΣΔΑ) και των ευρωπαϊκών δεσμεύσεων είναι εδώ και τους περιμένουν.

Ποιος φταίει όμως που οι καθυστερήσεις στη διαχείριση των αποβλήτων στο Δήμο Κω έχουν γίνει επικίνδυνες; Ο Χατζηπετρής πιθανόν… Η πολιτεία, που δεν τους έδωσε χρήματα, θα μας πουν.  Λες και όταν τα δίνει πιάνουν τόπο… 

Απλά παραδείγματα που αποδεικνύουν την κακοδιαχείριση:

Ο κλαδοθρυμματιστής έχει κόστος 50-60.000 ευρώ θα μπορούσε να αγοραστεί και να λειτουργεί. Το κόστος κάθε κοντέινερ κομποστοποιητή είναι 40.000 € ! Αλλά και η δικαστική παρέμβαση κατά της εταιρείας που διαχειρίζεται του ΚΔΑΥ με άθλιο τρόπο. Είναι αυτά ποσά μεγάλα για ένα Δήμο όπως ο Δήμος του …3ου τουριστικού προορισμού της Ελλάδας; Είναι πολιτική να μην προχωράς ένα βελτιωτικό βήμα κάθε 4 χρόνια; Μικρές ενέργειες που θα σηματοδοτούσαν προσπάθεια και προτεραιότητα στις πολιτικές στοχεύσεις!

Αν κρίνουμε από το χθες και το σήμερα τίποτα καλό δεν προμηνύεται και για το δημοτικό περιβαλλοντικό μας αύριο! αφού μπαίνουμε στη Δημοτική προεκλογική περίοδο και αργοπορημένα και με τον συνήθη παλιό τρόπο!

Ν. Μυλωνάς

8 ΣΧΟΛΙΑ

  • Τέλειωσε το πάρτι της εξουσίας για σένα Νικολάκη της ΚΟΛΩΤΟΥΜΠΑΣ και των συμβιβασμών... ΤΕΤΕΛΕΣΤΕ.

   Γράφεις, γράφεις, γράφεις, κανένας δεν τα διαβάζει και πιστεύεις ότι λόγω εκλογικού νόμου θα ξεγελάσεις ξανά τον κόσμο να σε εκλέξει σύμβουλο. Το παίζεις επανάσταση αλλά τελικά αποδείχθηκες λίγος και χωρίς τσαγανό για κάποια ουσιαστική αλλαγή σε νοοτροπίες και θολή διαχείριση της δημοτικής περιουσίας….

 1. ΜΙΑ ΤΡΥΠΑ ΣΤΟ ΝΕΡΟ! ΑΥΞΗΣΕΣ 50% ΤΑ ΔΗΜΟΤΙΚΑ ΤΕΛΗ!

 2. ΔΕΝ ΕΧΕΙΣ ΤΟΝ ΛΟΓΟ ,ΘΑ ΣΟΥ ΚΛΕΙΣΩ ΤΟ ΜΙΚΡΟΦΩΝΟ ,ΠΕΡΑΣΕ ΕΞΩ, ΠΕΡΑΣΕ ΕΞΩ ΕΙΠΑ

  • Κατάντησες ….. των κυριτσομπλαμπλαδων και εχεις ακόμα μούτρα και μιλάς

 3. Ο κ. Μυλωνάς ετοιμάζει παράταξη για να συνεργαστεί ξανά με τον Κυρίτση σε περίπτωση που χρειαστεί…..Αυτοί βοήθησαν τον Κυρίτση να βγει Δήμαρχος—1200-σταυρούς πήρε ο κ.Μυλωνάς,αυτοί θα τον βοηθήσουν ξανά…Βλέπετε κρατάει χρόνια το μίσος του κ.Μυλωνά και η εμπάθεια του στον κ. Καίσερλη…

 4. Ο Μυλωνάς μιλάει για προεκλογικά. Το φταίξιμο σου που μας έβαλες να ψηφίσουμε Κυρίτση θα το κουβαλάμε βάρος όσο ζούμε.

 5. ΝΑΙ ΚΑΜΜΙΑ ΒΕΛΤΙΩΣΗ ΣΤΟΝ ΧΥΤΑ ΣΤΑ ΣΦΑΓΕΙΑ ΠΟΥ ΜΑΣ ΣΤΟΙΧΙΖΕΙ Ο ΚΟΥΚΟΣ ΑΗΔΟΝΙ ΚΑΜΜΙΑ ΒΕΛΤΙΩΣΗ ΣΤΗΝ ΑΠΟΚΟΜΙΔΗ ΑΠΟΡΙΜΜΑΤΩΝ .ΔΕΝ ΛΕΙΤΟΥΡΓΕΙ Η ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΗ ΓΙΑΤΙ ΟΙ ΜΠΛΕ ΚΑΔΟΙ ΕΙΝΑΙ ΓΕΜΑΤΟΙ ΜΕ ΣΚΟΥΠΙΔΙΑ ΜΕ ΕΥΘΗΝΗ ΤΗΣ ΥΠΗΡΕΣΙΑΣ ΚΑΘΑΡΙΟΤΗΤΑΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΑΡΧΗΣ.
  ΤΑ ΔΗΜΟΤΙΚΑ ΤΕΛΗ ΑΠΟΓΕΙΩΘΗΚΑΝ ΤΗΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΤΕΤΡΑΕΤΙΑ ΟΙ ΠΑΡΑΛΙΕΣ ΒΡΩΜΟΥΝ ΑΚΑΘΑΡΙΣΙΕΣ ΤΑ ΧΟΡΤΑ ΣΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ ΔΕΝ ΚΑΘΑΡΙΖΟΝΤΑΙ Ο ΔΗΜΟΤΙΚΟΣ ΗΛΕΚΤΡΟΦΩΤΙΣΜΟΣ ΥΠΟΛΕΙΤΟΥΡΓΕΙ ΤΟ ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑΚΟ ΕΧΕΙ ΠΙΑΣΕΙ ΚΟΚΚΙΝΟ ΤΑ ΘΑΝΑΤΗΦΟΡΑ ΑΤΥΧΗΜΑΤΑ ΠΟΛΛΑΠΛΑΣΙΑΖΟΝΤΑΙ ΟΙ ΚΡΑΧΤΕΣ ΠΑΡΕΝΟΧΛΟΥΝ ΤΟΥΣ ΤΟΥΡΙΣΤΕΣ ΤΟ ΛΙΜΑΝΙ ΕΙΝΑΙ ΣΕ ΚΑΚΑ ΧΑΛΙΑ ΧΑΣΑΜΕ ΤΗΝ ΚΡΟΥΑΖΙΕΡΑ ΧΑΣΑΜΕ ΤΑ ΚΟΤΕΡΑ ΠΟΥ ΓΕΜΙΖΑΝ ΤΟ ΜΑΝΤΡΑΚΙ ΚΑΘΕ ΣΑΒΒΑΤΟΚΥΡΙΑΚΟ… ΝΑ ΣΥΝΕΧΙΣΩ ΤΙΣ ΔΙΑΠΙΣΤΩΣΕΙΣ ΚΥΡΙΕ ΜΥΛΩΝΑ ? ΜΙΑ ΕΡΩΤΗΣΗ ΜΗΠΩΣ ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΜΑΣ ΟΔΗΓΟΥΝ ΣΤΗΝ ΔΙΑΠΙΣΤΩΣΗ ΟΤΙ ΧΡΕΙΑΖΟΜΑΣΤΕ ΑΛΛΗ ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΑΡΧΗ ΝΑ ΚΑΝΕΙ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΚΑΤΙ? Η ΝΑ ΚΑΝΕΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΠΟ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΚΑΤΑΦΕΡΕ ΣΕ ΠΕΝΤΕ ΧΡΟΝΙΑ ΕΞΟΥΣΙΑΣ ΚΥΡΙΕ ΜΥΛΩΝΑ? ΑΠΟ ΔΙΑΠΙΣΤΩΣΕΙΣ ΛΟΙΠΟΝ ΝΑ ΦΑΝΕ ΚΑΙ ΟΙ ΟΡΝΙΘΕΣ ΠΡΑΞΕΙΣ ΧΡΕΙΑΖΟΜΑΣΤΕ ΠΡΑΞΕΙΣ ΧΩΡΙΣ ΠΟΛΛΑ ΛΟΓΙΑ

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ